e vidis ja upravo imam p965 plocu i necu da ti dam cak ni 70e za q6600 iako mi treba ko leba .) to sto neko oce da zaradi na tome sto ima 3 sise umesto ko ubicna kurva 2 sise neka podje kod onog sto voli 3 sise(a takvih ima to je ona prica svaka roba ima svog kupca).
jedino sto mi normalni za svoje licne potrebe ne mozemo od preprodavaca da kupimo po normalnim cenama ono sto nam je neophodno....
vidis oko tog zadrzavanja u sebi se slazemo i ja se do sada nisam oglasavao po tom pitanju iako mi je doslo da ti tamo posaljem privatnu poruku da te onako slatko naduvam cisto zato sto mi se kenja od tih cena... al eto nisam... sad sam se javio cisto ne da bih kenjao po drugim ljudima u ovom slucaju tebi, nego da bih ostalima skrenuo paznju na nesto sto meni nije OK, a tome ova tema sluzi... tako da ovde niko nema konkretno pik na tebe ili tvoje oglase nego na upoznavanje drugih sa mogucim preterivanjima...
Najbitnije je da se procesor dobro overklokuje i to vredi dodatnih 50e+. Ako ti nije frka da ga prodas sto lepo nisi napisao, stavio sam vecu cenu ako se neko upeca nije mi frka da ga prodam stavio sam samo onako ako prodje prodje, ali ovde prosipas mudrost kako to vredi te pare. A svi znamo da ne vredi realno, ali ima ljudi koji ce platiti. NIko nije rekao da ti nemas pravo da ti stavis cenu koju ti hoces, ali ova tema sluzi za to da se iznesu ne realni oglasi, i ako ima neki moj oglas sa veilikom cenom, slobodno nek se stavi ovde. Svako ima pravo na misljenje.
Re: Predugačke nosurde duboko u stvarima drugih ljudi
25.01.2013. 19:04
status: user broj poruka: 1368
:: Ti oglasi (za procesore) su moji :: Ako može jedno pitanje? ŠTA TEBE BOLI K... ZA KOLIKO JA PRODAJEM MOJE LIČNE STVARI? (akcenat je na `moje` i `lične` :: :: Jel` ja prodajem `leba, mleko, gas, ugalj, benzin - pa da za cene moram da pitam državu ili klošare poput tebe, da mi vi kažete za koliko `smem` da prodajem ličnu svojinu :: :: Jesam li ja u oglasima lagao da je taj Phenom II X6 klokovan na 3.9GHz realno brz kao AMD FX 8350? Ili sam lepo, jasno i korektno postavio slike benchmarkovanja u Cinebenchu? (moj Phenom II X6 postigao je 6.89 poena, AMD FX 8350 postiže 6.90 - razlika 0.01 - što svakako spada u domen merne greške :: :: Takođe - jesam li lagao da se 95-wattni Phenom II X4 925 (a 95-wattni modeli su ipak ređi - a ima dosta ljudi koji traže baš takav procesor, jer im matične ne podržavaju procesore sa potrošnjom od 125 watti) klokuje na 3.55 GHz - ili sam isto postavio slike i benchmarke - i nema laži, nema prevare :: :: Ni oko čega nisam lagao, nego pružam dokaze da ono što prodajem - radi baš onako kako sam ga oglasio. A cene su takve - jer su to MOJE LIČNE stvari, a ne zadružna svojina, i ovo nije 1945-ta godina, i doba Tita, Kardelja, Moše Pijade i ostalih komunjara,i imam pravo da, s` obzirom na ponudu i tražnju, tražim toliko koliko tražim :: :: Da li luzerčina, pajser i klošar poput tebe (jer tebi je očigledno SVE preskupo, budući da maltene pa nema na šta nemaš zamerku, što se tiče cene) radi išta drugo u toku dana - osim što skrnaviš, kenjaš i smaraš TURAJUĆI NOSURDU U POSLOVE DRUGIH LJUDI, i baveći se stvarima koje su svojina nekog drugog, a NE PRIPADAJU TEBI :: :: :: a ov :: :: :: :: http://www.kupujemprodajem.com/Phenom-X6-na-3-9GHz-brz-kao-AMD-FX-8350-4364385-oglas.htm?filter_id=577094 :: :: http://www.kupujemprodajem.com/AM2-AM3-Phenom-II-X4-925-na-3-55GHz-4363949-oglas.htm?filter_id=577094 :: :: hahah ::
Hahha ? 8350 radi opušteno na 4.5GhZ , ima 8 cores ne 6, ako već upoređuješ nešto sa nečim, barem upotrebi iste kriterujume.Inače cena je tvoja pa ako neko hoće da plati neka mu bude. Javi kad nadješ nekoga za te pare. Sve vredi samo onoliko koliko neko hoće da plati a ne onoliko koliko neko traži. Može nešto i stvarno da vredi puno ali....
pa spustio covek za 5e a ne za 50. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Ako jedan spusti cenu ne znaci da treba svi. Mada nema neke razlike u ceni phenom II x6 procesora, po e mozda, 10 :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: Evo za koliko se prodaje na oglasima 1090T, pa srećno sa uvaljivanjem http://goo.gl/EFlG :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: ::
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: pa spustio covek za 5e a ne za 50 :: Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod.. :: :: :: Ako jedan spusti cenu ne znaci da treba svi. Mada nema neke razlike u ceni phenom II x6 procesora, po e mozda, 10 :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: :: :: Evo za koliko se prodaje na oglasima 1090T, pa srećno sa uvaljivanjem http://goo.gl/EFlG :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: ::
Da pokušam rečima, a ako treba, I NACRTAĆU PAJSERIMA...
26.01.2013. 17:46
status: user broj poruka: 326
Primera radi, na engleskom reč `expensive`, koja znači skupo, ima sinonim. Taj sinonim je, ako to već niste znali, reč D-E-A-R. (što na engleskom znači `drago/drag)
Dakle, TAJ KONCEPT `AKO MI JE NEŠTO MOJE DRAGO, PRODAĆU GA SKUPO` nisam ja lično, u mojoj laboratoriji zlog naučnika smislio, nego je to ZDRAV I NORMALAN REZON CELOG SVETA.
Znači, kad je čoveku nešto DRAGO, kad mu VRŠI POSAO, ODGOVARA - onda taj čovek ne želi da se reši te stvari pošto-poto, brže-bolje, NE GORI MU POD NOGAMA, te stoga NE MORA DA TAJ SVOJ PREDMET PRODAJE DA POŠTO-POTO.
Taj čovek, koji je svoj procesor dao za 95EUR, verovatno ima neku dobru varijantu da, recimo, primera radi, uzme neki Intel 2500k za, recimo, 120-130EUR, ili ima varijantu da za iste pare uzme neki polovan AMD FX8350 ili FX8150. Dakle, ono što gubi na prodaji Phenoma II X6 ispod cene, to će dobiti u kupovini tog narednog procesora, kojega njemu neki drugi lik isto daje ispod cene. Ni iz džepa - ni u džep. Ništa nije izgubio.
Ili, možda, hitno mora (ne daj Bože) da plati neku kaznu, račun za nešto ili neko lečenje. (ne mora da bude to, ali može biti bilo šta - to niko od nas ne zna)
Dakle, S-V-A-K-O I-M-A S-V-O-J-U L-I-Č-N-U R-A-Č-U-N-I-C-U po kojoj postupa, i to što ja imam moju, što mi NIJE stalo da moj procesor prodam brže-bolje i pošto-poto, NE ČINI MOJU RAČUNICU `LOŠOM` I `POKVARENOM`.
Ja ne prodajem ukradeno zadružno žito, niti delove od ukradenog zadružnog traktora, pa da me bude sramota zato što za MOJE LIČNE stvari određujem MOJE LIČNE CENE - cene koje IMAJU SMISLA U MOM SLUČAJU i U MOM KONTEKSTU - a ne moraju imati smisla u slučaju nekog drugog čoveka i u njegovom kontekstu.
Osim toga, KO JE TOLIKI PAJSER, PA DA DA VERUJE U OVE STVARI KOJE TI `FINI` MOMCI NAPIŠU, TIPA `NIKAD KLOKOVAN`, ITD? Svi pišu `nikad klokovan`, a svi imaju tower/heatpipe kulerčine sa po dve dvanaestice u push/pull-u... Valjda čisto onako, da im prave promaju u sobama? :)
Osim toga, ja sam VEĆ DETALJNO OBJASNIO KOJI JE MOJ REZON ZA CENU KOJU JA TRAŽIM (u prethodnim postovima), dakle - NISAM JA NIKAKAV `MINION` iliti VOJNIK GLOBALNE ZAVERE PROTIVU SRBALJA, da `namučenijem Srbljima` otmem što više para, nego svako može da PROSTO IGNORIŠE MOJ OGLAS, AKO MU SE NE SVIĐA MOJA CENA, i da GLEDA DALJE - pa će naći neki oglas poput ovog dečka koji je (VEROVATNO PO SAVETU NEKOG OD `DUŠEBRIŽNIKA` POPUT VAS, KOJI VRLO RADOSNO OBARATE CENE DRUGIM LJUDIMA dajući im savete tipa `ma, ti to nema šanse da prodaš za više od 95EUR` - a onda, kad vi prodajete neku ISTU takvu stvar, vi udarite vašu ličnu, veću cenu).
DA PONOVIM, COPY PASTE JOŠ JEDNOM, POŠTO POJEDINIM DEBILIMA DOPIRE DO MOZGA TEK POSLE 5-og COPY/PASTE-ovanja: `Razlozi zašto ja tražim 170EUR za taj procesor Radi na bilo kojoj matičnoj - i am2+, am3 i am3+ - i brz je kao AMD FX 8350 na naponu od svega 1.375v (sa aktivnim Cool & Quiet, nema potrebe da se isključuje radi stabilnosti), dok AMD FX po defaultu radi na 1.4v, i ne radi ni na am2+, ni na am3 pločama A ima dosta ljudi koji imaju ČISTO am3 ili am2+ ploče, na kojima ne rade am3+ procesori poput AMD FX - a žele da imaju tu snagu/brzinu - bez da rasturaju mašinu, bakću se sa prodajom sopstvene matične i memorije, i kupuju novu koja podržava am3+`
NA KRAJU, DA NAVEDEM JOŠ JEDAN PRIMER: recimo da se na oglasima pojavi čovek koji, recimo, prodaje svoj Intel 2600k ili 3770k za koji DOKAZANO (pružajući screen-shotove kućišta, kulera i odrađenih benchmarka/torture testova) TVRDI DA NJEGOV PROC IDE OPUŠTENO NA 5GHz. Taj čovek SVAKAKO ima pravo da za svoj procesor traži višu cenu nego neki lik čiji primerak 2600k jedva ide 200-300MHz preko default/turbo frekvencije.
I NEMA TU NIKAKVE ZAVERE, NIČEG ZLOG: ON PRODAJE NEŠTO ŠTO JE BOLJE OD PROSEKA, I ZA TO SVOJE (REALNO I DOKAZANO) BOLJE OD PROSEKA - TRAŽI NATPROSEČNU CENU. To ga ne čini `zlim` čovekom.
I ZATO NEMA RAZLOGA DA KENJATE, SKRNAVITE I ISPIRATE USTA SA TIM ČOVEKOM, JER ON GLEDA SVOJA POSLA, A VI GLEDAJTE VAŠA POSLA, I GLEDAJTE OGLASE KOJI SU VAM PO VOLJI.
A druga je stvar kad neko napiše nešto LAŽNO, NETAČNO, ili kad OTVORENO OBMANJUJE LJUDE, tipa `ma uzmi ti moj Pentium D na 3GHz, garantovano će ti biti brži od tog Core 2 Duo na 2.6.` TAKVI ZASLUŽUJU OSUDU i kenjanje.
A ja sam, za moju tvrdnju da je moj Phenom II X6 kad se klokuje na 3.9GHz ISTO brz kao AMD FX 8350 u neklokovanom stanju PRUŽIO NEKOLIKO DOKAZA, a i SVAKA PROVERA, za svakog kupca, kod mene je moguća. Tako da nikoga ne lažem, i nikoga ne obmanjujem.
na 3.9 ide svaki pa niko ne trazi 170e. nego zasto onoliko obrazlazes u svojim oglasima sta i kako, zbog cega itd...... da li tolikim tekstom pokusavas da opravdas visoku cenu ili sta. vidim vendetu od 20e si oglasio na 45e, i uz nju obrazlozenje kako se lako montira. pa svacija vendeta se isto montira pa niko ne trazi 45e.
Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: na 3.9 ide svaki pa niko ne trazi 170e Ide. Ali na kom naponu, i sa kakvim hlađenjem. SVAKO ZNA DA PRIMERCI PROCESORA NISU ISTI: neki će bez problema ići na 3.7-3.8 bez dizanja napona, a nečiji neće hteti ni da `čuje` za preko 3.5-3.6 bez dizanja napona... To zavisi i od matične, da li undervoltuje ili overvoltuje proc, i od kvaliteta naponske na matičnoj, ali zavisi i od procesora. `No two are the same`, kao što kažu.
:: nego zasto onoliko obrazlazes u svojim oglasima sta i kako, zbog cega itd...... da li tolikim tekstom pokusavas da opravdas visoku cenu ili sta NARAVNO da OBRAZLAŽEM. Šta - zar bi trebalo da te pare tražim BEZ IKAKVOG OBRAZLOŽENJA - ono - `dajte mi te i te pare jer je moj proc lep, a i ja imam lepe oči`. Zato sam i postavio testove - da se vidi da ne lažem, i da se vidi zašto tražim toliko. PA, KOME SE SVIĐA - SVIĐA. KOME SE NE SVIĐA - PRODUŽI DALJE.
:: vidim vendetu od 20e si oglasio na 45e, i uz nju obrazlozenje kako se lako montira. pa svacija vendeta se isto montira pa niko ne trazi 45e Modifikovao sam je, stavio kuler od 2000 rpm, da jače hladi, a uz nju dajem i njen originalni kuler. OSIM TOGA, NIJE MI STALO DA SE RASTANEM OD NJE. DA MI JE STALO DA GA SE OTARASIM, STAVIO BIH NIŽU CENU.
PROSTA STVAR.
Nema tu `zavera`, `podmuklosti`, `zla` - NITI POTREBE ZA ISPIRANJEM USTA LJUDIMA OVDE. Svako ima svoju računicu.
OSIM - OPET KAŽEM - AKO NEKO NE LAŽE I NE OBMANJUJE OTVORENO. A ja to ne radim. ZATO I IMAM DVANAEST POZITIVNIH OCENA (iako se nisam trudio da ih sakupljam, a član sam od 2008.-me)
Re: Da pokušam rečima, a ako treba, I NACRTAĆU PAJSERIMA...
26.01.2013. 23:41
status: user broj poruka: 1272
IVANEEEEE, pa to si tiiiiiiii. Oduvek sam se pitao KO JE TAJ LIK STO.... eto tako prodaje po netu i u obicnim pajserima izaziva cudjenje, da ne kazem nesto cudnije...
Eto, na neki nacin mi je drago sto si progovorio, eto meni prilike da se napajserisem za medalju, postujuci naravno tvoje predrasudno misljenje o tome da su svi ostali pajseri, kako ti ono rece u oglasu, smaraci...
`Expensive ` i `dear` su reci koje su logicki , semanticki , smisaono i funkcionalno povezane, ali nisu sinonimi. Jezik se razvija, trpi promene, modifikuje, i u moderno doba ono sto je a priori oznaceno kao skupo, ni pod razno a posteriori ne ide kao obavezno drag, odnosno drago... te isto tako postoji koncepcija value, ili valuable koja povezuje tvoje lekseme, ali to niposto nisu sinonimi...
Postujuci licne racunice, trgovacke kalkulacije, mahinacije, emotivnu povezanost, socijalnu prepoznatljivost u teznji da se bude sto bolji u ovom poslu, u ovom slucaju , u trgovini, ljudi zaboravljaju jednu neizbeznu cinjenicu , cinjenicu da svi ti faktori narusavaju objektivnost. Ne zalazeci u filozofsko-empirijski koncipiranu teoriju objektivnosti , odnosno, sta je to sto je objektivno, zadrzacu se na primeru kolekcionarskog i masovno proizvedenog. Realno je objektivno za ono sto nema niko traziti basnoslovnu sumu novca. Ali, za ono sto poseduje vecina , staviti vecu cenu nego sto bi stvar slicnih ili indenticnih performansi kostala u radnji, apsolutno izaziva nepodeljeno misljenje o tome da je necija roba precenjena, jer na kraju, prihvatili mi to ili ne, sve vredi onoliko koliko je neko spreman da plati.
Zatim, postoje vanserijski primerci necega sto ima vecina, ali, koliko je to objektivno merilo u danasnje vreme? Eto, 2500k koji ja prodajem u stanju je bio da se upali na 5.2, sigurno je bio stabilan na 5.0 (testirao moj drug iz Valjeva koji je bolji overkloker od mene) . Po toj logici, ja treba da trazim 190 eura za njega, jer mozda imam nesto sto nema niko. A nov kosta 185 eura... Niko me nece lepo gledati, zar ne? Da ne duzim pricu, to je namerna ili nenamerna zabluda u koju prodavac upada. Svako moze i treba da ispostuje misljenje onog drugog, ali misljenje vecine ovde preovladava, a ne misljenje pojedinaca, jer vecina je ovde ta koja odredjeni artikal kupuje, i pristaje da plati u zavisnosti od prostog reciprociteta ponude i potraznje... Eto...
Da li je kenjanje, skrnavljenje, ako neko iznese svoje misljenje?
Zatim , sto se tice debila kojima dopire, ili ne dopire do mozga, znas li koliko ima ljudi koji realno i objektivno opisuju predmete koji se nude, iako su svesni da im se to moze obiti o glavu, jer , obraz nema cenu? Niko ovde, da ne shvatis pogresno, ne kaze da ti nemas obraza, nemoj pogresno protumaciti, vec, jednostavno ne zele da dovedu sebe u situaciju da ih sutradan niko ne kontaktira za njihovu robu, jer, eto, njihove cene su previsoke. Svi oni koji dobro zaradjuju preprodajuci duplo, troduplo, multiplo, znaju da ce doci dan kada ce prinudno ili realno morati da koriguju svoje poslovanje, inace ga nece ni biti... U konkretnom slucaju, nikad nisam nista kupio od tebe, zaobilazio sam u skladu sa onim sto si zahtevao od potencijalnih kupaca, odbijajuci ih svojim tekstovima, ali.. .kad svi pocnu tako da se ponasaju, hoces li i dalje prozivati, vredjati, omalovazavati tudje misljenje , psovati jos vise redom po babu, stricevima i celoj familiji ako posao ne krene onako kako bi trebalo?
PA, KOME SE SVIĐA - SVIĐA. KOME SE NE SVIĐA - PRODUŽI DALJE. Vremenom ce mnogi produziti dalje. Opet, mogu da razumem, i apsolutno postujem to sto ti iskreno zelis da zaradis, i da se ne odreknes po svaku cenu stvari koje nudis. Princip je princip, nebitno koliko i da li je adekvatno socijalno utemeljen , kako u trgovini, tako i u domenu realne sfere zivota .
Ne mislim nista lose o tebi, bas , naprotiv,zapravo ne mislim nista, jer, ni ne poznajem te, samo sam ti hteo reci da kako ti imas pravo da tako postavis cenu, tako i svima ostalima ima pravo da se ta ista cena ne svidja. A ljudi pisu, nikome ne mozes zabraniti da pise ili govori. Je l` trebalo da napusavam coveka koji mi je ovde ` u lice` rekao da bi trebalo na neko vreme da nestanem s foruma? Ne, to je njegovo misljenje... Mogu da mislim sta hocu, ali , generalno, treba da se trudim da se ponasam korektno , pristojno, kada je to god moguce. Ovo je u konkretnom slucaju situacija u kojoj je i te kako moguce.
Posto nema potrebe na sajtu kao sto je Berza pisati socioloske, antropoloske, niti bilo koje druge teze naucne klasifikacije, treba samo istaci da u svemu treba biti umeren, i razuman, i biti spreman na drugacija misljenja i stavove.
75% ljudi na ovim oglasima samo koriste refresh i jure da obaraju cene drugima a sve dizi vise nego u radnji .... u Altiju moze se naruci 1100t za 11500 din...
Mnogo bre ubeđivanja ni oko čega. TRaži i milion za taj procesor ali nemoj da ubeđuješ ljude koji znaju šta i kako taj procesor radi. Ako upoređuješ nešto bar uporedi na fer način. Koliko god da je taj procesor relativno dobar nije isto što i 3850 koji ima više jezgara, memorijski radi na višoj frekvenciji i može da se klokne na 4.5 bez ikakvog problema i dizanja napona i bez nekog super-duper hladjenja. Znači nikako ne može da vredi više nego nov, novcat 8350 sa garancijom i sve to. Da to pročita neko ko to nezna, mislio bi po tvom opisu da je to najbolja stvar posle tople vode. To je ono što ljudima ide na živce a ne samo tvoja cena. Da si samo napisao , evo lepo očuvan procesor, tražim toliko i toliko, niko nebi ni beknuo.
Re: Re: Da pokušam rečima, a ako treba, I NACRTAĆU PAJSERIMA...
27.01.2013. 00:07
status: user broj poruka: 1368
:: IVANEEEEE, pa to si tiiiiiiii. Oduvek sam se pitao KO JE TAJ LIK STO.... eto tako prodaje po netu i u obicnim pajserima izaziva cudjenje, da ne kazem nesto cudnije.. :: :: Eto, na neki nacin mi je drago sto si progovorio, eto meni prilike da se napajserisem za medalju, postujuci naravno tvoje predrasudno misljenje o tome da su svi ostali pajseri, kako ti ono rece u oglasu, smaraci.. :: :: `Expensive ` i `dear` su reci koje su logicki , semanticki , smisaono i funkcionalno povezane, ali nisu sinonimi. Jezik se razvija, trpi promene, modifikuje, i u moderno doba ono sto je a priori oznaceno kao skupo, ni pod razno a posteriori ne ide kao obavezno drag, odnosno drago... te isto tako postoji koncepcija value, ili valuable koja povezuje tvoje lekseme, ali to niposto nisu sinonimi :: :: :: Ne mislim nista lose o tebi, bas , naprotiv,zapravo ne mislim nista, jer, ni ne poznajem te, samo sam ti hteo reci da kako ti imas pravo da tako postavis cenu, tako i svima ostalima ima pravo da se ta ista cena ne svidja. A ljudi pisu, nikome ne mozes zabraniti da pise ili govori. Je l` trebalo da napusavam coveka koji mi je ovde ` u lice` rekao da bi trebalo na neko vreme da nestanem s foruma? Ne, to je njegovo misljenje... Mogu da mislim sta hocu, ali , generalno, treba da se trudim da se ponasam korektno , pristojno, kada je to god moguce. Ovo je u konkretnom slucaju situacija u kojoj je i te kako moguce. :: :: :: Posto nema potrebe na sajtu kao sto je Berza pisati socioloske, antropoloske, niti bilo koje druge teze naucne klasifikacije, treba samo istaci da u svemu treba biti umeren, i razuman, i biti spreman na drugacija misljenja i stavove.
Bravo rekao si sve baš kako treba,vidi se da si kulturan čovek. Mrzelo me je da toliko kucam ali mislim da si rekao većinu stvari koje i ja mislim. Još samo da dodam da ne samo što je toliko opisivao i hvalio svoj procesor, nego još grdi ljude koji mu na to skreću pažnju a usput i blatantno vrši uporađenja koja su daleko od istine.
dear /di(ə)r/ Adjective Regarded with deep affection. cherished by someone: `a dear friend`. `he is very dear to me`. Noun Used as an affectionate or friendly form of address. ADVERB AT A HIGH COST: `they buy property cheaply and sell dear`. Exclamation Used in expressions of surprise, dismay, or sympathy: `oh dear, I`ve upset you`. *** SYNONYMS *** adjective. darling - EXPENSIVE - beloved - COSTLY - nice noun. darling - sweetheart - love - sweetie - honey adverb. dearly
A AKO ĆE, IPAK, TVOJ ODGOVOR BITI `ALI TO JE GOOGLE, A NE EXPERT ZA ENGLESKI`, EVO TI I IZ OXFORD ENGLISH DICTIONARY:
Definition of dear adjective 1 regarded with deep affection: a dear friend he is very dear to me used in speech as a polite or affectionate form of address: Martin, my dear fellow used in the polite form of address at the start of a letter. endearing. sweet: a dear little puppy 2 chiefly British EXPENSIVE: five pounds—that’s a bit dear! noun used as an affectionate or friendly form of address: don’t you worry, dear a sweet or endearing person: Harry’s a dear adverb chiefly British AT A HIGH COST: they buy property cheaply and sell dear exclamation used in expressions of surprise, dismay, or sympathy: oh dear, I’ve upset you
Znači, kao što i sve ostalo DOKAZUJEM, DOKAZAO sam i da za ovo nisi u pravu.
Ostalim što si napisao neću se baviti, NE IZ NEPOŠTOVANJA, nego zato što nemam vremena, a - što se mene tiče - I SUTRA TREBA DA SE RADI, A NE DA SE SKRNAVI PO FORUMIMA OD ČEGA NEMA NI VAJDE, NI PARA JER:
OPINIONS ARE LIKE ASSES - EVERYBODY HAS ONE. ARGUING ON THE INTERNET IS LIKE COMPETING IN THE SPECIAL OLYMPICS: even if you win, you`re still `retarded`.
I, naposletku:
TIME IS MONEY. A prepucavanje i skrnavljenje/balavljenje po forumima to sigurno nije.
AKO STE PRIMETILI DA VEĆ ODAVNO NA OGLASIMA PC BERZE MANJKA KVALITETNE ROBE, kvalitetnih komponenti - TO VAM JE ZATO ŠTO JE MASA LJUDI DIGLA RUKE OD OGLAŠAVANJA SVOJIH VREDNIJIH STVARI OVDE, jer - KAO ŠTO REKOH - `MIŠLJENJA SU KAO GUZICE - SVAKO IH IMA`, a ovde PAYSERI SERU, SKRNAVE, BLATE, OPANJKAVAJU, OMALOVAŽAVAJU i ISPIRAJU USTA ljudima kad god se `USUDE` da na oglasima, za neku njihovu `high-end`, retku ili exkluzivnu stvar traže pristojne pare...
ACCORDING TO PAYSERS HERE, SVE ŠTO JE TUĐE TREBA DA IDE ZA 100 DINDŽI, jer - PO PAYSERIMA, `NE VREDI VIŠE OD TOGA`, i `budi srećan ako dobiješ 100 din za to`. (osim kad su sami ti payseri prodavci - onda isto to košta makar 500 din.)
E, pa pošto ovde ZALUDNIH (a uz to i KLOŠARSKIH, bednih, bez para - a sa alavim očima) PAYSERA ima koliko hoćeš - MNOGI LJUDI SU DIGLI RUKE OD OGLAŠAVANJA OVDE, i oglašavaju se na Limudu, Gubindu i skapavamudajem. jer znaju da tamo payseri ne mogu tako olako da ih olajavaju, a i ima više ljudi sa PARAMA, koji su spremni da PLATE ono što im treba - a ne da mrsomude i vode polemike i rasprave.
Ima samo više budala na limundu i sličnim sajtovima. KP je pola-pola zbog ljudi poput tebe. Berza ima manjak oglasa jer se slabo ažurira sajt, a i tehnološki tj. softverski je zaostao pa samim tim i odbija ljude. Tim pričama kako tamo ima više ljudi koji cene tebe kao prodavca i tvoje cene samo tešiš sebe. Očigledno imaš gadne komplekse kada ti smeta što ti ovde ljudi komentarišu oglase. A o tovm `kulturnom` rečniku da ne pričam. Ako ti sve to toliko smeta ovde zašto uopšte i dolaziš ovamo? Imaš KP, imaš limundo, objašnjavaj tamo ljudima tvoje `specifikacije` i `performanse`. Vdim da ne možeš shvatiti neke stvari.
o7
:: AKO STE PRIMETILI DA VEĆ ODAVNO NA OGLASIMA PC BERZE MANJKA KVALITETNE ROBE, kvalitetnih komponenti - TO VAM JE ZATO ŠTO JE MASA LJUDI DIGLA RUKE OD OGLAŠAVANJA SVOJIH VREDNIJIH STVARI OVDE, jer - KAO ŠTO REKOH - `MIŠLJENJA SU KAO GUZICE - SVAKO IH IMA`, a ovde PAYSERI SERU, SKRNAVE, BLATE, OPANJKAVAJU, OMALOVAŽAVAJU i ISPIRAJU USTA ljudima kad god se `USUDE` da na oglasima, za neku njihovu `high-end`, retku ili exkluzivnu stvar traže pristojne pare.. :: :: ACCORDING TO PAYSERS HERE, SVE ŠTO JE TUĐE TREBA DA IDE ZA 100 DINDŽI, jer - PO PAYSERIMA, `NE VREDI VIŠE OD TOGA`, i `budi srećan ako dobiješ 100 din za to`. (osim kad su sami ti payseri prodavci - onda isto to košta makar 500 din. :: :: E, pa pošto ovde ZALUDNIH (a uz to i KLOŠARSKIH, bednih, bez para - a sa alavim očima) PAYSERA ima koliko hoćeš - MNOGI LJUDI SU DIGLI RUKE OD OGLAŠAVANJA OVDE, i oglašavaju se na Limudu, Gubindu i skapavamudajem. jer znaju da tamo payseri ne mogu tako olako da ih olajavaju, a i ima više ljudi sa PARAMA, koji su spremni da PLATE ono što im treba - a ne da mrsomude i vode polemike i rasprave.
Ja sam prodao kuciste coler master elite 430 sa 5 ventilatora od kojih sam svaki platio 500 din +-. Koliko bi ga ti cenio jer je po prodavnicama oko 5 000 din.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647740. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.