kako da napravim one listice ??/ :: Sto se cevki tice, mogu i prazne, nesto malo slabije ce prenositi temperaturu do hladnjaka, ali nista strasno. Bitno da su u dobrom kontaktu sa delom koji naleze na CPU i aluminijumskim hladnjakom. Najbolji kontakt ostvaruju kada su na krajevima zgnjecene, a samim tim je i malo teze napraviti takvo ulegnuce u aluminijumskom hladnjaku, jer nije `cista rupa` :: :: Najbolje da pogledan po netu neke hladnjake, uzmes olovku i papir i napravis skicu, pa potom alat i materijal u ruke i seci...Ne moze da omane ako je ok gabarit i sve lepo naleze :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
:: Sto se cevki tice, mogu i prazne, nesto malo slabije ce prenositi temperaturu do hladnjaka, ali nista strasno. Bitno da su u dobrom kontaktu sa delom koji naleze na CPU i aluminijumskim hladnjakom. Najbolji kontakt ostvaruju kada su na krajevima zgnjecene, a samim tim je i malo teze napraviti takvo ulegnuce u aluminijumskom hladnjaku, jer nije `cista rupa` :: :: Najbolje da pogledan po netu neke hladnjake, uzmes olovku i papir i napravis skicu, pa potom alat i materijal u ruke i seci...Ne moze da omane ako je ok gabarit i sve lepo naleze :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
He, he, he, ako mislis na hladnjak, tj. gde bi trebao vazduh da prolazi, nimalo lako. Jedino da uzmes komad i seces sa odgovarajucim listom. Ako nemas potreban alat i vestinu, tesko da ce to lepo izgledati, tj. mnoogo losije od kulera od 200din:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: He, he, he, ako mislis na hladnjak, tj. gde bi trebao vazduh da prolazi, nimalo lako. Jedino da uzmes komad i seces sa odgovarajucim listom. Ako nemas potreban alat i vestinu, tesko da ce to lepo izgledati, tj. mnoogo losije od kulera od 200din: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Recimo, ovako nesto se ne moze napraviti u kucnoj varijanti sa jednom busilicom, malo aluminujuma, testerom...Postoje jako skupi alati, glodalice....Nesto ipak treba kupiti:)
nisam mislio hladnjak nego da skinem sa hladnjaka one listice
:: Recimo, ovako nesto se ne moze napraviti u kucnoj varijanti sa jednom busilicom, malo aluminujuma, testerom...Postoje jako skupi alati, glodalice....Nesto ipak treba kupiti: :: :: http://getusb.info/wp-content/uploads/2007/02/020407a.jp :: :: EDIT: Hahahaa, od auto hladnjaka? Ma nemoj zezati, jer to nece bas ici: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
sta kad nzm gde da ih nadjem i napravim ako ti imas neku ideju kako da ih napravim kaze mi
:: Recimo, ovako nesto se ne moze napraviti u kucnoj varijanti sa jednom busilicom, malo aluminujuma, testerom...Postoje jako skupi alati, glodalice....Nesto ipak treba kupiti: :: :: http://getusb.info/wp-content/uploads/2007/02/020407a.jp :: :: EDIT: Hahahaa, od auto hladnjaka? Ma nemoj zezati, jer to nece bas ici: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ma znam sta si mislio...Naravno da ne moze to tako. A sta bi sa tim listicima? Zalepio na hladnjak? Mora to biti iz jednog komada da bi sto bolje sa listica koji se cooliraju, prenelo na gabarit hladnjaka, a sa njega i na bakar koji naleze na CPU. Ne mogu ti reci kako da pravis, jer je to nemoguce. Moras poznavati malo termodinamiku i skontati kako to sve zapravo radi i tek onda se baciti na posao izrade.
kako to tanko da napravim sine ??? :: Ma znam sta si mislio...Naravno da ne moze to tako. A sta bi sa tim listicima? Zalepio na hladnjak? Mora to biti iz jednog komada da bi sto bolje sa listica koji se cooliraju, prenelo na gabarit hladnjaka, a sa njega i na bakar koji naleze na CPU :: Ne mogu ti reci kako da pravis, jer je to nemoguce. Moras poznavati malo termodinamiku i skontati kako to sve zapravo radi i tek onda se baciti na posao izrade :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Covek kaze ima svu opremu i materijal, idi do njega licno i napravi mu, onda slomi ili pregazi kuler kolima, pa onda on nek napravi kad je video sve kako treba iz pocetka i to je to.
:: Heheh, ma treba decku objasniti da to nije nimalo lako,pogotovo da bude funkcionalan i lep na oko. : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Moje postovanje :: :: :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: :: CpuCooler:TitanVanesa- :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CM Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: Mis:Mx 51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
Mene pitas? Pa valjda si ti zapeo da ga napravis i ti bi trebalo da znas:) Ili ga izlij u prethodno napravljen kalup ili uzmi testeru debljine 2mm i testerisi na svakih 4mm:) Trece nema...
:: :: :: kako to tanko da napravim sine ??? :: :: Ma znam sta si mislio...Naravno da ne moze to tako. A sta bi sa tim listicima? Zalepio na hladnjak? Mora to biti iz jednog komada da bi sto bolje sa listica koji se cooliraju, prenelo na gabarit hladnjaka, a sa njega i na bakar koji naleze na CPU :: :: Ne mogu ti reci kako da pravis, jer je to nemoguce. Moras poznavati malo termodinamiku i skontati kako to sve zapravo radi i tek onda se baciti na posao izrade :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
:: Mene pitas? Pa valjda si ti zapeo da ga napravis i ti bi trebalo da znas:) Ili ga izlij u prethodno napravljen kalup ili uzmi testeru debljine 2mm i testerisi na svakih 4mm:) Trece nema.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: :: :: kako to tanko da napravim sine ??? :: :: :: Ma znam sta si mislio...Naravno da ne moze to tako. A sta bi sa tim listicima? Zalepio na hladnjak? Mora to biti iz jednog komada da bi sto bolje sa listica koji se cooliraju, prenelo na gabarit hladnjaka, a sa njega i na bakar koji naleze na CPU :: :: :: Ne mogu ti reci kako da pravis, jer je to nemoguce. Moras poznavati malo termodinamiku i skontati kako to sve zapravo radi i tek onda se baciti na posao izrade :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
No problem! Ali, evo, ja cu da se bacim u kanal DTD ako ti posle dva istesterisana rebra ne odes u prodavnicu i kupis neki hladnjak, a taj zafrljacis kroz zatvoren prozor, jer si potrosio i poslednji flaster u kuci:)
xaxaxaxaxaxxaxaaxa mozda necu da testerisem a imam pravu pomoc za livenje .) cevi mogu da budu prazne ili mogu da ih napunim destilovanom vodom ili cime se pune ??
:: No problem :: Ali, evo, ja cu da se bacim u kanal DTD ako ti posle dva istesterisana rebra ne odes u prodavnicu i kupis neki hladnjak, a taj zafrljacis kroz zatvoren prozor: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Evo uz tvoje skakanje u kanal ja ubacujem gratis svoje licno javno vesanje ako taj kuler bude napravljen od prirodne ruke i lici na nesto + da radi, naravno.
A ko ce da testerise kalup? Ili ces i njega prvo da izlijes?:)
@Dex, voda jos `ladna, ali cu se ipak odluciti da plivam sa babuskama, ukoliko bude hladnjak ok:) Ko zna, mozda covek ima veste prstice, tako da ti nisam u kozi kada se omca bude stezala, heheheh:)
:: xaxaxaxaxaxxaxaaxa mozda necu da testerisem :: a imam pravu pomoc za livenje .) :: cevi mogu da budu prazne ili mogu da ih napunim destilovanom vodom ili cime se pune ? :: :: :: :: :: No problem :: :: Ali, evo, ja cu da se bacim u kanal DTD ako ti posle dva istesterisana rebra ne odes u prodavnicu i kupis neki hladnjak, a taj zafrljacis kroz zatvoren prozor: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Potpuno se slazem i nisu mi jasni ovi koji se bacaju u hladnu vodu, jbt. Mada, covek moze i da se predomisli i uz malo srece ulovi nesto i za veceru, ali i tada ce odapeti ako se zarzi sa onim parazitima koji se nalaze u ribi:) Tako da, vesala su zakon:)
sto biste se ubijali ako bude radilo, msm prvo teb kalip da se napravi :) :: Potpuno se slazem i nisu mi jasni ovi koji se bacaju u hladnu vodu, jbt. Mada, covek moze i da se predomisli i uz malo srece ulovi nesto i za veceru, ali i tada ce odapeti ako se zarzi sa onim parazitima koji se nalaze u ribi:) Tako da, vesala su zakon: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
:: Lako cemi mi da se ubijemo, nije problem, :: ali ces ti tesko da napravis taj custom kuler.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
:: Potpuno se slazem i nisu mi jasni ovi koji se bacaju u hladnu vodu, jbt. Mada, covek moze i da se predomisli i uz malo srece ulovi nesto i za veceru, ali i tada ce odapeti ako se zarzi sa onim parazitima koji se nalaze u ribi:) Tako da, vesala su zakon: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647671. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.