Pošto mi se sqrčio hetzer (kao i velikoj većini koji su morali da preko njega dođu do stug-a), moram da pitam kakav je stug za `zaradu`, tj koliko po proseku dobijate keša po partiji? Meni je neki prosek sa hetzerom oko 8 000 )mada bude i više, ali to obično kad upadnem u niži tier pa je u toj borbi hetzer praktično najači)
Pitam za zaradu sa stugom jer sam ga napokon otključao ali situacija je sledeća ...
Malopre sam imao neku ludu partiju i baš nisam očekivao ali `zaradio` sam oko 15 000 kredita i oko 3500 xp (sa onim množenjem za prvu pobedu) i istražio stuga, ali sam u manjku sa kešom. Imam 70 000 kredita i pored prodaje hetzera razmišljam se da li da prodam i t28 koji me takođe nervira jer oni njegovi topići ne mogu ni da skinu farbu sa tenkova protiv kojih većinom igram ...
Razmišljao sam obojicu da ih prodam pa bi posle lakše skupio pare sa stugom jer je veći tier, samim tim bi trebalo i malo više keša da se dobija sa njim ...Pa da posle sa tim kešom opet uzmem t28 i nastavim ka KV-u.
da sa hetzerom skupljam pare ne mogu jer je frustrirajuće, marder ima bolje topove od njega a nikad ne dolazi u kontakt sa jačim od KV-a. Mogao bi da igram sa marderom, sa njim nikad dosadno ali bi potrajalo ...dakle, da prodajem ovo pa da doskupim još 70-80 000kredita i uzmem stuga ili da prodam samo hetzera a ostatak doskupim ručno? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
Ja imam celu nemačku td granu u garaži osim jagdpzI, nisam ništa prodavao i hetzer je odličan td ali sa njim moraš da se pomiriš sa tim da je papirni i da ne očekuješ nikakva čuda. Inače ako misliš da sada prodaješ nešto što ćeš kasnije kupovati ponovo, nije ti to baš pametno (prodaješ upola cene a posle plaćaš punu). Ako sa Hetzerom nisi u stanju da zaradiš za Stuga, kako misliš da sa Stugom kasnije zaradiš JagdPantera, pa Ferdija pa JT... Sa manjim tierom ti je koliko toliko osigurana nekakva zarada, sa većim tierom je zarada veća ali nije sigurno da će je uopšte i biti ako ne odigraš dobro, možeš otići u debeo minus. Polako, samo polako nemoj da si nestrpljiv.
Mogu ja da igram sa hetzerom, navikao sam se i nisam loš ali koliko je marder prejak za svoj tier toliko je hetzer loš za svoj. Jedino ako je onaj 10,5 top dobar ... Retko ga viđam na drugim hetzerima ali u svom tieru jedino sa strane može da probije oklop (naravno mislim na KV, kv 3, IS, tiger i njima slični. Shvatam naravno da sa tim topom mora da se planira svaki pogodak jer je praktično moguće naneti štetu samo sa strane ... Ipak ću da guram natenane.
ali realno baca te sa tier 8 9 pa nemozes nista tu da uradis i nije zarada...KV je najbolji za zaradu jer ima najaci top koji busi i tier 8 od napred....sto vise demidza napravis u igrici vise kredita i expa dobijas...inace nije los stug ali kv je dosta bolji sve zavisno od partije...
malopre uđem u igru i reko aj da odigram jednu sa t 28
24.02.2012. 23:26
status: user broj poruka: 911
da ne sedi džabe u garaži i vidim da imam dovoljno xp-a da otključam onaj drugi 57mm top koji je u stvari odličan, ako zanemarimo mali damage, ali penetracija je odlična. Buši većinu, i više tiere al opet šta mi vredi kad ja skinem ~80hp tenku koji ima oko 1000hp-a ...Ali opet i to je nešto, bar pravim damage pa se dobija i više xp-a i keša ...za par partija otključavam i 85-icu, e to će valjda da bude druga priča.
Nego, aj da pitam vas koji duže ovo igrate, koji je vaš način igranja? Mislim na istraživanje tenkova...Da li kad npr istražite jedan tenk igrate samo sa njim i tako otključavate sledeći/jači (mislim na istu liniju u tech tree) ili igrate sa više tenkova odjednom?
igram ruse....slabe tenkove npr t28 itd nisam budzio do kraja nego sam steko exp do kv.ako nema potrebe nemojte trositi exp na gluposti.idite odma na sledeci tenk ako vam se taj trenutni ne svidja..sad sam kreno na nemce tj fali mi 350k do tigra II idem na e75 jer je bolji od is4.jednostavo izaberes do kojeg tenka oces da ides i grindas taj tree do njega i ne trosis exp na gluposti.ja sam igrao tigera(da bi otkljucao tigraII)i u isto vreme sam igrao sa is4 da bi otkljucao is7.
Ja nisam istraživao sve po svaku cenu nego samo ono što vredi na određenom tenku, kasnije se određene stvari poklapaju na različitim vrstama tenkova tako da ponešto već imaš otključano na sledećem tenku iste grane ili na paralelnoj grani recimo jedan od topova za E75 sam davno otključao na Ferdiju tako da sam odmah imao istražen. Isto važi za radiostanice i pojedine motore. E75 je odličan tenk ali mu je top malo čudan, jak je i ekstra precizan, na papiru, a u praxi veoma često se desi da lete granate svud redom, van nišana i da savršeno naciljana meta jednostavno ne registruje pogodak, kao da nisi ni pucao (ghost shell). Ista priča je i na Fedriju poodavno, za njega sam 100% siguran jer sam sa njim igrao mnooogo partija i znam šta može, odnosno šta je mogao dok ga nisu s*bali. O ovome ima tema i na zvaničnom Wot forumu. Oni u principu s*ebu svaki tenk kad-tad i samo je pitanje koliko te to pogađa je šta u tom trenutku voziš. Ja sam se naigrao u CW-u sa E100 dok ga nisu ojadili i prebacio sam se na IS-7 i ne pogađa me to ali ko ima samo E100, njega naravno nervira kad sa 150mm topom rikošetira sedmicu iz svih mogućih uglova. Skoro sam u cw-u zaradio sniper medalju sa E100 i 150mm a da sam od 10tak pogodaka napravio samo nekoliko puta štetu jer nisam koristio premijum municiju koja se kupuje sa zlatom. Posle toga sam lepo demontirao top od 150mm i vratio Mausov top od 128mm jer on sedmice buši kako god poželiš iako je na papiru karakteristika 150mm samo za nijansu slabija po penetraciji u praxi je 150mm daleko lošiji, naravno govorimo o standardnoj AP municiji. Takođe podaci koji su navedeni u karakteristikama su većinom čista glupost i ne odgovaraju istini, po njima ispada da je s70 na IS4/7 daleko neprecizniji nego 128mm na E75/E100 ali svako ko ima ta dva topa i koristio ih je malo duže videće da je procenat pogodaka na strani s70 topa, a po karakteristikama to nije tako. HE projektili su u zadnje vreme izgubili svaki smisao po pitanju štete koju prave i ja ih u svakokm tenku imam tek 2-3 komada jer ih skoro uopšte ne koristim. Inače vremenom se nauče slabe tačke tenkova tako da nećeš imati potrebu da prelaziš na HE.
Do sad sam mogao da uzmem KV-a da sam bio strpljiv al
25.02.2012. 16:03
status: user broj poruka: 911
jbg (kad sam tek poceo da igram pa vidim npr covek dere sa PzII, pa reko aj i ja da ga uzmem, sigurno je dobar kad ono sranjce. U stvari, verovatno i nije ali meni uopste nije odgovara taj automatik top. I tako sam se par puta zeznuo, doduse nisu bili skupi tenkovi.
Sad guram samo sa t28, frustrirajuce je al naoruzan sam strpljenjem i zeljom da dozivim da vozim KV.
Al kad vidim onaj stugov top od 75mm, 0.29 preciznost i super penetracija ...uffff.
Re: Do sad sam mogao da uzmem KV-a da sam bio strpljiv al
25.02.2012. 16:07
status: user broj poruka: 4187
KV je majka za Stuga... Meni je najvece sranje bio T-28, ali posle sa KV-om ide lepo. Samo dok ga nabudzis, igraj i sa drugim tenkovima, i skupljaj free experience, pa ces lakse istraziti module na novim tenkovima, kao sto je npr KV kad uzmes.
PCBerza u srcu!
:: jbg (kad sam tek poceo da igram pa vidim npr covek dere sa PzII, pa reko aj i ja da ga uzmem, sigurno je dobar kad ono sranjce. U stvari, verovatno i nije ali meni uopste nije odgovara taj automatik top. I tako sam se par puta zeznuo, doduse nisu bili skupi tenkovi :: :: Sad guram samo sa t28, frustrirajuce je al naoruzan sam strpljenjem i zeljom da dozivim da vozim KV :: :: Al kad vidim onaj stugov top od 75mm, 0.29 preciznost i super penetracija ...uffff :: :: Ipak idem na KV. : :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: CARPE DIEM :: ::
Prevelik je da bude skaut a nije bas ni preterano brz( u odnosu na ostale skaute) Nema topove da moze da doprinese timu
jedini doprinos je da bude mamac ali i to je bezveze jer ga svi roknu iz prve.
7 partija za redom me bacaju sa t 29, panterima, tigrovima ...ja se smorim jos na loadovanju igre kad vidim ko s kim igra ... Stvarno bi voleo da cujem da li se nekome uopste svideo t28. Istrazio bi onu 85icu al ko ponovo da skuplja 4000 xp/a ...Jes ti mixer otkljucavao 85icu? Kako je bilo s njom? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
Sta je 4k experienca? Nista! Cekaj kad budes grindao veci tier. Otkljucao sam Su-85, nije los, ocekivao sam malo da bude bolji, ali nije los. Idem sad na SU-100, pa ISU itd... Moras da se prilagodis malo tenku sa kojim igras, sa T-28 nije ni tako lose, ali moras malo i da se stekas, i da igras scouta i da igras kao teskas. Samo pravi sto vise damage(ostecenje) i videces da ide. Uglavnom probaj da gadjas tenkove sa strane ili jos bolje od nazad, nemoj da pucas previse u prazno.
Jebo sam mu mater, u toku sledece nedelje ima da uzmem premium da ubrzam to malo. Svidja mi se igra pa zato preispitujem sta i kako samo dok ne dodjem do tog sugavog kv/a jer svi kazu da kad njega uzmes sve ide lakse ...
nego ja tek sad vidim da si me pogresno razumeo ...mislio sam na 85icu top za t28 :) Dal vredi 4k xp i 80 000 kesa?
Ja sam probao sa ruskim td, otkljucao su 85b ali nisam stigao da ga kupim. To cu da nastavim ako Bog da kad uzmem kv pa ce valda i malo vise para da bude.
Znam da smaram al niko se nije rodio naucen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
E ne znam, mislim da nisam uzimao taj top, jer sam sto pre hteo da uzmem KV-a. KV nemoj prodavati nikad, zaradjuje najvise u igrici, naravno pored Type59 koji je premium tenk, ali vise ga ne mozes kupiti koliko znam...
Ove dve nove mape Province i ovo sa jezerom su extra,posebno za stekare sa TD-ovima kao sto sam ja :)
Jedino mi se ne svidja sto su izmenili system oznacavanja preciznosti,tipa L71 top kod jagdpanthera je imao accuracy 0.28 sad je na 0.32 kod tigra isti sa 0.3 na 0.35.Izmene su samo estetske prirode u samoj igri preciznost je ista,al nekako mi ovo sad retardirano.
To sto su menjali preciznost, kao sto si rekao nista ne menja u praksi, samo su zvanicno promenili kako i treba da bude, jer nisu toliko precizni topovi kao sto pise da su.
:: Ove dve nove mape Province i ovo sa jezerom su extra,posebno za stekare sa TD-ovima kao sto sam ja : :: :: Jedino mi se ne svidja sto su izmenili system oznacavanja preciznosti,tipa L71 top kod jagdpanthera je imao accuracy 0.28 sad je na 0.32 kod tigra isti sa 0.3 na 0.35.Izmene su samo estetske prirode u samoj igri preciznost je ista,al nekako mi ovo sad retardirano :: :: Ovi skilovi su takodje super :: :: ::
Elem,money makera ima kolko ocesh nije kv jedini,a bogami tru tenka su sigurno bolji za moneymaking:su-85,stug III i pz IV,kazu ljudi i da onaj T49 novi americki TD pravi pare extra.
Sto se tice ovih nobih heavija kod komunjara,odlicni su,za divno cudo nisu prebudzeni,nije im neki oklop,al mobilnost i onaj novi top je extra(msm na is-8 i na st-1,isto top sa st-1 na is-4).
kakvi stug i pziv, sa kv-om mi je prosek bio zaradjenih 15-17K dok sa stugom i pIV slavim ako zaradim 10-12, suvise malo oduzimaju dok je kv sa 107mm busio t32 i slicne s preda
:: Elem,money makera ima kolko ocesh nije kv jedini,a bogami tru tenka su sigurno bolji za moneymaking:su-85,stug III i pz IV,kazu ljudi i da onaj T49 novi americki TD pravi pare extra :: :: Sto se tice ovih nobih heavija kod komunjara,odlicni su,za divno cudo nisu prebudzeni,nije im neki oklop,al mobilnost i onaj novi top je extra(msm na is-8 i na st-1,isto top sa st-1 na is-4) :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.