Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Tips and Tricks
ALAT: osnovni
STRANA 2 OD 2
imarkovic Re: re 17.02.2017. 14:09 #631713

status: user
broj poruka: 19071
Pa gde ces srafilicom na taj mali bit, pojesce se odmah, nece da zavrti ni 3 puta. To je kinesko, mekano, nije za velike stvari, i iskljucivo za rucne fine radove.

:: ali ni jedna od tih šrafilica ne podržava one male bitsove od 4mm
::
:: danas sam u womaxu kupio dršku za bitsove za 140 dinara, sa rotirajućom drškom i gumiranu, i par bitsova PH000 PH00 PH0 i Pentalobe 0.8 Pentalobe 2.0, bitsovi su 25 dinara po komadu, i plus iam dosta bitsova koji su torex i svašta nešto iz nekog kineskog seta koji kod kineza košta 200 dinara (oko 35bitsova plus malo losija drska
:: i sad bukvalno imam sve, womax sam uzeo jer su philips headovi radjeni bas po standardu, a kinezi su malo ne standardni ali većina je ok
:: Asus K53S
:: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo
:: HM6
:: 8GB DDR3 1333MH
:: 500GB 5200rp
:: 15.6 LED HD (1366x768
:: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300
:: N1030 WiFi+BT3.
:: Altec Lansing® stereo speaker
:: W7Pr
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic ... 17.02.2017. 17:30 #631716

broj poruka: 2856
Kada se radi o bitsevima, ili o tim `finijim` srafcigerima, treba covek da razmislis za sta mu treba. Ako npr hoces jednom da otvoris macbook,ili iphone, ili nesto trece kupis kineski krs odradis posao i dovidjenja.

Ako ipak hocete da imate nesto sto ce da traje dugo vremena, onda neki poznat brend koji ne moze da izneveri.

Najveca razlika je u celiku, pored dizajna koji ima svoju ulogu(ta uloga je sve manja, jer kinezi sve iskopiraju sto se dizajna tice, ali ono sto ne mogu je sam kvalitet materijala), skuplji alati - konkretno bits imaju kvalitetniji celik koji je otporan na habanje i jednostavno je dugotrajniji.

Nesto slicno je kad ocete i dobar noz da kupite, ali da ne sirimo temu.

Sto se bits i finih srafcigera tice, npr imate neki torx ili onaj sa 5 krakova za otvaranje macbook pro ili iphone 6, kada je taj alat loseg kvaliteta, vi bukvalno posle par koriscenja mozete videti riseve na tom alatu. Naravno da neki srafciger loseg kvaliteta koji je debeo ko prst nece imati bas toliko problema, ali nesto poput nekog manjeg torx ima brzo da se pojede...

Ovo se prenosi na sav los alat, burgije - kratko drze rez, nozevi isto...sve izgleda lepo na slikama na aliexpress ili u vitrini neke prodavnice dok ne krenete da rabite taj alat...

Ako je covek profesionalac ili mu treba alat koji ce cesto da koristi, treba uzeti kvalitetno, naravno ko je u mogucnosti.

P.S. Mnogo volim kad se na temi javi neki klovan koji napise `aj ne kenjajte`, istripuje se da je mnogo pametan, u fazonu sta palamudite kupi bilo sta ili tako nesto...
Prosto sa takvim ljudima se nema svrhe raspravljati...

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator Re 17.02.2017. 19:57 #631723

broj poruka: 4291
Ja sam zadovoljan sa Fendor i Hi-tec. Ni jedan komad alata nije se oštetio, a koristim više od 15 godina. Kakav je sad kvalitet, ne znam, ali je drug koristio Conney(Fendor nekad) i zadovoljan je. Makita i Metabo su dobri za busilice, ubodne testere, ali za torex i srafcigere, nisam upoznat.
Unior je nekada bio sinonim za kvalitet, ali sada nema slovenačkog čelika da se pravi kvalitetan alat, tako da čisto sumnjam da ima bilo šta upotrebljivo.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

imarkovic Re: Re 17.02.2017. 20:12 #631725

Evo ja ti kazem iz prve ruke da je UNIOR za ono sto nudi apsolutno odlican i dalje i da moze da traje duuugo ako korisnik nije bahat, jbg svaki srafciger i alatka ima svoju namenu, desavalo se da vidim majstora da Stahlwille krstasti srafciger koristi kao pajser, to je stvarno greota i za takvog coveka nije ni pajser, kamo li pljeskavica .

:: Ja sam zadovoljan sa Fendor i Hi-tec. Ni jedan komad alata nije se oštetio, a koristim više od 15 godina. Kakav je sad kvalitet, ne znam, ali je drug koristio Conney(Fendor nekad) i zadovoljan je. Makita i Metabo su dobri za busilice, ubodne testere, ali za torex i srafcigere, nisam upoznat
:: Unior je nekada bio sinonim za kvalitet, ali sada nema slovenačkog čelika da se pravi kvalitetan alat, tako da čisto sumnjam da ima bilo šta upotrebljivo
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
codeus Re: Re: ... 17.02.2017. 20:19 #631726

broj poruka: 4054

kvalitetni su , elementa (zato sam i stavio link) prodaje PROkit alate i kad je grupa stafcigera / bitova u pitanju , bolje nema kod nas !!

a za ovog dautovica .. nema ni u nemackoj bolje .. sljapavac jedan neznas ni sta je srafciger

recimo ja imam ovaj vec 10g i ni jedan bit nisam slomio
http://www.elementa.rs/proizvod/30418/odvijac-sa-uloscima-21-1-kom
jedini problem posle 10g je da su se gumene resice na drsci koje pojacavaju grip malo izlizale na nekim mestima, mosh mislit , kupis drugu drsku i teraj jos 10g.

mada za ceste radove najbolji su pojedinacki srafcigeri a ne bitovi , poludim kad cesto moram da menjam

za sitnu elekreoniku , minusi , krstaci , torx nevrdi bacati pare na ultra skupe nemacke srafcigere , cena moze ici i do 25e po srafcigeru !!! ali to je nemacka , tamo alat kosta jer su opiceni.
rastrcao sam se po nemackoj sav ushicen kako cu sad napokon pokupovati sav jbn sitan alat koji sam zeleo, obisao sam 20 malih i velikih radnji i PRC , narodna republika kina po 30x vecoj ceni.

imate kod nas i bakku srafcigere (ne japanci ali kosooke komsije) baku.rs

daxcell ima takodje kvalitetne srafcigere , pojedinacno na komad , najbolja opcija za profike

imate cak i u wobyju extra svabski set sitnog elektricarskog alata po vrtoglavoj ceni

od nemackog alata na ceni su srafcigeri i kljesta za velike napone i struje , ali za sitan alat su skupa boranija

pro`skit alat , srafcigere krstak 2 velicine, minus 3 velicine, svi torksovi imam vec 20+ godina , placeni 2-3e po komadu , i jos ni jedan nije `potrosen`

i tako ..

za profesionalca najbolji alat je onaj koji zavrsava posao brzo i kvalitetno bez obzira na marku i cenu :)

:: i5 2320 3.0MHz
:: Gigabyte GA-Z77M-D3H
:: DDR3 8 GB Kingston Xyper 1600
:: Powrecolor R9 270 TuboDuo
:: Cooler Master 332 Elite
:: Logitech X-230
:: Philips 22`
:: LC Power 650W Green Power V2.3
:: ::
:: :: kenjate za medalj
:: :: http://www.elementa.rs/proizvod/24311/odvijac-sa-uloscima-102ko
:: :: Koliko su kvalitetni ovi setovi za promenljivim vrhovima,ne znam koja je marka i slicno iz ove radnje/sajta ? :)
gilopile ... 17.02.2017. 20:59 #631728

broj poruka: 9459
Meni ti srafcigeri sa uloscima nikada nisu odgovarali. Imam neki krs sa 32 kom i nikada ga nisam upotrebio, jer 99% posla ni ne mogu da ga zavucem. De3beli i nezgrapni, uzas.
Samo srafcigere priznajem, svih mogucih duzina, debljina i vrsta i nema problema. Treba ih imati gomilu raznih, bez obzira na kvalitet i to je to.
Alat se skuplja godinama, ne mozes otici u radnju i nakupovati. Uvek ce da ti zafali taj i taj...:)
Dobar deo sam i sam prilagodio brusenjem.
Sa 3 takva modovana srafcigera cu rasklopiti i mobilni tel i motornu testeru :D Kakvi crni bitsovi...Jedino su dobri da ih sejem okolo kad radim...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

imarkovic Re: ... 17.02.2017. 22:25 #631733

Pazi, korektno je to, nema sta, ali nema bolje od starog nemackog alata, ali starog, posto je novo em skupo, em nema taj kvalitet od ranije, to je neunistivo. Volim kvalitetan i profi alat, ali glupo bi bilo da kupujem sad sve redom profi i kvalitetno i sta mi treba i sta mi ne treba, zato sto kosta bogatstvo, a recimo ne treba mi. Ovi standardni PH srafcigeri koji svima trebaju, to treba da bude kvalitetno, i posto su najpopularniji, nisu skupi, recimo Unior klasican sa crnom plasticnom drskom je meni vrh. Stahlwille mi je bio zelja da nabavim par srafcigera, to je za gedore recimo vrh, ali meni ne treba.

Sto se tice sitnih srafcigera, za mobilni itd., to kupim kad mi zatreba, ne volim Kineza da vidim, em smrdi, em ne bih da ga upotrebim samo par puta, malo kupis skuplje, ne mnogo, 25eu je recimo najskuplji torx 6, a ti kupis onaj od 600din koji je u Kelcu nemacki, kineski je recimo 100-300din.

U Woby haus samo kupim ponekad rukavice, alat nije nesto.. Mada ima i ok stvari.

:: kvalitetni su , elementa (zato sam i stavio link) prodaje PROkit alate i kad je grupa stafcigera / bitova u pitanju , bolje nema kod nas !
:: a za ovog dautovica .. nema ni u nemackoj bolje .. sljapavac jedan neznas ni sta je srafcige
:: recimo ja imam ovaj vec 10g i ni jedan bit nisam slomio
:: http://www.elementa.rs/proizvod/30418/odvijac-sa-uloscima-21-1-ko
:: jedini problem posle 10g je da su se gumene resice na drsci koje pojacavaju grip malo izlizale na nekim mestima, mosh mislit , kupis drugu drsku i teraj jos 10g
:: mada za ceste radove najbolji su pojedinacki srafcigeri a ne bitovi , poludim kad cesto moram da menja
:: za sitnu elekreoniku , minusi , krstaci , torx nevrdi bacati pare na ultra skupe nemacke srafcigere , cena moze ici i do 25e po srafcigeru !!! ali to je nemacka , tamo alat kosta jer su opiceni.
:: rastrcao sam se po nemackoj sav ushicen kako cu sad napokon pokupovati sav jbn sitan alat koji sam zeleo, obisao sam 20 malih i velikih radnji i PRC , narodna republika kina po 30x vecoj ceni.
:: imate kod nas i bakku srafcigere (ne japanci ali kosooke komsije) baku.r
:: daxcell ima takodje kvalitetne srafcigere , pojedinacno na komad , najbolja opcija za profik
:: imate cak i u wobyju extra svabski set sitnog elektricarskog alata po vrtoglavoj ceni
:: od nemackog alata na ceni su srafcigeri i kljesta za velike napone i struje , ali za sitan alat su skupa boranija
:: pro`skit alat , srafcigere krstak 2 velicine, minus 3 velicine, svi torksovi imam vec 20+ godina , placeni 2-3e po komadu , i jos ni jedan nije `potrosen
:: i tako .
:: za profesionalca najbolji alat je onaj koji zavrsava posao brzo i kvalitetno bez obzira na marku i cenu :
:: :: i5 2320 3.0MHz
:: :: Gigabyte GA-Z77M-D3H
:: :: DDR3 8 GB Kingston Xyper 1600
:: :: Powrecolor R9 270 TuboDuo
:: :: Cooler Master 332 Elite
:: :: Logitech X-230
:: :: Philips 22`
:: :: LC Power 650W Green Power V2.3
:: :: ::
:: :: :: kenjate za medalj
:: :: :: http://www.elementa.rs/proizvod/24311/odvijac-sa-uloscima-102ko
:: :: :: Koliko su kvalitetni ovi setovi za promenljivim vrhovima,ne znam koja je marka i slicno iz ove radnje/sajta ? :)
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs