Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Tips and Tricks
Pecanje
STRANA 5 OD 13  
bunjevac Zemo 06.10.2012. 08:15 #445962

status: user
broj poruka: 578
To sam našao na stranici ribolov novine i piše da prodaje stariji čovek koji se nesluži internetom tako da nemogu da postujem slike,međutim mislim da nije patka jer novine nebi objavljivale ovakve stvari da su neproverene.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Nista, hvala za trud zemo 06.10.2012. 12:04 #445980

broj poruka: 7285
Samo tesko ce to da ide preko telefona, ne samnom vec sa bilo kim.

Ako lik ne koristi kompjutere onda je sva verovatnoca da se ni u varalice ne razume bas najsjajnije, glavni problem je sto bi se to onda moralo licno pogledati a to se meni ne isplati.

Pozdrav

Lala 4ever!
http://youtu.be/n7hk7-XMXGU

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

Danijelk ........... 06.10.2012. 12:31 #445988

broj poruka: 1541
Jel bio neko skoro na Tamisu kod brane, kod Tomasevca? Ja bio pre neki dan na bucova. Znaci ono nije bilo normalno sta je radio bucov, neprekidno raubovanje preko celog dana, u nekim situacijama sam primetio da sitan keder bukvalno izleti na obalu od siline rauba. Bacao sve i svasta, brzotrz, kastmaster, Spro glavinjare, al ni da pogleda, jedan sitniji udarac i nista vise. Koliko sam primetio, niko ni nije uspeo da ga dobije na varalicu od nas desetak. Kontam da ce biti bolje kad malo zahladni, kad se keder povuce, ovako tesko da ga mozes prevariti, gde god pogledas jato kedera, i onda raub :)

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish HA! moj coEk! 06.10.2012. 13:09 #445997

Prokletsvo brane i bistre vode se nastavlja.

Aj da probam da pomognem:

U ovakvim uslovima kada je voda previse bistra i kada kederi rade kao da je pola leta, sitacija sa bucovom nije sjajna, ako pri tom uzmemo da je ovo jedna od najgorih godina od kada ja pecam, postaje gotovo mission impossibile uhvatiti bucka.

E sad postoji problem i sto je na takvim mestima bucov vec naviknut na vecinu tipicnih varki, jer naravno ne prodje dan da njih bar tuce ne ljuste farbu sa svih `proverenih` varalica.

Elem sitacija je ovakva, bucovu nekada stvarno ne moes doakati, ma sta god koristio, a sad kada je kedera gada na povrsini ta situacija je jos gora, paznju treba obratiti na bucova a ne na varlice koje drugi bacaju.
Po onome sto sam ja video u ovakvim situacijama bilo koja varka sa izrazenom vibracijom ce napraviti vise stete negoli koristi, cim zabacis na primer Spro Asp, mozes primetiti more kedera koji beze ispred same varalice, to ti je garant da je bucko nece napasti, jer cim keeri krenu da beze cak i oni manji primerci (+-1kg) kontaju da nesto nije u redu i tu nema sanse da ce pokupiti vestacki mamac.

Ono sto je jos bitnije je utvrditi na kojoj dubini se bucko hrani, jer i ako imas raube na povrsini, to nikako ne znaci da se bucov upravo tu hrani, njegov trip da mota odabranog kedera se ne retko zavrsava njegovi izecanjem na obalu i napucavanjem na stubove i podvodne prepreke, ali je caka skontati u kom sloju je tacno poceo sa razbijanjem jata i progonom.

Cim mi se burazer vrne(krajem meseca), poseticu te, pa mozemo uzivo da rabijamo zavere velicanstvenog bucova .

Dotle moj ti je savet da u tim situacijama odustanes od plitkoronecih varki, koje su inace prvi pik u borbi protiv njega.
Dakle kasteri, leptiri, Rapala-e tipa LC, SSR, FLR, Original.., zaboravi po danu.
Ja licno bih krenuo od donjeg sloja i postepeno menjajuci varke se dizao prema povrsini, odnosno trazio bih ga prvo srednjem sloju a onda na samoj povrsini.

Recimo da bih krenuo sa silikonskim glavinjarama, par krugova, pa bih ubacio nekog dubokoronca tipa Rapala Tail Dancer, Countdown moze biti fina opcija ako nisi visoko iznad vode, posto je tonuca varka bacis je 10 metara iza mesta rauba, pustis da potone, oboris stap do vode i krenes da motas, sa tim da ubrzas u koji twich kada dodjes u zonu udarca.

Sve sto navodim radis max 5 puta, znaci jedna varka se baca pet puta u razlicitim smerovima i onda je menjas.

Ako na gore pomenute ne upali, onda bih stavio calypso F4 i F6, fantomi srednjoroci znaju biti ubitacni a bucova.

E ako ni to ne donosi rezultat, onda preskacem sloj pri povrsini(koji svi ostali ualudno siluju) i krecem na povrsinu.
Tu u prvi plan dolaze zare, tipa Heddon Spook/Puppy, Lucky Craft Sammy, Maria Blues Code, Calypso i Pota zare, Owner Zip`n`Ziggy..., i ides walk the dog sa malim pauzama.

Ako ni to ne da rezultate stavljam sistem sa dva strimera( bela, zuta boja) i na kraju shad bez repa na olovnoj glavi od 10-tak grama, naravno moe i Canadian jig mesto shad-a ili bio sta na olovnoj glavi sto nema izraenu viraciju, imas opciju i da namotas isecene trakice od plasticnih kesa na olovnu glavu.
Ovaj sistem je dugacak oko jednog metra, tako da ti je rastojanje imedju strimera nekih 20-tak santimetara jedno izmedju drugog i od olovne glave na kraju.
A vuces ga tako da ti prvi strimer para povrsinu.

Na kraju ako nista ne prodje dolaze poperi na red, Rapala skiter pop ili Storm chug bug i polako vracanje sa pauzama u `puckanje` na svakih 5 metara.

Na kraju obrati paznju na sam najlon, jer u ovim uslovima samo prozirne varijante donose ulov, cim sam stavio braonkast najlon nisam imao ni udarca, na istom mestu na kom sam prethodna dva dana izvadio 6 komada na prozirni.

Bistro!

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

Danijelk Re: HA! moj coEk! 06.10.2012. 13:32 #446000

Pa da, kad god je bistra voda i brdo kedera, skoro nemoguce ga prevariti. Znam ja to sve, pecam vec dugi niz godina, iskljucivo na varalicu, i mogu reci da je po meni bucov jedna od pametnijih riba. Prosle godine na istom mestu, ista situacija-bistra voda, bucov raubuje, bacao nekih dva sata i dobio samo jednog, kilasa na plavo-beli brzotrz pored same obale. Spustim se u onaj rukavac kad predjes most, i tu stuka radila ko blesava, sta god bacis-kasiku,leptir,glavinjaru-evo nje. Medjutim ove godine koliko cujem, jako slaba situacija, dal zbog niskog vodostaja ili neceg drugog, al prosle je bilo mnogo bolje....

:: Prokletsvo brane i bistre vode se nastavlja
::
:: Aj da probam da pomognem
:: U ovakvim uslovima kada je voda previse bistra i kada kederi rade kao da je pola leta, sitacija sa bucovom nije sjajna, ako pri tom uzmemo da je ovo jedna od najgorih godina od kada ja pecam, postaje gotovo mission impossibile uhvatiti bucka
:: E sad postoji problem i sto je na takvim mestima bucov vec naviknut na vecinu tipicnih varki, jer naravno ne prodje dan da njih bar tuce ne ljuste farbu sa svih `proverenih` varalica
:: Elem sitacija je ovakva, bucovu nekada stvarno ne moes doakati, ma sta god koristio, a sad kada je kedera gada na povrsini ta situacija je jos gora, paznju treba obratiti na bucova a ne na varlice koje drugi bacaju
:: Po onome sto sam ja video u ovakvim situacijama bilo koja varka sa izrazenom vibracijom ce napraviti vise stete negoli koristi, cim zabacis na primer Spro Asp, mozes primetiti more kedera koji beze ispred same varalice, to ti je garant da je bucko nece napasti, jer cim keeri krenu da beze cak i oni manji primerci (+-1kg) kontaju da nesto nije u redu i tu nema sanse da ce pokupiti vestacki mamac
:: Ono sto je jos bitnije je utvrditi na kojoj dubini se bucko hrani, jer i ako imas raube na povrsini, to nikako ne znaci da se bucov upravo tu hrani, njegov trip da mota odabranog kedera se ne retko zavrsava njegovi izecanjem na obalu i napucavanjem na stubove i podvodne prepreke, ali je caka skontati u kom sloju je tacno poceo sa razbijanjem jata i progonom
:: Cim mi se burazer vrne(krajem meseca), poseticu te, pa mozemo uzivo da rabijamo zavere velicanstvenog bucova
:: Dotle moj ti je savet da u tim situacijama odustanes od plitkoronecih varki, koje su inace prvi pik u borbi protiv njega
:: Dakle kasteri, leptiri, Rapala-e tipa LC, SSR, FLR, Original.., zaboravi po danu
:: Ja licno bih krenuo od donjeg sloja i postepeno menjajuci varke se dizao prema povrsini, odnosno trazio bih ga prvo srednjem sloju a onda na samoj povrsini
:: Recimo da bih krenuo sa silikonskim glavinjarama, par krugova, pa bih ubacio nekog dubokoronca tipa Rapala Tail Dancer, Countdown moze biti fina opcija ako nisi visoko iznad vode, posto je tonuca varka bacis je 10 metara iza mesta rauba, pustis da potone, oboris stap do vode i krenes da motas, sa tim da ubrzas u koji twich kada dodjes u zonu udarca
:: Sve sto navodim radis max 5 puta, znaci jedna varka se baca pet puta u razlicitim smerovima i onda je menjas
:: Ako na gore pomenute ne upali, onda bih stavio calypso F4 i F6, fantomi srednjoroci znaju biti ubitacni a bucova
:: E ako ni to ne donosi rezultat, onda preskacem sloj pri povrsini(koji svi ostali ualudno siluju) i krecem na povrsinu
:: Tu u prvi plan dolaze zare, tipa Heddon Spook/Puppy, Lucky Craft Sammy, Maria Blues Code, Calypso i Pota zare, Owner Zip`n`Ziggy..., i ides walk the dog sa malim pauzama
:: Ako ni to ne da rezultate stavljam sistem sa dva strimera( bela, zuta boja) i na kraju shad bez repa na olovnoj glavi od 10-tak grama, naravno moe i Canadian jig mesto shad-a ili bio sta na olovnoj glavi sto nema izraenu viraciju, imas opciju i da namotas isecene trakice od plasticnih kesa na olovnu glavu
:: Ovaj sistem je dugacak oko jednog metra, tako da ti je rastojanje imedju strimera nekih 20-tak santimetara jedno izmedju drugog i od olovne glave na kraju
:: A vuces ga tako da ti prvi strimer para povrsinu
:: Na kraju ako nista ne prodje dolaze poperi na red, Rapala skiter pop ili Storm chug bug i polako vracanje sa pauzama u `puckanje` na svakih 5 metara
:: Na kraju obrati paznju na sam najlon, jer u ovim uslovima samo prozirne varijante donose ulov, cim sam stavio braonkast najlon nisam imao ni udarca, na istom mestu na kom sam prethodna dva dana izvadio 6 komada na prozirni
:: Bistro!
:: Lala 4ever!
:: http://youtu.be/n7hk7-XMXG
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
Danijelk ........ 06.10.2012. 13:36 #446001

Inace na ovu sam ga najcesce dobijao, i to sve veci primerci:

http://www.spro.nl/EN_GB/category/kunstaas/hard-lures/powercatcher/powercatcher-vib-75.html

Ima brzu al sitniju vibraciju, daleko se baca, i mozes lako da kontrolises koliko ce da zaranja...

Ishmerish Moram priznati 06.10.2012. 14:25 #446005

da ovu Spro glavinjaru jos nisam video, mada mogu iz glave da ti izbacim bar pet proverenih na osnovu kojih je pravljena.

Najlakse ti je da ih sam pravis(kao ja) i tako mozes da kalkulises sa dimenzijama i bojama, a i puno ti je jeftinija varijanta.

Mada ja merkam ovaj Xcalibur http://is.gd/QwVzmy , a sta je uhvatio bolje da ti ne govorim .)

Inace Japanci i Ameri nisu za dz tako skupi, Lucky Craft Pointer 78SP, Maria Blues Code, Daiwa TD, DB, minnow, Megabass Trick Dater, Ito Visison 95/OneTen..., su samo neki od ubistvenih varki za vecinu grabljivica, a ovi nabrojani posebno za bucka.

Lala 4ever!

Danijelk ........ 06.10.2012. 14:36 #446007

Ta Spro je kod nas u radnjama oko 200din, neka jeftinija varijanta izgleda, al ima dobru vibraciju i lovna je provereno :). Kao i ovaj model:

http://www.spro.nl/EN_GB/category/kunstaas/hard-lures/powercatcher/powercatcher-big-eye-minnow-90.html

Ovaj ima sporiju vibraciju, zmijoliko cik-cak kretanje, na nju sam vise stuku dobijao. Inace oba modela imaju i prilicno glasnu zvecku...

Ishmerish Pu mater im ebem plagijatorsku 06.10.2012. 18:11 #446027

ova je ista Daiwa TD Minnow http://is.gd/W2eZtx

No ako uzmemo da se Daiwa ne moze naci ispod 1K(citaj +500-1000 vise), onda je ovo fina solucija ako stvarno radi.

To sto lovi stuke nije nikakav garant, pilkeri i mepps-ovi ce napraviti masakar sa doticnom vrstom , tako da njih ne uzimam za merilo rada nekog voblera

Lala 4ever!

Danijelk ....... 06.10.2012. 19:16 #446037

Jel si probao da ganjas bucova na popere ili zare? Ima ih isto od Spro-a, cena slicna ko ove dve, oko 200din. Ja jos nisam popera koristio al probace se uskoro :)....

Ishmerish Vidi druze nije zlato sve sto sija 06.10.2012. 19:26 #446040

ali nije ni govno sve sto smrdi..., tako da ova igra sa voblercicima koji kostaju 200 kinti ti nece doneti bas nesto uspeha.

Jbg da je neka druga godina ili druga voda, pa jos nekako, ali ovo je sad blagi uzas u Srbiji.

Zare su ti lek sad dok se jos ne spusti u dubinu prateci jata alburnusa koja se povlace posle prvog mraza.
Ako vec nemas kesa za Owner ili Maria-u, imas domace Pota i Calypso zare koje su vise nego solidne i love jednako kao i ove strane, a jeftine su.

Pota Zara 250-300din
Caypso Zara 300-350
Heddon Zara, Storm Chug Bug,Rapala skiter pop +-500 dinara

Napisi sta ti treba pa cu pogledati po oglasima sta se nudi, vecina tih varalica je nova ili malo koristena u mint stanju, a cene su dosta nize od prodavnica.

Meni je pre par dana stigla Rapala Original F9 RT, nova bez kutije za 400 kinti.

Lala 4ever!

gonzagbs Musicom na Bucova 06.10.2012. 21:28 #446057

broj poruka: 13

Davno,voleo sam da pecam bucova.
Pecali smo ga na:beli strimer (kozija dlaka),pilker,varalicu
ali i na musicu mada je znao da udari i na zivi mamac.
Dva prva metoda retko sam koristio.
Varalicu, najcesce vobler,koristio sam za bistre vode kada
udara na povrsini tako sto sam pokusavao da je ubacim na
mesto udara.Ukoliko mi to uspe u 60-70% imao sam ribu.
Bucov lovi tako sto se zalece u jato kedera,udara repom
pravi krug pa se vraca da pokupi ribicu koju je eventualno
omlatio pa ako je tu varalica .....
Pod istim uslovima na vodi,najcesce sam koristio musicu sa
vaser kuglom.Vrlo efikasan metod,kacilo se u cugu i 4-5
komada.Bilo nekad ribe.
Pribor je standardan, ne laki musicarski.
Obzirom da rubriku nepratim redovno i neznam da li je
neko obradjivao temu lova Bucova musicom,zasada toliko.

Ishmerish Pozdrav druze! 06.10.2012. 21:59 #446063

Malko mi je ne jasno ovo tvoje izlaganje, cak mi se pomalo cini kao da si citirao neki tekst napisan jos za vreme stare jugoslavije, tj dok si stvarno mogao da imas vise od jednog na vaserku.

Elem da te priupitam nesto, naravno bez potcenjivanja bih zeleo da znam da li si ikada upecao bucova veceg od 2.5-3Kg?

Jer stvarno se jako malo poklapa sa stvarnim stanjem i ovom ribom iz ovog tvog teksta, kad ovo kazem ne mislim na skolu bucovcica(0.5-1KG), koji nisu uopste merodavni, jer oni kada rade na povrsini...., pa recimo da je veca umetnost provuci bilo koju varalicu a da ju oni ne okinu.

Medjutim za normalne primerke bacanje varke u sam raub je dobar put da ih preostalih minuta ili sati rauba gledas kako ti mast cede na slamcicu, da ne govorim o vaser kugli i koliko je tu znanja i stealth moda potrebno da te ne uoce.

Nije vise kao sto je nekad bilo i iole upucenijeg(strastvenijeg) bucovdziju nikada neces videti sa vaser kuglom.

Elem da se vratim na tvoje pitanje: Bucov musicom?

Pa naravno da moze, s`tim da mi preferiramo strimere vecih gabarita, jer su musice hebeno ne selektivne. Strimeri u kombinaciji sa plikerom ili kasterom su nase oruzje danasnjice kada je bucko u pitanju.
Strimeri su uglavnom fantasticni(aka. nisu pravljeni po uzoru na bilo koje autohtone vrste insekata) duzine od 5 pa do 10-12cm, relativno uspesnim su se izdvojile kombinacije zute,bele i crne boje, naravno i zulu(crno/crveni) dekor je oduvek znao da se fino upise.

PS: Ovo za rep i udaranje je opet neki tabu, koji se licno u praksi pokaao tacnim u otprilike 30% slucajeva i opet je svojstven skoli bucova, kada cela skola krece da rabzije jato alburnusa ili beovica, sa druge strane samac to jako retko cini, pa cak ni manji bucovi ako su solo.

Lala 4ever!

gonzagbs Re:Pozdrav i tebi druze 07.10.2012. 00:03 #446083

Ajmo redom.
Sve sto sam u tastaturu bacio,smislio sam ja.
Bucova sam zadnji put pecao 1996 godine.
Moj najveci bucov je imao 6,5 kg, a upecao sam
ga na zivi mamac,jureci sasvim drugu ribu.
Slazem se sa tobom da na obali mora da vlada
strogi mir,pa i senka smeta.
Dok na vodi,sto veca buka,to je poenta lova
bucova musicom sa vaser kuglom.
Nekada kao i sad vladalo je misljenje da na
musicu idu samo manji primeci sto je delimicno
tacno.Po mom secanju,ajde da ne preteram,oko 30%
su bili primerci od 2-3 kg.Neverujem da je taj
postotak mnogo boji kod bilo kog drugog nacina
pecanja bucova.
Pecanje bucova musicom sam pomenuo iz razloga jer
sam kroz pricu stekao utisak da 60% bucovdjija
uopste nezna za taj nacin pecanja istog.Verujem
da je i to jedan od razloga sto se retko rabi,
pored razloga,teren,nemogucnost zabacaja dugackog
predveza.
Doticnu ribu pecao sam iskljucivo na terenu Luke
`Beograd` na ulasku u lucki bazen-Dunav.Da jos malo
malo zapaprim,ponekad sam na udici-musici imao i
klena.
P.S.
Verovatno ce: `zivi mamac` i `klen` izazvati
polemike,ali tako je stvarno bilo u staroj
Jugoslaviji.
Ishmerish E da je sad bar 2002-ga, a ne 96-ta 07.10.2012. 12:55 #446129

Sad je sve to mnogo drugacije.

Ti kada si rekao bucov musicom, ti nisi mislio na predveze vec na sistem pecanja, ili ti musicarenje.To sam tek sad skontao.

Pa mogu ti reci da si u pravu i da ga jako mali broj musicara ciljno lovi, ima likova koji se po Tisi i Dunavu zahebavaju iz camca, ali to je sve na nivou rekreacije.

Ovo sto si napisao, a sto mislis da ti necemo verovati ima jos najvise smisla(danas)
Naravno da je ziv keder bio i ostao jedan od najboljih `mamaca` za bucova, bila to balerina ili keder natakuren na laksu jig glavu, sve jedno ti sistemi su jako uspesni.
Sto se klena tice, nista cudno za podrucja gde ga ima, ranije su ljudi bacali vece varke bucku, a sad se polako prelazi na velicine mamaca koje isto tako po default-u odgovaraju klenu. Tako da ako se forsiraju mali mepps-ovi, kruskasti vobleri ili minnow oblici do 5cm, sva je sreca da ce klen pre bucka da se javi.

Ako smem da pitam, zbog cega si prestao ili cemu tako duga pauza od pecanja?, uzmimo u obzir da si imao bucka od 6+KG, ti si onda `upecan` do zivota, pa mi shodno tome nije jasno zbog cega si prekinuo(tj, kako si mogao da prekines posle toga)

Lala 4ever!

gonzagbs Re:E da je sad bar 2002-ga, a ne 96-ta 07.10.2012. 19:45 #446196

Tacno.Moja greska,napisao predvez,a mislio sistem.
Kasno sam primetio.
Zasto sam prestao da jurim bucova?
Na teren koji sam poznavao,sa dobrim uslovima za ovaj
nacin pecanja,vise ne mogu da udjem,a stap 3m sistem
sa 5-6 musica nemos zabaciti bilo gde.
Pecam ja i dalje,ali sa ljudima koje interesuje dubinski
ribolov pa su i tereni takvi.Obavezno ladovina za stolicu,
da je u blizini prodavnica ili kafana zbog cuge.Brdo stvari,
pribora,primame,mamaca....Mesec dana pripreme pa onda neko
zajebe.Sam ne idem.Skup sport ribolov.
Ako izadjemo na vodu,ja ponesem dva stapa:plovak i varalica,
vojnicka torbica sa varalicama,par udica,plovaka i na terenu
biram jedno ili drugo.
E da je sad bar 2002-ga, a ne 96-ta.
Ishmerish ... 07.10.2012. 20:01 #446201

Pa dobro nisi prekinuo, samo si zamenuo sistem.

Ne znam, ja nikada ne bih mogao, meni to ``lovljenje sarana`` nije pecanje, to je vise neki vid relaksacije sa pajtosima, sansa da se pobegne od zena i nadje istina na dnu flase

Mada i ubedljivo najskuplji vid ribolova.

No, sve najbolje i zategnuti najloni/strune !

Lala 4ever!

Danijelk Salmo Thrill 07.10.2012. 21:15 #446211

Jel koristio neko ovu varku, Salmo Thrill? Vidim da ga hvale za bucova dosta, ne znam kako mu se krece cena?

Ishmerish Imam ga ja 08.10.2012. 06:41 #446262

Sedmica ti je proverena za bucka, devetka je malko teza i vibra joj je drugacija od sedmice, a realno radi samo u pravo prolece i jesen(sa porastima vodostaja).

Sedmicu nemas da kupis po radnjama, medjutim mogu ti ja srediti, mislim da jos ima novih za 650 kinti.

BTW: Thrill je jedini vobler koji je ciljano za bucova pravljen i nemoj da se razocaras kad vidis vibraciju (odnosno odsustvo iste), to sto on radi je i vise nego dovoljno i za najvece bucove, tako je i kotiraju, kao najbolju za najvece, naravno nije svemoguca i zna se kad je njenih pet minuta.

PS: trebalo bi da jos ima jednu sedmicu moj kolega za 500 dinara.

Lala 4ever!

Danijelk ...... 08.10.2012. 11:25 #446308

Video sam da ima bas slabu i sitniju vibraciju, sto je po meni i logicnije nego recimo kod brzotrza koji trese ko nenormalan (ko je jos video da se beovica/keder tako `trese` u prirodi :D). Verovatno je i zbog toga uspesan vobler, prirodna sitnija vibracija, uz odlicno odradjen dekor...

Ishmerish Gresis shinko, silno gresis 08.10.2012. 19:45 #446406

Kad nista drugo nece oce brzi, daleko najbolja varalica za bucova, a jos je nasa i maltene dzaba.

Samo uzmi SFC, CRP i RH, sve 6gr/45mm, i lepo stap paralelno sa vodom i srednja brzina namotavanja, nemere da omane i ne bitno koja je voda u pitanju, ako radi pokupice jedan od ovih 100%.

Lala 4ever!

Danijelk .......... 08.10.2012. 23:37 #446441

Ne bi rekao da gresim, raubovao je taj dan ko lud, i pored obale i na sredini toka, gde god hoces. Bacao sam brzotrza (i najmanjeg i srednjeg) i pored same obale, i prema sredini, cekao raub pa brzo vodjenje kroz isti, vodio brzo pa polako, ispod povrsine pa dublje, znaci sve bukvalno, al jednostavno nije bio zainteresovan, a znam kako izgleda kad je zainteresovan za brzotrza .). To ti je jedan od onih dana kad nece pa nece....

Ishmerish To je OK, ima dana kada nece pa mozes mu hebati mater 09.10.2012. 11:51 #446503

Ali mnogo je vise onih dana kada je ljudski faktor u pitanju.

Ako si ti pogresno prisao mestu i ako si te uocili onda nema nista od tog posla.
Sta mislis zbog cega kazu da ti za bucova treba jako dobar bacacki stap, masinica vise srednje klase sa longa cast spulnom i uvek najlona/strune puna spulna?.. ako se zna da je bucov po ovakvim uslovima/vodostaju vecinom vremena uz obalu?

Pa zato jer ti moras prici obali uzvodno od mesta gde se ocekuje(uocena) aktivnost, moras koristiti rastinje kao zaklon, gaziti kao po jajima i sto je najbitnije biti udaljen bar 15-20 metara od mesta aktivnosti.
Tako da ti trebaju izbacaji od 40+ metara, e kada je sve to ispostovano onda na red dolazi izbor i boja varalice.

Opet se vracam na receno, kazes raubovao je i nije uzeo brzotrza, a da li si probao glavinjaru ili nekog srednje ronca poput calypso F6 ili Rapala countdown?
Zapamti da i ako je na povrsini cirkus, nikako ne mora znaciti da se tu hrani, nista ti ne znaci gde on zavrsava rad(pravi raub), bitno je gde ga zapocinje.
Bucov je najuporniji od svih grabljivica i u stanju je da metrima fanaticno juri zrtvu.

Imao sam ja te situacije XXX puta, vecinom je tada hteo strimere, zare,popere,brzotrze koji se vode tik ispod povrsine..., ali bilo je i situacija kada nista nije miriso a bacao sam sve sto imam od pri i povrsinskih varalica, medjutim tada je u srednjem sloju uzimao cak i belog tvistera

Lala 4ever!

bunjevac Ishmerish 19.10.2012. 15:36 #448537

broj poruka: 578

Zemo kakva je voda na tisi ovih dana ,mi muku mučimo jer ćemo uskoro da pecamo u polju.Na topoli pala voda za 1.8 metara pa se bojim ako ne padne ove zime neka velika kiša ili mećava da će akumulacija jednostavno umreti.
Ishmerish Uzas zemo, ne moze gore! 19.10.2012. 23:13 #448603

Evo pogledaj sta se desava na severu Madjarske: http://is.gd/9ddsmr

Bila je malo skocila posle ovih kisa, ali je sada pala jos vise nego pre njih i ovo je definitivno najnizi vodostaj od kad je ja pamtim.

Kod mene riba uposte ne radi, eventualno Bucov i to na misice i na veliko iskustvo.

Lala 4ever!

STRANA 5 OD 13  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs