Prica se o cuvanju reka, kanala... Pa tek razne firme, pribori, viljuske, nozevi u kutijama, ma sta hoces... A ja imam prosto pitanje, a zasto u ovoj bednoj drzavi mi ne mozemo jedno, pazi, JEDNO jezero da sacuvamo?! Reke su mislena imenica, ja trazim samo jedno vrhunsko jezero koje ce Srbija imati, i gde cu ja iskoristiti Centuri 13` 3.5lb. . . . . . .
Stvarno ne zelim da pecam na ribnjacima, gde ce mi stap od 2.7m. zavrsiti posao i najlon od 0.20 s`kojim cu izvaditi svinju od 15kg. bez problema.
TUGA, CEMER, JAD!
ALO, pa Rumunija, ej Rumunija cigansture najvece, pa imaju vrhunsko jezero, Svetski poznato(Sarulesti) a mi da nemamo, a sta smo bili za te cigane...
Ma ciniti se... Raspakujem fider, peckam belu, valjam po rukama hranu, brisem ruke krpicom od slinave deverike, pa onda odradim sistem sa kederom na taj isti fider, peckam smudjeve kilase...
Bezi, odlazim, pocinje voda na usta i adrenalin, polupacu nesto...
:: ali druze nemoj da si sebican :: :: Tebi je to trip zbog onih Saranskih prasadi, a ja bi crko od smora na tom jezeru
:: ali druze nemoj da si sebican :: :: Tebi je to trip zbog onih Saranskih prasadi, a ja bi crko od smora na tom jezeru :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Volim i ja varalice, ali ko se jednom razboli od piska signalizatora, taj je res pecen do kraja zivota! Sida, seljacko rumenilo i ova bolest su ne izlecive...
:: nema, evo vec punih 10 godina :: :: Moja riba je Bucov i tu tajne nema, za ne daj boze moze da posluze mladica,stuka,smudj. :: :: Varalica all the way!!!
Pecao tamo xx puta, ma fantazija ziva, pogledaj kakvi su lepi i utovljeni. Milina ziva, ne znam da li mi je na stapu(3.5lb.) saran od 5 ili 15kg.
:: Nego, jel` bio neko na Debeljačkim jezerima :: Na slikama izgleda lepo, ima 4 ili 5 jezera, i ulov je izgleda fin: http://tiny.cc/whbiqw :: :: Samo da se ovo sranje od zime povuče, da kupam udice k`o čovek
Ja pobegnem od gradske vreve u tri lepe, da ne čujem telefone i ostala sranja, i signalizatore trzaja ne podnosim. Uvek se smestim što dalje od likova koji montiraju rod-pod, šator, i pište svakih 20 sekundi kao detektor metala. Jeb`o vas miš, gde nestade ono pecanje gde gledaš u vrhove štapova i sam sve uradiš? Ovako stavi rod-pod, stavi signalizator, stavi svinger, jebiga, samo još električni čekrk da izvuče ribu umesto vas... Razumem ja šarandžije kampere ali tvrdim da signalizator trzaja nema šta da traži kada ideš da uživaš u prirodi...
:: Volim i ja varalice, ali ko se jednom razboli od piska signalizatora, taj je res pecen do kraja zivota :: Sida, seljacko rumenilo i ova bolest su ne izlecive.. :: :: :: :: nema, evo vec punih 10 godina :: :: :: :: Moja riba je Bucov i tu tajne nema, za ne daj boze moze da posluze mladica,stuka,smudj. :: :: :: :: Varalica all the way!!! ::
U jeee kakva tuga ..Sva tri linka sam pregledao i proizvode,zar je moguce da je tolika pustos?! Od svega za licne potrebe sam nasao Sportex Black Arrow i neku Daiwu masinu cisto da bi napravio spoj tj kad bi bio prinudjen,ovako mi se i ne svidja..
Vobleri nikakvi,kasika nema ni na vidiku..Dam je bio zakon i ostao,sreca pa sam pokupovao na vreme,sad mi stoji ..Rapale standard mada koliko vidim to sad i nije toliko skupo koliko je nekad bilo i ako smo imali jaci standard.Rapala oko 1000 din,nije strasno..
Generalno je najbolje otici u Madjarsku lepo kupiti sta te zanima,eventualno u Austriju ,Nemacku ko moze..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Imaš po radnjama i oglasima, ili ispod Pančevačkog mosta u Bg-u :: Ja sam našao ovo :: radnje :: http://tiny.cc/w39hq :: http://tiny.cc/vbaiq :: http://tiny.cc/3eaiq :: :: oglasi :: http://tiny.cc/r89hq :: http://tiny.cc/n99hq :: http://tiny.cc/pgaiq :: :: Ima i neki lik na ribolovci.rs forumu je dobijao od nekoga iz Amerike, mada sam prilično siguran da ih ima dosta i u Mađarskoj :: :: Za štapove, kao što sam rekao ranije, pogledaću ET, ali mi je Cormoran no1, čak mi bull fighter bolje leži u ruci od dosta skupljih daiwa modela.. :: :: :: http://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
Ma sarandzije su samo izgovor da se pobegne od zena
06.01.2013. 21:49
status: user broj poruka: 7285
na nedelju dana i da se jede i pije, kad ih vidis sa svom onom opremom, koja u ne retkim slucajevima daleko premasuje vrednost tog auta kojim su dosli....
Svaka vama cast momci, ali hvala lepo, pecao sam svim mogucim sistemima, neke od najlepsih riba sam na dubinku dobio, ali prva ljubav zaborava nema i sto sam stariji sve vise uvidjam da cu uskoro samo i iskljucivo bacati varke!
Pa ne proizvodi se više taj model, napisao je Gliga gore. Ima veliki izbor u formax-u, plovku i ispod Pančevca.Za varke se ne isplati ići preko. Samo ovde imaš milijardu varalica svih vrsta: http://tiny.cc/mbciqw
Kako smo 80-ih i 90-ih sa jednim leptirom, jednom kašikom i jednim voblerom mlatili ribu, sad je extra ponuda mamaca, ali ribe nema...
Znam ja da je to stariji model kao i HM Turbo 6/8/9 na Sportex HM Turbo 9 je pecao Blaf kad su isli na Nilskog grgeca.. Nego ja nadjoh da ima na stanju,cena negde oko 260 eur za model od 3m!
A volbleri izgleda mene ne privlace ili trazim malo jacu klasu..Ono je sve nesto previse sareno (ne mislim na boju) ako me razumes..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Iako sam rođen i odrastao na Dunavu, kao i moji ćale i deda, obožavam pecanje, ali nikada ne bih davao više para na štapove i mašine, pogotovo pored ovakve ponude. 70% je u pitanju sreća, a 30% su znanje i osećaj.Svi smo mi nekada doživeli nas da pored 100 pecaroša na jezeru ili reci sa brdom opreme, neki dedica sa bambusovim štapom ili germinicom postidi da se pokrijemo ušima.realno, 50-100e za štap i isto toliko za mašinicu je neka realna suma ako voliš kvalitetnu stvar za pecanje.Za hobi i vikedn pecaroše čak i za tri hiljade može da se kupi komplet štap i mašina koji završavaju posao samo tako.Nemamo mi ni vode ni ribu za besnu opremu, ne računajući ove čudovišne utovljene šarane na revirima jer oni više spadaju u kategoriju svinja...
:: Znam ja da je to stariji model kao i HM Turbo 6/8/9 na Sportex HM Turbo 9 je pecao Blaf kad su isli na Nilskog grgeca. :: Nego ja nadjoh da ima na stanju,cena negde oko 260 eur za model od 3m :: :: A volbleri izgleda mene ne privlace ili trazim malo jacu klasu..Ono je sve nesto previse sareno (ne mislim na boju) ako me razumes. :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Upravo tako, da bih osetio neki filing, moram da ga izvadim fider stapom predvidjenim za velike deverike i sarancice oko 1-2kg.
:: Iako sam rođen i odrastao na Dunavu, kao i moji ćale i deda, obožavam pecanje, ali nikada ne bih davao više para na štapove i mašine, pogotovo pored ovakve ponude :: 70% je u pitanju sreća, a 30% su znanje i osećaj.Svi smo mi nekada doživeli nas da pored 100 pecaroša na jezeru ili reci sa brdom opreme, neki dedica sa bambusovim štapom ili germinicom postidi da se pokrijemo ušima.realno, 50-100e za štap i isto toliko za mašinicu je neka realna suma ako voliš kvalitetnu stvar za pecanje.Za hobi i vikedn pecaroše čak i za tri hiljade može da se kupi komplet štap i mašina koji završavaju posao samo tako.Nemamo mi ni vode ni ribu za besnu opremu, ne računajući ove čudovišne utovljene šarane na revirima jer oni više spadaju u kategoriju svinja..
Ima toga nije da nema.. U svemu postoji klasa i sa razlogom je tako.Stap od 100 eur sigurno da nije isti kao onaj od 300 eur. To ti je ista filozofija kao sa grafickim kartama..Ne treba ti grafulja iznad 150 eur mozes da igras sve igre u full-u.Jeste ali u kojoj rezoluciji,filteri,u kojim detaljima itd.. I pored svega toga postoji nesto sto se zove entuzijazam a to nas prati kroz sve sfere interesovanja. Razlika je u tome ko i koliko moze sebi da priusti..
Da te odvedem kod coveka koji je platio 30 000 eur kucno ozvucenje pa ti vidi :) Ja sam mu rekao da je ludak jer meni to nije pojmljivo ali on to moze sebi da priusti,uziva u tim stvarima tako da mogu to da razumem..Mislim zvuk je do loptice ali cifra je da se zaledis i ostanes vecno u toj fazi :)))
Ne kazem ni da ti nisi u pravu ali mislim da ipak ne moze da se generalizuje.
P.S.Uhvatih ja soma 6.5 kg na stap za klena :)))
Jesam pravio sam ali sam brzo odustao jer nemam zivaca.. Inace imam mladjeg kolegu kome je to lepo poslo za rukom i fino mu rade vobleri i lepo su se pokazali.Prosli su na `trzistu` .
Nije stvar na oko,i vobler ima svoj kvalitet,od vrste materijala od koga je pravljen preko zavrsne obrade i samog rada.Ma kad ga uzmes u ruku znas sa cime imas posla..
Rucni rad sam cenio,ima tih poznatih imena koji prave odlicne voblere i radije sam njih kupovao jer su bili u boljem kvalitetu.. Koliko mi je samo puta pukao kljun kod grafoprometovih ruznih pacica,samo jedan primer..Iskrivim trokraku dok si rekao keks itd.Da ne duzim..
Tvrdim da između štapa od 100 i 300e nema razlike.Za muziku je u redu, ima ljudi kojima je sluh istančan do savršenstva, ali meni niko nikada neće moći da dokaže da je osećaj drugačiji između štapa od 100 i 10000e jer to jednostavno nije tako.Sve preko tih tvojih 300e je proseravanje i smišljeno je samo i jedino da bi se uzimale pare.Daj stručnjaku vrbov prutić i izvadiće bilo koju ribu na njega, a daj budali štap od 1000e i polomiće ga kačenjem udice za sopstveno dupe...Nemoj da porediš grafičke i štapove za pecanje jer štap od 300e+ ne može da ti pruži osećaj koji ne postoji na drugom štapu za pecanje. Ako hoćeš vrhunski osećaj, pecaj šarana mušičarskim štapom.Ja sam pecao kedere mušičarcem i osećaj je neverovatan. :)
Skuplji štap od 300e neće sam da izvadi ribu i neće izdržati veće opterećenje od onog od 50-100e ako se pravilno koristi.Osećaj neće biti bolji na skupljem štapu nego na onom koji je bolje izbalansiran, a tu cena nema neku bitnu ulogu.Entuzijazam u slučaju pecanja je po meni glupost ako daš recimo 500e na mašinicu za pecanje.Ljudi koji toliko para daju na pribor za pecanje to rade samo da bi se hvalili ili parirali društvu jer pogotovo ribolovci vole da se hvale i lažu...
:: pravim ih ja i znam o cemu govorim...., samo krsten air brush nije ispod 100 :: A gde je zubarska zica, lexan, boje,epoxy, lakovi, i ceo sijaset alata :: :: Da ne govorim koliko je otrovan posao :: Ali kada uhvatis na svoj vobler nema jacek osecaja :: :: Ovaj je lovio jesenas, mada je ovo moje silikonsko postrojenje :: :: http://www.dodaj.rs/f/3a/Pj/18SnzfOG/1/5b-bfc.jp :: :: :: PS: slazem se za stapove, za nase uslove sve preko 100-130€ je bacanje para :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647723. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.