Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
World of Tanks
STRANA 12 OD 27  
zvezdasBG :P corav 14.08.2012. 00:54 #435860

status: user
broj poruka: 159
http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

panter ili t43 ?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6khcvSAII1r34xauo1_500.gif

http://postimage.org/image/i5qqpfih1/
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DetlicPera WOT-Problem 17.08.2012. 13:56 #436334

broj poruka: 299
Dosada nisam imao nikakav problem..igrao i jutros 10-15 partija..sve normalno.Kasnije o5 da udjem..izbaci mi ovo (Accompanied by a warning world of tanks took clogged). ??

Dali treba neki patch fix ili sta ??

Hvala :)

skadenergy Tenkici su zakon 17.08.2012. 19:09 #436400

broj poruka: 47
drug me je smarao neko vreme u skoli kao instaliraj instaliraj do jaja su ja ono nisam imao zelju da igram ista online..tek prekjuce dobih neku zelju da igram nesto sa drugima te se prvo umrezih na Kanter ali me tu poklase pa trazih neku drugu :D Naidjoh tako na tenkove tj World of Tanks i skinuo i preko noci cuvao da mi updateuje igru i od jutros pa sve dok mi se nije prisralo sam igrao ovo..kidacina zesca :)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Jagdpanther II sta na kraju od opreme 18.08.2012. 21:38 #436539

broj poruka: 6876
Imam rammer i ventilation.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

Vaskev Re: Jagdpanther II sta na kraju od opreme 19.08.2012. 09:13 #436575

broj poruka: 1673
Coated optics ili kamuflažu. Zavisi šta više voliš. Ja uglavnom na TD stavljam kamuflažu mada neki kažu da nemački TD-i imaju bug zbog kojeg kamuflaža navodno ne radi.

WOT Nick: Vaske

:: Imam rammer i ventilation
::
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
djokosrb Bice optics 19.08.2012. 12:49 #436604

Poslednji nemacki td kod koga valja camouflage net je jagdpanther 2,njegov camo value kad stoji je 12.5.
Jagdpanther 2,Ferdinand,Jagdtiger i JagdpZ E-100 su ogromni i camo value je ocajan.

nidzo86 tiger 1 krs.. 19.08.2012. 15:57 #436621

broj poruka: 277
koja krsina je tiger 1...

mixer93 Re: tiger 1 krs.. 19.08.2012. 16:46 #436624

broj poruka: 4187
Jako dobar tenk, a u stvarnosti je bio najjaci... Toliko o realnosti igrice.

:: koja krsina je tiger 1..
nidzo86 pa sad... 19.08.2012. 16:58 #436629

broj poruka: 277
e100 je tigar III .

tigar I po meni krs armor , puz golac brzi od njega , dmg premali za taj tir , i sporo okrece kupolu ..

djokosrb Nidzo ajde molim te 19.08.2012. 19:02 #436637

NE KENJAJ.

E-100 tigar III, wtf !!

Informisi se prvo istorijskim cinjenicama,pa onda komentarisi neshto,molim te.

A o tome kako je Tiger I los tenk u igri,necu da komentarisem,nauci da ga igrash(posto je on klasican sniper,a njegov l71 top je meni omiljeni top u igri,imam ga na jagdpantheru).

Vaskev re:Tigar I 19.08.2012. 19:23 #436642

broj poruka: 1673
Meni je on odličan, naravno kad je full, samo moraš znati kako se sa njim igra. Puno je u igrici takvih tenkova koji su loši dok ne naučiš pravilno da igraš. I meni neki tenkovi ne leže ali to igram samo koliko da ga preskočim ali mi je nemačka TD grana kompletna, sem ovih novih koje ne želim da kupujem, svi Teškaši od Tigra pa nadalje.

WOT Nick: Vaske

DarkDawn Re: Re: tiger 1 krs.. 19.08.2012. 19:48 #436650

broj poruka: 697
1. Igrica nikad nije tezila ka realnosti.
2, Tigar je bio najaci kad se pojavio, ubrzo posle njega rusi su imali IS-a koji ga je busio bez problema, a i to je sve bilo za vreme 2 svetskog rata, a igrica pokriva i dobar deo vremena posle njega, tako da ne mozes od tigra da ocekujes da bude najaci tenk u igri.
Po meni on je dobar tenk u svom tiru.

:: Jako dobar tenk, a u stvarnosti je bio najjaci... Toliko o realnosti igrice
:: :: koja krsina je tiger 1..
:: ::
mixer93 Re: 19.08.2012. 20:23 #436656

I po meni je on dobar tenku u igrici. E sad, to znam da su IS-a napravili samo da mogu parirati Tigru... Ali Panther i Tigar su obelezili WW2.
A sto se tice igre, znam da ne tezi ka realnosti, jer je tu gomila tenkova afterWW2.

zvezdasBG IS i IS3 su postaji u ww2 i bili su cudoviste tog vremena 20.08.2012. 00:42 #436711

e75 i e100 su bili tigar serija samo sto su biili otkazani u proizvodnji jel su bili nekorisni.

U ratu su rusi pobedili sa t34 , t34-85 i kv-1 . Razlog nemci su gledali da prave high end masine [ teski za opravu i proizvodnju ] , dok rusi su imali t34 i t34-85 koje su samo stancovali .

http://i40.tinypic.com/260zg2x.jpg

mixer93 Re: 20.08.2012. 00:46 #436713

E100 je bio Tigar sa Mausovom kupolom...

gliga79 Re: Re: 20.08.2012. 01:23 #436714

broj poruka: 4641
Meni licno je Sherman M4 omiljeni tenk u igrici. 105mm top je odlican.
Evo malo istorijskih zanimljivosti o Shermanu:
http://www.youtube.com/watch?v=Ns6l7sCoWX4
http://www.youtube.com/watch?v=NBI9d0-IfEM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-aoMGdAJKso&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Igm-SRxMEFY&feature=related

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: E100 je bio Tigar sa Mausovom kupolom..
djokosrb Izvinite 20.08.2012. 01:36 #436717

Ali samo takve sam budalastine i lupetanja procitao ovde :)

Jedino je tacno da su Sovjeti dobili rat sa t-34 i t-34-85.

mixer93 Re: Izvinite 20.08.2012. 01:42 #436719

Ajde nas prosvetli onda! Nije fora da kazes da svi lupetamo... Daj onda napisi kako je bilo...

:: Ali samo takve sam budalastine i lupetanja procitao ovde :
:: Jedino je tacno da su Sovjeti dobili rat sa t-34 i t-34-85
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
djokosrb Ovako 20.08.2012. 02:09 #436726

Da ne bude da sam neki expert,nisam.Nego prosto obozavam istoriju ceo zivot se bavim tim,iako (nazalost)to ne studiram,posto u nasoj lepoj zemlji,od drustvenih nauka leba nema,realno jedino od lopovluka ima,ali to nije opcija.
Znaci msm da sam se pokrio od blacenja :)

Kasno je,ali ukratko :

Rece covek e-75 bio tigar serija?Onda otkazani jer su bili nekorisni?
E serija tenkova kod Nemaca je bila planirana,ako bi rat duze potrajao,naime pronasli su nacin da znatno smanje troskove proizvodnje i uopste sama ulaganja,a da ne izgube na kvalitetu,ali ispusili su u maju 45-te i vremena nije bilo.

Tigar serija tenkova?To je vrlo diskutabilno,da bi neshto bilo serija mora da traje kroz vishe revizija i da koncept ili osnova ostanu isti.To ovde nije slucaj.
Tigar I je bio tenk sa klasicnim oklopom iz sredine 1930-tih,posto ideja o nastanku tenka postoji josh od 1936.
Tigar je imao isti sistem oklopne zastite kao isvaki nemacki tenk pre Panthera,samo je bio heavy tank i imao je mnogo deblji oklop od ostalih(debljina oklopa kod te tehnike proizvodnje bila jedino merilo).
Tigar II po mnogo cemu je slicniji Pantheru nego Tigru,pocev od izgleda do samog oklopa.Koristio je sloped oklop kao i Panter a ta ideja je preuzeta od Sovjeta kad su Nemci naleteli na T-34.
Danas nigde necete naci podatak(od naravno ozbiljnih i validnih istoricara)o Tigar seriji tenkova.
I vizuelno ali i tehnicki Tiger 1 i Tiger 2 su totalno razliciti i koncepti i na kraju totalno razliciti tenkovi.

Dalje: Iosif Stalin serija tenkova.
Ono sto mi imamo u world of tanks-u je IS,koji predstavlja i IS-1 i IS-2 modele.
TO SU JEDINI IS tenkovi koji su bili u aktivnoj upotrebi u WW II,is-3 je bio is-2 sa jacim oklopom ali je on stigao sivuse kasno,sredinom 1945-te te on u akciji koriscen nije.

Sto se tice samog IS tenka,uglavnom su korisceni i vecina IS tenkova u drugom svetskom (80%)su bili is-2 modeli,znaci ono sto imamo u wotu sa drugom(oblom kupolom)i 122mm top.
E sad prica kako je on busio tigra.Tacno bio je superiorniji od Tigra 1,sto nije ni cudo kad se pojavio kasnije.
E sad kalibar topa ne mora da znaci i bolju probojnu moc,taj 122mm je imao tek malcice bolju penetraciju od Tigrovog 88mm L56,odnosno bio je na nivou Panterovog 75mm L70.
Dalje,pouzdanost samog topa a i celog tenka bila je na strani Tigra 1.

Tigar 2 koristio je 88mm L71(to je u world of tanks-u najjaci kod Tigra 1)i to je bio najmocniji top postavljen na vozilo SA KUPOLOM u drugom svetskom ratu.
Tigar 2 je bio najmocniji tenk drugog svetskog rata,preciznost i probojna moc l71 topa su bili daleko ispred bilo ceka sto su bilo Sovjeti bilo Zapadni saveznici imali na svojim tenkovima.
Takodje,mozete naci podatak,da prednji oklop Tigra 2 nikad nije probijen,vecina je unistena iz vazduha od strane avijacije,jer od 1944. nemacko vazduhoplovstvo je u totalno out-u.
I na kraju,Panther tenk koji je doneo oklop na nivou Tigra 1,top sa vecom penetracijom ali sa manjom razornom moci je po mnogima najbolji tenk drugog svetskog rata.Odlicna kombinacija pokretljivosti,oklopne zastite i vatrene moci.

Ipak Tigar 1je usao u legendu,sto je apsolutno opravdano,pojavio se u februaru 1942. na istocnom frontu i oponenti su mu bili t-34,kv-1 i kv-2.Za njih je bio cudoviste.
Secam se dobro kad sam gledao dokumentarac,kad je jedan Sovjet(veteran)u intervju osamdesetih godina rekao :

,,Pojava Tigra je za nas bila kao pojava bojnog slona za Rimljanje`` i ,,U tom trenutku(1942. godine)gotovo da nije bilo anti-tank oruzja koje ga je moglo izbaciti iz borbe,kad bi ga videli svi bi smo odmah bezali,jer nisam mogli da ga izbacimo``.
Na kraju, problem Nemaca u drugom svetskom(to je rekao jedan Poljski istoricar i tu se apsolutno slazem)je bio :
Sivuse kasno i sivuse malo :
Tigar 1-oko 1300 proizvedenih
Tigar2-437,ako me dobro secanje sluzi
Panther-oko 6.000
Panzer IV : malo preko 12.000
Sovjeti :
T-34(+t-34-84 model)preko 50.000
Amerikacni : SHerman oko 48.000,isto ako me dobro secanje sluzi.

Elem,necu da se pravim pametan i necu da tvrdim da je ovo SVE 100% tacno,ali ovde je bilo svakakvog lupetanja. :)

DarkDawn Re: Ovako 20.08.2012. 02:20 #436727

broj poruka: 697
IS sa 122mm topom su uglavnom koristili HE granate sto je bilo vise nego dovoljno da onesposobe bilo koji tenk tog vremena, a inace opste je poznato da su tigar 1 a pogotovo 2ka bili uzasno nepouzdani jer su bili preteski za motore, menjace koje su koristili.
Predlaze da probate malo mod za armu 2 LIBERATION 1941-1945 gde je brutalno uradjena borba sa tenkovima i tu moze dosta da se vidi kako je to sve funkcionisalo.

:: E sad kalibar topa ne mora da znaci i bolju probojnu moc,taj 122mm je imao tek malcice bolju penetraciju od Tigrovog 88mm L56,odnosno bio je na nivou Panterovog 75mm L70
:: Dalje,pouzdanost samog topa a i celog tenka bila je na strani Tigra 1
djokosrb Tacno 20.08.2012. 02:27 #436728

122mm top kod IS-2 je uglavnom koristio HE granate i tacno je bilo da su bile dovoljne da izbace (probiju prednji oklop)bilo kog nemackog tenka,sem tigra 2,naravno na odredjenoj udaljenosti,kad bi ga vuno sa 100mm normalno da bi oduvao.
Ali upravo je i to bio problem,He granate i topovi takvog(velikog)kalibra su se pokazali poprilicno tehnicki nepouzdani i neprecizni.

Prica oko nepouzdanosti Tigar tenka se mora gledati iz vishe uglova :

Naime svabe su imale veliki problem do sredine 1942. sa Tigrom jer su prvi bili pravljeni sa velikim pritiskom zbog sve teze situacije na istocnom frontu,takodje posade nisu bile dobro utrenirani pri upotrebi heavy tenk-a.
Vec 1943. tenicki problemi su (manje vishe)otklonjeni a i posade su postale sposobne da upotrebe Tigra do maksimuma.
S`obzirom na svoju velicini i masu,Tigar jer bio sasvim pokretljiv i pouzdan tenk,maskimalna brzina mu je bila 37 km/h,takodje imao je po mnogima najkvalitetnje gusenice drugo svetskog rata.
+I ogroman plus,mogao je da rotira u mestu.

Takodje mozesh naci podatak :U julu 1943.jedan Tigar 1 tenk je napao grupu od 50 Sovjetskih t-34,unistio je preko 20(msm da sam nasao podatak 22)onda je ostao bez municije pa je morao da se povuce.
Tom prilikom pogodjen je vishe od 40 puta,a na kraju je uspeo da se vrati u bazu udaljeno 30 kilometara.

bomid Pomalo se i ja bavim istorijom oklopnih sredstava pa da dodam 21.08.2012. 20:25 #436997

broj poruka: 1563
Naime kvalitet jednog tenka ne presudjuje svaki sklop pojedinacno. Da li ima najprecizniji top ili municiju najvece probojnosti ili oklopnu zastitu ili sta god. Kvalitet jednog tenka odredjuje kako svi sklopovi funkcionisu u celini. Razni istoricari i strucnjaci za ovu oblast i sa istoka i sa zapada slazu se u jednom da je T-34 bio najfunkcionalniji i najupotrebljiviji tenk drugog svetskog rata i ako je pojedinacno bilo boljih tenkova. Recimo americki strucnjaci su procenili da je bilo potrebno 9 T-34 da bi se unistio jedan Tigar i 6 M4 Sherman-a koji bi morali da ga napadnu zajedno i na velikom frontu sa velikim rastojanjem izmedju tenkova. Tigar je recimo imao dosta tehnickih mana odnosno problema. Recimo ako bi se nasao na bocnom nagibu 5% i vise nije mogao da okrece kupolu itd. itd. ali je u svakom slucaju kada se pojavio bio strah i trepet kako za Ruske tako i Americke vojnike. Mada takvu nemoc su osetili i Nemacki vojnici kada su prvi put naisli na KV-1. Cela jedna mehanizovana divizija bila je dva dana zadrzana u napredovanju od strane samo jednog KV-1 jer Nemci u tom momentu nisu posedovali dovoljno jako orudje da bi ga unistili. Sto se tice WoT-a, jednostavno nema veze sa realnoscu ali drugacije i ne moze da bude. Mislim da najmanje 80% tenkova i dr. oklopnih sredstava iz igrice u realnosti nikada nisu videli bojnog polja a dobar deo je ostao u fazi skica i planova.

djokosrb Apsolutno si u pravu 22.08.2012. 13:25 #437131

Po meni najveci problem Tigra je bio njegov koncept,koncept heavy tank-a.Vec na kraju ww2 svima je bilo jasno da heavy tenkovi crpe mnogo resursa za ono sto nude.I vec krajem 40-tih pokrenut je novi koncept main battle tenka,za sovjetskim t-54/55.
Projekat je u potpunosti zaziveo pocetkom 60-tih pojavom t-64 i m60 tenkova.

Inace u wotu od danas :

Public Test of New Physics

Pa izvolte,2.4gb da se skine.

bomid Upravo tako druze 22.08.2012. 23:15 #437219

broj poruka: 1563
Pojavom T54/55 a malo kasnije M60 pa T-64 izgubila se podela tenkova na lake, srednje i teske a zaziveo je koncept odnosno podela na osnovne borbene tenkove i tenkove specijalne namene sto se zadrzalo i do danas.

zvezdasBG type 62 24.08.2012. 14:19 #437391

Bacio sam 20e u vodu...
Borim se uvek sa tir8-tir9 .

Prespor za scout , slab armor , nema dmg protiv ovih tirova. Donosi oko 40k max za sad. Kad izgubim donese 17k sa premijom , a repair 3k .. = tank nije nista posebno . Vise para isfarmujem sa Panterom ili su100 bez premije.

STRANA 12 OD 27  
Broj postavljenih tema: 60432. Broj poslatih odgovora: 647780.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs