:: Ko hoce, samo neka rez i detalji budu isti, znaci detalji na max. Sky ako si vec skinuo igru vidi sa The Bear-om posto on vec uveliko igra, jer ce Daum-u igra biti gotova tek za 2h+ :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Moze Daum,on ima 5870. :: :: Ali kod mene je 1920x1200,veca rezolucija,nece biti merodavno porediti performanse..Moracu da smanjujem na 1920x1080 :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: @sky i jos jedan momak sa DX11 karticom Ko hoce da ucestvuje sa DX11 karticom neka da screen sa DX11 enabled, Sky neka da screen istog dela sa PhysX enabled, a da detalju budu do kraja kao i rezolucija ? Da vidimo sta bolje izgleda :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
na max. i teselacija i Advance DoF to su neke DX11 opcije.
Inace kad smanjima na High ide mi oko 40-50FPS u akciji a 60-80FPS ovako, a na Very High jedva izvlaci preko 30FPS a cesto pada i ispod isto sa upaljenom teselacijom i Advance dof ali Very High umesto High vuce se, poada i na 20FPS u akciji pogotovo...
Znaci duplo je zahtevnija na VH nego High.... Mada ja igram u 1920x1080 sa DX11.
Ok, ali bilo bi lepo uporediti, igru u Full-u sa PhysX-om i igru u Full-u sa DX11.
Pozdrav!
:: na max. i teselacija i Advance DoF to su neke DX11 opcije :: :: Inace kad smanjima na High ide mi oko 40-50FPS u akciji a 60-80FPS ovako, a na Very High jedva izvlaci preko 30FPS a cesto pada i ispod isto sa upaljenom teselacijom i Advance dof ali Very High umesto High vuce se, poada i na 20FPS u akciji pogotovo.. :: :: Znaci duplo je zahtevnija na VH nego High.... Mada ja igram u 1920x1080 sa DX11 :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://tinyurl.com/y92ufs :: http://tinyurl.com/yka26c :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: ::
sa svime upaljenim 4xMSAA, teselacija DX11 i Very High, u 1680x1050 ! 5850 ima cak 13 FPS average :) Very High je mnogo zahtevan a tek sa teselacijom kad se upali Very High igra se vuce....
tek kad se igra i non stop okrece i puca se vidi zahtevnost, ja sam morao da smanjim na High teselaciju sam upalio, Advance Depth of field (to ima sa DX11) iskljucio previse utice na performanse, i sad tek imam prihvatljiv FPS odnosno ne pada ispod 30 a obicno je 40-50 u akciji a 60-80 kad nema akcije....
ima da bude znachi najgore optimizovana igra godine. Pa shta treba kupiti da radi na very high quad sli, cpu sa 6 jezgra i 16gb rama. Kad naprave tako neke igre dodje mi da ih spalim. Oni stvarno misle da svaki prosechni korisnik pc-a u svetu moze da kupi gtx295 i najskuplji i7 cp-u da bi se igrao, ma ne isplati se vise ni da se kupuje hardver, kad nikad nije dovoljan!!!!
Ovaj link za lekic sto si stavio,jel ima i Razor 1911 Installer u sebi ? posto vidim da zauzima duplo vise od lekica po TPB.. Skinuo sam SKIDROW al ne mogu da nadjem Razor installer nigde,mislim nasao sam samo jedan al on je 100 MB,tako da verujem da je fake
Izvinjavam se na pitanju,moja glupa greska,nisam vido da je lekic 72MB kad se unraruje,ali opet mi treba razor installer,bar ja tako mislim posto mi crashuje i sa razor i naravno sa skidrow lekicem
Da li je neko primetio za dx11 da kad sve na veryhigh smanjuje se frame samo kad je gusto inace da ne secka ni tad iako se smanji i na 17frajma (trebalo bi da secka ali ne primecujem)ume i da skozi do 80-90,ali kad je samo na high onda je 40minimalno pa do 80 ide,bas mi interesantno kako sa 17 skoci na 80 da je 17frajma to bi seckalo uzas ali se nista ne primecuje inace testirano na ati 5870 i i7 920,6gb,a ono da trazi 8gb rama koji je to mozak.
Ubedjen si iz nekog razloga da DX 11 vuce vise resursa, tu gresis. Sve igre na DX11 rade bolje nego na DX10. Licno sam se uverio, da mi sve igre klize bolje u DX11. Nemam razloga da lazem , jer bi prvo sam sebe slagao.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Sve je ovo losa kopija Half Life 2, jedva cekam Half Life 3 engine, ima li nekih najava ?
A sto se tice ovako losih performansi sve na max sa 5870 i i7 920, verovatno bi trebalo da u nekim novijim driverima ili novijim patchevima bude poboljsanja performansi.
Jedini kompromis koji sam nasao je pod dx9 sa very hi detaljima + PhysX..Tu imam oko 50-60-70+ FPS-a.Sa DX10 mogu da igram samo pod Hi sa tim istim frejmovima a pod very hi vec kolje opasno..Uz oba setovanja ukljucen mi je AA i AF na 4x ! Igra prosto guta memoriju koja se penja i do 1GB..Meni uzima 800 Mb-a + od jedne i druge,mislim da ovo ne moze da se sabira ali ako je deljena memorija onda ispade da proguta citavih 1.6 GB-a zbog textura..Ono sto sam primetio da izmedju DX9 i DX10 nema neke razlike u grafickom prikazu. Karta mi je nasvirana,memorija dobro zategnuta..Iskoristivost GPU-a je od 80-98% .. Sve u svemu smatram da ovde mora doci neki patch jer ovolika zahtevnost ne prilici kvalitetu ove igre mada texture ubijaju ali svakako je neoptimizovano..Evo par slika,vidi se ceo setup :
@ gliga79 Zamolio bih te da ne pricas na pamet ako moze..DX11 opterecuje vise nego li DX10 i DX9..Tesalacija kad je ukljucena ubija od pada performansi!
Kod mene igre bolje rade u DX11, evo zadnji put sam ti bas pomenuo da mi AVP osetno bolje radi pod DX11. Igra pod DX11 pliva. Sto se tice optimizacije, rekao si mi da je Battlefield 2 skroz neoptimizovana??? Kod mene radi ubija? Ne znam sta je problem kod tebe?
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Druze ne mogu te ja uciti osnovnim stvarima..Ako ti ne znas da provasli sta je neoptimizovana igra onda dzaba se. (imas vise faktora kada se kaze da je igra neoptimizovana ) Ja nemam problem ali je BBC2 neoptimizovan generalno sam licno uveren a imas i na netu koliko god hoces o toj igri,cak i objasnjeno da neopravdava zahtevnost..Itd..Itd..Itd..Nego instaliraj Metro 2033 da vidis sta je surova igra :) Karta ima da ti pici 1-2-3-4-5 FPS kao mars na drinu u tim koracima ahahahaha..
Nema tu sta da me ucis sta je optimizovano a sta ne? Ako radi kako treba i u dovoljnom broju frejmova znaci preko 30, pa do 60+ fps, onda je igra sasvim igriva i znaci optimizovana. Nema tu neke filozofije Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
sto se tice bbc2 ona jeste ne optimizovana definitivno ali metro me je stravicno iznenadio,dx11 je mnogo zahtevniji i mogu vam reci da sam probao sa dx10 razlika je onako tu i tamo ali u 11 ima mnogo vise dima(ili magle ne znam sta je)i mnogo se vise muti slika(u pozitivnom smisli) igrica je definitvno marketing u prednost nvidije jer kad izadje grafika, jedino ce se tu videti razlika, a u svim ostalim igrama isto,ali meni nije jasno kako sa 17 frejma ne secka???(sto se tice avp-a on u dx11(mada je los crack i ne moze se preci prva misija)vuklo oko 3,2gb rama,dok sa dx10 mislim da je bilo oko 1,5.)
ZA TheBear vidim da si sa cf5750 izvukao frejmove kao 5870single sto mi ono malo mnogo ali ne bitno,pitanje je sta radi Advance DoF?ja sam ga iskljucio ali koliko sam citao on jos optereti kako radi i cemu sluzi?bio bih ti zahvalan.
Kod mene AVP radi mnogo boljke na DX11 nego na DX10 i to je tako. Sto se tice BBC 2 ne razumem kakvih 17 fps, doduse ne znam koju konfiguraciju imas meni radi u proseku 40-45 fps. i ne treba mi nista bolje da radi. ACA089@ (mada je los crack i ne moze se preci prva misija) Kako ne moze, ne raazumem? Ja je igram sasvim normalno.
Nesto sam pricao sa kolegom oko grafickog prikaza/textura/mogucnosti ove igre i onog sto poseduje kroz njen engine generalno smo dosli do zakljucka da ce na Fermi chipu ovo najbolje da radi jer zbog tehnologije chipa ce moci da izrenderuje odredjene sekvence koje sada najvise guse danasnje grafike..2033 igra je moderbog doba pa se koristi i novijim software-skim resenjima u okviru same igre. Evo cak i monstrum GTX295 se lepo pomuci sa ovom igrom mada generalno je neoptimizovana i morace izaci patch..
@Gliga Ne pravi se lud kad i ti znas ko je ko! P.S.Idem sad da podignem nov nalog pod kozna frulica i ocekujem da mi objasnis neke stvari-odmah da ti kazem da sam to ja ali nema veze ti se pravi lud i odgovaraj mi na pitanja :)
Ja sam srecan s tim kako mi radi,s obzirom da igram sa nekom minimalnom konfom po onome sto su objavili ( athlon 4400+ x2,9800GT,4GB i to na 1680x1050,DX9 High) ne merim sa frapsom jer kolko sam skapirao smanjuje malo fps ali po proceni u zatvorenom cak i kad ima mutanata ne pada ispod 30tak,a negde sigurno ide i blizu 60. Na otvorenom je naravno druga prica ali kolko sam do sad igrao bila je samo jedna misija napolju,ne racunam onu pocetnu misiju od 2 minuta
Po meni su programeri odradili solidan posao sa ovim engineom,uzmite u obzir da je glavni programer Oles Shishkovstov isti ljudov koji je napravio X-ray engine za stalker koji je bio totalno neoptimizovan,nije ni imao podrsku za dual core
Ali sky je u pravu,mora ipaq neki patch da padne jer ne moguce da sa takvim azdajama ne moze normalno da se igra dx 10
igra je iznad prseka nikako odlicna po meni, moze da se predje nije toliko bas losa...
E sad za optimizaciju, meni na Very High radi lepo u DX11 ali bez teselacije i Advance Depth of Field ( kad se to ukljuci izgleda bolesno ali vuce se oko 15-20FPS bez MSAA :) ) Inace ta dva efekta su DX11, i stvarno doprinose boljem izgledu ali su prezahtevni....
Nasao sam kombinaciju Very High sa iskljucenom teselacijom i Advance DoF u 1920x1080 bez MSAA evo kako radi, snimio sam namerno da se vidi frejmrejt, 5750CF:
Znaci mene je ubijala teselacija na Very High inace bez nje moze da se igra, slicno radi sa teselacijom i High detaljima, znaci mogu dak ombinujem, ali ipak je po meni bolje Very High bez teselacije !
@AcA onaj Advance dof (to je prelep Depth of field efekat da daljina bude zamucena, to ubija FPS isto kao teselacija, tako da nikako ne mogu da upalim cak i na High kad su mi podesavanja).
@Masuka nema sanse u toje rezoluciji da igras na High sa 9800GT posle je igra jos zahtevnija i imace jos delova napolju gde je malo zahtevnija nego u tunelima. Moraces da oboris na medium ako hoces stalno preko 30FPS....
Instalirao sam sinoc igru, probao je malo, i nije losa.
Dok sam startovao igru, pojavila mi se neka poruka u kojo pise da treba da instaliram nove nVidia drajvere, jer ove koje trenutno imam (196.21 WHQL) su nestablini i slabi su po perfomansama.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.