Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
The Last of Us Review
STRANA 2 OD 2
Dexter013 Nabavio ps3 i igram se od juce 06.07.2013. 12:15 #502881

status: user
broj poruka: 17098
Dosao posle posla juce, kresnuo sony i last of us
ustao jutros i nastavio do sad, fenomenalna igra, okruzenje/grad, atMosFera je fenomenalna, likovi odlicni.

Akcija onako, srednje zalostno ali to pripisujem samo dzojpedu, mislim,
nisaniti sa dzojpoedom je kao sex sa mlitavom kitom.

Stealth deo je jako solidno uradjen, kao i sama tezina igre i resursi na medijum.

Svaka preporuka, javim se kad zavrsim kasnije sutra ili moda i prekosutra...

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shotra @Dexter013 06.07.2013. 17:49 #502920

broj poruka: 432

Pocni ispocetka i kreni na hard ili promijeni u toku igre ako je moguce, ja sam odmah stavio na hard, jer nije to, to na normal (gledao sam posle na yt), imas municije i ostalih potrebstina koliko hoces i tu onda takoreci nema survive elemenata, sto je svrha igre,jer na hard je potrebno biti solidan menadzer zaliha, bolja strategija napada da bi sto manje potrosio municije, sto vise sunjanja, a u tome svemu je draz, naravno uz to i tezi protivnici.

Evo moj osvrt sto se tice igre, prvo i meni najbitnije prica izmadju Joel i Ellie, tu sam kupljen isto kao i kod The Walking Dead (igra fakat ima pricu i to je to, gameplay i nije neki, a o grafici da ne pricamo, u strip fazonu, a igra dobila pohvala ohohohoho i na to dodaj vrhunsku grafiku sa mnogo detalja, gameplay po meni odlican, voce acting, animacije itd.), a bolji postapokalipticni film nisam gledao (gledao The Road, Children of Men, The Book of Eli itd. glupo je da nabrajam, al msm da sam gledao to sto valja), grafika prelijepo odradjena, ziva, dovoljno fotografije kazu
http://farm9.staticflickr.com/8059/8261726837_60287c5da3_o.png
http://farm9.staticflickr.com/8338/8262795096_2587fc427c_o.png
http://i.minus.com/ibl593ZU83PdFM.gif

Ljudi su poklonili paznju mnogim detaljima, sto cijenim i daje mi dozu realnosti, dakle nista nije repetitivno, npr. postere u tinejdzerskoj sobii toliko postera od nekih navodno filmova, strip junaka i sl., pa koliko su paznje poklonili za svaku prostoriju u koju udjem, ni jedna nije slicna prethodnoj, po tom pitanju ljepse igre nema.

Gameplay odlican, raznovrstan sadrzi i rpg elemente craftovanje, zalecivanje (sto se takoreci povuklo iz igara u zadne vrijeme i gubi draz igranja, mogu da nas povrijede slobodno, samo ne mnogo u jednom naletu), jacanje sposobnosti, odlicno sve uklopljeno, jos ako se igra na hard pogotovo je gameplay odlican jer se boris golim rukama za zivot i stalno moras kalkulisati kad je sto naj. upotrebiti, a uz to sto manje potrositi, dakle dobar menadzment i strategija se traze u gustim situacijama. Nacin ciljanja vatrenim oruzjem je mnogo realno odradjeno, kad ga izvadi leluja sto je prirodno a ne kao u vecini igara ukoceno, i time daju visu dozu napetosti jer je preciznost itekako potrebna i zbog toga se dosta metaka da izgubiti
U igru je pravi izazov pogoditi neprijatelja s neke pristojne daljine u glavu (u pocetku dok sway ne poboljsamo).
Naprijatelji su izuzetno inteligentni (osim sto im je maknuto registrovanje mojih kolega od neprijatelja u vecini situacija dok se sunjamo, ocigledno namjerno stavljeno da nam ne bi zivce vadili jer bi to bilo precesto i da se primijetiti, i mnogo cesto bi upropascivali ono sto ja planiram, ali to bih naveo kao jedinu zamjerku cijele igre), krecu se logicno, ne mozete im predvidjeti kretanje uvijek, a npr. kad vas rane i sklonite se, ili cuju da repetirate ili ste mozda ostali bez municije, preuzimaju inicijativu. A ako su u malo vecem broju, uvijek jedan dolazi i odvraca paznju dok drugi resetaju, a neki pokusava da i dodje s ledja, obicno s nekom motkom, dakle vrlo vjesto napadaju, dok su prostorije kreirane da uvijek mozete vjesto reagovati i stvoriti im pometnju ukoliko na vrijeme reagujete. A na primjer kad drzite taoca, banditi i nemaju neki kodeks ponasanja i obicno ne mare bas za taoca, dok vojska ne otvara vatru sve dok ne zapucate. Takodje nema tupavog AI npr. uskocim kroz prozor a on ne moze bez kroz vrata jer su mu samo tu rutu isprogramirali, n`o kud Mujo tu i mali Suljo.
Ljubitelji explicitnih scena ce uzivati u odlicno docaranom razbijanju glave, sve je organski, brutalnije i realnije docarano.
Uz sve ovo svako vidi da je ovo naj. odradjena glumacka animacija i voice acting, s time nema ko nije odusevljen i nema boljeg za sad od ovoga.

Igra mi bukvalno docarava prezivljavanje (na ivici stolice sam bio skoro uvijek dok sam igrao), dakle nista slicno nisam u gamingu osjetio nalik ovome, sazivio sam se sa igrom te 3dana koliko sam igrao, bio sam u tom svijetu, i igra je ostavila traga u meni, a kako i nece kad te dovodi do suza u mnogim situacijama, a ponekad i do smijeha (mada mnogo redje sto joj i tematika ne da), a svako emotivno putovanje se pamti.

Volio bih prokomentarisati i kraj igre, ali posto ne mogu ovdje spoilovati, nista od toga.

Edit: Zaboravih da dodam da je izvanrednu muziku radio Gustavo Santaolalle, covjek sa 2 Oskara (Brokeback Mountain i Babel).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @shotra 07.07.2013. 19:42 #503226

broj poruka: 17098
Apsolutno se slazem sa tobom za sve sto si rekao,
juce sam je zavrsio ali evo tek sad se javljam opet.

Trebalo mi je 15 sati ukupno.

Fenomenalna igra, ko sebe smatra igracem ovo je obavezno stivo, makar iznajmili ps3, par sitnih zamerki imam ali generalno 9.5 od 10.

Najbitnije mi je da nema asasin krid sindoma sunjanja ili kao i kodhitmena,
gde ti se jebe da li se sunjas ili ulazis otvoren sukom sa njih milijardu,
a i protivnici nisu uopste retardirani, pogotovo kad nadju les ili te vide.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shotra @Dexter013 08.07.2013. 00:57 #503321

broj poruka: 432

Bas mi je milo sto ti se svidjela.

Meni je trebalo nekih 16h da je predjem, mozda 30min vise, ne sjecam se tacno.

A neprijatelji su zafrknuti, posebno na tezi nivo, Rambo style se uvijek zavrsava kobno, a Ellie je odlican pomagac. Uzmi skini ako oces strip da procitas, tj. 3 izdanja su izasla, a 31-og izlazi zadnje izdanje, kratka prica uvezi Ellie, da ne spojlam.

Kad si vec pozajmio PS3 odigraj Heavy Rain, Uncharted 2 (a ako stignes 1i3), God of War serijal ako si ljubitelj h&s, MGS 4, Red Dead Redemption, i da ti ne nabrajam vise, ima tu podosta naslova, ali ovo ugrabi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647684.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs