Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
GTA V gets caught up in next-gen console talk
STRANA 2 OD 2
SkyFire Re: Re: Re: Re: Pitanje je da li ce i u zadnjem kvartalu da izbace karte! 11.02.2013. 18:23 #475373

status: user
broj poruka: 18472
Ma kakve veze ima sto sam nVidia fan,ja isticem cinjenice,sigurno necu da pisem kojekakve lazi i budalastine i sam sebe da obmanjujem!
Ono sto sam istakao je realnost nista vise a u tim vodama sam godinama i siguran sam da sto se tice grafickih karti (bez ljutnje) to malo bolje poznajem a u krajnjem slucaju vreme je uvek pokazalo da sve sto sam pisao se obistinilo.

AMD ne cuti druze nego su u problemima,prvo im koci tehnologija jer vec 4 puta obrcu istu arhitekturu ,sluze se nizim procesima i prodaju maglu na kasicicu.Jasno je bilo da kad tad mora da dodje kraj,wall je neizbezan.
Drugo AMD kao firma je u teskim finansijskim problemima,otpustaju silne radnike ,na desktop segmentu sa procesorima su prsli skroz.

Ne znam sta ti to znaci samar zaista?Da li si ti svestan koliko malo se zaradjuje na hardveru za konzole?!
Drugo Sony i MS ce imati AMD chip dok Steambox sigurno nece za Nintendo ne znam!
Mobilno trziste?Prijatelju pa tu se i prave najvece pare + chipove koje nV isporucuje za Android platformu!
A sta cemo sa PRO serijom gde drzi 86 ili 87% trzista gde bukvalno razvaljuje!

A da te podsetim malo na istoriju grafickih karti.
AMD je uvek bio sporiji a imao je topliji chip koji je vise trosio.
U celoj istoriji jedini preokret je napravljen sa serijom 4xxx (i ako su chipovi bili vreli da Bog sacuva) i eventualno serijom 5xxx jer je nV imala problema sa 40nm!A opet radi poredjenja nisu imalu brzu kartu.NPR 4870X2 je bila karina teska za GTX295!
Najblize sto je AMD mogao da se priblizi nV je sa serijom 7xxx jer je nVidia tako podesila da zaradi sa GK104 i bolelo ih je dupe sta ce dalje da se desi jer su marketinski procenili trziste fenomenalno i opet eto i ta famozna papirna Ghz koja ne postoji u slobodnoj prodaji sluzi kao marketinski trik ali se koristi u svakom testu se lomi sa GTX680!
AMD ima skoro 3 serije prednosti pa i dalje ekstremno zaostaje!

Da li znas da je nV pomerala roadmap vec 2 puta?Ne znas?E pa prvi put kada je kasnila sa serijom 4xx,drugi put sada kada je AMD izbacio seriju 7xxx.U ovoj godini je trebao da izadje Maxwell a ne serija GTX7xx.

AMD i kad je imao sansu da stigne nV nije uspeo jer ne moze,sa Cayman su obecavali kule i gradove a opet je bilo `Tresla se gora,rodio se djoka` ,GTX580 je bezao nekih 20% uz to sto je u GPGPU razvaljivao!
Oni su navodno promenili 2 arhitekture sa Cypressa skocili na Cayman i opet nisu uspeli da dostignu Fermi koji je ostao takav kakav jeste samo prilagodjen 40nm!

Ja stvarno ne pokusavam da budem realan vec sam realan i polemiku uvek vodim na osnovu cinjenica .
E sad stvar je u tome ko moze to da percepcira jer se vecini ne svidja da cuju glas ISTINE!

Sony je isto tako u krizi i nit ce se izvuci nesto specijalno sa konzolama a nit ce AMD nesto specijalno da zaradi.Sitni su pomaci o kome se govori.
Najgore od svega sto konzolama opada popularnost i u skorijoj buducnosti ce kocnept koji je do sad vodjen da izumre!

P.S.Apple najavljuje neki svoj sistem i ako to izvede danasnje konzole ce biti potisnute extremno..

Haha.Procitah sad moj post ponovo i sam sam sebe podsetio na Gila :))))))
Razbacao sam informacije na sve strane :)))

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

::
:: Pazi ovako Nvida ima problema sa serijom 5,6 pa i 7 prihvati cinjenice to sto si okoreli Nvidia fan ok ali gledaj realnost.Nvidia je vec popila jedan samar sa Nintendo wii U dakle boli samo tako koliko vidim Sony ce isto uzeti AMD sto vazi i za Xbox tako da Nvidia osta samo na pc i eventualno android posto AMD se ne bakce sa sicom mobilnog trzista nema potrebe kad drzi sve konzole plus pc trziste de se taba sa Nvidiom
:: E sad taj tvoj Titan je po meni vrhunac tehnologije ali postoji problem AMD cuti ???? zasto cuti sta se kuva ??? I da Nvidia je bila jaka do i sa zakljucnom radeon 4000 serijom sve posle toga pad dubok pad
:: Ja sam od G force 2 gurao sve do 8800GT dakle samo sam znao za nvidu jel brate kidala je realno.Sad je druga prica
:: Budimo realni cena performanse i napredak uticu na kupovinu tako da ako AMD uradi to sto si reko sledi mi stara kombinacija ili mozda nova serija nvidie tako opusteno..
:: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: HD 6870 Sapphir
:: Cooler Master HAF 91
:: LC Power Arkangel 850 W
:: Samsung SyncMaster P247
:: Altec Lansing VS3151
:: LOGITECH G40
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisavici Superiorna tehnologija 11.02.2013. 18:38 #475379

broj poruka: 908

http://www.youtube.com/watch?v=ffBxLafB6BY
SkyFire Ma pusti Dejzana.. 11.02.2013. 18:39 #475380

Namerno se raspisuje,nece da prizna da voli sa mnom da prica

Superior Technology Ideed

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Dejzan Re: Ma pusti Dejzana.. 11.02.2013. 19:26 #475401

broj poruka: 3730

Matori sve sto kazes pije vodu koliko toliko. Slazem se da se Amd daleko manje unosi u razvoj ko sto radi Nvidia ali brate zaboravljas jednu stvar a to je da su obe firme made in USA. I da drze trziste. Konzole se prodaju tipa sony3 recimo 70 miliona neznam tacno i tu su nvidia chipovi. Pa jel znas koja je to zarada? Aj ti prodaj toliko kartica za 7 godina :-) A sad ce Sony i Xbox uzeti AMD Nintendo ga vec ima pa ti vidi zaradu. Pritom AMD drzi 90% igara a Nvidia je tu izgubila udeo, koji nije mali. Serija 8 koja bude stigla videcemo sta ce ponuditi. Konkretno za maglu si upravu ali samo za seriju 7 Realno ni Nvidia nije bila bolja ali AMD bas prdnuo u cabar.
Sky brate meni je uvek zadovoljstvo da diskutujem sa tobomjel dosta toga zboris mudro mada lobiras za zelene samo tako. :-)

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Namerno se raspisuje,nece da prizna da voli sa mnom da prica
:: Superior Technology Ideed
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire ... 11.02.2013. 19:40 #475404

Najveci skok su imali sa 4xxx na 5xxx od tad ama bas nista ..6xxx serija propast zivi,ne cudi me sto torta zeza i vice surogat jer su fakticki sve poluproizvodi.
Samo AMD moze da izvede da napravi karticu sa osetno vecim brojem tranzistora a da malte ne bude sporija od prethodne svoje serije :))) Da ne pominjem one miseve tj ovo:
http://tinypic.com/view.php?pic=qs4kqr&s=5

Ajde covek da kaze i taj gaming kud i kamo da se i porede dva brenda ali kao kompanije u svetu tehnologije je smesno.
Najbrzi superkompjuter baziran je na Tesla kartama.Karte koje se koriste za 3D animaciju u visokoj produkciji za film opet nVidia da ne pominjem udeo u Nasi itd..Imas primera koliko volis i posle neko pita kakva je to superiorna tehonogija i sta to sky lupa?Malo da se zagreje stolica i sve ce se samo kasti
AMD je smesna firma sa tog aspekta,oni su tu da doprinesu gaming trzistu i da budu igrac No2. da bi trziste iole funkcionisalo zdravije bez monopola!
Ja sam uvek govorio i dan danas se drzim toga da je AMD narodska firma,budzetna firma za siru populaciju i ako nek postoji i dalje i pozivi..Ne zelim nikom propast ali mislim da te cifre koje pominjes i zaradu nisu bas u toj razmeri pa ako te interesuje proguglaj malo..

Ja volim da pricam sa svim ljudima koji me respektuju kao coveka,ne treba meni niko da me `tapse` po ramenu i kaze brate strasan si imas znanje ali ne zelim ni da me niko potcenjuje.Samo trazim normalne medjuljudske odnose i svakog cu da simpatisem jer sam takav covek..

Inace sto se tice lobiranja,eeee jabucaru mada eto i mene jos malo

Superior Technology

Dejzan Re: ... 11.02.2013. 21:05 #475419

Pazi SKY optuzice nas za sukob intersa na forumu :) Mislim svestan si ti da Nvidia dala grafiku za nove IMac racunare tako da... pssttt :)
Sto se tice jabuke pazi to je opasna stvar :)
Nema sta Apple i Nvidia saradnja cveta e sad sto kazu iz Steama kuku nama ako apple izbaci konzolu :) :) :) Aj sad sedi zavali se i kreni da zamisljas IOS Nvidia Titan =?? :D :D

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Najveci skok su imali sa 4xxx na 5xxx od tad ama bas nista ..6xxx serija propast zivi,ne cudi me sto torta zeza i vice surogat jer su fakticki sve poluproizvodi
:: Samo AMD moze da izvede da napravi karticu sa osetno vecim brojem tranzistora a da malte ne bude sporija od prethodne svoje serije :))) Da ne pominjem one miseve tj ovo
:: http://tinypic.com/view.php?pic=qs4kqr&s=
:: Ajde covek da kaze i taj gaming kud i kamo da se i porede dva brenda ali kao kompanije u svetu tehnologije je smesno
:: Najbrzi superkompjuter baziran je na Tesla kartama.Karte koje se koriste za 3D animaciju u visokoj produkciji za film opet nVidia da ne pominjem udeo u Nasi itd..Imas primera koliko volis i posle neko pita kakva je to superiorna tehonogija i sta to sky lupa?Malo da se zagreje stolica i sve ce se samo kasti
:: AMD je smesna firma sa tog aspekta,oni su tu da doprinesu gaming trzistu i da budu igrac No2. da bi trziste iole funkcionisalo zdravije bez monopola
:: Ja sam uvek govorio i dan danas se drzim toga da je AMD narodska firma,budzetna firma za siru populaciju i ako nek postoji i dalje i pozivi..Ne zelim nikom propast ali mislim da te cifre koje pominjes i zaradu nisu bas u toj razmeri pa ako te interesuje proguglaj malo.
:: Ja volim da pricam sa svim ljudima koji me respektuju kao coveka,ne treba meni niko da me `tapse` po ramenu i kaze brate strasan si imas znanje ali ne zelim ni da me niko potcenjuje.Samo trazim normalne medjuljudske odnose i svakog cu da simpatisem jer sam takav covek.
:: Inace sto se tice lobiranja,eeee jabucaru mada eto i mene jos malo
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire Auuuuu! 11.02.2013. 22:01 #475436

Nisam o tome razmisljao..Leleleeee.Znaci Apple konzola,nVidia inside,auuu...
Plasim se da ce cela planeta da dozivi kolaps od tog spoja..Da ne bude neki armagedon ili da nas ne usisa crna rupa? :D
Titani se udruzili ili udruzuju :))))

Sta da ti kazem,uvek sam voleo elitne stvari

Superior Technology

Dejzan Re: Auuuuu! 11.02.2013. 22:29 #475445

Sve je moguce evo papa dao ostavku posle 600 godina nov slucaj :)
Sto se Apple tice oni idu ko kisa oko kragujevca prvo su postavili standarde u racunarskoj industriji [a telefoniji pa tabletim ceka se tv :) a zna se vrlo dobro da se vec godinama suska za konzolu .Caka je u tome sto Apple vaga da li da kupi celu Nvidiu ili intel e sad tu su niz zakona koji to koce mada nikad se nezna.....Nvidia ako se utopi u apple auuuu sunce ti sta ce da bude :)

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Nisam o tome razmisljao..Leleleeee.Znaci Apple konzola,nVidia inside,auuu..
:: Plasim se da ce cela planeta da dozivi kolaps od tog spoja..Da ne bude neki armagedon ili da nas ne usisa crna rupa? :
:: Titani se udruzili ili udruzuju :)))
:: Sta da ti kazem,uvek sam voleo elitne stvari
SkyFire Re: Re: Auuuuu! 11.02.2013. 22:35 #475448

Znaci car si brate..Nemas pojma koliko si me nasmejao..Jao meni,pa ja ni blizu ne volim ovu nv koliko ti volis apple..Ja sam sitna ribica za tebe

Znaci Apple kupuje sve redom i zavladace celom planetom?
Znaci ultimativna platforma Mac sa Intel procesorom i nVidia grafickom kartom na kojoj je logo Apple

Superior Technology

:: Sve je moguce evo papa dao ostavku posle 600 godina nov slucaj :)
:: Sto se Apple tice oni idu ko kisa oko kragujevca prvo su postavili standarde u racunarskoj industriji [a telefoniji pa tabletim ceka se tv :) a zna se vrlo dobro da se vec godinama suska za konzolu .Caka je u tome sto Apple vaga da li da kupi celu Nvidiu ili intel e sad tu su niz zakona koji to koce mada nikad se nezna.....Nvidia ako se utopi u apple auuuu sunce ti sta ce da bude :)
:: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: HD 6870 Sapphir
:: Cooler Master HAF 91
:: LC Power Arkangel 850 W
:: Samsung SyncMaster P247
:: Altec Lansing VS3151
:: LOGITECH G40
:: :: Nisam o tome razmisljao..Leleleeee.Znaci Apple konzola,nVidia inside,auuu..
:: :: Plasim se da ce cela planeta da dozivi kolaps od tog spoja..Da ne bude neki armagedon ili da nas ne usisa crna rupa? :
:: :: Titani se udruzili ili udruzuju :)))
:: ::
:: :: Sta da ti kazem,uvek sam voleo elitne stvari
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
DmasteRNo1 Ja sam se naigrao na mom surogatu, i dalje to radim 11.02.2013. 22:44 #475454

broj poruka: 6106
a ti ne rece da li su ti radili Darksajdersi na maminom 4770. Mislim, kakav to covek mami kupuje AMD-a, a sebi Intela i nVidiju.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

Dejzan Re: Re: Re: Auuuuu! 12.02.2013. 01:15 #475503

Kralju samo polako videces kad ti parce hardvera od jabuke padne saka ....Isto sam ja bio kao ti malo nvidia malo intel i onda sam se zajebo i uzeo Iphone3GS i zapecatio sebi sudbinu :) da ne pricam da sam kupio i procito knjgu Stiv Dzobs :) i da se stekam za mac mini :)
Apple ne kupuje sve redom vec bira .Eto izabrao je celu muzicku industriju i itunes zaradjuje ko blesava 25 milijardi skinutih pesama pa ti vidi.Za aplikacije da nepricam :)
Cekaj ti oces da oni stvarno kupe intel i Nvidiu ? Pa tu kartu sto sad imas bila bi ti zadnja :D
Moj savet ti je nemoj da predjes na Dark Side :D (nisi svestan kako nam je dobro :) )

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Znaci car si brate..Nemas pojma koliko si me nasmejao..Jao meni,pa ja ni blizu ne volim ovu nv koliko ti volis apple..Ja sam sitna ribica za tebe
:: Znaci Apple kupuje sve redom i zavladace celom planetom?
:: Znaci ultimativna platforma Mac sa Intel procesorom i nVidia grafickom kartom na kojoj je logo Apple
:: :: Sve je moguce evo papa dao ostavku posle 600 godina nov slucaj :)
:: :: Sto se Apple tice oni idu ko kisa oko kragujevca prvo su postavili standarde u racunarskoj industriji [a telefoniji pa tabletim ceka se tv :) a zna se vrlo dobro da se vec godinama suska za konzolu .Caka je u tome sto Apple vaga da li da kupi celu Nvidiu ili intel e sad tu su niz zakona koji to koce mada nikad se nezna.....Nvidia ako se utopi u apple auuuu sunce ti sta ce da bude :)
:: :: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: :: HD 6870 Sapphir
:: :: Cooler Master HAF 91
:: :: LC Power Arkangel 850 W
:: :: Samsung SyncMaster P247
:: :: Altec Lansing VS3151
:: :: LOGITECH G40
:: :: :: Nisam o tome razmisljao..Leleleeee.Znaci Apple konzola,nVidia inside,auuu..
:: :: :: Plasim se da ce cela planeta da dozivi kolaps od tog spoja..Da ne bude neki armagedon ili da nas ne usisa crna rupa? :
:: :: :: Titani se udruzili ili udruzuju :)))
:: :: ::
:: :: :: Sta da ti kazem,uvek sam voleo elitne stvari
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
quna ... 12.02.2013. 07:20 #475517

broj poruka: 1653
Pa dobro nema nista lose u poligonima, oni su osnova za modelovanje, bez njih ne moze, ali definitivno treba da porade na nekom dobrom i brzom displacement mapping-u ili sl, ali to je do nvidie i amd-a ne do dizajnera igara, prvo neka naprave hardversku podrsku u kartama i neka daju alat, a lako ce posle dizajneri da prave ludorije. Nekada je gpu industrija to i radila ali sad stagnira, skokovi performansi smesni, gotovo nikakve nove tehnologije ali zato se cene skoro dupliraju sa svakom novom serijom.

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xendza Beta verzija? 27.02.2013. 19:07 #479445

broj poruka: 601
Jel ima sad da se skine GTA V beta verzija??? ne mogu nikako da nadjem guglam vec pola sata aj pliz nek mi pomogne neko da nadjem beta GTA V mislim da ima 7giga

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs