@gliga79 AVP sam skinuo kad je izasao steam verzija i u kampanji sa predatorom kad nadjem drugo mtrvo telo predatora to je u nekoj sumi ,na brdu se se nalazi kucica i tu je drugo telo i kad izadjem iz kuce meni je iskakalo iz igrice...a za 17frejma to sa pricao za metro2033,za bbc2 to ide kako hoces na bilo kojim podesavanjima. @SkyFire totalni marketing za nvidiu gtx480 moje misljenje cak mislim da ce samo se ona tu pokazati dobro ne volim nviduju jer uvek podmicuje nekog tako je bilo i za crysis. @TheBear (Metro2033)Ja igram sa 5870,na high i ukljucena teselacija i minimum 40fps,max 80-90,ukljucicu i Advance dof to bi mi smanjilo sa minimalnih 40fps na 30 fps,e sad to ce biti na high podesavanjima ne znam da li ima toliko efekta koliko na very high,videcu cackacu malo..
:: Instalirao sam sinoc igru, probao je malo, i nije losa :: :: Dok sam startovao igru, pojavila mi se neka poruka u kojo pise da treba da instaliram nove nVidia drajvere, jer ove koje trenutno imam (196.21 WHQL) su nestablini i slabi su po perfomansama :: :: Jel se jos nekom ovo desilo :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
@SkyFire: Pa dobro ono sto je sigurno to je da je igrica optimizovana za nvidiju a drugo u za sistemski zahtev uopste ne pojavljuje ati,ukljucio sam Advance dof i teselaciju i high podesavanja i min 32-30fps ,konstantno uglavnom 45fps,max 70,80fps sa ovim advance dof nista ne vidim :-) mnogo bre muti sliku..
Neoptimizovano đubre. Imam oko 25 FPS, a često kad je akcija padne na 14 FPS. 1680x1050, Very High, 4x MSAA, 16 AF, DX 10, PhysX On. 196.21 WHQL drajveri. Videću koliki je pomak sa ovim novim drajverima.
Evo nekih shotova, većina njih su zamutnjeni, jer sam hteo da slikam u pokretu, ali bezuspešno.
Jeste glupo i meni, ali stavi na AAA, a AF mozes i na 16x on ne obara performanse skoro uopste, najvise razliku pravi High i Very High, a kad imas DX11 kartu onda teselacija i Advance DoF prelepi efekti ali skroz neigrivo je s njima... I jeste zahtevnija od Crysis-a na max. ovo ce fermi izgurati 30-40FPS sa svime na max. ja mislim, lupam sad ali otprilike... E ne znam dal moze 5970 trebalo bi da sa njom lepo radi na max.
Ima nade za igru,tacno se vidi da je do optimizacije..FPS pada i tamo gde ne treba,cak i kad stoji u mestu..Cak treba odredjeno vreme za istu scenu da bise FPS podigao sto je vec zbog samog engine-a..Nesto slicno je i kod BBC2,krene sa manjim FPS-om da bi posle skocio na veci i tako ostao.. Da pojasnim zasto je to tako..U toku nekih scena nije maximalno iskoriscen GPU vec kasni reakcija..Kad se optereti GPU skace i FPS!
Pikao sam je sat vremena. Deluje ok igra skroz ali cak ni moj 5870 ne moze da se nosi sa ovom igrom na Very High i DX11., tako da to sto je Gliga pricao, pada u vodu. AVP ionako nije zahtevna igra nesto, cak i slabo koristi teselaciju, tacnije, samo na karakterima. Ova igra ne moze da se igra sa teselacijom i Advanced Depth of Field... Kad iskljucim teselaciju i DOF igra ide od 40-60 fps-a...
Inace, Battlefield mi je picio u konstantnih 60fps+, tako da Sky to sto ti igra ne ide kako treba moze samo da bude do lose SLi podrske... __________________ Scourge of PCBerza
@Daum nemam ja problem sa BBC2 vec se desava taj fenomen koji traje na pocetku ulaska u sledecu mjisiju tj nivo..Naima problem je sto enngine iskoriscava samo 50% GPU-a i to traje nekih 15-30s nekad do 1 Min..Kada se GPU optereti perfomanse skoce sto je i logicno.. Evo i dokaza..
U gornjem levom uglu imas live monitoring a i FPS a u donjem desnom uglu ima FPS (Fraps) pogledaj prilikom pokretanja Full loada GPU-a koliko skoce performanse! Napominjem da ovako radi sa bilo kojim driverom!
Kako ti je BBC 2 neoptimizovana? Ne razumem kad kod mene razbija igra? Sta je ne optimizovano? Vidim i drugi se bune. Koliko ram-a imas? Ne razumem da se neko buni za nestro sto radi pa ubija? Ocigledno ti nesto ne valja u kucistu. Igra radi za sve pare:)
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Jebem li ti lebac sumkin:) Ajd da odradimo benc, na izbacaj, ili moze cucanj, ako si voljan. Posle godinu i po dana garantujem da te ubijam u ove dve discipline!!
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Odmah da ti kazem..Bench gubis 100%. Cucanj ces mozda da dobijes jer tu ne radim sa velikim tezinama mada nisam ni tu siguran jer je godinu i pol dana mnogo ! Ali nek bude.Bilo bi mozda jedan jedan..Nadji trecu disciplinu.
prebacio igru u DX9 taj Battlefield ? Radi duplo bolje pod DX9. Ides u My Cocuments folder igre i nadjes neki settings editujes nadjes dxversion=auto, umesto auto napisi 9.
Nisam Medo probao..Pazi ovde sa DX10 imam od 60 do 100+ FPS-a konstantno..Jedino sto se javi taj problem u toku ucitavanja nove misije ili kad ulazim u dzunglu,jednostavno mi ne iskoriscava GPU-e i padnu perfromanse..Ne znam sad dal je do engine-a same igre ili do drivera.Drivere sam menjao svugde se isto ponasa.Da je do podrske za SLI atad nebi radio jedan GPU a ovako rade oba ali po 50%..Ne znam,nisam pametan.Problem nije iritirajuci,sitan je ali sam ga uocio pa sam i vama preneo.Mozda ce se neko susresti sa tim pa da zna o cemu je rec.Inace nVidia me polako razocarava,otanjili su sa kvalitetom drivera pogotovu kod Windows 7.Za XP su ok ali za ovaj OS umeju da budu bagoviti i nestabilni..Evo sad koristim ovu betu 197.13 i radi bas fino.. Cekam jos da za Metro izadje patch pa da imam konstantno 60+ FPS-a bez da padne ispod..Ovako je engine jako nestabilan i skida FPS i tamo gde ne treba..Bas sam provalio da je do optimizacije..Minimalni FPS mi padne na 35 a maximalni ide i preko 90 FPS-a na Very Hi /4XAA/4XAF/DX10/1920x1200 ..Zadovoljan sam u globalu samo jos da prepeglaju igru inace igra je ok.
@gang1978 Skidorow verzija je po meni najbolja..Imas samo isntalaciju.Kod Razor moras da raspakujes..
:: prebacio igru u DX9 taj Battlefield ? Radi duplo bolje pod DX9. Ides u My Cocuments folder igre i nadjes neki settings editujes nadjes dxversion=auto, umesto auto napisi 9 :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://tinyurl.com/y92ufs :: http://tinyurl.com/yka26c :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: ::
:: Nisam Medo probao..Pazi ovde sa DX10 imam od 60 do 100+ FPS-a konstantno..Jedino sto se javi taj problem u toku ucitavanja nove misije ili kad ulazim u dzunglu,jednostavno mi ne iskoriscava GPU-e i padnu perfromanse..Ne znam sad dal je do engine-a same igre ili do drivera.Drivere sam menjao svugde se isto ponasa.Da je do podrske za SLI atad nebi radio jedan GPU a ovako rade oba ali po 50%..Ne znam,nisam pametan.Problem nije iritirajuci,sitan je ali sam ga uocio pa sam i vama preneo.Mozda ce se neko susresti sa tim pa da zna o cemu je rec.Inace nVidia me polako razocarava,otanjili su sa kvalitetom drivera pogotovu kod Windows 7.Za XP su ok ali za ovaj OS umeju da budu bagoviti i nestabilni..Evo sad koristim ovu betu 197.13 i radi bas fino. :: Cekam jos da za Metro izadje patch pa da imam konstantno 60+ FPS-a bez da padne ispod..Ovako je engine jako nestabilan i skida FPS i tamo gde ne treba..Bas sam provalio da je do optimizacije..Minimalni FPS mi padne na 35 a maximalni ide i preko 90 FPS-a na Very Hi /4XAA/4XAF/DX10/1920x1200 ..Zadovoljan sam u globalu samo jos da prepeglaju igru inace igra je ok :: :: @gang197 :: Skidorow verzija je po meni najbolja..Imas samo isntalaciju.Kod Razor moras da raspakujes.
ma zajebao sam se.. skinuo sam steam verziju...trazi kljuc koji nemam...moram ponovo da skidam.
@gang1978 Ma i ja sam..Sto je najgore ja sam skinuo 3 verzije..Clone DVD (Steam),Razor/Skidrow. Zato sam ti i rekao ako budes skidao ponovo da skines Skidrow jer je cista instalacija.Nema zezanja..Samo posle ubacis Razor lek i vozis.Imas i ovde ovaj update by razor sto je ostavio nskoric.
Ok .Hvala.Nego sad opet dok je`kupim` ima da osedim...hahhah.Ne bih ja ni znao sta sam `kupio`da nisam naleto na jedan tvojih postoava u kome kazes da si se i ti zahebo sa steam-om.Igram Avatara pa nisam hteo da instaliram Metro 2033 dog ga ne predjem.Ne volim da gomilam igre. Najgore je to sto nemam bas ultra brz net, pa ce mi trebati 4-5 sati da kupim igru.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.