Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Tips and Tricks
Pomoc oko zamrzavanja Win11
STRANA 1 OD 1
cojka032 Pomoc oko zamrzavanja Win11 17.01.2026. 22:30 T69485

status: user
broj poruka: 312
Pozdrav

Kao sto naziv teme glasi treba mi mala pomoc da nadjem razlog zbog kojeg mi se PC zamrzava u random intervalima. U pitanju je Windows 11 koji radi na i7 8700k (nije klokovan) sa 32GB DDR4 RAM a i RTX 2070 super.
Sam windows je instaliran na klasican SSD a u kucistu imam i NVME. Ponekad u toku dizanja sistema kao da zabode na neodredjeno vreme i posle par min se vrati u normalu. To mi se isto desava i u igrama i dok je PC u idle modu tj dok se nista neradi na njemu. Kad mi PC Freezuje sve dok se na maticnoj necuje jedan kratki BEEP kao na starijim plocama da je bios postovo all ok.
Od testova koje sam odradio svi su prosli bez problema a testirani su RAM, SSD i GPU. Reinstalirao sam Win 11 i simptomi nisu nestali. Dok je PC freezovan treba mu po dobrih minut dva da digne task manager i slicno dok mogu da refresujem desktop i pomeram ikonice bez problema.
Na sta vi ciljate da proverim ili da jednostavno probam WIN 10 da vidim dal ce o5 da frizuje.

Unapred Hvala

Windows Hardware update
Windows has detected that you have moved your mouse.
Please restart your computer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 18.01.2026. 03:52 #684590

broj poruka: 4933

Probao bih sa Win 10 da znamo da li ima veze sa operativnim sistemom.

obradmi Mozes da utvrdis sta je 18.01.2026. 09:11 #684591

broj poruka: 7754
sa tim bipovima.Vidi ko je proizvodjac bios-a i sta znaci taj bip kod na njihovom sajtu.Kratak bip znaci sve je ok ,jedan ili dva duga bip-a govori checksum error itd ....

VMARC Cime si testirao SSD? 18.01.2026. 12:13 #684592

broj poruka: 9478
Sta kaze HDD Sentinel?
Probaj samo sa sistemskim SSDom, izvadi NVME disk napolje.

I9-13900K/RYUJIN II 240/32GB/B760/RTX4090/1TB 990 Pro/H5 Elite/ROG Strix 1200G/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/Turtle Beach STEALTH 600 V2/Logitech G923/Wheel Stand Pro DeLuxe V2

tortojed Proveri postavke u BIOS-u, pogotovu one u vezi butovanja. 18.01.2026. 15:45 #684594

broj poruka: 11054
U kontrol panelu nadji stavku ``fast boot on/off`` pa promeni tamo-ovamo... Proveri da li ti je ukljucena hibernacija (ubij je na mestu!)... proveri da li je ujkucena virtuelna memorija (treba da bude u ``auto`` modu, bez obzira sto imas solidnu kolicinu RAM-a)... Probaj da istu prebacis na NVME disk (a stavis je na ``disabled`` na sistemskom disku)...

cojka032 - 18.01.2026. 18:07 #684597

broj poruka: 312
Hvala na odgovorima.

U toku jucerasnjeg dana malo sam vise obracao paznju na PC tj na maticnu jer guglanjem nisam nasao nista konkretno i tad sam primetio da na maticnoj ( ROG Maxius X HERO ) mi ostaje upaljena AO poruka tako da sam nasao na njihovom forumu da ume da bude problematican ako zamrzava win sa tim kodom. Da skratim malcice pricu po forumu sve ukazuje na konekciju SSDa sa plocom tako da sam stavio drugi kabl i zasad Win radi kako treba tj bez zamrzavanja. Ako bude bilo kakvih promena probacu Win 10 pa javljam ako uspem da resim da ima za ostale moguce resenje. SSD je testiran i sa HirensCD i sa programom od SSDa samsung magician.

Windows Hardware update
Windows has detected that you have moved your mouse.
Please restart your computer

DmasteRNo1 Nedam se da si rešio problem 19.01.2026. 08:15 #684598

broj poruka: 6121
Mada mi nije jasno šta će ti vindovs na običnom SSD-u, a imaš i NVMe?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60500. Broj poslatih odgovora: 648584.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs