To je samo motion blur. Imaš ga u skoro svakoj igri danas ali su ga u Metrou prenaglasili da bi sakrili nedostatke u animaciji. Veruj mi, bavim se animacijom za igre i ovo je prosek kompletan, što ne znači da je igra loša. Texture su odlične, kao i efekti, ali karakterna kao i facijalna animacija je stvarno prosek. Face su im uglavnom krute a o animaciji karaktera se nije mnogo vodilo računa. Uzrok tome je što se dosta studia oslanja danas na čist mocap, bez ikakvih prepravki što je minus: retko kada mocap ne treba da se edituje. __________________ Scourge of PCBerza
:: :: Cini mi se da neki objekti, ako ne i svi, imaju svojevrstan blur u pokretu sto daje osecaj meke animacije. Ne secam se da sam to video jos negde, ali opet, ja ne gledam svaku igru. Sto se tekstura, animacije i izraza lica tice, ne moze bas svako da bude Mona Lisa :: :: :: Animacije su poprilično standardne, da ne kažem prosečne, ima jako puno intersekcija sa drugim objektima, vidi se da nisu vodili mnogo računa. Sem toga atmosfera i grafika su fenomenalni, kome se ovo ne svidja nema ukusa iskreno :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Da. I za atmosferu ima mali trik. Uvek ju je lakse ostvariti u klaustrofobicnim prostorima kao sto su tuneli, nego napolju. I ne mogu da primetim neku razliku u teselaciji izmedju off i high, a ni razliku u brzini kod izvodjenja ovo dvoje. Ili nisam dobro zagledao?
Fina igra zaista.Bas mi je lepo legla.. Fino je optimizovana ,dobri efekti,dobra prica.. Ona fora sa vanzemaljcem kad pomaze mi se jako dopala. Sta znam, ja sam zadovoljan i ovaj deo cu sigurno odigrati jos par puta nekad kasnije..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Slazem se, fina igra, a vanzemaljac - steta sto nije za odstrel...
:: Fina igra zaista.Bas mi je lepo legla. :: Fino je optimizovana ,dobri efekti,dobra prica. :: Ona fora sa vanzemaljcem kad pomaze mi se jako dopala :: Sta znam, ja sam zadovoljan i ovaj deo cu sigurno odigrati jos par puta nekad kasnije. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Licno bi voleo da imam jednog ovakvog za prijatelja :)))
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Slazem se, fina igra, a vanzemaljac - steta sto nije za odstrel.. :: :: :: :: Fina igra zaista.Bas mi je lepo legla. :: :: Fino je optimizovana ,dobri efekti,dobra prica. :: :: Ona fora sa vanzemaljcem kad pomaze mi se jako dopala :: :: Sta znam, ja sam zadovoljan i ovaj deo cu sigurno odigrati jos par puta nekad kasnije. :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Po meni igra ne izgleda nista posebno, pogotovo ne opravdava toliku hardversku zahtevnost. Definitivno lose optimizovan engine ili namerno zahtevan. neke sene i delovi cak i ako se smanji na medijum u 1600x900 opet unistavaju fps. Zato kazem lose optimizovano, kao i ac3 identicno. A sama igra mi je ok, nisam odusevljen, niti je krsh.
Hoce li konacno izbaciti igricu koja ce ici na 50+fps-a, a da nece morati da se kupuje karta od soma evra? Kad se samo setim 2009/2010 kada se ogromna prasina dizala oko gtx480/5870 a te karte nisu mogle da puste warhead odsrafljen do kraja u full hd rezoluciji i da se ima 50+fps-a. Da ne pominjem sto u ``zahtevnim`` situacijama 480-ica daje oko 25fps-a, a iskoriscenost graficke svega 70-75%. Tako mi je bilo i sa 6850 cyclone, s`tim sto sam u takvim situacijama imao oko 15-ak fps-a.
Sve je to bilo na 1090t@4.2ghz, 1.5v. Ako je i 480-icu gusio, 6850 nije sigurno, a identicno ponasanje karti u igri...
stvarno, u cemu je fora...? imam konfiguraciju iz potpisa i kad igram Crysis 3 u najzahtevnijim scenama FPS padne na 40-ak, a iskoriscenost grafike padne na 70-ak %,umesto da ide na 100 % da bi izgurala na 60 FPS, igram sa V-Sinc ON na 60 FPS...gledao sam u Task manageru i u tim trenucima svih 6 jezgara rade na 90-ak %...da li je moguce da FX 6300 kloknut na 4.5 ghz gusi kartu??? ako je tako,zasto je ista situacija i sa Far Cry 3, a u njoj mi je procesor opterecen sa 50-60 %...??? ASUS M5A97 R2.0 AMD FX 6300 @ 4.5 Ghz with CM TX3 push&pull 4x2gb(8gb) 1600mhz CL 9-9-9 1T MSI Radeon 7850 1gb OC @ 1100/1300 gpu/mem Raidmax RX 600 AF 600W Bitfenix Merc Alpha
Obrati paznju na ovaj test , TITAN od 1000e sa kojim procesorima pravi preko ili oko 60 frejmova - -> http://goo.gl/GCp1D
Ne boj se ako ovi cpu koji prave oko 60 fps-a ne guse titan od 1000e, sigurno tvoj cpu ne gusi 7850...
Zahtevne scene su jedno, traju par sekundi i to je to, za njih ne kukaj, ako je average fps oko 60 ili koliko vec to je sasvim normalno, tu ti kao i svima hdd pravi problem(na par sekundi, ne generalno) jer ucitava sve i svasta + sacuvava napredak u nekim trenucima sam.
...da pojasnim...radi se o delovima mape na kojima se krecem...dakle,ne radi se o par sekundi zahtevnih scena nego konstantan pad FPS-a i pad iskoriscenosti graficke koliko god dugo da se krecem po tim delovima mape...? ASUS M5A97 R2.0 AMD FX 6300 @ 4.5 Ghz with CM TX3 push&pull 4x2gb(8gb) 1600mhz CL 9-9-9 1T MSI Radeon 7850 1gb OC @ 1100/1300 gpu/mem Raidmax RX 600 AF 600W Bitfenix Merc Alpha
U tom slucaju kriva je karta tj drajveri ako se smanjuje gpu usage. Verovatno je jebu neke odredjene texture ili efekti koji su pristuni bas u tom delu gde se ti kreces.
Jel si instalirao patch za igru ? Ako nisi, to ti je obavezno za AMD karte.
:: ...da pojasnim...radi se o delovima mape na kojima se krecem...dakle,ne radi se o par sekundi zahtevnih scena nego konstantan pad FPS-a i pad iskoriscenosti graficke koliko god dugo da se krecem po tim delovima mape... :: ASUS M5A97 R2. :: AMD FX 6300 @ 4.5 Ghz with CM TX3 push&pul :: 4x2gb(8gb) 1600mhz CL 9-9-9 1 :: MSI Radeon 7850 1gb OC @ 1100/1300 gpu/me :: Raidmax RX 600 AF 600 :: Bitfenix Merc Alph :: ::
Pre svega igra je graficki (efektima) naprednija od prvog dela. Kao drugo cak je i optimizovanija od prethodnika.. Izvrtite lepo benchmark pa uporedite rezultate! Fizika je znantno primetnija ,tesselacija takodje itd.. Prica je ovde najjaci faktor i to je cini izuzetnim i dostojnim naslednikom prvog dela!
Nigde nije zastucalo,setovanje je bilo na max osim SSAA sa kojim nista ne dobijam a skida drasticno performanse..
1920x1200,DX11,16xAF,Very Hi detalji i Very Hi PhysX! Celu igru sam presao sa oko 60 fps-a!Ja sam prezadovoljan.
Ja sam presao za 5 dana igrao 2 sata na dan otprilike lagano na hardcore,po meni igra godine al videcemo sta ce jos da izadje inace mislim da je ovo najbolje odradjena igrica sto se tice physx detalja od svih physx naslova
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
:: Pre svega igra je graficki (efektima) naprednija od prvog dela :: Kao drugo cak je i optimizovanija od prethodnika. :: Izvrtite lepo benchmark pa uporedite rezultate :: Fizika je znantno primetnija ,tesselacija takodje itd. :: Prica je ovde najjaci faktor i to je cini izuzetnim i dostojnim naslednikom prvog dela :: :: Nigde nije zastucalo,setovanje je bilo na max osim SSAA sa kojim nista ne dobijam a skida drasticno performanse. :: :: 1920x1200,DX11,16xAF,Very Hi detalji i Very Hi PhysX! :: Celu igru sam presao sa oko 60 fps-a!Ja sam prezadovoljan :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Nije mi bila fenomenalna ali solidna igra zadnji nivo sa alpha ceph je bio malo onako detinjast u fazonu huaa sad cu da te ubijem bukvalno su tako napravili glasovnu glumu za propheta
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
Evo i mog utiska o igri. Igra je na mestu sa poprilicno mana. Prva je ta sto nema pokazatelja šta treba da radiš kad se podesi na najteži nivo igranja kao i to što je suviše laka i na najtežem nivou. Grafika je poprilicno cudna.Kao i nekolko najnovijih naslova pa i kriza 3 recimo stice se utisak odlicne grafike ali samo kad se gleda u daljini onako panoramski prikaz dok kad se zagleda onda i nije tako dobra cak sta više.U krizi su odustali od teselacije i primenjuju neke druge trikove koji se meni ne svidjaju ali ocito ima uticaja na performanse.Sve u svemu kako se panoramski prikaz poboljšava imam utisak da se u detaljima ide korak unazad. Sama igra je ok i to je to.Ništa novo a ni staro.Igram je i odigracu je.Nesvidja mi se ni sve vise filmskih i tih nekih delova gde ti ne kontrolišeš ništa ili skoro ništa. Još jedna stvar primecujem da su igre na grafickom nivou neke grafike od maksimum 150-200 evra a da se veštacki pravi veca zahtevnost iz razloga kupovine skupljih grafika a možda i grešim.
Bas tako lepo si rekao, takodje se slazem da su protivnici apsolutno retardirani cak i na jatezem podesavanju, generalno lako je, isto uvek rade i isto se ponasaju, samo ti skidaju vise hp-a. A sakrivanje u neki zaklon gde im vise od pola tela viri ima koli god oces, ili stoje na 2 metra od tebe i sakrivaju se iza kante od 30 cm gde opet vire onako, na izvolte.
Inace meni najvise smeta sto nemam osecaj da pucam, sve sto pogadjam ne reaguje dakle pucas i meta samo legne kad je mrtva, niti mi je zvuk dobar niti nisan niti ponasanje meta kad dobijaju dmg.
Super, taman da ne skidam ako su neprijatelji retardirani. To sto je najbitnije to ne valja koliko vidim. Pre cu Counter strike da igram.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Bas tako lepo si rekao, takodje se slazem da su protivnici apsolutno retardirani :: cak i na jatezem podesavanju, generalno lako je :: isto uvek rade i isto se ponasaju, samo ti skidaju vise hp-a :: A sakrivanje u neki zaklon gde im vise od pola tela viri ima koli god oces, ili stoje na 2 metra od tebe i sakrivaju se iza kante od 30 cm gde opet vire onako, na izvolte :: :: Inace meni najvise smeta sto nemam osecaj da pucam, sve sto pogadjam ne reaguje :: dakle pucas i meta samo legne kad je mrtva, :: niti mi je zvuk dobar niti nisan niti ponasanje meta kad dobijaju dmg :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
hehe, ti si uvek voleo da se sunjas i nadmudrujes :D
@Simon svaka je na mestu, graficki odradjeno za karte od 200e, a moraju dva titana kako bi se kriza odvrnula i pustila na preko 50fps-a, i to jos na ``matoroj`` 1080p rezoluciji, a sta cemo sa 1440p?
:: Super, taman da ne skidam ako su neprijatelji retardirani :: To sto je najbitnije to ne valja koliko vidim. :: Pre cu Counter strike da igram
Meni je igra odlična, iako AI nije neki atmosfera igre te jednostavno drži.
Treba je probati pa doneti svoj utisak, ja nikad ne bih na osnovu tudjih komentara razmišljao da li da skidam igru ili ne. __________________ Scourge of PCBerza
Crysis je ok, jednom da se predje reda radi, grafika je cool. Metro već se igra zbog priče i atmosfere, čak valja odigrati i Metro 2033. __________________ Scourge of PCBerza
:: Slazem se, zato sam i skinuo krizu, igrao 10min. pogledao par you tube snimaka i sve mi je bilo jasno.. :: :: :: :: :: Treba je probati pa doneti svoj utisak, ja nikad ne bih na osnovu tudjih komentara razmišljao da li da skidam igru ili ne ::
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647752. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.