Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Rage
STRANA 2 OD 4  
TheBear Re: Re: Igra 06.10.2011. 21:41 #365531

status: user
broj poruka: 6502
Pogledaj malo po netu mzoe da se namesti taj streaming tekstura da se skoro uopste ne primeti, inace je izrazeno to sto kazes treperenje, to nije treperenje nego sporo ucitavanje tekstura pri okretanju.
Moze da se namesti da ga skoro uopste nema, i takodje teksture su po default-u ruzne, i to moze da se tweakuje da lepo izgledaju, mada izbliza su ocajne stvarno tome nema leka jer je igra port a na konzolama su tako slabe teksture...

Sama igra nije losa, mzoe da se odigra...

Ko hoce da tweakuje i sredi igru evo uputstva:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?169763-Rage&p=2682219&viewfull=1#post2682219

:: Meni se javlja nekakvo treperenje prilikom kretanja
:: skinuo sam rage drajvere za ati ali dzab
:: phenom ll x6 1100t+hd6950 1g
:: texture su ocaj zivi iz daleka ajde al cim pridjes jadno do bola.kao crysis na low podesavanjim
::
:: :: radi sa Phenom II 955 @ 3.6GHz i HD 6950 zakucano 60FPS
:: ::
:: :: 8xAA, 1920x1080, ispravljen config da se brze ucitavaju teksture i podignuta rezolucija tekstura.
:: :: Nema grafickih bagova, sa najnovijim AMD drajverima 11.9 za Rage, performanse 60FPS ne pada ispod
:: :: Ko ima kartu sa 2GB vram-a mzoe jos da tweakuje config da mu bolej izgleda igra..
:: :: I oni koji hoce da tweakuju nek ne stavljaju preko 8xAA il iteksture preko 8k jer ce im seckati igra
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- re 06.10.2011. 22:13 #365537

broj poruka: 3529
Meni nista ne pomaze, a vidim po netu da ima takodje dosta ljudi koji se zale, definitivno je igra nvidia friendly. Moracu da sacekam neki ljudski fix/patch.

hunder1979 re 06.10.2011. 22:19 #365538

broj poruka: 205
jel vama sad zeza battlefiel 3 zbog ovih rage drajvera
sad mi blica belo svremena na vreme
jedno naprave drugo pokvare e stvarno!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 Re 06.10.2011. 22:20 #365539

broj poruka: 2936
Ni ja joj ne mogu nista Skidrow 18,2 gb

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1655258
http://www.techpowerup.com/gpuz/ccsgn/

Tristram Re: re 06.10.2011. 22:24 #365541

broj poruka: 1872
Žalili su se ljudi. Vrati onda na 11.8, s njima obe igre rade dobro.

:: jel vama sad zeza battlefiel 3 zbog ovih rage drajvera
:: sad mi blica belo svremena na vrem
:: jedno naprave drugo pokvare e stvarno!!
Daum ... 06.10.2011. 22:29 #365542

broj poruka: 12805
Ja da javim evo da mi igra radi extra, uključen 2xAA i isključen VSync. Desilo mi se da posle alt-taba krene sredina ekrana da se cepa, ali sam sredio to sa restartom igre. Sem toga nisam imao nijedan problem sa igrom.

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

TheBear ... 06.10.2011. 23:39 #365556

Bez Vsync-a je bas izrazen screen tearing, a u svakom slucaju je igra zakucana na 60FPS i ne pada ispod kod mene, tako da je bolje da je upaljen.

Izaci ce uskoro drajveri i za Rage i Battlefield 3 ko igra obe igre... Ja ne igram BF3 tako da meni ovi Rage Performance drajveri rade ekstra:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU121AMDCatRagePerfDriver.aspx

djokosrb Sutra cu da je probam 07.10.2011. 01:07 #365567

broj poruka: 6876
Ali kako sada stoje stvari,od potencijalno u top 3 igre godine,dobili smo ok igru.I id software je dogurao dokle je dogurao kao i vecina.A nekad su imali return to castle wolfenstein -i dalje najbolju fps igru(single player)za mene.

E da sta fali 11.9 driverima?

TheBear Re: Sutra cu da je probam 07.10.2011. 08:09 #365573

Nista im ne fali, imas Rage Performance drajver za Rage, a uskoro ce izbaciti i jedan koji ce biti i za BF3 i Rage...

:: Ali kako sada stoje stvari,od potencijalno u top 3 igre godine,dobili smo ok igru.I id software je dogurao dokle je dogurao kao i vecina.A nekad su imali return to castle wolfenstein -i dalje najbolju fps igru(single player)za mene
:: E da sta fali 11.9 driverima
Daum ... 07.10.2011. 11:01 #365586

Samo ti igraj Rage, pa kad ga predješ onda ga oceni, a ne ovako da ga porediš sa Wolfensteinom koji ionako nije ništa specijalno...

dautovic ... 07.10.2011. 11:11 #365588

broj poruka: 2856
Wolfenstein - najbolja pucacina ikada, naravno po mom skromnom misljenju.

A ovo mi se sad instalira pa javljam.

Skyfire: ...frekfencija...

Dexter013 E jbg 07.10.2011. 11:18 #365591

broj poruka: 17098
+1 za Odlican stari vulfenstajn, ima mesto u holu slavnih
q3 engine za to vreme majka sto se tice grafike i fenomenalne optimizovanosti

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 07.10.2011. 12:56 #365622

broj poruka: 3012
Igra je out of the box bila neigriva. Najvise mi je smetalo sto igra cak i u glavnom meniju radi par sekundi pa onda posle par sekundi stoji zamrznuta. Posle kompletnog gasenja Catalyst A.I. (ali ne iz control panela), pravljenja cache foldera i sredjivanja tekstura stanje je mnogo bolje. Ali jos uvek se desava da ucitava pogresne delove tekstura ponegde. Vidi se da su pozurili izbacivanje igre i da verovatno nisu dovoljno istestirali novi engine. Nadam se da ce da izadje patch koji ce da malo popravi stvari i koji ce da doda opcije, a ne da mora da se pravi cfg fajl rucno.

Evo par adresa koje ce nadam se biti nekome korisne.
http://goo.gl/zUOr3
i
http://goo.gl/aB1oJ
Daum ... 07.10.2011. 13:03 #365624

Izgleda da Atijevci imaju najviše problema. Ja sa 560Ti nemam navedene probleme sa texturama, crashovanjem, lošim vSyncom (iako sam samo u jednom momentu ga imao u jednoj liniji)...

Nemoj igru da kriviš zbog loših drivera...

Dexter013 Re: ... 07.10.2011. 13:08 #365625

broj poruka: 17098
1+

Nikakav problem na 470...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: Izgleda da Atijevci imaju najviše problema. Ja sa 560Ti nemam navedene probleme sa texturama, crashovanjem, lošim vSyncom (iako sam samo u jednom momentu ga imao u jednoj liniji)..
:: Nemoj igru da kriviš zbog loših drivera..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milos22 re 07.10.2011. 14:18 #365643

broj poruka: 1720
Zato sam ja presao na nvidiju :))

srdjanl ... 07.10.2011. 19:46 #365748

broj poruka: 1523

evo ovo sam nasao,popravlja texture ko ima ati karte.

http://shorttext.com/S5KJuu
toocool re 07.10.2011. 21:47 #365776

broj poruka: 1092
ja sam skinuo RAGE (2011) BLACK BOX REPACK od 11gb i sve radi kako treba, ne zaza me nista (ati 4850 drajveri 11.9)

CPU-Z: http://bit.ly/mx7ZPJ

Simon72 ... 07.10.2011. 22:02 #365782

broj poruka: 2799
Sacekate dan vise i skinete black box i nema problema.

miki43 Moguce resenje za Rage 08.10.2011. 16:03 #365959

broj poruka: 14

Probajte ispratiti ovo uputstvo koje sam nasao na jednom forumu jer je meni uspelo da pokrenem igru
posle niza bezuspesnih pokusaja.Jeste da je primetno ucitavanje textura u daljini,ali se brzo ucita
tako da meni ne smeta.

1. start > control panel > device manager > display adapters...desni klik na graficku,odabrati uninstall
i cekirati box `delete the driver software for the device` .nakon zavrsetka NIKAKO NE RESTARTOVATI RACUNAR!!!

2. start > control panel > programs and features....deinstalirati ATI ili AMD catalyst drajvere koji postoje u racunaru
i kada vas install wizard pita odaberite `Express uninstall all ATI software`.Posle zavrsetka NIKAKO NE RESTARTOVATI RACUNAR!!!

3. Na C particiji pronadjite svaki folder sa nazivom ATI i obrisite ga.I u C:\Program Files\ nadjite ATI folder i obrisite ga

SADA RESTARTUJTE RACUNAR

4. Skinite drajvere za graficku verziju 11.6
Ako imate windows 7 64bit skinite drajver sa ove adrese http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista64.aspx

a sa ove za windows 7 32bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista32.aspx

Instalirajte drajvere i igru

5. Desni klik na precicu Rage i odaberite properties,zatim u Target text box dodajte ovu liniju posle Rage.exe

+cvaradd g_fov 12 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 4 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth 0
(mora biti razmak posle Rage.exe)

potvrditi na apply

6.Otvorite notepad i u njega iskopirajte ovaj text

//===============================================================================
// Video
//===============================================================================

seta com_videoRam `1024` //sets the Video Card memory Set this to the amount you have in MB
seta com_maxfps `20` //limits the frames to 60 can be changed to what you desire
seta image_anisotropy `2` //Using the highest setting here but you can set as 2, 4 or 8
seta image_usecompression 0
seta image_filter `GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR` //filtering for light maps
seta image_preload `1` //Use preload images when ever possible
seta image_lodbias `-1` //LoD settings
seta image_ignoreHighQuality `1` //Sets up for using HQ gfx
seta image_ignoreLowQuality `0` //ignores the low textures
seta image_useCache `1` //Enabled Cache to allow the textures to load properly without popping
seta image_cacheMegs `250` //Cache size in Megabytes
seta image_cacheMinK `1024` //Cache minimum size in kilobytes
seta r_swapInterval 0 //VSYNC 1 enabled, 0 diabled
seta r_useHighQualityPostProcess `0` //Fore High Quality post proccessing
seta r_shadowsHighQuality `0` //Fore High Quality shadows
seta r_displayRefresh `0` //keep it so the engine doesn`t double render a frame
seta r_renderer `low` //highest rendering options
seta r_multiSamples `8` //Set this to 16 or 8 if you`re having low-fps as 32 is the Max Multi-sampling
seta r_useHBAO `1` //Ambient occlusion
seta r_useRenderThread `1` // 0 Disable or 1 Enable threaded rendering useful for newer cards to increase performance.
seta r_visDistMult `1`
seta r_useMotionBlur `0` //use blur
seta r_skipBump `0`
seta r_skipSpecular `0`
seta r_skipNewAmbient `0`
seta r_shadows `0`
seta r_cgFragmentProfile `best`
seta r_cgVertexProfile `best`
seta vt_lodBias `-1` //LoD settings
//below is cache settings
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 `4096`
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly `4096`
seta vt_pageimagesizeunique `4096`
seta vt_pageimagesizevmtr `4096`
seta fc_maxcachememoryMB `1024`

seta vt_maxPPF `8`
seta com_allowConsole `1`
seta com_skipIntroVideo `1`

seta cg_usecompression `0`
seta cg_useprecompressedtextures `0`
//=============================================================================================

snimite ovaj dokument kao Rageconfig.cfg u folder `base` gde ste instalirali igru(npr. C\Program Files\Rage\base)

7. Idite u C:\Users\Korisnickoime\AppData\Local i napravite novi folder pod imenom `id software`(bez navodnika),a u njemu napravite folder pod imenom `rage`(isto bez navodnika).

To je to.Restartujte racunar i trebalo bi sve da radi.
Probao sam mnogo Rageconfig.fcg fajlova,razne stvari ali nista nije uspelo dok nisam uradio ovo ,
Srecno i pozdrav svima.

imarkovic Re: Moguce resenje za Rage 08.10.2011. 16:18 #365961

broj poruka: 19075
jel stvarno mislis da ce neko da se smara s ovim?

:: Probajte ispratiti ovo uputstvo koje sam nasao na jednom forumu jer je meni uspelo da pokrenem igr
:: posle niza bezuspesnih pokusaja.Jeste da je primetno ucitavanje textura u daljini,ali se brzo ucita
:: tako da meni ne smeta
:: 1. start > control panel > device manager > display adapters...desni klik na graficku,odabrati uninstal
:: i cekirati box `delete the driver software for the device` .nakon zavrsetka NIKAKO NE RESTARTOVATI RACUNAR!!
:: 2. start > control panel > programs and features....deinstalirati ATI ili AMD catalyst drajvere koji postoje u racunar
:: i kada vas install wizard pita odaberite `Express uninstall all ATI software`.Posle zavrsetka NIKAKO NE RESTARTOVATI RACUNAR!!!
:: 3. Na C particiji pronadjite svaki folder sa nazivom ATI i obrisite ga.I u C:\Program Files\ nadjite ATI folder i obrisite g
:: SADA RESTARTUJTE RACUNA
:: 4. Skinite drajvere za graficku verziju 11.
:: Ako imate windows 7 64bit skinite drajver sa ove adrese http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista64.asp
:: a sa ove za windows 7 32bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista32.aspx
:: Instalirajte drajvere i igr
:: 5. Desni klik na precicu Rage i odaberite properties,zatim u Target text box dodajte ovu liniju posle Rage.ex
:: +cvaradd g_fov 12 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 4 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth
:: (mora biti razmak posle Rage.exe
:: potvrditi na appl
:: 6.Otvorite notepad i u njega iskopirajte ovaj text
:: //==============================================================================
:: // Vide
:: //==============================================================================
:: seta com_videoRam `1024` //sets the Video Card memory Set this to the amount you have in M
:: seta com_maxfps `20` //limits the frames to 60 can be changed to what you desir
:: seta image_anisotropy `2` //Using the highest setting here but you can set as 2, 4 or
:: seta image_usecompression
:: seta image_filter `GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR` //filtering for light map
:: seta image_preload `1` //Use preload images when ever possibl
:: seta image_lodbias `-1` //LoD setting
:: seta image_ignoreHighQuality `1` //Sets up for using HQ gf
:: seta image_ignoreLowQuality `0` //ignores the low texture
:: seta image_useCache `1` //Enabled Cache to allow the textures to load properly without poppin
:: seta image_cacheMegs `250` //Cache size in Megabyte
:: seta image_cacheMinK `1024` //Cache minimum size in kilobyte
:: seta r_swapInterval 0 //VSYNC 1 enabled, 0 diable
:: seta r_useHighQualityPostProcess `0` //Fore High Quality post proccessin
:: seta r_shadowsHighQuality `0` //Fore High Quality shadow
:: seta r_displayRefresh `0` //keep it so the engine doesn`t double render a fram
:: seta r_renderer `low` //highest rendering option
:: seta r_multiSamples `8` //Set this to 16 or 8 if you`re having low-fps as 32 is the Max Multi-samplin
:: seta r_useHBAO `1` //Ambient occlusio
:: seta r_useRenderThread `1` // 0 Disable or 1 Enable threaded rendering useful for newer cards to increase performance
:: seta r_visDistMult `1
:: seta r_useMotionBlur `0` //use blu
:: seta r_skipBump `0
:: seta r_skipSpecular `0
:: seta r_skipNewAmbient `0
:: seta r_shadows `0
:: seta r_cgFragmentProfile `best
:: seta r_cgVertexProfile `best
:: seta vt_lodBias `-1` //LoD setting
:: //below is cache setting
:: seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 `4096
:: seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly `4096
:: seta vt_pageimagesizeunique `4096
:: seta vt_pageimagesizevmtr `4096
:: seta fc_maxcachememoryMB `1024
:: seta vt_maxPPF `8
:: seta com_allowConsole `1
:: seta com_skipIntroVideo `1
:: seta cg_usecompression `0
:: seta cg_useprecompressedtextures `0
:: //============================================================================================
:: snimite ovaj dokument kao Rageconfig.cfg u folder `base` gde ste instalirali igru(npr. C\Program Files\Rage\base
:: 7. Idite u C:\Users\Korisnickoime\AppData\Local i napravite novi folder pod imenom `id software`(bez navodnika),a u njemu napravite folder pod imenom `rage`(isto bez navodnika)
:: To je to.Restartujte racunar i trebalo bi sve da radi
:: Probao sam mnogo Rageconfig.fcg fajlova,razne stvari ali nista nije uspelo dok nisam uradio ovo
:: Srecno i pozdrav svima
solaja777 imam jeftinu elsa 08.10.2011. 16:22 #365962

broj poruka: 3278
gtx260 rage na 1920x1080 radi bez greshke, trenutno ukljucen AA 8x -ponekad secne.
miki43 smor ili ne igra radi 08.10.2011. 16:37 #365964

broj poruka: 14
@imarkovic tebi druze ako je smor ti ne moras da radis to sve.Ja do danas nisam nikako uspeo da igram Rage kako bi to trebalo da bude,ali posle podesavanja koje sam postavio u postu igram igru bez ikakvih problema.

djokosrb Niko ovde ne krivi igru 08.10.2011. 17:56 #365978

broj poruka: 6876
Nego su ljudi napravili pompu pred njen izlazak kao da ce biti nzm sta,a dobili smo josh jedan konzolaski port doduse malo ispred vecine drugih ali cist prosek.
Nzm igra nije nishta specijalno,onako necu da kazem da je losha,ali nije ispunila ni 10% onoga sto sam ocekivao.
A sa onima koji i kazu da return to castle wolfenstein nije nishta specijalno nemam sta da razgovaram.

TheBear Re: Moguce resenje za Rage 08.10.2011. 18:01 #365979

Lakse je da koristis Driver Sweeper nego da brises rucno, i ne trebaju 11.6 drajveri, radi najnormalnije sa ovim (koji su i izbaceni zbog ove igre...):
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU122AMDCat1110PreDriverV2.aspx

I `4096` teksture su lose, mutne i ruzno izgleda cela igra, treba ici na `8192` u config-u, vise o tome:
http://www.geforce.com/News/articles/how-to-unlock-rages-high-resolution-textures-with-a-few-simple-tweaks

Sto se igre tice, moje misljenje je da je zabavna, solidno napucavanje, vozila se ponasaju smesno ali cool izgledaju kao i citav svet lepo osmsljeno, a i misije nisu bas smor, mada mnogo je linearna, plus ovi bagovi ali oni mogu da se rese, i generalno jadne teksture kada se gledaju izbliza kroz celu igru sto je nedopustivo u 2011 za jedan AAA naslov. Jos sta je jadno, nepostojanje interakcije sa okolinom i destrukcija je jako slaba, neprijatelji su onako ne tako pametni, igram na Hard, ali nisu ni toliko glupi, malo su napravili prebrze one mutante za moj ukus, tako da jedino je shotgun ili eventualno assault rifle upotrebljiv za njih... Iako postoji save, checkpoint sistem je ocajan, ako zaboravis sam da sejvujes a skoro predjes neku misiju on te vati na sam pocetak itd...

:: Probajte ispratiti ovo uputstvo koje sam nasao na jednom forumu jer je meni uspelo da pokrenem igr
:: posle niza bezuspesnih pokusaja.Jeste da je primetno ucitavanje textura u daljini,ali se brzo ucita
:: t
:
STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647684.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs