odradi ti 3Dmark 06 vantage i pusti malo da vrti, ako tu bide nesto zezalo reklamiraj kartu, evo jedan cudan slucaj vezan za 9800gt tj za monitor, ortaku rade sve igre normalno na 1680*1050 ali kad potera fudbal na toj rez i max ono nece i nece, samo u toj igri, na manjoj rezoluciji radi, ispao je neki konflikt izmedju karte i monitora i ladno igra nije htela da radi, zamenjen monitor i sad sve radi kako treba, komp je cudo i ima dusu kao i yugo :)
Jesi li ubacio namenske drajvere, to jest, proizvodjaceve drajvere, a ne one od Microsofta (znaci, ne ides na device manager, pa update driver, vec malo pleses sa Googlom . Probaj da instaliras drajvere za maticnu, imas sve za MSI sajtu, sto kazu, od igle pa do lokomotive
Pošto koristiš nvidiu, probaj neke od sledećih drivera: 191.07, 197.13, 197.45 nekih promena bi trebalo da bude...ali i sa novim driverima nemoj da očekuješ da ti Crysis radi nešto posebo, smanji rezoluciju i pevaj...
Neke igre imaju problem sa tom Sound hardware acceleration, i to na nekim AC `97 chipovima/drajverima. Da bi prestale da stucaju i povremeno zamrzavaju mora da se povuce slajder na low. Ali posto ima Win 7 i integrusu, ako moze neko od vas sa Win7 da proveri da li postoji ta akceleracija na integrisanim karticama.
Izvinjavam se, tek sad vidim problem sa sound akceleracijom, takođe mi je integrisan zvuk na ploči, tako da sam i ja imao zamrzavanja u Crysisu(fps~35 na 1680x1050), nemoj to da te čudi, Crysis je opasan test za celokupan hw, ne samo za cpu i gpu(baš se sećam kako mi je taj zvuk promrzavao u onom delu kad se penješ uz onaj dimnjak od hale)...cimao sam se i mislio da je do grafike(gtx 260), ali da to integrisan zvuk zeza na žalost...
meni je crysis radio na medium detaljima solidno,mada sam onda i mao winxp,sada neverujem da bi ni minimum izvuko na win7 2gb ddr 2 rama 2.33ghz intel dual core e6550 biostar 8600gt 256 mb win7 64 bit
mada je to moje misljenje ,drugi misle da je vrh ...za mene je xp bio i ostao legenda ...jednostavno ,samo pogledas zauzece rama i sve ti je jasno ...
skini xp sp3 i probaj ga ,kad si sve ovo vec odradio ,nista nece da te kosta ...ja ne znam zasto ,ali nikako ne mogu da poverujem da je graficka toliko spora ...gledao sam na youtube gomilu klipova gde ljudi igraju crysis na 16xx (ne znam tacno rezoluciju) na high sasvim tecno ...a sad ovde ne mozes da izvuces pisljivi medium ...pa nije moguce ...preispitj karticu ,odradi benchmark za crysis ...nesto mi ovde smrdi ,a to definitivno nisam ja
Dva sistema od kojih je jedan starij od drugog 9 godina...ti gledas zauzece rama u 2010. godini kada je 4gb rama po korisniku realnost a 3GB prosek...i koliko je to zauzece 300mb vishe?manje?
I HD film zahteva odredjeni hardware, sad treba svi da furamo neke prastare masine i cepamo divx jer trazi slabiju konfu?
Sta nudi 7 u odnosu na XP nekom koristi nekom ne, ali ako imas nov HW, dx11 karticu Quad procesor 4gb rama, treba da furas XP kao tortojed legenda i da pricas kako `kartica ne valja` i da ti se svi smeju i smaraju da kupe tu `neispravnu` karticu...
Nostalgican sam i ja za neke stvari, ali nekad treba napraviti rez...
Da, ali na kojoj rezoluciji? I ja mogu da igram Crysis na medium/high na staroj P4 mašini na 800x600. Ta, 9800GT nije karta za velike mogućnosti kao i veći broj karti iz te generacije. Čovek ili nije imao para ili se zeznuo u startu kad je pazario ovu kartu!
Be the change you want to see in the world.
:: mada je to moje misljenje ,drugi misle da je vrh ...za mene je xp bio i ostao legenda ...jednostavno ,samo pogledas zauzece rama i sve ti je jasno .. :: :: skini xp sp3 i probaj ga ,kad si sve ovo vec odradio ,nista nece da te kosta ...ja ne znam zasto ,ali nikako ne mogu da poverujem da je graficka toliko spora ...gledao sam na youtube gomilu klipova gde ljudi igraju crysis na 16xx (ne znam tacno rezoluciju) na high sasvim tecno ...a sad ovde ne mozes da izvuces pisljivi medium ...pa nije moguce ...preispitj karticu ,odradi benchmark za crysis ...nesto mi ovde smrdi ,a to definitivno nisam ja :: :: :: :: CARPE DIEM :: ::
@Dautovic, sta izvini...nema izvini. Treba da kazes, jer ovo je strasno koliko ljudi lupetaju. Sve je vise i vise znalaca... ___________________________________________________________ First Blood
Ma jok, nego sam komentarisao na `.....ti gledas zauzece rama u 2010. godini kada je 4gb rama po korisniku realnost a 3GB prosek`. Posto 3GB nije prosek, nego max za 32bitna OS-eve. :) Dobro ajde i kusur, zavisi.
Da ne preskacemo temu, neka Boriskov vidi negde 1.02 patch i crc za AC 1.
odokativno sam rekao da je prosek 3GB jer, ljudi ili imaju 4GB rama ili 2GB... : ) nisam mislio na to sto x86 vidi samo 3.5GB...nvm
P.S> Ovde je offtopic normalna stvar : )
:: Ma jok, nego sam komentarisao na `.....ti gledas zauzece rama u 2010. godini kada je 4gb rama po korisniku realnost a 3GB prosek`. Posto 3GB nije prosek, nego max za 32bitna OS-eve. :) Dobro ajde i kusur, zavisi :: :: Da ne preskacemo temu, neka Boriskov vidi negde 1.02 patch i crc za AC 1 :: :: :: ::
Tetki sam pre mesec dana sklopio office masinu sa ~23.000 din, stavio sam joj 2GB na 800MHz...voli da otvori X prozora pa to ti je, mislio sam 1GB, al reko neka nece da se baci...
P.S. na nekoj usranoj Asus ploci sa integrisanom grafikom na tom kompu sam E3200 kloknuo na 3.4GHz def napon cisto iz zezanja, odusevio me taj procesor, naravno posle sam ga vratio jer to njoj nije potrebno...
Meni je sa E8400 na 4Ghz, 4Gb rama ddr2 na 1066mhz i sa 9800gx2 seckao Crysis na all very high dx10 i 1920x1200, cak mi sada i sa GTX285 ne ide bas naj, Crysis i Metro 2033 su najzahtevnije igre
:: :: Meni je sa E8400 na 4Ghz, 4Gb rama ddr2 na 1066mhz i sa 9800gx2 seckao Crysis na all very high dx10 i 1920x1200, cak mi sada i sa GTX285 ne ide bas naj, Crysis i Metro 2033 su najzahtevnije igre
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.