Posle par dana igranja na ps3 i odigranih jedno 20-ak + utakmica na top player level-u povlacim sve sto sam pozitivno rekao u vezi ovogodisnjeg pes-a.Ne znam koji je kurac konamiju ali od pes-a napravise katastrofu.Nisam pes igrao vise od godinu dana tj preskocio sam 13,odmah krenuo na top player i postizem izmedju 3-5 golova po utakmici i to najvise zaslugom golmana ili odbrane jer uvek kiksnu debelo. Nema lepih suteva kao ni lepih golova.Graficki lepo izgleda i igraci se lepo ubacuju i to je to.Ne znam za vas ali ja ne mogu da docekam da izadje fifa 14.
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62 logitech mk320
Si ti video novine u Pes ? Vidi se da vise volis Fifu .... Mnogo je bolje odradjen od 2012 a 2013 je isto sto i 2012... komp dribla pravi kombinacije bolje,.. sutevi zahtevaju strategiju nema vise zalet i sut sad ima krugove da ubadas za slobodnjake da ne pricam...... faulovi su tek prica za sebe... malo ga cacnes igraca koji nema loptu odmah faul i sevaju kartoni.... U ostalom ukusi su razliciti.... bas me zanima kakva ce Fifa da bude....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Posle par dana igranja na ps3 i odigranih jedno 20-ak + utakmica na top player level-u povlacim sve sto sam pozitivno rekao u vezi ovogodisnjeg pes-a.Ne znam koji je kurac konamiju ali od pes-a napravise katastrofu.Nisam pes igrao vise od godinu dana tj preskocio sam 13,odmah krenuo na top player i postizem izmedju 3-5 golova po utakmici i to najvise zaslugom golmana ili odbrane jer uvek kiksnu debelo. Nema lepih suteva kao ni lepih golova.Graficki lepo izgleda i igraci se lepo ubacuju i to je to.Ne znam za vas ali ja ne mogu da docekam da izadje fifa 14 :: :: Asus M4A88td-v evo/usb :: AMD Phenom 2 955 be 3. :: wd 640gb sata :: 2x2gb exceleram black shark 1600mh :: Asus Eax 6850 :: Chieftec dragon :: cm hyper 212 :: lc power 600 :: logitech x-53 :: philips 222EL2SB/6 :: logitech mk32 :: :: ::
Video sam i to je ok,ali zamisli koliko sam ja razocarn sta su napravili od pes-a kad uvek kad postignem gol psujem kao lud,ne radujem se uopste.A i kako da se radujem kad je ai retardiran i 90% golova zajebe.Samo 3-4 gola sam postigo iz akcija,a ostali su pali zbog nespospbnog golmana ili odbrane.Znaci,igrao sam pes od 1998 (cuveni winning eleven 3) pa sve do 2012,to je punih 14 godina,i dusa me boli sta je konami uradio od pes-a.Fifa je mnogo uzbudljiviji fudbal,retko se daje gol na kiks,ima bolje komentatore,uzivam kad igram svaku utakmicu.Daju se lepi golovi i to uglavnom iz akcija.Kad posle 14 godina igrnja pes-a predjes na fifu,to verovatno dovoljno govori o kvalitetu fudbala.Nemam nameru da bacam flame i da krene prepucavanje pes vs fifa,samo sam i iznerviran i razocaran sto je konami skenjao pes.
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62 logitech mk320
Dex,ista situacija je i ovako.Igrao sam sa drugom koji isto dugo igra pes i opet nije to to.A i komp kad vec postoji treba da bude dobar a ne retardiran.
Ja sam na starom CS 1.6 imao perverzija botove to je bilo ravno pre 10 i vise godina...i svaki put sam ih kidao kao rezance... i reko sta je ovo ??? otiso u neku tek otvorenu igraonicu i gle totalno drugacije.... PES je uradjen odlicno to sto masi fali vise arkade pa se sele na Fifu to je druga prica... Realniji je ... nema trci i sut ima da rintas za pas ko lud a kamoli za gold....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Dex,ista situacija je i ovako.Igrao sam sa drugom koji isto dugo igra pes i opet nije to to.A i komp kad vec postoji treba da bude dobar a ne retardiran :: :: :: :: :: Asus M4A88td-v evo/usb :: AMD Phenom 2 955 be 3. :: wd 640gb sata :: 2x2gb exceleram black shark 1600mh :: Asus Eax 6850 :: Chieftec dragon :: cm hyper 212 :: lc power 600 :: logitech x-53 :: philips 222EL2SB/6 :: logitech mk32 :: :: ::
Ljudi imam verziju reloaded pes2014 i u namestanju rezolucije najveca je 1280x960 i nema dalje dok mi je u pes 2013 isla do 1080p da li je i kod vas ovako il mozda treba neki patch za jacu rezol?
Meni najvise smeta sto sad vode lopu kao mentalno zaostali ne mozes sada lepo da skreces kad ne trcis moras da mrdas igraca/smer na jedaan analogni/krstic a loptu/noge na drugi... Inace uvek gubis loptu u 99% slucajeva kad probas najobicnije kretanje u bilo kom pravcu.
Nije stvar u driblingu kao finti, nego katastrofalno sporo i tromo vodjenje lopte na obicno kretanje koje vise nije dovoljno da se hoda sa loptom. Treba ti dva analogna za kretanje/vodjenje lopte, ili krstic+analogni... Meni je tesko da vodim loptu, da se samo krecem, kao tegove na nogama da imam, tek kad se upetlja druga palica onda postaje normalno kretanje, muke zive, a tek to na tastaturi mogu da zamislim wsad + strelice, + 4 klasicna dugmeta + trcanje , dva pauka mogu da igraju, covek ne .
Za slobodnjake moras da imas analogni dzojped. U zavisnosti kako si podesio kretanje na krstic ili palicu, na desni analog podesavas levo desno, na krstic ili palicu gde se kreces podesavas gore ili dole, cak ima i relativna putanja ako ubodes dobru jacinu suta.
Inace gde je select sides pa kad se klikne kvadrat, tu podesavas na off ili kako vec te napredne opcije za sve zivo. Moze da ti radi kao i stari pes.
Ne mozes da se namestis na sut van 16 metara nikako, oma ode lopta i protiv coveka i protiv kompjutera na petoj tezini... Uzas kako su ukakili kretanje. Ok je da su driblinzi tezi i da treba da se nauce ali obicno vodjenje lopte, ono najobicnije je ovde unakazeno, odmah gubis loptu ako ides klasicno kretanje i menjanje pravca da se namestis na sut, jer je sad uzasno sporo i tromo ponasanje ako se samo kreces bezonog drugog analoga za driblinge... Popiz3o sam debelo, na ivici sad da batalim pes a igram ga od goal storma prvog na ps1, a i jos ranije na super nintendu. Tuga...
Posle nekih desetak odigranih utakmica PROTIV KOMPJUTERA (još nisam stigao da igram 1vs1 da bih dobio realan prikaz), zaključio sam sledeće. 1. Nervira me otežano branjenje-otežane kontrole prilikom odbrane. Koristim tastaturu, uvek sam i uvek ću, jer ne mogu da se naviknem na džojped. Makar za tastaturu novine oko odbrane su još teže nego u PES-u 13. 2. Nešto što nikako da poprave-menjanje igrača! Od PES 6 nisam video poboljšanje u ovom segmentu. Zapravo mi je PES 6 imao najbolje menjanje igrača. Igram na semi-assisted, i često mi promeni na drugog igrača koji je dalji od lopte, iako sam trčao sa nekim ka lopti koji je bliži. Mnogo puta sam tako primao glupe golove. Ili recimo neće da mi promeni na igrača koji je bliži napadaču protivnika dok taj napadač ne dobije loptu. I slične sitnice koje usporavaju i nerviraju. 3. Deluje mi, možda i grešim, da kada držim trčanje igrač ne trči uvek istom brzinom. Deluje mi da je nekad brži, nekad sporiji. Još nisam skontao da li ovo umišljam, ali mi tako deluje. 4. Ne sviđa mi se to što se mnogo lagano uzima lopta (makar protiv kompa) kada se koristi samo kretanje, znači bez driblinga. Ja ih retko i koristim jer na tastaturi je teško da se dribla, ali ovde mi deluje da je dribling veliki plus. 5. Ovo ne znam da li ja grešim ili je promenjeno-ne mogu da pravim custom formacije. Npr. ako igram sa Barsom hoću npr. da mi Mesi bude malo ispred Nejmara i Inijeste, a ne da bude ispod. Jeste 4-3-3, ali neću takav raspored. I nisam pronašao da mogu da ručno podešavam. Kada se igrač klikne može samo da se izvrši izmena, a ne da se podešava formacije. 6. Ubacivanje sa strane šesnaesterca po zemlji (triput krug) na prvu stativu ne postoji. Svaki put kada sam to probao lopta je išla na drugu stativu, bez mogućnosti da promenim kursor na igrača koji je na prvoj stativi. Ovo je velika zamerka. 7. Nekad ne mogu da iskontrolišem trougao (ubacivanje u prazno). Igram na pass support na dve crte, štp mi je na 13 bilo idealno, ali ovde ne mogu uvek da pogodim da li je pravo-pravo, ili je pravo malo i nakoso. Ne znam kako da objasnim, ali nekako mi deluje da se lopta ne kreće uvek u pravcu u kome sam je poslao.
Inače šta mi se sviđa... Grafika će biti ekstra kad izađe PESEdit, animacije kretanja igrača i fizika lopte je super, igra je nekako brža, dinamičnija, to mi se sviđa, igrači bolje utrčavaju, bolje je dodavanje iz prve, bolje je ubacivanje lopte (balonke), golman može brže da reaguje pa da otvori kontru i dalje izbacuje, lakše je lobovanje, itd.
U suštini nije ovo loše izdanje PES-a, ali sigurno nije najbolje kako su ga promovisali. Sve u svemu i 13 me je nervirala oko sličnih stvari pa sam se navikao, valjda ću i na ovaj.
Sto se tice custom pomeranja igraca u formaciji, na dzojpedu ako mi je ukljucen analog na krsitic je taj kao auto select ne mozes da vrsljas po terenu sa strelicom/kursorom.
Dok je na levi analog pomeras strelicu kako zelis i mrdas igrace gde god zelis. imas wsad imas i strelice sta god da kristis probaj na ono drugo tu mozes da mrdas kako hoces i gde god hoces igrace u formaciji.
Mene jedino uzasava obicno kretanje bez trcanja sporo i tromo ko lance na nogama da imaju moras da drndas i drugi analog za obocno kretanje i vodjenje lopte inace bilo kakav ulazak u duel bez trcanja ili drugog analognog gubis loptu.
Inace sto se tice trcnja na pravcu posle par sekundi imaju turbo, ne trci isto nakon pola sekunde i nakon 2 sekunde kad uhvati zalet i ponese ga inercija.
Na pravcu bez duela c ronalno pretrci sve zive, a kad ga igrac gura ne moze tako brzo da trci, sto je i logicno.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.