Igrao sam danas ceo dan skoro, i mogu da kažem da sam prezadovoljan igrom. Grafika vrh, zvuk takođe, gameplay je odličan. Pri proklizavanju se tačno oseti kako točkovi klizaju. Skretanje je jako dobro urađeno, ako igrate sa volanom osećaj je fantastičan. Sviđa mi se što je svaki detalj odrađen, počev od tvoje kabine, pa sve do samog bolida. Jedini mali minus je to što kad se rokneš u zid, bolid se malo ošteti, a u stvarnosti bi trebao bukvalno da ga nema posle toga.
Sve u svemu, očekivao sam nešto ovako i nisam se razočarao.
A da, veliki plus je što igra nije zahtevna. Meni je FPS zakucan na 60. Sve na Ultra, 1680x1050 i AA je podešen do kraja. GTX 275 OC - 733/1504/1174 MHz, E7200 OC - 3.6 GHz, 2x1 GB 800 MHz.
Extra optimizovana..igra....svaka im dala :) ja na mom kompu pikam na 1440:900 MSAA16x sve na ULTRA settings 75Hz refresh :) Extra... samo me jedno buni... Doshla trka u Australiji... kaze.. na dan trke kisha/pljusak... ja izadjem na stazu..ono pichi sunce sve u 16 : )))) Sve u svemu..extra igra : ))
Asus M2N-E AM2+ 7750 Black Edition Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 450W
Jel zna neko kako da namestim vibraciju na Logitech Formula Vibration volanu u ovoj igri? Imam u igri ponuđeno Advanced Wheel Settings i Force Feedback, ali ne mogu da uđem. Nije mi jasno zašto. Nalaze se u Control Settings.
Imao sam slican problem, ali sa feedback-om. Resen je tako sto sam igru samo jednom pokrenuo iz Logitech Profiler-a i odmah je prepoznao volan i sve sljaka ko podmazano. Nakon jednog pokretanja preko njega sada igru pokrecem najnormalnije, preko ikonice od same igre i sve radi kako treba, t.j. imam feedback. .)
Naravno, prepoznao je volan i vise ti u settings-u nije zatamnjeno vec mozes da ukljucis vibration/feedback i moraces da setujes(save-ujes) komande tipa levo, desno, gas, kocnica itd..., naravno na volanu, barem sa ja tako.
:: Jel zna neko kako da namestim vibraciju na Logitech Formula Vibration volanu u ovoj igri? Imam u igri ponuđeno Advanced Wheel Settings i Force Feedback, ali ne mogu da uđem. Nije mi jasno zašto. Nalaze se u Control Settings :: :: ::
Hvala na odgovoru. Rešio sam problem sa feedbackom, ali mi i dalje ostaje zatamljena ona opcija gde se podešava vibracija. Ne znam kako to da rešim?
:: Imao sam slican problem, ali sa feedback-om. Resen je tako sto sam igru samo jednom pokrenuo iz Logitech Profiler-a i odmah je prepoznao volan i sve sljaka ko podmazano. Nakon jednog pokretanja preko njega sada igru pokrecem najnormalnije, preko ikonice od same igre i sve radi kako treba, t.j. imam feedback. . :: :: Naravno, prepoznao je volan i vise ti u settings-u nije zatamnjeno vec mozes da ukljucis vibration/feedback i moraces da setujes(save-ujes) komande tipa levo, desno, gas, kocnica itd..., naravno na volanu, barem sa ja tako :: :: :: :: Jel zna neko kako da namestim vibraciju na Logitech Formula Vibration volanu u ovoj igri? Imam u igri ponuđeno Advanced Wheel Settings i Force Feedback, ali ne mogu da uđem. Nije mi jasno zašto. Nalaze se u Control Settings :: :: :: :: :: ::
Ja i dalje ne mogu da rešim problem sa Advanced Wheel Settings. Napravio sam Profiler za moj volan i pokrenuo igru preko njega. Od tada mogu da ulazim u Force Feedback Settings, ali i dalje ne mogu u Advanced Wheel Settings, a preko mi je potreban da bi namestio volan da skreće kako treba, jer mi se nešto poremetilo od kad sam instalirao Profiler. Skreće užasno, ja malo pomerim, ne reaguje, pomerim malo više, naglo skreće u igri. Što je najgore, skretao je normalno dok nisam hteo da namestim vibraciju. Jel ima neko neku ideju? Smorio sam se, ceo dan ga nameštam, ali ne ide.
Trenutno vozim na istom volanu kao ti. Na žalost nećeš ni moći da uđeš u Advanced Wheel Settings jer dotični volan nije zvanično podržan u igri. Evo i lista onih koji su podržani: http://www.virtualr.net/f1-2010-steering-wheel-compatibility-list/ Svejedno meni odlično radi i na Custom. Moraš samo odraditi kalibraciju iz Windows-a. To što si opisao mi liči na prevelik Dead Zone, što ćeš najlakše otkloniti kalibracijom. Za sada nemam nikakvu zamerku na ponašanje volana tokom igre. Sve mi radi perfektno.
:: Ja i dalje ne mogu da rešim problem sa Advanced Wheel Settings. Napravio sam Profiler za moj volan i pokrenuo igru preko njega. Od tada mogu da ulazim u Force Feedback Settings, ali i dalje ne mogu u Advanced Wheel Settings, a preko mi je potreban da bi namestio volan da skreće kako treba, jer mi se nešto poremetilo od kad sam instalirao Profiler. Skreće užasno, ja malo pomerim, ne reaguje, pomerim malo više, naglo skreće u igri. Što je najgore, skretao je normalno dok nisam hteo da namestim vibraciju. Jel ima neko neku ideju? Smorio sam se, ceo dan ga nameštam, ali ne ide :: :: ::
Nije do toga, probao sam i ranije. Nešto se zabrljao volan od kad sam instalirao Profiler. Izbrisao sam sve drajvere za volan, ponovo ih instalirao, i sad radi ok.
Šteta, nadam se da će sa patchom da izbace podršku za ovaj volan.
:: Trenutno vozim na istom volanu kao ti. Na žalost nećeš ni moći da uđeš u Advanced Wheel Settings jer dotični volan nije zvanično podržan u igri. Evo i lista onih koji su podržani :: http://www.virtualr.net/f1-2010-steering-wheel-compatibility-list :: Svejedno meni odlično radi i na Custom. Moraš samo odraditi kalibraciju iz Windows-a. To što si opisao mi liči na prevelik Dead Zone, što ćeš najlakše otkloniti kalibracijom. Za sada nemam nikakvu zamerku na ponašanje volana tokom igre. Sve mi radi perfektno :: :: :: :: Ja i dalje ne mogu da rešim problem sa Advanced Wheel Settings. Napravio sam Profiler za moj volan i pokrenuo igru preko njega. Od tada mogu da ulazim u Force Feedback Settings, ali i dalje ne mogu u Advanced Wheel Settings, a preko mi je potreban da bi namestio volan da skreće kako treba, jer mi se nešto poremetilo od kad sam instalirao Profiler. Skreće užasno, ja malo pomerim, ne reaguje, pomerim malo više, naglo skreće u igri. Što je najgore, skretao je normalno dok nisam hteo da namestim vibraciju. Jel ima neko neku ideju? Smorio sam se, ceo dan ga nameštam, ali ne ide :: :: :: :: :: ::
... ali pre bi ponovo prelazio Geoff Crammond`s Grand Prix 4 nego ovo. Nije mu ni do kolena. Naravno, ovo je cudo najnovije, grafika je upeglana, bolidi i staze su od ove godine, ali nesto fali... Neki osecaj koji me je drzao satima ispred monitora dok sam igrao Grand Prix. Kao da je i sama Formula 1 u to vreme imala dusu, a sad ove staze po raznoraznim pustarama po svetu, nije to vise to. Staze kao Monako, Monza, Spa i slicne su ono sto je sustina Formule 1, a ne staza usred pustinje koja je pritom ko aerodromska pista, cisto tehnicka, bez puno preticanja i bilo kakve poente... Naravno, meni koji je u istom stilu kao Dirt 2, nervirao me je tada, nervira me i sada... Ukratko, po meni promasena igra...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 4850 512MB, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Samsung 226CW
Jbg, ukusi su različiti. Nije da nemam zamerku, ali generalno mi je igra ok i pruža lep osećaj. Najveći problem po meni je nedostatak split time-a i kompletnog poretka u toku trke, i naravno bolesno nisko zauzeće GPU-a tokom vožnje koje ne prelazi 65% u mom slučaju, a kod nekih drugara je padalo i na neverovatnih 25% što učinilo totalno neigrivom jer je sastavljala jedva dvocifren broj frejmova u sekundi, što je nedopustivo. Nadamo se brzom patch-u, jer su prethodne igre u EGO engine-u bile pojam dobre grafike i nezahtevnosti.
:: ... ali pre bi ponovo prelazio Geoff Crammond`s Grand Prix 4 nego ovo. Nije mu ni do kolena. Naravno, ovo je cudo najnovije, grafika je upeglana, bolidi i staze su od ove godine, ali nesto fali... Neki osecaj koji me je drzao satima ispred monitora dok sam igrao Grand Prix. Kao da je i sama Formula 1 u to vreme imala dusu, a sad ove staze po raznoraznim pustarama po svetu, nije to vise to. Staze kao Monako, Monza, Spa i slicne su ono sto je sustina Formule 1, a ne staza usred pustinje koja je pritom ko aerodromska pista, cisto tehnicka, bez puno preticanja i bilo kakve poente... Naravno, meni koji je u istom stilu kao Dirt 2, nervirao me je tada, nervira me i sada... Ukratko, po meni promasena igra.. :: :: Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 4850 512MB, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Samsung 226CW :: ::
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647773. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.