Najbolja simulacija kosarke ikada napravljena, u to nema sumnje. Medjutim, simulacija sportskih igara ima jedan nedostatak, cim postane ultra realisticno, prestane da bude zabavno. Radije sad igram NBA JAM na emulatoru nego NBA2K. Jedino polje gde realisticnost povecava faktor zabave po meni su simulatori voznje. To sto kazes za GT i Forzu da nemaju takmaca na PC -u, ne bih se slozio. Project Cars ce pokopati sve te igre za malu decu.
Ae sad ko je probao neka mi iznese svoja misljenja oko sledeceg:
Igram ovu igru na laptopu Dell 3737 sa intel i-7 4500-u procesorom, 8 gb rama i grafickom radeon 8870M na 2 gb rama. Igru jedva igram na low i na totalno smanjenoj rezoluciji, a i tako je usrana, jer likovi kao da su okupani u metalik prelivu, tj previse daju neki odsjaj (ali totalno neprirodno).
Kao prvo nije mi jasno, da li je moguce da na ovom lap topu igra tako usrano radi kada su recomended settings (doduse za desktop) daleko ispod ovog mog?
I kao drugo, da li mozda ja bagujem nesto i ne znam kako da namestim stvari?
Mslm da sam na ovom lap topu gurao daleko zahtevnije igre od ovog NBA-a, za koji prde da nije zahtevan, pa mi nista nije jasno.
+ Verovatno najbolji basket do sada + Ubacili Zvezdu i Partizan (pored gomile drugih evropskih klubova) + My Career potpuno prerađen + AI saigrača bolji u odnosu na prethodnika + Odlična grafika
- 90 GB iso + instalacija - Previše hardverski žedna za ono što nudi (Special FX opcija je loše optimizovana) - Odbrana se teže igra, jake igrače je skoro nemoguće zaustaviti - Dugo vreme učitavanja strašno nervira
@ Rancesco85 : Sistem je stari (tako mi deluje), samo su ubacili `meter` za šut. Mislim da može da se isključi. Iskreno meni skreće pažnju sa igre i nepotrebna je stvar potpuno.
Jeste malo debilno ali da se navežbati. U principu isto je kao i pre samo što ima skalu pa je malo lakše za nabosti. E sad sporedan efekat je što stvarno skreće pažnju sa igre kao što kaže kolega, ali kad se uhodaš i nije tako strašno. Drugi, po meni mnogo veći, problem je što dotičnu skalu ne možeš uvek da vidiš zbog igrača koji te čuva tako da ona u tom trenutku gubi smisao i opet gađaš po osećaju.
:: Da li je iko savladao ovaj novi sistem za sut? : ::
Kao prvo, čisto da se zna, sa ovim nastavkom prestaje da važi to da igra nije zahtevna. Do 2K14 to je bila glavna odlika celog serijala, da je izuzetno nezahtevna naspram grafike kakvu pruža. Od ovog nastavka to više nije slučaj, a najbolje u prilog tome govori činjenica da prethodnih nekoliko nastavaka nikada nisu bili teži od 6-7GB dok ovaj zauzima gotovo 50GB!! Što se tiče tvog laptopa mislim da bi to svakako trebalo da radi malo bolje, ali imaj u vidu da je igra višestruko zahtevnija od svih prethodnih izdanja. Probaj malo da pročačkaš neka podešavanja, proveri da li ti možda u pozadini nešto radi dok igraš, instaliraj novi drajver za grafu a usput i čekiraj da li su sva podešavanja u drajveru vezana za grafiku na default-u jer u slučaju da je nešto override-ovano može da stvara problem. Postoji još dosta stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju ali za sad sam se setio ovoga pa probaj.
:: Ae sad ko je probao neka mi iznese svoja misljenja oko sledeceg :: :: Igram ovu igru na laptopu Dell 3737 sa intel i-7 4500-u procesorom, 8 gb rama i grafickom radeon 8870M na 2 gb rama. Igru jedva igram na low i na totalno smanjenoj rezoluciji, a i tako je usrana, jer likovi kao da su okupani u metalik prelivu, tj previse daju neki odsjaj (ali totalno neprirodno) :: :: Kao prvo nije mi jasno, da li je moguce da na ovom lap topu igra tako usrano radi kada su recomended settings (doduse za desktop) daleko ispod ovog mog :: :: I kao drugo, da li mozda ja bagujem nesto i ne znam kako da namestim stvari :: :: Mslm da sam na ovom lap topu gurao daleko zahtevnije igre od ovog NBA-a, za koji prde da nije zahtevan, pa mi nista nije jasno.
U svemu se potpuno slažem sa tobom. Dodao bih samo još neke detalje koje sam primetio igrajući, i koji su ostavili utisak na mene. Konačno je moguće dobiti faul u napadu ako se na vreme postaviš kao čovek, dok je u prethodnim delovima to predstavljalo noćnu moru. Ni sad nije savršeno i često se dešava da samo padneš na parket bez faula ni tebi ni napadaču, ali je osetno bolje nego pre. Odbrana se igra jako teško i često ispadam iz igre ali navikao sam šta ne smem da radim pa sad i liči na nešto. Što se tiče grafike i po meni je zahtevnost pomalo preterana. Jeste da igra izgleda bolje ali ne baš toliko da bi postala ovako zahtevna. Sve u svemu izgleda odlično ali je cena u zahtevnosti malo prevelika. Pomenuću jedan problem na koji sam naišao ali to se možda dešava samo kod mene. Naime, ukoliko mi se aktivira screensaver u toku igranja, igra izgubi fokus i potrebno je vratiti se u nju preko taskbar-a. Nije tako strašno ali ume da iritira. To mi se ni sa jednom igrom do sada nije desilo. Od detalja koji su me prijatno iznenadili pomenuću to da kako utakmica odmiče igrači su sve znojaviji i to se jako lepo vidi. Druga stvar koju sam primetio i koja me je prilično iznenadila je da ako na par minuta do kraja vodiš sa 20+ razlike publika počne da napušta halu, vrlo interesantno! :)
:: + Verovatno najbolji basket do sad :: + Ubacili Zvezdu i Partizan (pored gomile drugih evropskih klubova :: + My Career potpuno prerađe :: + AI saigrača bolji u odnosu na prethodnik :: + Odlična grafik :: :: - 90 GB iso + instalacij :: - Previše hardverski žedna za ono što nudi (Special FX opcija je loše optimizovana :: - Odbrana se teže igra, jake igrače je skoro nemoguće zaustavit :: - Dugo vreme učitavanja strašno nervir ::
Meni se gasio monitor (jer je tako podešen) ako ne diram miša 5-10 minuta. To ne bi trebalo da se dešava, ali sam ipak isključio sve power saving i screensaver opcije i sad je ok. Primetio sam i problem prilikom inicijalnog kreiranja My Player-a. Tastatura ne može da se koristi za kucanje slova, kao ni joypad. Morao sam mišem da klikćem slova na tastaturi u igri. Bezveze. Igra je dobra, ali port nije baš na nivou.
sve sam namestio. u sustini problem je bio taj, da mi je igricu pokretala integrusa umesto ove nadrkane grafe. a sad igram sve na high i sve raditi super, osim sto mu treba 6 dana da udje u igricu.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647790. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.