Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Tips and Tricks
Rad na brodu
STRANA 3 OD 3
Ishmerish Mislim da sam vec rekao vecinu od ovih stvarti ali nije zgoreg ponoviti 20.02.2012. 18:07 #400491

status: user
broj poruka: 7285
Novac ti iskljucivo zavisi od agencije za koju se odlucis.
Ako treba da ih rangiram po njihovim haracima koji veze nemaju sa opravdanim troskovima to bi nekako ovako izgledalo:

Kouzon MK: 150€
Employment Power ZG : 300€
Safe Crusie BG: 350€

S`tim sto bih ove zadnje najradje zapalio i ako su vam novac/zivci i na kraju krajeva sam odlazak na brod nebitni, slobodno se smarajte sa tim degenericima.

Ostali troskovi ugrubo bi bili:
Medical ~100€
Hotel i razna putovanja radi provere i/treninga i interview-a negde izmedju 100-200€
Mada je to cisto individualno i zavisi od mnogo faktora, tako da ta cifra moze biti znatno manja a doduse retko i veca.
Viza: ~120€

I nazalost promena politike u vecini kompanija sad zahteva od vas da vi platite odlaznu kartu a oni vam placaju povratnu, sto je ranije bilo obrnuto.

Cene karata zavise od destinacije i od samih agenata, posto oni imaju veze i vezice pa to sve moze biti dosta jeftinije ako vam to oni odrade.
Neka max cena bi bila oko 500€

A trebali da ponesete sa sobom bar 200$, sto bi znacilo negde oko 150€.

Jednu stvar da razjasnimo ovo jeste velika para, medjutim ako ste se vec odlucili da idete onda to nije problem i slobodno pozajmite od nekog ili zelenasa u krajnjem slucaju, posto po dolasku na brod vreme za vracanje svih pozajmica koje ce vam biti potrebno je veoma kratko, i u roku od mesec/dva (zavisno od vas samih) vi ste cisti, a posto kompanija placa put nazad mozete da se opustite i troskarite.

E sad na tvoje pitanje za upoznavanje i ostale ..., druze ovo ti nije kindergarden i te varijante na brodu ne pale, brod ti je mesto gde se radi ubitacnim tempom,i u poslednje vreme usled krize i sveg ostalog sranja uzima se broj ljudi koji je debelo ispod broja koji bi bio optimalan za odredjeni posao. Tako da nema govora da ce neko da te voda za ruku i uci te da hodas.

Varijanta ti je kao kad te gurnu sa broda i koja ti je opcija?, ili plivas il` se davis, sve ovo moze zvucati veoma odbojno ali uopste nije tako i ako si izgradjena licnost i hoces da radis za mesec dana i za tebe ce to postati rutina i u neku ruku laganica.
Ljudski organizam je cudo i kao sto su u vojsci govorili `Ne mozes ti mene toliko jebati, koliko ja mogu da primim`.
Jes` malo prosto ali to ti je bog i biblija za brod i to uvek treba imati u glavi.

Sto se samih sertifikata tice vec to sto imas ti je dovoljno, ali ako je slucaj da si blizu kraja, onda to zavrsi kao covek pa onda razmisljaj o brodu, one thing at the time je majka svih uspeha.

Aj pozdrav, pa kad gi zavrsis i odlucis se na ovaj korak, javi se pa cemo detaljnije

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
trogdor He, lepo sto si pokrenuo temu, svaka cast na tome. 20.02.2012. 20:34 #400535

broj poruka: 373
Ali zasto niko ko je bio na brodu nece da kaze da je to prelazno resenje/avantura, koja ne resava ama bas nista u zivotu, osim ako ne upoznate nekoga kome se svidite, pa zeli da vas zaposli za lepu kintu kod sebe, NA KOPNU!
Citao sam o tome, hteo sam da idem, onda seo izracunao i shvatio da robujem vise nego na kopnu i zaradim manje. Moram to da kazem, jer to je bilo 2006. i sada sam srecan sto nisam to uradio.
Ipak cenim da nisu vremena optimizma i sanse kao pre 100-200 godina, ovaj kapitalizam u kome mi zivimo je cist fasizam. Dobro razmislite, mozda ce vam se kao i meni desiti da izdrzite par godina bez kinte, ali onda doci do neke mnogo bolje sanse.
Bez ideje da miniram temu, samo jedno misljenje, sa obzirom da sam bio veoma ozbiljan i informisan o toj ideji, znao koji brod ima kakve uslove za posadu...
Hteo sam i one ektremne varijante, o tome se informisao, dobio informaciju od decka iz moje zgrade, koga poznajem ceo zivot, sta se desi sa psihom coveka koji dolazi na busotine, tankere isl. Ako vec niste psihicki slucaj, pogotovo ako ste mladji od 30god. zajebi, sad je tesko, ali potrudite se, naucicete nesto, shvaticete da nije vredno ceo zivot staviti na kocku!

Go Go Go !!!

Ishmerish Sve je to lepo druze 20.02.2012. 21:21 #400559

Samo si se malo prepracunao, kakve veze imaju tankeri i busotine sa kruzerima?

Aj ti uprostim: Cela Amerika,Karibi, Evropa uz platu koja je u drugom ugovoru dostizala 800$ dolara na nedeljnom nivou, a ja brckam noge u tirkiznom moru Antigue, 27 januara, dok ste se vi ovde ......

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

gman a jel bio neko 20.02.2012. 22:39 #400593

broj poruka: 1111
na merchant brodu?

ulsi

trogdor Ma to sam spomenuo kao ekstremnu varijantu. 20.02.2012. 23:19 #400608

broj poruka: 373
Voleo bih da ti se desi da imas u drugom ugovoru 800$ nedeljno, toliko i vredi ta robija, zato sam i rekao da je prelazno resenje. Slusao sam price i price, onda su i ljudi iz mog okruzenja krenuli da odlaze , dal treba da kazem da ih je sve muka naterala...
Ima mnogo prica, samo jedna je istina za rad na brodu, daj Boze da se nesto bolje pojavi, jer znam kako izgleda zivot ljudi koji su 7+ godina na brodu, dogurali do super plate, ali nema tu normalnog zivota.
Oni koji misle da je neka jos ekstremnija varijanta prava stvar, samo cu reci da sam ja na kopnu prihvatao takve poslove, takodje nije vredno.
Posto sam prosao to i cuo zaista mnogo ljudi koji su bili na brodu(pricao sa njima u kaficu), morao sam da zakljucim da svi zele neki posao na kopnu, pa jure kintu bilo gde, sto oni i sami kazu.

Go Go Go !!!

Ishmerish Lol sad iskopa crew party 02.05.2012. 21:31 #415647

sa Liberty of the Seas kad su radili cross Atlantic cruise

E vako je skoro svako vece limuni moji

http://www.youtube.com/watch?v=Tt7YqUlgk-A&feature=player_embedded

Lala 4ever!

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs