Da li si se ikad dopisivao sa englezima,ako jesi onda znas koliko oni pravilno pisu!Ni jednu rec ne zavrse a pola slova izbace,pa se ti muci da razumes!
:: `Aj naucite malo taj engleski :: Ne kaze se Kanter vec Kaunter :: Korenska rec Count ,izvedbe Account,Countdown,Caunter. :: :: Muka mi da citam vise jedno te isto :: :: Gori ste od Arapa kad pocnu da pricaju engleski :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Prilicno sam siguran da `counter` (od `countre`, odnosno lat. `contra`) nema veze sa `count` (`counte`, lat. `computare`), pa samim tim ni `account`, odnosno `countdown` sa reci `counter` u znacenju u kome se ovde pominje.
Mislim, kada vec cepidlacimo :P
:: `Aj naucite malo taj engleski :: Ne kaze se Kanter vec Kaunter :: Korenska rec Count ,izvedbe Account,Countdown,Caunter. :: :: Muka mi da citam vise jedno te isto :: :: Gori ste od Arapa kad pocnu da pricaju engleski :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Ja sam prilicno siguran da sam govorio o engleskom jeziku i korenskoj reci a ne poreklu! A poprilicno sam siguran kako se te reci izgovaraju tako da tvoj prilog mojoj zamerci ama bas nema nikakvog dodira! Kao sto u srpskom jeziku imas korensku rec iz koje nastaju reci drugog znacenja (oblika) tj izvedbe tako se u engleskom na isti nacin grade druge reci.. Sve u svemu iz svakog grubog prevoda imas osnovu istog/slicnog znacenja koja ih povezuje.. Prema tome itekako je Count osnova,korenska rec a ostalu su sve izvedbe ,izgradjene reci!
Posto mene mrzi da teram mak na konac i da nisam u pravu a jesam totalno je nebitno ono sto sam prilozio vec greska u samom izgovoru koja masovno putuje narodom i cini ga nepismenim u drustvu. KANTER,jednostavno se najezim kad to cujem!
Štangliranje
:: Prilicno sam siguran da `counter` (od `countre`, odnosno lat. `contra`) nema veze sa `count` (`counte`, lat. `computare`), pa samim tim ni `account`, odnosno `countdown` sa reci `counter` u znacenju u kome se ovde pominje :: :: Mislim, kada vec cepidlacimo : :: :: :: :: `Aj naucite malo taj engleski :: :: Ne kaze se Kanter vec Kaunter :: :: Korenska rec Count ,izvedbe Account,Countdown,Caunter. :: :: :: :: Muka mi da citam vise jedno te isto :: :: :: :: Gori ste od Arapa kad pocnu da pricaju engleski :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
Cojek je napisao kanter zato sto tako svi izgovaraju i razumeju o cemu se radi,nikoga ne zanima porjeklo i iz koje se rijeci izvodi,vama kojima je do predavanja idite i ucite u skole a ne proseravajte okolo svoje egojisticko sranje!
O boze...kanter je zargonski, zvali smo ga i ćanter...svi znaju kako se kaze na engleskom - svaki put kad pokrenu igru stoji im pred nosem, al` kako ce to razumeti neko ko 5 puta u jednoj recenici napise frefencija?
Slazem se za Kanter, naravno, ali za korensku rec nisi u pravu. Povezanost sa korenskom reci ne mozes da procenis po izgovoru, pa ni nacinu na koji se pise, vec pre svega po znacenju (korenu), iz koga nastaju druge reci.
`Counter` (u znacenju `protiv, suprotno itd`) ne moze da nastane od `Count`. `Counter` u ovom slucaju jeste korenska rec, iz koje nastaju druge, sa slicnim ili srodnim znacenjem, npr `counterclaim` ili `counterpoint`.
S druge strane rec `Counter` (u znacenju npr `nesto sto broji, racuna`) jeste izvedena rec iz `Count`, kao i recimo `account`.
`Count` ne moze da bude koren za `Counter` u prvom znacenju iz prostog razloga sto nije mogla iz nje da nastane, niti je bilo potrebe da iz nje nastane, posto svoje poreklo vuce od `countre`, tj `contra`.
Ali, kao sto si i sam rekao, hajde da se slozimo da se ne slozimo po ovom pitanju. :)
EDIT: I izvinjavam se za OFF, necu vise.
:: Ja sam prilicno siguran da sam govorio o engleskom jeziku i korenskoj reci a ne poreklu :: A poprilicno sam siguran kako se te reci izgovaraju tako da tvoj prilog mojoj zamerci ama bas nema nikakvog dodira :: Kao sto u srpskom jeziku imas korensku rec iz koje nastaju reci drugog znacenja (oblika) tj izvedbe tako se u engleskom na isti nacin grade druge reci. :: Sve u svemu iz svakog grubog prevoda imas osnovu istog/slicnog znacenja koja ih povezuje. :: Prema tome itekako je Count osnova,korenska rec a ostalu su sve izvedbe ,izgradjene reci :: :: Posto mene mrzi da teram mak na konac i da nisam u pravu a jesam totalno je nebitno ono sto sam prilozio vec greska u samom izgovoru koja masovno putuje narodom i cini ga nepismenim u drustvu :: KANTER,jednostavno se najezim kad to cujem ::
Prvo i prvo supalj ti je taj dupli nalog..Drugo nauci da pises srpski i izgovaras kako treba! Trece shvatam ja vas pavijane koji imate svoj nacin komunikacije ,frekvenciju na kojoj funkcionisete izmedju sebe pa vam je sve mimo toga ispravno (van vaseg mentalnog sklopa) napor za vase pomrle sive celije vec dotrajalog mozga.
Zato nam i jeste drustvo ovakvo sto je sistem vrednosti izokrenut,sto vlada anarhija i sto kulture nema nigde.Obrazovanje je failure ali zato nepismenost dostize sve granice uspesne komunikacije! Viva La Education!
@B011
Prevedi sve reci u grubom i naci ces povezanost.
Svaka sledeca izvedba nastaje sto se na korensku rec dodaje nastavak..
@Raic Zaboravih da ti odgovorim.Klip je dobar ali nije bas realno stanje Arapskog engleskog.Vise potseca na ruski engleski.
Ispisujem se i ja..Pozz.
Štangliranje
:: Cojek je napisao kanter zato sto tako svi izgovaraju i razumeju o cemu se radi,nikoga ne zanima porjeklo i iz koje se rijeci izvodi,vama kojima je do predavanja idite i ucite u skole a ne proseravajte okolo svoje egojisticko sranje :: ::
Sad me zanima porjeklo pavijana,mislim posto si toliko pametan da me naucis?Cisto da se razumemo sve sto ti kazes valja a sve sto ja kazem je pogresno,koliko znam zbog takvi smo i propali sve sami egoisti koji misle da su popili svu pamet svijeta i sad to djele sa nama nepismenim iz po vama nizih staleza ovog posranog drustva! Zanima me razlog koriscenja engleskih rijecu u tvom odgovoru,to je nekultura i nevaspitanost prema ljudima koji ne znaju engleski (ne moraju da ga znaju) a ti ljudi su izgradili ovu drzavu a ti im tako odajes postovanje!(tvoj otac,djed,pradjed).Mislim ako si takav prema svojim ne cude me ovakvi nekulturni odgovori prema meni kada me nazivas pavijanom,ali opet vise zelim biti pavijan nego nesto slicno kao ti!
TJ je toliko vezano u izgovoru da se J prakticno i necuje.Dobro naostri sluh sledeci put kad budes slusao izgovor.. Da je slucaj kao ovde a nije pa da i zanemaris da se Kaunt ne cuje pa da se samo kaze Kanter! Ovo para usi a narod kolektivno prisvaja greske i tako to siri u drustvu!
Hehe.Pogazio sam svoju rec.Evo trica za kraj
P.S. @Hiperaktivni
Ti malo ekavski,malo ijekavski ,odluci se :)
Eto sad nisam bio egoistican da ti pomognem u izgovoru :D
Štangliranje
:: Kaze se pravilno `Jutub`, pa svi pricaju `JutJub`,.. :: :: Pozdrav!
Pa dobro ja sam se stopio sa okolinom pa pricam Kanter, nekako mi prirodnije nego da zavijam sa Counter :), ali cesto samo idem skraceno CS :).
A razlika se primeni jer to J uvek cujem jace nego sve ostalo, verovatno zato sto bas slusam sa paznjom tu rec :),...
Pozdrav!
:: TJ je toliko vezano u izgovoru da se J prakticno i necuje.Dobro naostri sluh sledeci put kad budes slusao izgovor. :: Da je slucaj kao ovde a nije pa da i zanemaris da se Kaunt ne cuje pa da se samo kaze Kanter :: Ovo para usi a narod kolektivno prisvaja greske i tako to siri u drustvu :: :: Hehe.Pogazio sam svoju rec.Evo trica za kraj :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: Kaze se pravilno `Jutub`, pa svi pricaju `JutJub`,.. :: :: :: :: Pozdrav!
Hteo sam malo ikavicu ali bi bilo ocigledno da te podjebavam!
:: TJ je toliko vezano u izgovoru da se J prakticno i necuje.Dobro naostri sluh sledeci put kad budes slusao izgovor. :: Da je slucaj kao ovde a nije pa da i zanemaris da se Kaunt ne cuje pa da se samo kaze Kanter :: Ovo para usi a narod kolektivno prisvaja greske i tako to siri u drustvu :: :: Hehe.Pogazio sam svoju rec.Evo trica za kraj :: :: P.S :: @Hiperaktivn :: :: Ti malo ekavski,malo ijekavski ,odluci se : :: :: Eto sad nisam bio egoistican da ti pomognem u izgovoru : :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: Kaze se pravilno `Jutub`, pa svi pricaju `JutJub`,.. :: :: :: :: Pozdrav!
Sklop reci ti je neverovatan! Moj grabaru tesko meni ako ti mene podJebavas ,stvarno ne znam sta da radim,prosto sam potcinjen tvojom inteligencijom i pamecu :( `Aj da zavrsimo ovu mizeriju postalo je odavno zalosno!
@nexus2000
Ima i toga..Kao npr za proseravanje tj sranje ovih pacijenata gore ,Šet i Šit ,izgovor...
Štangliranje
:: Hteo sam malo ikavicu ali bi bilo ocigledno da te podjebavam! :: :: :: TJ je toliko vezano u izgovoru da se J prakticno i necuje.Dobro naostri sluh sledeci put kad budes slusao izgovor. :: :: Da je slucaj kao ovde a nije pa da i zanemaris da se Kaunt ne cuje pa da se samo kaze Kanter :: :: Ovo para usi a narod kolektivno prisvaja greske i tako to siri u drustvu :: :: :: :: Hehe.Pogazio sam svoju rec.Evo trica za kraj :: :: :: :: P.S :: :: @Hiperaktivn :: :: :: :: Ti malo ekavski,malo ijekavski ,odluci se : :: :: :: :: Eto sad nisam bio egoistican da ti pomognem u izgovoru : :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kaze se pravilno `Jutub`, pa svi pricaju `JutJub`,.. :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Dva put sam je bez problema obrnuo na Win 7 x64, mislim da to pucanje uopste nema veze sa samim OS vec ce pre biti da je nesto drugo u pitanju - lekic, verzija igra itd.
gresis, od engleske reci: `Cunt (/ˈkʌnt/) is a vulgarism, primarily referring to the female genitalia,[1] specifically the vulva, and including the cleft of Venus.` Wikipedia ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Igrao sam malo, grafika nije nista posebno, automobili u igrici su po mom misljenju uradjeni jadno, ono sto mogu da pohvalim jeste prica, deluje zanimljivije.
Sve u svemu, nikako nije revolucija, ko sto bese Crysis.
Izmenjao sam barem 5 lekica i 2 patcha kao i 2 instalacije limited i onu flt.
I nema leba.
Najaca stvar sto ima na youtube klip gde liku puca isto gde i meni.
O cemu se radi nemam blage, ali ova igra je jako izbirljiva izgleda. Nece da radi svima kako treba.
Lik place da je puko pare za igru i da ne radi.
Probao sa ranijim pozicijama u igri, ne vredi, cim dodjem opet tu pukne. Probao sa konzolom da preskocim nivo, ne pomaze.
Na kraju sam deinstalirao stvar, nije toliko zanimljivo da bi se mucio. Kroz par nedelja kad stignu do 2.0 probacu ponovo.
Sad sam probao da igram Apache i mega je smor. Lepse mi lete helihopteri na matorom batlefield vietnamu. Hawx mi je arcada teska, nema podesavanja jacine potiska, stalno je na max. Dirt 2 je prelep, nezahtevan hardverski, ali dosadan. Ne mogu da verujem koliko su igre postale graficki lepe, a koliko je sam gameplay i sama prica postala dosadna. Spolja gladac a iznutra jadac.
Samo vi udarajte po korenima jezika...Offically: Crysis 2 MP kaput. To je to drugari, dok ne bude altercrytek varijante lan tunnelinga, cuvajte lepa secanja na multi. Bilo je lepo dok je trajalo.
Pogledao par isecaka iz te igre. Izgleda interesantno. Probacu!
Hvala ti!
:: Probaj Darksiders. Jedan od retkih igara koje su me oduševile u poslednje vreme :: :: :: Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.