Znaci postavio sam screenshot amd-nvidia i razlika je ocigledna.
Necu sad da trolujem,jer amd-ovac nisam,a nisam ni zelen,takodje borderlands 2 ocigledno jeste dobra igra ali nisam odigrao ni keca do kraja a no ova dvojka mi prosto ne deluje nesto mnogo interesantna,dobra igra ocigledno jeste,ali necu se kajati ako je ne odigram.
Poenta price je da iako ovo bila dobra igra,na kraju godine ili pocetkom sledece u top 3 biti nece,a nece ni u top 5.
Mozete li da zamislite Battlefield 4 (kad se pojavi)ili novi call of duty ili,lupam,assasins creed novi ili iz blizzarda sledecu igru da ima physix ili da stoji reklama amd envolved? NE E zato su to uspesne fransize i igre koje traje,koje se igraju godinama ili se o njima prica godinama i ostaju u secanju,a ovakve ce ostati u nizu ok igara.
Mene bas briga igra me ne zanima,ali da nije u redu nije.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Djoko mislim da grešiš. AMD Evolved igre su jedino bolje optimizovane za AMD grafike, ne izgledaju bolje. Nemoj da kriviš Gearbox i industriju što igra ima perverzne PhysX efekte: to je nešto što nVidia nudi dok AMD nema nameru da izbaci konkurentnu dinamiku, dakle pre bi trebalo AMD da kriviš. Inače grešiš poprilično za Borderlands, prvi deo je pokupio nagrade za igru godine a kako izgleda i drugi deo će jer je zarazan kad krene da se igra. Prvo probaj obe igre pa onda pljuj da li su zanimljive ili ne.
Što se tiče textura i ostalih osnovnih efekata sve je isto bilo nvidia ili amd. Prvi put čujem da neka igra bolje izgleda na drugoj karti ako se iste stvari porede.
Evo za one koji nisu videli šta nude PhysX efekti u igri, krv je fenomenalna u fluidima:
Naravno da će da izgleda kao igra iz 2007-e kad je endžin isti kao u prvom delu, on je izašao 2009-e i za svoje vreme bio prilično grafički zaostao pa su se izvadili na cell-shaded efekat. Svejedno, nije Borderlands kao Crysis da se prodaje na grafiku, jake tačke su mu fenomenalan co-op, atmosfera i arpg loot aspekt, igrao bih ga pa sve da izgleda kao prvi Quake.
I ne kukaj za par naknadno nakalemljenih efekata koji bi ti dojadili za sat-dva, budi muško. Ako ti se igra ne dopadne, ne bi ti se dopala ni s njima.
Nema teorije da će da ti dosade efekti, kad se završi borba i okreneš se okolo a krv u fluidima curi, komadići na sve strane od metaka i šta sve ne. Mene oduševaljava kako izgleda igra a engine je Unreal poslednji. Sa ciljem su hteli da izgleda kao strip, zato su i texture takve kakve jesu a ne zato što se nisu trudili: baš naprotiv, ovo i pokazuje koliko su se trudili da izguraju celokupan imidž. __________________ Scourge of PCBerza
Čini mi se da sam negde pročitao za prvi deo da im strip-efekat nije bio prvobitna namera nego da su u nekoj tački probali, svidelo im se i uklopilo u čitavu priču pa su tako i odradili. Pogodilo se i što nema mnogo igara sa takvim izgledom pa je ispalo i egzotično na neki način i upečatljivo, a da je grafika tehnički loša, loša je, teksture očaj živi a ni efekti nisu za medalju. Srećom, nije to ono što prodaje Borderlands.
Naime priča u ovih 5 minuta igranja za sada deluje dobro, nekako ima neki šmek, nastavlja se na priču iz prve igre i mogu reći od prvog momenta igra vas zasipa humorom, tu vas odmah dočeka i claptrap koji je smešan kao crtani film.
Zvuk je veoma dobar, nekako bolje dočarava ambijent. Sve najbolje.
Ovo što reče djokosrb nije tačno, igra izgleda dobro i na AMD grafikama. To što možda igra izgleda malo starije je zato što je takav stil, Gearbox je išao na kartu da igra izgleda kao strip zato što nema mnogo takvih igara a pogotovo pucačina iz prvog lica koje tako izgledaju.
Ono što malo njih zna jeste da je prvi Borderlands trebao da ima normalnu grafiku kao i Call Of Duty i Crysis. Međutim negde na pola puta do izdavanja igre su se opredelili za ovaj stil kako bi igra bila unikatna a ne samo još jedna u moru pucačina.
Inače efektima će da se divite čitava 2 sata a onda ih nećete ni primećivati. Ono što ćete primećivati je gameplay koji za sada deluje dobro.
Prednost ove igre je što može veoma glatko da radi čak i na matorim mašinama, ja recimo imam 4850 sapphire vapor x i poprilično dobro radi na oko 45 frejma i ništa ne secka.
Šta da kažem osim da ću uživati u ovoj igri.
@Djokosrb Ako toliko tvrdiš da je igra različita na različitim kartama, daj onda slike, nemoj u prazno da pljuješ na igru.
To i mene jako zanima u kom smislu konkretno igra izgleda losije na AMD karti nego na nvidiji (NE GOVORIM O FIZICI)
Musave su texture i tamo i vamo, iste texture koristi igra za obe karte, ne moze to posebno ova za ove... Mozda jedino da ima razlike u frejmovima (optimizacija za amd i nvidiju) ali u samom izgledu tesko.
Daj neki skrin sot Djole.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Pred ocligledno pristrasnim ljudima necu,a svako slovce doticnih postova sam procitao(kao i uvek) dok se moji kao i uvek preletaju itd...
Da ulazim u pristrasne rasprave i da se pravdam necu i nemam razlog izneo sam svoje misljenje i vidjenje situacije,koje ocigledno nekima ne odgovara,ok svi smo razliciti,ali pristrasan samo kad su ova zemlja i klub sa slike levo u pitanju,tako da opravdanje nemam i ne treba mi,video sam igru na delu u obe situacije na doticnim kartama i to je to za mene.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Probao sam Physix na high i može da radi čak i na ATI/AMD karti, naravno na nVidiji to izgleda lepše.
Recimo kada se uključi physix i kada pucaš u sneg, komadići snega odlete u vazduh i onda padaju oko rupe i tu ostaju neko vreme. Kada se isključi nema tih komadića nego samo odleti malo prašine u vis i to je to.
U suštini nije sad nešto zbog čega bi trebalo da odmah otrčiš i kupiš novu kartu ali lepo izgleda.
Ljudi moze odgovor. Ako skinem BlackBox verziju (od kojih meni radi 20igri koje sam skinuo), ima li veze ako posle neki update ili dlc izadje od skidrow-a da ih ja ubacim u ovu verziju (tj hoce li raditi), posto bb tim je koristio sve od skidrow-a da ja znam.
Nece. Nece raditi nijedan updejt i nijedan Dlc. Repack je ustipnuta verzija scenskog izdanja.[ vec kompresovana i dovedena do kraja] Repakovi ce nestati sami po sebi jer nijedan izdavac igri nece ti dati sve i odmah. Prvi apdejt koji izadje nece raditi na repaku. Preporuka...
A MP hoce li raditi? Ili ce trebati i update i dlc-ovi za MP? Problem mi je jer mi je PC krcat igara koje seedujem, pa cu morati brisati ako full verziju budem skidao, a izgleda da cu morati
Ako neko moze da mi na mail baci link odakle da kupim igru posto mi se ovaj moj torent vuce ko prebijen. Unapred HVALA Windows Hardware update Windows has detected that you have moved your mouse. Please restart your computer
Ako krekeri budu izbacivali peč+krek(+eventualno DLC) koji se samo otpakuje u folder igre kao što radi Reloaded a u poslednje vreme i ostali, radiće. MP će da radi jer sumnjam da iz igre može tek tako da se odstrani LAN podrška. Konkretno, za prvu igru je bilo da se skine paketa najnoviji peč + svi DLC-ovi i radilo je na svim domaćim izdanjima.
Inače igra je primer kako se pravi nastavak, obuhvatili su sve živo na šta su se ljudi u prvoj igri žalili, FOV slajder, toggle aim, mouse menu i slično, ubacili, opravili i sad tehnički i ergonomski već nema šta da se zameri.Osim toga, proširili, produbili, dodali gomiletinu novih stvari a zadržali stari šmek, jak kandidat za igru godine.
:: :: Ljudi moze odgovor. Ako skinem BlackBox verziju (od kojih meni radi 20igri koje sam skinuo), ima li veze ako posle neki update ili dlc izadje od skidrow-a da ih ja ubacim u ovu verziju (tj hoce li raditi), posto bb tim je koristio sve od skidrow-a da ja znam. :: :: ::
Jel izvalio neko možda da li ima neki stash za čuvanje itema jer je inventar mali?
@Djoko, pročitani su ti postovi ali i dalje nemam obrazloženje kako je različita grafika ako ne računamo physx i evo citiram:
::Ja sam sad video kod mene na hd 6870 i onda sam video kod prijatelja na gts 450 i ja ovo da igram necu,za mene u nijednoj igri nije bitna grafika ako je igra zanimljiva i dobra,ali ovo je smesno pocev od textura preko specijalnih efekata,grafika kod mene na amd-u je kao da je igra iz 2007.godine.
Dakle nisi objasnio šta i kako.
Usput svima, evo par screenshotova sa PhysXom na High:
Postavljam i ja sutra slike sa mojeg sistema pa da uporedimo.
Inače sigurno ima negde neko skladište ili slično, pisalo je u najavama da su skladišta povezana, kao u Titan Quest-u. Sada ako recimo nađeš weapon mode samo za Gunzerkera a recimo igraš sa Commandom možeš da sačuvaš i onda da ga koristiš.
Verovatno ima u prvom većem naselju, ja nisam otključao ni onaj catch-a-ride, baš sam na početku.
P.S. To što su slike negde malo tamnije a negde malo svetlije je to što je u igru implementirana smena dana i noći, tako da te u nekom delu mape uhvati mrak i onda igraš po mraku.
:: Jel izvalio neko možda da li ima neki stash za čuvanje itema jer je inventar mali :: :: @Djoko, pročitani su ti postovi ali i dalje nemam obrazloženje kako je različita grafika ako ne računamo physx i evo citiram :: :: ::Ja sam sad video kod mene na hd 6870 i onda sam video kod prijatelja na gts 450 i ja ovo da igram necu,za mene u nijednoj igri nije bitna grafika ako je igra zanimljiva i dobra,ali ovo je smesno pocev od textura preko specijalnih efekata,grafika kod mene na amd-u je kao da je igra iz 2007.godine. :: :: Dakle nisi objasnio šta i kako. :: :: Usput svima, evo par screenshotova sa PhysXom na High :: :: http://goo.gl/EqXv :: http://goo.gl/VVBY :: http://goo.gl/CRa5 :: http://goo.gl/WFCz :: http://goo.gl/g4oI :: http://goo.gl/5cxT :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
Ne vidi se nikakva razlika između mojih i daumovih slika. Potpuno isto izgledaju.
Posle one slike sa zumom imate slike u kojima je uključen Physx. Može i AMD kartica da imitira efekte ali ti efekti izgledaju daleko bolje na nVidiji. Sem tih efekata sve je potpuno isto.
Naravno, imaš sef u Sanctuary-u za sopstvene stvari i još jedan mali za transfer između likova.
@imarkovic: Imaju physics efekti ali i nisu preterano dobro odrađeni, particles je malo preteran pa ti posle borbe teren liči na kamenolom, fluid se vidi kad imaš krv i kad otvoriš poljski wc pa se preliju fekalije :) a ima i cloth tu i tamo kad se nešto vijori na vetru. Efekti mogu da se vide i s amd-ovim kartama ali mnogo ubijaju fps, osobito particles kad se nakoti.
:: Jel izvalio neko možda da li ima neki stash za čuvanje itema jer je inventar mali :: ::
bila je slicna rasprava za Betman, ali tamo je po meni mnogo bolja grafika i efekti zajedno sa physx-om
: :: @imarkovic: Imaju physics efekti ali i nisu preterano dobro odrađeni, particles je malo preteran pa ti posle borbe teren liči na kamenolom, fluid se vidi kad imaš krv i kad otvoriš poljski wc pa se preliju fekalije :) a ima i cloth tu i tamo kad se nešto vijori na vetru. Efekti mogu da se vide i s amd-ovim kartama ali mnogo ubijaju fps, osobito particles kad se nakoti :: :: :: Jel izvalio neko možda da li ima neki stash za čuvanje itema jer je inventar mali :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647774. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.