Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Najbolj pleyer koji sam koristio
STRANA 3 OD 3
Grosnica Daum`s player 15.09.2011. 18:57 #360007

status: user
broj poruka: 71
Плејер је сасвим пристојан, заокружена прича у једном инсталационом пакету, без потребе за додатним кодецима. Као што рекох, пошто си на седмици, пребаци видео рендерер на Haali, подеси сабтајтл filter како ти одговара (предлажем оverlay због квалитета рендеровања фонта), aspect ratio на original (по дифолту има неку глупост од подешавања односа страница, automatic мислим) i опали по неком филму да се увериш у квалитет.
Што се тиче x86 vs x64, мислим да неке битније разлике у нормалном раду нећеш осетити. Колико ми је познато, разликују се у сету инструкција (х64 верзија доноси неке новитете) и у начину алоцирања меморије. Требало би и да је х64 верзија неки промил бржа. Моја препорука је х86, проверена, ради сасвим коректно, па ће тако бити и код тебе.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Grosnica Re: Re: Re: Pitanje 15.09.2011. 19:10 #360011

Морам да признам да ја на ХР-у могу да користим све опције видео рендерера у MPC-HC при укљученом DXVA, док ми је познато да на седмици мора да буде кастом EVR. Шанса коју имаш је да искључиш DXVA и пребациш филтер на ffdshow MT (multithreaded), па упоредиш квалитет. Ова друга варијанта би и наче требало да да нешто бољи квалитет, али нисам у могућности да то за тебе проверим. Али ће тада процесор носити сав load, па ти треба најмање двојезгарни CPU за 1080p.
Постоји још једна ствар...у питању је CUDA декодирање путем coreAVC филтера. Колико ме сећање служи, уз њега можеш да користиш све рендерере, али графичка мора да подржава CUDA сет инструкција (nvidia)

:: U pravu si sedmica je u pitanju,medjutim javio se problem prilikom prelaska na halli renderer,vise ne pusta hd film preko dxva,dok je bio ukljucen evr custum press u donjem levom delu prozora mpc kada pustim fillm stoji ukljucena opcija dxva a nakon prelaska na halli dxva natpis se izgubio na predhodno opisanom mestu sto me je navelo na zakljucak da ovaj renderer nema podrsku za dxva ili mozda gresim
::
reporter88 ... 15.09.2011. 19:15 #360013

broj poruka: 26
Media Player Classic - Home Cinema x64 sa Shark007 Codecs
mkukic Re: Daum`s player 15.09.2011. 19:41 #360018

broj poruka: 2592
Hvala na info! Skinuo sam x86 verziju, stavio Haali render, aspect ratio stavio na default, ali ovaj subtittle filter nisam nasao. Dobro procackacu jos. Mogu reci samo da je slika odlicna. Da li taj Haali video render ostaje za sve formate ili treba za neke da menjam taj render. Zanima me prvenstveno zbog Full HD filmova. Najcesce ih skidam u .mkv formatu.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: Плејер је сасвим пристојан, заокружена прича у једном инсталационом пакету, без потребе за додатним кодецима. Као што рекох, пошто си на седмици, пребаци видео рендерер на Haali, подеси сабтајтл filter како ти одговара (предлажем оverlay због квалитета рендеровања фонта), aspect ratio на original (по дифолту има неку глупост од подешавања односа страница, automatic мислим) i опали по неком филму да се увериш у квалитет
:: Што се тиче x86 vs x64, мислим да неке битније разлике у нормалном раду нећеш осетити. Колико ми је познато, разликују се у сету инструкција (х64 верзија доноси неке новитете) и у начину алоцирања меморије. Требало би и да је х64 верзија неки промил бржа. Моја препорука је х86, проверена, ради сасвим коректно, па ће тако бити и код тебе
vnemanja82 Re: Re: Re: Re: Pitanje 15.09.2011. 19:42 #360019

broj poruka: 182
Izvini sefe sto te gnjavim,instalirao sam pot plejer,da li bi mi ukratko objasnio gde u njemu mogu da podesim hardversku akceleraciju dxva i jos neka podesavanja koja bi bila bolja sto se kvaliteta slike tice,onako kako ga ti koristis?

:: Морам да признам да ја на ХР-у могу да користим све опције видео рендерера у MPC-HC при укљученом DXVA, док ми је познато да на седмици мора да буде кастом EVR. Шанса коју имаш је да искључиш DXVA и пребациш филтер на ffdshow MT (multithreaded), па упоредиш квалитет. Ова друга варијанта би и наче требало да да нешто бољи квалитет, али нисам у могућности да то за тебе проверим. Али ће тада процесор носити сав load, па ти треба најмање двојезгарни CPU за 1080p
:: Постоји још једна ствар...у питању је CUDA декодирање путем coreAVC филтера. Колико ме сећање служи, уз њега можеш да користиш све рендерере, али графичка мора да подржава CUDA сет инструкција (nvidia
:: :: U pravu si sedmica je u pitanju,medjutim javio se problem prilikom prelaska na halli renderer,vise ne pusta hd film preko dxva,dok je bio ukljucen evr custum press u donjem levom delu prozora mpc kada pustim fillm stoji ukljucena opcija dxva a nakon prelaska na halli dxva natpis se izgubio na predhodno opisanom mestu sto me je navelo na zakljucak da ovaj renderer nema podrsku za dxva ili mozda gresim
:: ::
vnemanja82 Re: Re: Re: Re: Re: Pitanje 15.09.2011. 19:45 #360020

pardon vidim da je tvoj predhodni post bio vezan upravo za daum pot plejer,mislio sam da si postavke davao za mpc-hc,hvala jos jednom.

:: Izvini sefe sto te gnjavim,instalirao sam pot plejer,da li bi mi ukratko objasnio gde u njemu mogu da podesim hardversku akceleraciju dxva i jos neka podesavanja koja bi bila bolja sto se kvaliteta slike tice,onako kako ga ti koristis
:: :: Морам да признам да ја на ХР-у могу да користим све опције видео рендерера у MPC-HC при укљученом DXVA, док ми је познато да на седмици мора да буде кастом EVR. Шанса коју имаш је да искључиш DXVA и пребациш филтер на ffdshow MT (multithreaded), па упоредиш квалитет. Ова друга варијанта би и наче требало да да нешто бољи квалитет, али нисам у могућности да то за тебе проверим. Али ће тада процесор носити сав load, па ти треба најмање двојезгарни CPU за 1080p
:: :: Постоји још једна ствар...у питању је CUDA декодирање путем coreAVC филтера. Колико ме сећање служи, уз њега можеш да користиш све рендерере, али графичка мора да подржава CUDA сет инструкција (nvidia
:: :: :: U pravu si sedmica je u pitanju,medjutim javio se problem prilikom prelaska na halli renderer,vise ne pusta hd film preko dxva,dok je bio ukljucen evr custum press u donjem levom delu prozora mpc kada pustim fillm stoji ukljucena opcija dxva a nakon prelaska na halli dxva natpis se izgubio na predhodno opisanom mestu sto me je navelo na zakljucak da ovaj renderer nema podrsku za dxva ili mozda gresim
:: :: ::
BassivitY ... 15.09.2011. 19:51 #360021

broj poruka: 911
Nemanja, evo tutorijala za MPC HC - - http://goo.gl/4gcsi - - kako podesiti plejer za dxva

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

vnemanja82 Re: Daum`s player 15.09.2011. 20:08 #360029

samo da rzjasnimo 32-bit verzija daum pot plejera je u stvari 86-bit verzija ?

:: Плејер је сасвим пристојан, заокружена прича у једном инсталационом пакету, без потребе за додатним кодецима. Као што рекох, пошто си на седмици, пребаци видео рендерер на Haali, подеси сабтајтл filter како ти одговара (предлажем оverlay због квалитета рендеровања фонта), aspect ratio на original (по дифолту има неку глупост од подешавања односа страница, automatic мислим) i опали по неком филму да се увериш у квалитет
:: Што се тиче x86 vs x64, мислим да неке битније разлике у нормалном раду нећеш осетити. Колико ми је познато, разликују се у сету инструкција (х64 верзија доноси неке новитете) и у начину алоцирања меморије. Требало би и да је х64 верзија неки промил бржа. Моја препорука је х86, проверена, ради сасвим коректно, па ће тако бити и код тебе
mkukic Re: Re: Daum`s player 15.09.2011. 20:41 #360044

x86 je 32 bit, x64 je 64 bit.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: samo da rzjasnimo 32-bit verzija daum pot plejera je u stvari 86-bit verzija
:: :: Плејер је сасвим пристојан, заокружена прича у једном инсталационом пакету, без потребе за додатним кодецима. Као што рекох, пошто си на седмици, пребаци видео рендерер на Haali, подеси сабтајтл filter како ти одговара (предлажем оverlay због квалитета рендеровања фонта), aspect ratio на original (по дифолту има неку глупост од подешавања односа страница, automatic мислим) i опали по неком филму да се увериш у квалитет
:: :: Што се тиче x86 vs x64, мислим да неке битније разлике у нормалном раду нећеш осетити. Колико ми је познато, разликују се у сету инструкција (х64 верзија доноси неке новитете) и у начину алоцирања меморије. Требало би и да је х64 верзија неки промил бржа. Моја препорука је х86, проверена, ради сасвим коректно, па ће тако бити и код тебе
vnemanja82 Re: Re: Daum`s player 16.09.2011. 18:18 #360282

udjes u subtitles pa 6 opcija po redu `display on overlay`,nju stikliras i to jeto.nego ja nsam provalio kako se u ovom plejeru opterecenje stavlja na gpu tj kako se ukljucuje dxva?

:: Hvala na info! Skinuo sam x86 verziju, stavio Haali render, aspect ratio stavio na default, ali ovaj subtittle filter nisam nasao. Dobro procackacu jos. Mogu reci samo da je slika odlicna. Da li taj Haali video render ostaje za sve formate ili treba za neke da menjam taj render. Zanima me prvenstveno zbog Full HD filmova. Najcesce ih skidam u .mkv formatu
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: Плејер је сасвим пристојан, заокружена прича у једном инсталационом пакету, без потребе за додатним кодецима. Као што рекох, пошто си на седмици, пребаци видео рендерер на Haali, подеси сабтајтл filter како ти одговара (предлажем оverlay због квалитета рендеровања фонта), aspect ratio на original (по дифолту има неку глупост од подешавања односа страница, automatic мислим) i опали по неком филму да се увериш у квалитет
:: :: Што се тиче x86 vs x64, мислим да неке битније разлике у нормалном раду нећеш осетити. Колико ми је познато, разликују се у сету инструкција (х64 верзија доноси неке новитете) и у начину алоцирања меморије. Требало би и да је х64 верзија неки промил бржа. Моја препорука је х86, проверена, ради сасвим коректно, па ће тако бити и код тебе
mkukic ... 16.09.2011. 19:22 #360291

Hvala! Za ovo drugo ne znam...

Antimatery recimo 16.09.2011. 20:10 #360295

broj poruka: 997
Sasvim korektno radi Splash PRO EX kupuje se .) podrzava cuda mogu reci zajsta procesor ne radi nista hehe, ne prelazi nikada 10% sa strasnim bitrate-om samlpe primerci su u pitanju m2ts od 50fps

Ali koliko sam video nece da rade stariji divx no to i nije problem na njemu inace i pise h.264 i core AVC plejer.
Kaze da podrzava i avivo.

Sve je relativno !!!

rasa007 Da dodam ... 16.09.2011. 20:18 #360296

broj poruka: 456
Probajte Splash PRO, uključite motion² podesite slajder na 5 ili više i gledajte filmove iz druge perspektive ...

eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski

keep your head up legs closed eyes open

Grosnica Свете компјутера, расадниче знања 16.09.2011. 20:29 #360299

Плејер је коректан уз пар напомена. Користи већ стандардне и свима познате рутине хардверске акцелерације, које се, ипак, у његовом случају плаћају. Додуше CUDA инструкције, још увек нису искоришћене у програмима који не кукају за новчаним подстицајем. Ако је то битно, можда је боље искористити coreAVC декодер у комбинацији са омиљеним плејером. А ако већ постоји бесплатна алтернатива, а пар процената ништа не значи, рекао бих да има конкуренцију.
Splash Pro има других selling pointa, пре свега софтверско побољшање контраста и осветљења, и upsample SD filmova до резолуције HD филмова (што, када је бескомпромисни квалитет у питању, није опција)

Само једна исправка, ово није coreAVC плејер, ово је avcHD плејер. Прво је декодер, софтверски, један од бржих данас, друго је тип видео стрима. Да не збунимо људе ,). Све остало што си рекао стоји, мали CPU usage, а то је суштина хардверске акцелерације.

:: Sasvim korektno radi Splash PRO EX kupuje se .) podrzava cuda mogu reci zajsta procesor ne radi nista hehe, ne prelazi nikada 10% sa strasnim bitrate-om samlpe primerci su u pitanju m2ts od 50fps
:: Ali koliko sam video nece da rade stariji divx no to i nije problem na njemu inace i pise h.264 i core AVC plejer
:: Kaze da podrzava i avivo
:: Sve je relativno !!
vnemanja82 Re: ... 17.09.2011. 14:26 #360475

Zanimljivo,vratio sam video renderer na automatic(recommended) i cpu usage ne prelazi 7 % dok kad stavim halli renderer ide i do 20%,takodje sam primetio da kad je izabran automatic renderer kad pustim film ukljuci se u okviru plejera opcija dxva(iznmad skale za premotavanje filma) ali kad je halli izabran kao video renderer to nije slucaj .

:: Hvala! Za ovo drugo ne znam..
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic ... 17.09.2011. 21:55 #360589

Neka to probaju da objasne Grosnica i ostali koji se u to razumeju... Mene zanima jos nesto... Kako da se namesti da kad stisnem na STOP dugme player prekine snimak i kada pustim PLAY krene iz pocetka. Po defaultu radi tako da kada kliknem na PLAY nastavi tamo gde sam stisnuo STOP...

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs