Zasta ja imam da se tesim. Pa ja necu ni DX11 igre sve odigrati da krenem na nedelju dana da prelazim jednu igru dok ne dodje Maxwell Denver. Ja nemam sta da se tesim, meni je plan bio Project Denver ne vezano za DirectX. To znaju ljudi jos kada je trebala da mi stigne ova karta sam to saopstion. To mozes ti da se tesis jel prvi koji osete cari toga bice zna se ko. Ali ne prvi cip koji podrzava nego Project Denver jel ja ne kupujem karte prema DirecXu. Nego prema snazi u odnosu na igre i filtere. Nikada nisam kupio kartu dok nije dosao momenat da u 10 igara ne mogu da koristim filtere. A ako ti hoces da kupim mid range GPU zato sto ima jedan DLC DX12, izvoli. Ja cekam Denver i GM110 otkljucani. A ovaj DX12 ce biti nesto slicno Mantle samo za sve ljude kroz novi OS. Inace mogu da predaju 50% musterija Xboxa u PS4 i PC gamera takodje. Verujem da im je stiska da prodaju novi operativni sistem a ne da izvlace pare za hardware. DX11 nije vredelo kupovati najmanje 2 god od kada su pocele da se pojavljuju igrice. Iz kog razloga, zato sto je i prva generacija kuburila sa time, grejala se, bila neoptimizovana, bilo je zahtevno.
Secam se kada se pojavio HD5870... Znaci obogaljivao ga je DX11 kada se ukljuci. Moze se reci da ga je karta samo podrzavala. Kada se pojavilo 5 igara DX11 vec je HD6970 bio izasao koji se grejao kao djavo, GTX480 takodje je bila furuna. Tek sa GTX580 I HD7970 mi smo dobili karte koje se lepo nose sa DX11 igricama osim puke podrske. Sve su bile skupe i sve su posle DX11 patcheva radile na pola od DX9. A najavljen je posle HD4870. Do HD7970 put je bio dug. Zamislite stvarno ako Microsoft saopsti ljudima koji imaju po 2-3 Titan Black kupljena pre nedelju dve da nisu kompatibilni sa DX12...Ili AMDu koji je posle 2 god izbacio kartu, tek poceo da je prodaje 3-4 meseca i prakticno kazu da to nece imati podrsku za dalji DX12. Pa jos saopste da Maxwell nece podrzati isto... Titan Black vise niko ne bi kupio za vise od 300-400e onda. NVIDIA je imala sigurno neke informacije ranije preko ljudi koji rade na tome, nisu ga trebali ni izbacivati onda. Kakav je taj Windows 8??? Jel bas los ili onako???
Ovaj zadnji post ti je najpametniji do sada, bar u ovoj temi, nije klasicno lupetanje. Slazem se sa tobom da su NV i AMD verovatno imali dovoljno pouzdanih informacija, jer bi inace ovo bio veliki udarac za njih. Bice vrlo moguce da karte vec iz prikrajka imaju podrsku za dx12, postoji mogucnost da je zapravo dx12 samo optimizacija u pitanju nista drugo.
:: Secam se kada se pojavio HD5870... Znaci obogaljivao ga je DX11 kada se ukljuci :: Moze se reci da ga je karta samo podrzavala. Kada se pojavilo 5 igara DX11 vec je HD6970 bio izasao koji se grejao kao djavo, GTX480 takodje je bila furuna. Tek sa GTX580 I HD7970 mi smo dobili karte koje se lepo nose sa DX11 igricama osim puke podrske. Sve su bile skupe i sve su posle DX11 patcheva radile na pola od DX9 :: A najavljen je posle HD4870. Do HD7970 put je bio dug :: Zamislite stvarno ako Microsoft saopsti ljudima koji imaju po 2-3 Titan Black kupljena pre nedelju dve da nisu kompatibilni sa DX12...Ili AMDu koji je posle 2 god izbacio kartu, tek poceo da je prodaje 3-4 meseca i prakticno kazu da to nece imati podrsku za dalji DX12 :: Pa jos saopste da Maxwell nece podrzati isto.. :: Titan Black vise niko ne bi kupio za vise od 300-400e onda :: NVIDIA je imala sigurno neke informacije ranije preko ljudi koji rade na tome, nisu ga trebali ni izbacivati onda. :: Kakav je taj Windows 8??? Jel bas los ili onako??? :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100 - EVGA Z77FTW - CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)-EVGA GTX580(900/1300/1800) > EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified-CORSAIR Force GT120- CORSAIR Obsidian 650D - EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
U auto industriji sigurno ne bi bilo tako, i jako glupo poredjenje si napravio .-) Mercedes SIGURNO ne bi izbacio EVRO 7 motor nakon izlaska nove Sclass 2014 godine i iste godine pocepa evro 7 motor , mozda za godinu 2 ali u istoj godini kada je i model proizveden NO WAY! Pre bi bilo premijerno na toj istoj S class-i nego da predstave istu Sclassu sa novim mtorom, samo sebi ce oboriti cenu a to im nikako nije u interesu .-) Tako da mislim da ce ili paste cene karata drasticno, ili je EVGA u pravu.
Nisi me shvatio jer se nisam dovoljno precizno izrazio, mada bi trebalo malo i razmisliti i ne shvatati sve bukvalno.
Niti sam rekao da bi Mercedes to uradio, niti bi uradio. Mislio sam da Microsoft nije duzan a mozda ni voljan da vodi racuna o kartama koje ionako ne pravi. Dakle, ovde nije rec o istom proizvodjacu koji ubija svoj proizvod nego o potpuno drugom koji gleda svoj interes. Tu pod jos novijim modelom podrazumevam DX12.
Valjda se sad bolje razumemo. I malo lakse sa kvalifikacijama.
Da ali zavisi mnogo od AMD i NVIDIA. Ja verujem da kada bi trebale nove karte da 2/3 gamera naredne 3 god ne bi ni pomislilo da promeni Windows 7 64 bit Ultimate. A to je ono sto Microsoft najvise zanima. Niti bi svi izbacivali igrice samo u DX12. Ljudi bi igrali ove Online zajebanicije narednih 5 god... Da stvar bude gora tek bi onda podrzali AMD i njegov Mantle koji ce biti podrska i na starim kartama. Mislim da ce DX12 imati veze i sa CPU. E sada ostaje da se vidi koliko ce im trebati vremena da sve to prilagode. Neki ljudi cak pominju 3-4 god do prave optimizacije i podrske sa vise igara. Videcemo sta ce biti. Kako god bilo i ako ga podrzi trenutno aktuelni hardware dok se to bude optimizovalo on ce odavno trebati da se menja, tako da nam je isto da li ga podrzava ili ne.
Razumem kako razmisljate, ali ovde se radi o dostojanstvu. Kada bi MS dozvolio da Mantle prevlada potisnuvsi DX i tako predje MS na njihovom rodjenom operativnom sistemu, MS ne bi mogao da se opere od blama.
Tako oni razmisljaju, i mislim da im je to vaznije cak i od para. Zato nisam siguran da su pravili dilove bilo s kim.
Ali videcemo. Prvo mislim da DX12 nece biti toliki napredak, a drugo, verovatno ce kasnije da se usaglase nekako sa amd/nvidiom i dodju do nekog kompromisa. Sad je bitno neizgubiti na domacem terenu.
Bogami ne sumnjam da ce dati podrsku Mantle ako bude trazio od ljudi novi hardware. Jel za Mantle ne treba i njemu bi se neki okrenuli. Mada situacija deluje glupo a i nije tako. Neka kazu da podrzavaju DX12 i sta onda, ako to bude neka stvarno promena, nama nece tu mnogo pomoci podrska sem da igramo na 30-40fps recimo. Kazem dok se to razvije nama ce prirodno trebati upgrade. Sem ako to nije novi manje zahtevan DX12 da rastereti CPU i da da nove mogucnosti kao recimo Mantle.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.