Ako žele, neka mi proslede akcijski katalog u PDF formatu, ili svaku stranu posebno u gif, jpg, png ili bmp formatu na adresu katalozi@lisica.rs i ja ću ga rado tamo objaviti.
pa ću ti javiti šta su mi odgovorili. Za ovaj poslednji sajt si u pravu, imaju dosta proizvoda, ali kad sam gledao štapove, jedino Shimano imaju od poznatijih marki, sve ostalo su spro, mikado, tubertini,...Ako u ponudi nema ni Daiwa, ni Cormoran, ni Byron, ni Penn, Abu Garcia...onda tu neko iz komercijale ne radi svoj posao...ne osluškuju kupce.
Tail dancer u SB dekoru ti je odlicna varka, sa njom mozes odmah da vrsljas terene i da probas da ga pokupis sa dna, takodje i ova veca plava Ujkina kruskica moze da posluzi sada.
Sa proleca ce ti ova veca Rattlin` Rapala biti prava stvar, uz naravno vece varke poput Flat-a 10-tke, HJ 10, Original 11. Dekori po vodi, ako je zamucena daj sansu ovim fantasticnim naspram natural dekora(HT,CLN,FT,YP,GFR), recimo ova Floating 11 GFR,moze biti odlicna. Naravno i ovaj veci SSR moze da posluzi.
Kada Bucko krene s` pocetka leta da radi gore, svi ovi pacici i kruskice ce biti odlicni, ovaj mali SSR5 SFC ce biti bonbona za sumrak. Lav MD Metal fish kazu ljudi da je odlicna, ja licno nisam imao uspeha sa tim sistemom, mada je to od vode do vode. Lavov kaster mozes krenuti da forsiras jos od trenutka kada se javi u srednjim slojevima(polovina-kraj proleca).
Brzotrza vidim da imas samo jedan i to 9gr CRP, dok je taj dekor ubistevn za bucka, tezina je ni na nebu ni na zemlji, ali ajde recimo mozes da ga dzigujes u isto vreme kada i kaster od Lava. Kod te tezine je problem sto na redovnoj reci i pri prolecnom porastu on ne moze da ode dovoljno duboko a leti je pre tezak za pod povrsinski i visoki srednji sloj.
Brzotrzi: Za pocetak i prolece 12gr u SFC, CRP, Fluo zelenom dekoru i klasican dzig kao sa silikonskim glavinjarama. Modeli od 6gr za leto, dekori RH,CRP, Fluo Green, Madjar. Vodjenje ravnomerno i relativno sporo, samo polozajem stapa odredjujes dubinu, tako da ga drzis u radijusu od 5- 50cm ispod povrsine.
Mahnum nije najjeftiniji...bar za mašinice nije...
08.01.2013. 13:50
status: user broj poruka: 3241
Prelistao sam na brzinu ponudu i vidim da im je na primer red master koji je u plovku 3990 plus aktuelni popust, kod Magnuma je 4350.Jedino ako si mislio na varalice, to nisam stigao da pregledam i uporedim još...
I tutti najiskreniji savet, bezi dalje od cormoran masinica.
Ako ti treba nesto, reci koliko para mislis da das, ja cu ti preporuciti a ti posle proveri tu moju preporuku sa ljudima za koje mislis da se razumeju u materiju
Daiwa je kupila Cormoran, tako da imaju solidne proizvode. Sto se tice masinica za varalicarenje, to je veoma komplikovana tema. Zavisi i o kom varalicarenju se radi, svaka masinica od par hiljada dinara moze godinama bacati voblercice, pacice, leptire, ali...
Jedan primer: Shimano Stela koliko kosta to cudo samo, pa je drugar(profesionalni varalicar) bukvalno ``istopio`` za par meseci rada, inace covek ima 300 izlazaka godisnje. Mislim da je najveci broj bio u pitanju i sa njom je bacao glave 40-50gr. i to sve na 15-20 metara dubine. I tako dolazimo do zakljucka da takav tretman ne moze ni jedna masina izdrzati, sem poznatih traktora, kao sto su: Penn(USA, ne djin-cin), Shimano bblc, i naravno vecni ``puz sistem``
Sto se tice pravca u kom toothless ide, moram reci da je razmisljanje totalno pogresno sto se tice skupog pribora, ali ne mogu detaljnije da ulazim u raspravu, ima tu mnogo faktora koji trebaju da se uzmu u obzir...
:: I tutti najiskreniji savet, bezi dalje od cormoran masinica
Daiwa kao takav gigant nikako nije merilo kvaliteta kao samo ime, kao sto to nije ni Shimano vise.
Penn, Okuma e to je sigurica.
Kazes istopio je Sttela-u?, sta mislis da li bi isto uspeo sa Slamer-om?
Ne govorim ja za dzaba, saranio sam ja Cormorana koliko hoces, sto je najgore to su bile perjanice i pukle su kao zvecke pri varalicarenju bucova!! Jes da su cesti zabacaji ali ja nisam pobornik glisiranja varalica i bacanja djuladi od XX grama, tako da nema opravdanja za Cormoran.
Da ne govorim da je Daiwa u donjem segmentu losa i sa svojim makinama, ko jos koristi Exceler masinice???
Kod nas je bar jasno: Ryobi, Spro, Penn, Okuma,Tica, ako se trazi metal, worm shaft, ne povratni stoper ili uopsteno kvalitet za male pare.
Brat mi je kupio Ryobi Xenos za 45€ i mogu ti reci da je makina zmaj, utegnuta do zla boga, slaze super, ne mrsi uopste(cak ni sa leptirima).
@Željko: Poslao sam ovima iz Plovka poruku na fejs da ti dostave slike ili katalog na mejl, pa čekam da mi odgovore...nisam još stigao da odem do Pančeva da ih obiđem...
@IšbreMiš: Danas sam se neočekivano ponovio jer mi je na oglasima iskočio jedan primerak tvoje omiljene marke - Penn: http://tiny.cc/z1exqw
Mašina je čudovište! Imam osećaj kao da držim u ruci električni čekrk za šlep-službu koliko čvrsto i jako deluje mašina! Lagana, moćna, 6 ležaja od nerđajućeg čelika(5+1),... oduševljen sam. Mašinu sam sasvim slučajno našao na oglasu, ima samo 15-20 izlazaka na vodu...čučnula je na Bullfighter štap 30-120g kao Dupe na nošu...
http://tiny.cc/2m8xqw ima i dosta Rapala, samo nisam zagledao da li su one koje je Gliga tražio...
EDIT: @Željko: Danas sam pričao sa vlasnikom radnje PLovak PLus iz Pančeva i reče mi da će se javiti lik koji im radi kataloge, čim dođe sa odmora.
Inače, za radno vreme kad sam pitao vlasnika, kaže od 08(ili 09h beše?)do 20h uveče, SVIM DANIMA(i nedeljom)?! Ispade bolji od Formax-a, bar za nas, kupce...
Poštovani forumaši da li je neko upoznat sa bojkotom kupovine ribolovačkih dozvola?Cena prava sitnica 6500 rsd.Bacite svoje miđljenje ako vam nije teško.
Nije dozvola skupa nego je problem što platiš 6000 dinara dozvolu da kupaš udice jer ribe nema...
Bojkot je organizovan da bi se ukazalo na probleme nekažnjene ribokrađe gigantskih razmera na svim vodama, zagađenja i pomore riba za koje niko nikada ne odgovara, za neporibljavanje voda, neodržavanje obala, nepostojanje čuvarske službe,...
U sred bela dana stoka sa strujom, mrežama i grabuljama ubija tone i tone ribe, a niko qrcem ne mrda! Pijace pune šarančića, smuđaraka, štukica, i ostalih riba ispod mere, i to sve na 50-100m od opštinskih vlasti! Kečiga je skoro izumrla vrsta u Dunavu, nema je više nigde, osim na pijacama po neka koja nema ni 15cm, a ološi ih iznose i prodaju kao da su od zlata!
Što je najgore od svega, organi koji su zaduženi za ova pitanja kažu da bojkot uništava riblji fond jer neće biti para za poribljavanje?!???!!!! E pa, gospodo organi, pošto očigledno razmišljate pogrešnim organom, i pošto vas isti zabole od silnog razmišljanja, da vidimo šta će nadležni ministar reći članovima vlade kada se budu sumirali rezultati i prihodi od prodaje dozvola!
Pogledajte klip gde nadležni majmuni tvrde da su oni postigli sjajne rezultate u svim oblastima, a u pozadini se vidi zimovnik gde deverika iz vode izlazi u rikverc-NA GRABULjU!
Kao šlag na tortu, lik ladno u intervjuu (na 1:35)ima zapaljenu cigaru u kancelariji?!
Jace od slamer-a nema, pre ces ti riknuti nego ona
Tek ces videti koliko je jaka, kada zakacis vecu ribu, ima da se zaprepastis!
Sto se dozvola tice, ja sam u tome od samog starta, i verujem da ce nesto biti od toga.
Ovim putem apelujem na sve ribolovce DA JE NI U LUDILU NE KUPUJU!
Ne mogu vam nista, a i ovi sto sada drze vode, to samo rade da bi ubirali harac i u ne malom broju sklucajeva u saradnji sa strujasima i mrezarosima, dok nam vode postaju najobicniji jalovi otpadi!!!
1. Na žalost, veliki broj ribolovaca je kupio dozvole pre i nego što su saznali za bojkot. 2. Mrežaroši, grabuljaši i stujaroši su prvi kupili dozvole, i sada su `čisti` pred zakonom, još ćemo mi ispasti magarci. 3. Veliki broj ribolovaca i inače kupuje dozvole sredinom marta tako da će se tek tada videti ima li efekta ili ne.
Čisto sumljam da će ljudi uspeti da se uzdrže od pecanja i mislim da će u martu ipak kupiti dozvole. Da bi ovaj bojkot uspeo, mora da traje bar do kraja juna, ali ... ne znam ... nisam siguran ...
Godina je tek pocela i da budem iskren nisam se raspitivao za dovole uopste, ali cisto sumnjam da su ih uopste izbacili pre 10-tog, pa mi ne jasno otkud to da su vec prodate u tom broju?
Ja sam rekao da je ja necu vaditi, ali nisam rekao da cu sedeti kuci. Voleo bih da vidim tog koji ce mi nesto reci ili ne daj boze pokusati da oduzem pribor i slicne gluposti. Imao sam kontakt sa ribocuvarima pre nedelju dana i moram reci da su ova dvojica bili maksimalno korektni!, momci su bili dole da sacekuju grabuljase a jedini ralog zbog cega su mi prisli je taj sto sam poneo 200 gramac na to pecanje, pa su ljudi mislili da sam to sto oni cekaju. Naravno kada su mi rekli razlog silazka, objasnio sam da sam dosao da testiram moje povrsince(Bent-ove, zare), a to ne mogu sa 2.7m, 15-40gr stapom.
a tome u prilog ide i ovo neuobičajeno toplo vreme za ovo doba godine. Pošto je zima debelo podbacila u Decembru i januaru, ako se nastavi ovako relativno lepo vreme, dobar deo pecaroša ne mora da ide na javne vode.
E, sad, to što neki kao ja rade po ceo dan pa nemaju stalno vremena da ideu na udaljenija mesta i moraju da idu na Dunav tj. Zemunski kej na pecanje, to je već drugi problem.
Ja planiram da uzmem dozvolu upravo iz razloga što na revire mogu da idem samo vikendom, a radnim danima mogu da svratim samo na Dunav ili Savu.Ne znam da li uopšte ima ribočuvara u Zemunu jer ih ja nisam video dobrih 10 godina, ali zbog sebe moram da uzmem dozvolu.Jednostavno, ne mogu ja da kenjam njima da ne hvataju ribokradice i ne rade svoj posao ako ja prvi pecam bez dozvole.
Bojkot ove godine teško da može šta da uradi jer su udruženja uveliko kupila dozvole unapred, kao što to uvek i rade. Ukoliko bi se dogovorili ribolovci sa svim udruženjima u Srbiji da sledeće godine NIJEDNO UDRUŽENjE NE KUPI DOZVOLE, to bi bio pun pogodak. Ako treba, ja bih radije dao pare udruženju koje gazduje vodama gde ja pecam, kako bi pokrili gubitak koji bi nastao neprodavanjem dozvola, ukoliko bi oni bili spremni da bojkotuju uzimanje dozvola iz ministarstva.Tu bi ih sjebali u startu i mislim da je to najbolje rešenje kojim bi se država naterala na reakciju.
Ovo što si rekao ide u prilog onom što ja pričam, ali jedan deo si totalno pogrešno razumeo.
1. Mnogo je onih koji, kao i ti, nemaju vremena ili novca za privatne revire, a nemaju nameru da se natežu sa ribočuvarima pa su već kupili ili će kupiti dozvole.
2. Pa bojkot je upravo i usmeren na udruženja koja gazduju vodam zato što loše gazduju. A ti bi da njima daš pare ... nešto si tu pomešao. Gro tih para od dozvola ide upravo privatnim firmam ( nazovi udruženjima ) koja gazduju vodama i organizuju ribočuvarsku službu. Pošto su to radili očajno ( čitaj: nisu radili nikako ), organizovan je bojkot kupovine dozvola.
Inače, ribolovačka društva od njih trebuju ( ne kupuju, već samo trebuju ) određen broj dozvola i za ono što prodaju imaju neku mizernu proviziju + članarinu koju naplaćuju ( mada ni to ne znam zašto naplaćuju jer i ni oni nisu ništa bolji od ovih prethodnih ).
Nadam se da je sada nešto malo jasnije.
P.S. Ja dozvolu nisam kupio, a da li ću - ne znam, još uvek razmišljam. U svakom slučaju, pre polovine marta sigurno neću.
Mada ja sam C&R pecaros i veruj mi da nemam nikakvu moralnu obavezu da placam olos koji je glavni i odgovorni sto ni mi, a ne nasa deca necemo imati sta da pecamo.
Sto ce reci, briga me i za udruzenja i za sve ostale lesinare, bilo im je lepo dok su nama kozu drali, imali ribe na bacanje i delili profit sa svim olosem koji pustosi SA NJIHOVIM BLAGOSLOVOM sve nase vode!
Pogledaj samo stanje u Hrvatskoj!, covek izadje posle rucka na Savu, klepi bucova od 6 kila i jos je debelo kuci pre mraka. Od sramote uvazeno je misljenje da je Bucov, bucov dok ne naraste preko 3 kile, onda postaje Bolen....., sramota i ocaj!!!, a neko bi pare za dozvolu...., pa jos ce neka krv pasti do kraja!!!
99% udruženja nema nikakve veze sa upravljanjem i zato udruženja niko ne šiša ni 5%. Udruženje nema ribočuvarsku službu, nema nikakav uticaj na upravljača voda pod čijom nadležnosti se nalazi, i dobija jadan i bedan delić para od države...ovo naravno ne važi za udruženja koja su ujedno i upravljači određenih reona, kao npr. udruženje koje gazduje u Jegričkoj-Žabalj.
Upravljači voda su ti koji ne rade ništa i njihovi čuvari šuruju sa grabuljašima, mrežarošima, strujarošima i ostalim otpadom! Ono malo poštenih ribočuvara ne želi da ide zbog bedne plate da se bije sa ribokradicama ili da dobije metak, jer je poznato da su te lopine jako organizovane i opasne, i da ne prezaju ni od čega.
Udruženje bih bio spreman da pomognem da ne propadne, ako prestane da prodaje dozvole, ali upravljača voda - nikada.Ako neko preduzeće-upravljač određenog reona propadne zbog lošeg rada i nekupovine dozvola, ko ih je*e, ali udruženja jako loše stoje sa finansijama.Bar je tako bilo kada sam ja bio u jednom od najcenjenijih udruženja, koje je nažalost, ugašeno...mada i sada čitam po forumima da za udruženja ovu državu i dalje zabole paKta(ona od voblera :)
Kada bih imao keša, ponovo bih stvorio udruženje SRD `Šaran-Zemun`, jer je gre`ota da jedno takvo udruženje završi na tako neslavan način. Postoje i danas udruženja koja sama finansiraju takmičenja i ulažu u klince kojima su roditelji preneli ljubav prema vodi.Takva udruženja se finansiraju iz članarina i finansijskih injekcija od strane članova koji imaju pare tj firme kojima sponzorišu takmičare.
Sta ja placam i kome placam ? Gde ide taj novac i koji je to boljitak koji ce da donese moj novac dat za dozvolu ? Ja mislim da to nema veze sa mozgom. Novac se baca u necije dzepove zarads licnog interesa koji je sve samo ne ribolovacki. Zavaravaju nas da ce biti gore ako ne platimo dozvolu a ja kazem da ce biti potpuno isto. Gore ne moze od ovoga a nece biti ni bolje. Ribokradice su dobro poznate svuda, samo se nista ne radi po tom pitanju. Na zalost sve ih je vise. Znaci sve je jasno o cemu se radi. Dozvolu ne placam ove godine a ako mi budu trazili bice svasta.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: 99% udruženja nema nikakve veze sa upravljanjem i zato udruženja niko ne šiša ni 5% :: Udruženje nema ribočuvarsku službu, nema nikakav uticaj na upravljača voda pod čijom nadležnosti se nalazi, i dobija jadan i bedan delić para od države...ovo naravno ne važi za udruženja koja su ujedno i upravljači određenih reona, kao npr. udruženje koje gazduje u Jegričkoj-Žabalj :: :: Upravljači voda su ti koji ne rade ništa i njihovi čuvari šuruju sa grabuljašima, mrežarošima, strujarošima i ostalim otpadom! Ono malo poštenih ribočuvara ne želi da ide zbog bedne plate da se bije sa ribokradicama ili da dobije metak, jer je poznato da su te lopine jako organizovane i opasne, i da ne prezaju ni od čega :: :: Udruženje bih bio spreman da pomognem da ne propadne, ako prestane da prodaje dozvole, ali upravljača voda - nikada.Ako neko preduzeće-upravljač određenog reona propadne zbog lošeg rada i nekupovine dozvola, ko ih je*e, ali udruženja jako loše stoje sa finansijama.Bar je tako bilo kada sam ja bio u jednom od najcenjenijih udruženja, koje je nažalost, ugašeno...mada i sada čitam po forumima da za udruženja ovu državu i dalje zabole paKta(ona od voblera : :: :: Kada bih imao keša, ponovo bih stvorio udruženje SRD `Šaran-Zemun`, jer je gre`ota da jedno takvo udruženje završi na tako neslavan način. Postoje i danas udruženja koja sama finansiraju takmičenja i ulažu u klince kojima su roditelji preneli ljubav prema vodi.Takva udruženja se finansiraju iz članarina i finansijskih injekcija od strane članova koji imaju pare tj firme kojima sponzorišu takmičare :: :: :: :: http://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
Pavo da vam kažem ja čuvara nisam video godinama,a ako se udostoji da dođe dobiće pare za dnevnu dozvolu tako da ja i dalje neću biti kriminalac.Nedam im pare pa da direktori u jp Vojvidana vode i šume imaju mesečno 100000 din i lade jajca.
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647717. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.