LOL nisi vido dalje od pc berze ni ti ni mnogi ovde, lupas gluposti.. koja to igrica bolje radi na ATI kartama gde pise It`s mean to be played? samo jednu igricu reci?
Ja sam igrao na ATI par igrica koje pocinju sa tim Nvidia logo i ono kao riba prica Nvidia,posto inace nisam gamer ,prvo me zacudilo kako to uopste radi na ATI karti.Ono igra radi super.Tako da i ja mislim da je to vise marketing Nvidie ,koja se inace pretezno fokusira na igrice.
Nije isto dal pustio igricu na 4870x2 ili na GTX 285 moras da gledas karte u istoj kategoriji, ne kazem da je bas kod svih igrica al u 80% slucajeva je tako!
By The Way,ja sam druze celu evropu obisao a generalno sam ti objasnjavao kako marketing funkcionise jer sam zavrsio Menadzment a pratim trziste i hvatam svaku zicu i upijam znanje.Znaci lupas bez potrebe opet ti kazem.Zelen si da bi mi pricali na istom nivou o ovim stvarim bez uvrede..
Primer za tebe.Na skoro svakoj igrici pise Play with Intel Core 2 Duo,Quad Core ,sad Nehalem..
Pa jel to znaci da su ove igre optimizovane za Intel i da na AMD-u losije rade a koliko a znamo da se AMD proslavio na tom polju.
Kad bi znao kako se jedna igra pravi i koliki je to proces i koliko to dugo traje,koje su to investicije nebi tako pricao. Evo i ako nisam programer objasnicu ti vrlo prosto. Da bi se jedna igra napravila tj optimizovala za neki brend mora u samom startu da se raspise,da se taj engine same igre koji vec ima neku konstrukciju programski podesi za nvidiu tj za njene GPU i drivere.Znaci menjas ceo sistem iz korena.Jedna igra se radi po godinu-dve dana,to su milionski projekti,ako je neki best seller onda je jos skuplje..Zamisli sada kada bi se cela konstrukcija toga morala da upravlja po jednom driveru i njegovom GPU-u !!!Wow!nVidia mora da ima para da kupi pola zemajjske kugle ako bi ulagala u ove stvari.Itd..Itd..Ne ide to tako..Nije to implemntacija kao u fazonu instaliracu patch u igru.To se radi mnooogo dugo i mnooogo kosta!
Isti sistem reklame ti je u filmskoj produkciji.Imas mnogo scena kad se nesto od tehnike reklamira,video uredjaju ,televizori,mobilni telefoni i sl pa onda recimo slavna coca-colla..Cak se i dijalozima glumaca koriste pune reci i nazivi nekih proizvoda u te svrhe.Ovde je bar lako.Scenarista odvoji deo za sponszora,ko plati njegov ce proizvod biti par sekundi u nekoj sceni itd..To se zove reklama.Plasiranje na trziste. Biznis covece.Kako ti to nije jasno.Marketing..Prati malo zbivanja,mozda ces shvatiti drugacije.Ne branim ja nvidia-u ni najmanje ali taj poduhvat bi bio jako tezak,tesko za ostvariti kako fizicki tako i finansijski !
A da ti decko nemas malo komplexa?Jedini si se ti i javio sa nekim zanovetanjem.Psiholoski objasnjeno ti imas problem u svojoj glavi cim ti ovakve normalne stvari i jedna zdrava konverzacija sa dobrom namerom i ciljem smeta.Nije ti prvi put tako da sam i navikao.
Laj i dalje ali pas koji laje ne ujeda
Dobar si ti samo ste se predstavljas kao los.Bice bolje..
Znas kako si ti obiso evropu? preko google earth :D
Sto se tice Crysis-a ima reklamu za Quad Extreme i za Nvidi-ju, Half life 2 legendarna igra preso sve delove jedva cekam Episode 3 sledece god treba da izadje.
P.S Nekada sam bio samo za ATI I AMD! kad su bili best, i po ceni i po performansama , sad definitivno NVidia-Intel! Number One!
na maximum DX10 u 1680x1050 bez AA, ja imam oko 40-50FPS sa 9800GTX+ tako da nije nesto prezahtevna, ali grafika je ko u Clear Sky, nisu je nesto poboljsali, dzaba DX11 kad nema niko DX11 kartu, a na DX10 izgleda isto kao Clear Sky DX10... A Gameplay je isti kao u pslim delovima, tako da cu je odigrati sigurno .
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647781. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.