`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
a `mala` iz butika u ušću ima 55,000 :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
A, pa nije problem da odnesem hard, nego nemam gde podatke, fali mi jedno 200gb :(
Evo sad se hard bez ikakvog rada na racnurao cuo kao da polako polece avion, a onda se posle toga cuo slicno Harley Davidson-u :S
Da napomenem da se nije uopste cuo F3 dok nije na njemu bio instaliran windows. Znaci prebacio sam 500gb podataka i bio je ok, a od kada sam ubacio win 7, poceo je da krlja kao bolestan
Očigledno da ne može. Evo, juče-prekjuče čitam kako se Tatjana Jelača (bacačica koplja) vratila sa Univerziteta u Nebraski posle samo dve nedelje, a tamo je dobijala baš tu sumu mesečno. E, da li gospođica nije htela da živi u kampusu, već solo, pa joj je to malo keša, ili je nešto drugo u pitanju, to samo ona zna.
Znam za jednu evropsku zemlju, da kada se to prebaci u dolare bez 4000 $ mesecno, ne mozes da imas lagodan zivot, sa svim troskovima. Znaci tih 4k je negde minimum :).
odakle ti to da ljudi po tim buticima imaju toliku platu? ne bih rekao, max. plata im je 25.000 @DmasterNo1, kako ne moze, ako imas 1.800, dajes za stan 400,500$, odbij jos onu sicu za tel., struju, blabla, mora da ti ostane bar 800 cisto.
:: Asistent veteran na mašincu ima platu 45,000 a `mala` iz butika u ušću ima 55,00 :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Da ali, ako je jedan Hamburer u Mac-u 8 $, a kod nas 8 puta manje :), sta mislis, koliko ce ti tih 800$ trajati :), a jos kada dodje nesto vandredno tipa patike, cipele itd. Koliko ti ostane :).
Pozdrav!
:: odakle ti to da ljudi po tim buticima imaju toliku platu? ne bih rekao, max. plata im je 25.00 :: @DmasterNo1, kako ne moze, ako imas 1.800, dajes za stan 400,500$, odbij jos onu sicu za tel., struju, blabla, mora da ti ostane bar 800 cisto :: :: :: :: Asistent veteran na mašincu ima platu 45,000 a `mala` iz butika u ušću ima 55,00 :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: ::
Ja znam da mi burazer koji zivi u inostranstvu kaze da je hamburger 7 $ kada se prebaci ta valuta u $, ajde mozda je i onaj big mac (sta vec). Ali ja kada sam uporedio sa nasim cenama, zaprepastio sam se.
Pozdrav!
:: :: U meku je hamb 1 dolar..tj, dupli cheezburger : :: ::
neverujem oko cega se prepucavate .. mi ovde nemamo leba da jedemo .. niko neprelazi 70kg zive vage .. kad mi burazeri dodju iz nemacke .. nema nikog ispod 100kg ..
rodja mi je 5 dana pred bombardovanje morao da pobegne iz zemlje .. smestio se kod rodjaka u nemackoj .. 3 godine nije smeo nos da promoli na vrata jer nije mogao da sredi papire ... na kraju se to resilo brakom ... klasika otisao je bez kofera ... epilog posle 7 godina rada u nemackoj .. putar .. ima kucu od 800m2 .. a6 qvatro .. zenu ..2 macke .. 110kg .. i moze svake godine 2x da dodje do mene.. zali se i on na krizu .. nemoze da ustedi 1000e mesecno ... vec samo 300 .. ali nema neplacenih racuna .. hipotekarnih kredita i prazan frizider ... plata im je od 1400-1700e ..
za tih 10 godina .. ja nisam promenio kilazu.. nisam promenio ni stan.. ostao sam i bez auta .. i imam zvanicno 0 dana radnog staza ... cak sta vise drzava i nezna da postojim ..
svake godine se nadam da ce biti bolje .. budala .. ovo je serbistan i nikad nece biti bolje ..
U tvom slucaju nemas mnogo izbora samo bezanje preko. Ovde nista neces docekati. Fax nemas nemas veze, nemas novac samo preko nista drugo pa kako ti bude. Kaako god da bude bice bolje nego ovde.
:: E `vako otvorio sam ovu temu jer ja vise ne znam sta cu a ni ne ocekujem pomoc ili da vam kukam samo da kazem :: Posto nam zemlja ide sve dublje i dublje u sranje ja vise ne znam gde da nadjem bilo sta da radim, radio sam na bazenu letos i to jedva nasao, to je gotovo na sajtovima nema nigde nista u oglasima nista jedina potraga je za ekonomistima i knjigovodjama a ja nemam eko fax tako da nist :: :: cak sam nasao da kopam neki kanal da otkinem koji dinar ali nemozes ti kad u ovoj zemlji nema dovoljno kanala kolika je navala kopaca smesno ali tuzno i to sto su nam nekad pretili ako nebudes ucio kopaces kanal sad ce da prete ako nebudes ucio neces raditi nist :: :: nemoze se vise kod matorih na njihovu grbacu, u bg-u sam za 2 god izmenio 6 firmi sve prslo u pm, sad evo ima sa dedom da pecem rakiju ako ne nadjem job, i to ima da se pece preko tone + oko 600 kg meda, ima da umrem moram da bjegam :: :: kako je momci stanje kod vas, e da a i temu sam stavio u tips and tricks posto danas raditi jeste tip & tri :: :: moram jos jednu stvar da nagovestim sto reko moj drug sta da radim sto vec nema na 10 mesta, e pa ja sam provalio da u ovoj avetinji nema ni jedan virtual shop, pa bzv razmisljam kad bi covek imao para da otvori radnju sa virtuelnim naocarima ali pravim od 200$ koje bi kod nas bile 200e jer ko bi kupovao ako ne bi bioskopi i igraonice igre pocunju u 3d i filmovi odavno a pola takvik objekata nije to obezbedilo mislim glup predlog ali za to bi ti trebala u startu 20 000 e morao bi da dizem poljoprivredni kredit: :: :: anyway mislim da je ishmerish isao na stranu reci mi tebra ima li kakve vajde u americi, posto u svetskoj i svajcarskoj je najjaci standard u evropi ali nemozes da odes tam :: :: Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time` :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS :: ::
ja koliko znam, u McD-u u celom svetu je ista cena...drugo, pa gile, neces valjda svaki dan da jedes samo hamburgere..
:: Da ali, ako je jedan Hamburer u Mac-u 8 $, a kod nas 8 puta manje :), sta mislis, koliko ce ti tih 800$ trajati :), a jos kada dodje nesto vandredno tipa patike, cipele itd. Koliko ti ostane :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: odakle ti to da ljudi po tim buticima imaju toliku platu? ne bih rekao, max. plata im je 25.00 :: :: @DmasterNo1, kako ne moze, ako imas 1.800, dajes za stan 400,500$, odbij jos onu sicu za tel., struju, blabla, mora da ti ostane bar 800 cisto :: :: :: :: :: :: :: Asistent veteran na mašincu ima platu 45,000 a `mala` iz butika u ušću ima 55,00 :: :: :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: ::
tesko da je moguce da odes na fles pa sta bude to je jedva nekad moglo sad nema sanse, a komsija mi zivi pored mene bili u svajcarskoj pozenili se obojica imaju troje ece i zive ovde lade mu*a i promaju 300e po detetu a to sta su tamo radili hahaah.....
a ljudi nije problem naci posao problem je ovde naci posao koji se placa, a ko god mi kaze da me skine sa biroa da mi ide radni staz odma trazim drugo mesto ko ce danas a tebe da placa da bi ytebi isao staz oce qrac
Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`
Sve ja to druze znam nema ovde nista ako nemas vezu, sto se placa poprilicno, cekaces samo Godoa ako to ovde trazis. Neces naci to ovde ni za 9999999.........godina. Jeer:
Zivis u zemlji gde se laze i jajri za sitninu reda velicine 10tak eura. Gde se rec olako daje jos lakse gazi. Vode te ljudi sa sumnjivim diplomama i kvalifikacijama stecenim negde preko za pozamasnu sumu novca. Gde politicarii i mafija imaju drzavu a ne drzava politicare u mafijase. Gde ce visko skolostvo uskoro biti u ravni sa daktilografskim kursem iz 70tih. Gde mozes sve da nabavis od imena prezimena reputacije u kvalifikacija samo ako imas novac iili imas tatu koji ga ima. Uskoro ces na univerzitetu imati poredavanja na siptarskom, ciganskom turskom i drugim jezicima, srpski ti vise nece ni biti potreban. Cekas u red za licni kartu i pasos kao neki debil. Zdravstveno osiguranje koje placas ne mozes ljudski da iskoristis. Zivis u zemlji gde ti prodavci nece otvoriti kutiju sa monitorom koji kosta 600e i dati ti da pogledas moras pprvo daplatis i d ase treses dal ces izvuci koji mrtav pixel ili par mrtvka ili zaglavljenih i sl. Gde se svi prodavci pozivaju na fantomski clan x u zakonu o zastiti prava potrosaca u kome se spominje ona cuvena `znate 45 dana i sl.` Drugim recima od toliko normalnih zemalja u svetu ti si naboo Srbiju kao is svi mi, zemlju kojoj vojska ne treba, gde se sluzi vojsaka u Dr Dragisa Misovic Bolnici tako sto poturas dedama guseke jer ne mogu da pisaju, jbg sluzi se civilno to je moderno danas. Samo sto si se rodio u Srbiji vec imas problem pise ti u pasosu samo ne vidimo. Drugim recima ciganija, dakle prakticno zivis u jednoj zemlji gde postoji svega 10% populacije koja je normalna. To sto je tamo negde norrmalno ovde nece biti ni za 10000god takva je klima valjda. Sto pre naucis da plivas u ovim govnoima ovde sa sto manje posledica bice ti lakse ili da jeednostavno sto manje provodis vremena ovdde sto je neki moj nacin, dok u potpunosti ne prestanem da propvodim i jedan jedini minut ovde.
:: tesko da je moguce da odes na fles pa sta bude to je jedva nekad moglo sad nema sanse, a komsija mi zivi pored mene bili u svajcarskoj pozenili se obojica imaju troje ece i zive ovde lade mu*a i promaju 300e po detetu a to sta su tamo radili hahaah.... :: :: a ljudi nije problem naci posao problem je ovde naci posao koji se placa, a ko god mi kaze da me skine sa biroa da mi ide radni staz odma trazim drugo mesto ko ce danas a tebe da placa da bi ytebi isao staz oce qra :: :: Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time` :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS :: :: :: ::
Re: Umesto sto si radio retardirane poslove mogao si da ulozis...
08.09.2010. 23:10
status: user broj poruka: 7783
@markopvict, i ostali
Kad procitam sve ove vase vizije buducnosti deprimiram se.
Ja evo sa srednjom skolom u srbiji (sa preko 40 godina starosti) prihodujem preko 1k evreja redovno, neki meseci su i preko 2k evreja, ali je te dodatne pare u poslednje vreme jako tesko naplatiti pa ovde svaka budala misli da moze sa svakim `na dodjem ti`. Nije da posla nema cak ga ima i previse nego su navike nasih `managera` i kontorverznih poslovnih ljudi sto je kulturan izraz za prevarante secikese i ubice takve da prosto ne zelis da se bavis nicim jer bolje da lezim u stanu nego da im guram novce u dzep.
Sve ponovo lici na one godine s kraja XX veka kad su svi pricali o avionima i kamionima a nisu imali za pljesku na Slaviji.
Kad sve to znam i jos vidim kako je tek vama klincima tesko, a sta da vam kazem.
Bas ovih dana se razmisljam u vezi jedne ino ponude od oko 3K+ evra mesecno i kad platim stan, klopu i komunalne aktivnosti meni i familiji tesko da bi mi ostalo preko 2000.
Citajuci vasu kuknjavu i vapaj za idejama koliko sutra cu reci: DA pokreci proceduru eto mene za desetak dana van `Paradajz Republike Srbije`, sto iskreno zelim i vama.
Samo jedan savet ne ocekujte da dobru lovu zaradjujete pre 30-te sem ako vam cale nije namestio posao da budete ambasador Srbije pri UNESCO-u ili nesto slicno!!!
Cisto da ne zaboravite gde zivite (pogledajte moj potpis).
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Da bi kod privatnika u Srbiji zaradio koji dinar, moras da budes kvalifikovan(visoko obrazocanje), onda sa tim obrazovanjem da radis jedno 2-3 godine na poziciji koja trazi srednju skolu i tu da se dokazes da si mozak, sposoban... E kad to prodjes onda mozes da ocekujes normalan posao, platu... Tamo negde oko 30, pod uslovom da si odmah krenuo da studiras.. :: :: Ljudi i sa fakultetima i visim skola ima pun qrac i oni tesko nalaze poslove, mozes onda da zamislis sta je tek likova sa srednjom skolom :: Da bi sa srenjom skolom uspeo nesto, moras da imas opasan mozak i pored toga da ulozis u sebe jedno 5k evra na priznate kurseve.. :: :: Ali najbitnije poslodavcu je radno iskustvo. Postoji precica da ako imas tetku na polozaju pa da te ona ubaci, da preskocis prvih par stepenica.. :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647828. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.