A joj sad sam registrovao ovo, brate kazi drugu da je fenomen, i to nije sw otkljucavanje nego brate operator ga unlokuje ne vidim problem
:: ma proverio sam..Fra Orange. koliko sam video 100e je za njega. :: :: A i citao sam iskustva nekih korisnika i licno drugar jedan je odradio takvo sw otkljucavanje u simfree...kaze fon mu je drasticno sporiji nego pre :: :: :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 16gb Ripler 1600 cl :: Asus 7970 DirectCU II TOP :: Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: LG 277L-BN :: :: MacBook Air 13. :: ::
Ako je, na primer 3GS, koji radi pod nekim iOSom 4x, onda ga provajder otkljuca i morate apdejtovati telefon. Ako bi ste to uradili u danasnje vreme, to znaci da je jedini moguci update na iOS6.1, sto znaci poprilicno usporenje za 3GS. Naravno na 4 ili 4s to nebiste primetili, ali u teoriji i na 3GSu moze da se dogodi. Mozda se upravo to dogodilo tvom drugu, a mozda se ne razume dovoljno, pa je samo konstatovao da mu je fon sporiji :) Mozda samo treba da se uradi novi clean restore, mozda je on uradio uphrade, pa telefon nesto baguje... Svakako ste u pravu sto se tice toga da procedura ne utice na brznu telefona, ali splet okolnosti moze. Preporuka za Ogija... Ja bih dao 100e za otkljucavanje, to se vise isplati nego bilo koja Stelth SIM varijanta. Opet, sve zavisi koliko si ga platio, i koliko je star. A i koliko ja vidim za Orange je 150e, to je vec puno :) Ako mu uskoro istice 2 godine, salji mail provajderu da ti ga otkljucaju za Dz. obavezni su po zakonu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Posle svega ovoga sto sam procitao vidim da je za mene sve to spansko selo jer zaista nikada nisam ulazio u te vode oko zezanja sa otkljucavanjem, jailbreak-ovanjem i ostalim stvarima i vidim da moze dosta toga da podje naopako i da me sredjivanje (ako je izvodljivo uopste) izadje vise od vrednosti pola telefona.
Ako je neko voljan da mi objasni sledece: 1. kako da saznam da li je moj telefon sim-free? Da li to ima neke veze sa baseband-om? U pitanju je verzija 06.15.00. Imam ga vec dve godine, uzet je iz Francuske (tako mi je receno) i ako nije sim-free da li postoji mogucnost da saznam sa koje je mreze da posaljem mail provajderu da ga otkljucaju. 2. ako ga otkljucaju i postanje sim-free da li u tom slucaju prilikom upgrade-a na iOS 6.1 mora da se pravi custom IPSW ili ne mora i moze da se slobodno promeni baseband (sto bi meni odgovaralo da bi proradila navigacija)? 3. kada je sim-free onda se samo radi jailbreak? Ne mora da se otkljucava?
Izvinjavam se ako zvucim smesno, ali zaista su mi cela procedura i termini totalno strani... Vidim da moze da dodje do komplikacija zescih, a zelim da uradim upgrade na iOS 6.1 zbog problema koje sam naveo (bluetooth i navigacija).
U pitanju je iPhone 3GS 16GB! Trenutni iOS: 4.1 (8B117)
Hvala unapred! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
1. Nema nikakve veze sa Basebandom. Imas nekakve programcice na netu, koji ti kazu sa koje je mreze, ne znam tacno izguglaj. Mislim da mogu i u nekom servisu da ti kazu, a ovaj lik sto ih otkljucava naplacuje tu proveru oko 1000 din. EDIT: Ako si 100% siguran da je iz Francuske, napisi mail svim provajderima na APP (Ako Prodje Prodje), sa IMEI telefona, pa onaj kod koga je kupljen, on ce ti ga otkljucati :) To samo ako ne uspes da saznas tacno sa koje je mreze... 2. Ne mora, jer ti je telefon otkljucan i Baseband je slobodan, tako da slobodno mozes da ga apgrejdujes. Naravno sa apgrejdom gubis Jailbreak, ali to je vec druga prica. Telefon ti i kao takav ostaje potpuno funkcionalan, samo ne mozes da ubacujes krekovane aplikacije. 3. Upravo tako.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: 1. kako da saznam da li je moj telefon sim-free? Da li to ima neke veze sa baseband-om? U pitanju je verzija 06.15.00. Imam ga vec dve godine, uzet je iz Francuske (tako mi je receno) i ako nije sim-free da li postoji mogucnost da saznam sa koje je mreze da posaljem mail provajderu da ga otkljucaju :: 2. ako ga otkljucaju i postanje sim-free da li u tom slucaju prilikom upgrade-a na iOS 6.1 mora da se pravi custom IPSW ili ne mora i moze da se slobodno promeni baseband (sto bi meni odgovaralo da bi proradila navigacija) :: 3. kada je sim-free onda se samo radi jailbreak? Ne mora da se otkljucava :: :: Izvinjavam se ako zvucim smesno, ali zaista su mi cela procedura i termini totalno strani... Vidim da moze da dodje do komplikacija zescih, a zelim da uradim upgrade na iOS 6.1 zbog problema koje sam naveo (bluetooth i navigacija) :: :: U pitanju je iPhone 3GS 16GB :: Trenutni iOS: 4.1 (8B117 :: :: Hvala unapred :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
@VMARC E hvala puno! Znaci ako saznam sa koje je mreze i otkljucaju mi telefon posle samo uradim upgrade na iOS 6.1 i uradim jailbreak i to je to... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
TAKO JE! Evo, inspirisan ovim nasim caskanjem, googlao sam AT&T otkljucavanje i poslao me je na sajt sa online zahtevom. Imam prvi iPhone 1 sa te mreze i poslao sam im IMEI. Trazili su mi samo par osnovnih podataka: IMEI, ime, prezime, mail i gde je telefon kupljen. Sada cekam 7 dana da vidim da li ce da mi ga otkljucaju :))
:: @VMARC E hvala puno! Znaci ako saznam sa koje je mreze i otkljucaju mi telefon posle samo uradim upgrade na iOS 6.1 i uradim jailbreak i to je to.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
xaxa... :) Dobro je sto znas sa koje je mreze... Ja sam googlao, ali nisam nasao (jos uvek) nikakvo free resenje za proveru. Ima nekoliko sajtova za tu svrhu, ali je gomila uslugu nudila besplatno do pre par dana, vise ne... Video sam da se kuca `*#06#` za IMEI broj... To nisam znao... Idemo dalje, mozda i nadjem neko free resenje da mi proveri sa koje je mreze. Telefon je kod mene dve godine, uzet je kao nov. Ne verujem da ugovorna obaveza traje duze od ovog perioda. Nadam se samo da nije `cornut` u Francuskoj... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: TAKO JE :: Evo, inspirisan ovim nasim caskanjem, googlao sam AT&T otkljucavanje i poslao me je na sajt sa online zahtevom. Imam prvi iPhone 1 sa te mreze i poslao sam im IMEI. Trazili su mi samo par osnovnih podataka: IMEI, ime, prezime, mail i gde je telefon kupljen. Sada cekam 7 dana da vidim da li ce da mi ga otkljucaju :) :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: @VMARC E hvala puno! Znaci ako saznam sa koje je mreze i otkljucaju mi telefon posle samo uradim upgrade na iOS 6.1 i uradim jailbreak i to je to.. :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: ::
Ja sam digao 3GS jedan na 6.0.1 radio je isto kao na 5.0.1
Inače pošto je taj 3GS na 06.15 što je iPad baseband znači da nije simfree. __________________ Scourge of PCBerza
:: Ako je, na primer 3GS, koji radi pod nekim iOSom 4x, onda ga provajder otkljuca i morate apdejtovati telefon. Ako bi ste to uradili u danasnje vreme, to znaci da je jedini moguci update na iOS6.1, sto znaci poprilicno usporenje za 3GS. Naravno na 4 ili 4s to nebiste primetili, ali u teoriji i na 3GSu moze da se dogodi. Mozda se upravo to dogodilo tvom drugu, a mozda se ne razume dovoljno, pa je samo konstatovao da mu je fon sporiji :) Mozda samo treba da se uradi novi clean restore, mozda je on uradio uphrade, pa telefon nesto baguje.. :: Svakako ste u pravu sto se tice toga da procedura ne utice na brznu telefona, ali splet okolnosti moze. :: Preporuka za Ogija... Ja bih dao 100e za otkljucavanje, to se vise isplati nego bilo koja Stelth SIM varijanta. Opet, sve zavisi koliko si ga platio, i koliko je star. A i koliko ja vidim za Orange je 150e, to je vec puno :) Ako mu uskoro istice 2 godine, salji mail provajderu da ti ga otkljucaju za Dz. obavezni su po zakonu :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Imam 3G. I posle jailbreak i 3 aplikacije, koje mu omogucavaju `sim-free` fazon, telefon je definitivno sporiji. Naravno tih par aplikacija je zbog 06.15 baseband. Da bi uopste mogao da napravim, nazovi, sim-free fon. I najgore od svega je, sto sam nasumicno, bilo kada, bilo kog trenutka, utripuje `no sim installed`, sam od sebe. Desi se sutra ili posle metar dana.
I posle dugogodisnjeg koriscenja iPhone, shvatio sam da je mnogo lakse root-ovati Android fon, nego se zajebavati sa Jaibreakom, basebandom i ostalim aplikacijama, koje cine iPhone `upotrebljivim`.
To nije simfree fazon nego sw unlock. 06.15 je dodatno bagovit baseband jer je izvorno od ipada. Sve to sto si naveo je apsolutno suvisno ukoliko kupis simfree telefon u startu.
To NIJE!!! SIMFREE telefon i NEMA VEZE sa ovim nacinom otkljucavanja niti usporavanja usled istog...
:: Imam 3G. I posle jailbreak i 3 aplikacije, koje mu omogucavaju `sim-free` fazon, telefon je definitivno sporiji. Naravno tih par aplikacija je zbog 06.15 baseband. Da bi uopste mogao da napravim, nazovi, sim-free fon. I najgore od svega je, sto sam nasumicno, bilo kada, bilo kog trenutka, utripuje `no sim installed`, sam od sebe. Desi se sutra ili posle metar dana :: :: I posle dugogodisnjeg koriscenja iPhone, shvatio sam da je mnogo lakse root-ovati Android fon, nego se zajebavati sa Jaibreakom, basebandom i ostalim aplikacijama, koje cine iPhone `upotrebljivim`.
@nemanja21 Ako se odnosi na moje postove - da li zelis da kazes da kazes da nema nista od pokusaja da mi provajder otkljuca telefon? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
hehe ma dze 4s moze biti 2 god star bona zeno :) . Ovaj moj je kupljen u avgustu-sept 2012. U svakom slucaju xsim mi odlicno radi, za svo ovo vreme mi je 1-2 samo zabagovao fon, morao sam da ga aktiviram na itunes. Tesko da mi 100 a pogotov 150e vredi razlike..radije bih doplatio za iphone 5 onda...mada preskocicu 5-cu sigurno.
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
@markopvict da znas da jesam .) ..ono kad mi daum rece , zabrikovao si ga, xsim ti vise ne vredi..prvo mini slog a drugo gledam gde sam ostavio onaj ashov da vas isklepam po vugla :D
@Daum jbte jel ti igras onu dotu ikako ?
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
Ako ti nije problem reci mi gde mogu besplatno da saznam carrier-a? imsi kod sam nasao preko programa iTools 2012. Samo mi nije jasno zasto kaze da je Region: Germay... Meni je lik pri kupovini rekao da je iz Francuske... A i nesto je na zadnjoj strani i zalepljeno (20mm x 3mm od prilike) i pise jako sitnim slovima na Francuskom...
Telefon je proizveden 46 nedelje 2010. godine. Ako je bitno. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: odnosi se na kolegu iznad. koji ti je carrier mozes besplatno da saznas preko imsi koda :: :: ::
A nego sta je? Krompirov rodjak. Kako god ga zvao SW ili Sim free, on postaje slobodan za karticu bilo kog provajdera.
Mozda je baseband bagovit zbog tog prikaza za `no sim`, ali posle jailbreak i tih par programa definitivno je sporiji.
Jbt. pa tu mi telefon stoji na izdahu, jer mu je baterija rikavela. I znam kako se ponasa, jer sam mu par puta radio jailbreak, samo zato sto se 2 puta zaglupio. I jedino je na njemu, ne znam zasto jailbreak uspevao prvo sa greenpoison, pa tek sa redsnow. Samo sa redsnow nije mogao. I da usporio je dosta. Jer sam ulazak u settings traje dugo. Ili u bilo sta da udjem od njegovog.
Evo ako treba snimicu fon koliko je spor, posle jailbreak. You infidels. .)
Jos jedan minus sto se tice Apple-a. Nemogucnost zamene baterije, a da ne prodjes papreno uz jos par gluposti.
Kupovina sim-free iPhone 5, 16GB te iznosi jedno 600 evra ili 370 eur za 4s 8GB verziju. Sto i nije lose, ako sturnes napolje i kupis tako. Ali minus je, sto nemas ovde garanciju i opet baterija.
:: To NIJE!!! SIMFREE telefon i NEMA VEZE sa ovim nacinom otkljucavanja niti usporavanja usled istog... :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: Imam 3G. I posle jailbreak i 3 aplikacije, koje mu omogucavaju `sim-free` fazon, telefon je definitivno sporiji. Naravno tih par aplikacija je zbog 06.15 baseband. Da bi uopste mogao da napravim, nazovi, sim-free fon. I najgore od svega je, sto sam nasumicno, bilo kada, bilo kog trenutka, utripuje `no sim installed`, sam od sebe. Desi se sutra ili posle metar dana :: :: :: :: I posle dugogodisnjeg koriscenja iPhone, shvatio sam da je mnogo lakse root-ovati Android fon, nego se zajebavati sa Jaibreakom, basebandom i ostalim aplikacijama, koje cine iPhone `upotrebljivim`.
:: Ako ti nije problem reci mi gde mogu besplatno da saznam carrier-a? imsi kod sam nasao preko programa iTools 2012. Samo mi nije jasno zasto kaze da je Region: Germay... Meni je lik pri kupovini rekao da je iz Francuske... A i nesto je na zadnjoj strani i zalepljeno (20mm x 3mm od prilike) i pise jako sitnim slovima na Francuskom.. :: :: Telefon je proizveden 46 nedelje 2010. godine. Ako je bitno :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: odnosi se na kolegu iznad. koji ti je carrier mozes besplatno da saznas preko imsi koda :: :: :: :: :: ::
`22001` 22001 - MOBTEL - Montenegro 22001 - MOBTEL - Serbia 22001 - MOBTEL - Yugoslavia **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: koji ti je prvih 5 cifara imsi koda :: :: :: :: Ako ti nije problem reci mi gde mogu besplatno da saznam carrier-a? imsi kod sam nasao preko programa iTools 2012. Samo mi nije jasno zasto kaze da je Region: Germay... Meni je lik pri kupovini rekao da je iz Francuske... A i nesto je na zadnjoj strani i zalepljeno (20mm x 3mm od prilike) i pise jako sitnim slovima na Francuskom.. :: :: :: :: Telefon je proizveden 46 nedelje 2010. godine. Ako je bitno :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: :: :: odnosi se na kolegu iznad. koji ti je carrier mozes besplatno da saznas preko imsi koda :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Mada mi, kada udjem u SAM pise sledece: `Your iPhone is currently FactoryActivated - this means you are hacktivated. Until you are not hackivated your phone cannot be activated so SAM is disabled. Please try `Revert Lockdownd` under Utilites and disable `Hackivate`.`
Ali sam mogao da udjem u `More information` i video sekciju `SIM Details` i `SAM Details` iz koje sam i procitao novi IMSI number.
Koliko vidim na listi ga nema, ali dole u komentarima je neko pitao zasto `26206` nije na listi i receno mu je da je u pitanju: `T-Mobile Deutschland`!
I kaze da je u pitanju: Network name: T-Mobile Deutschland GmbH Operator name: T-Mobile / Telefonica **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: to ti je imsi sa ubacenog sima. instaliraj sam taj sa linka i procitaj pod sam details sta kaze (ne sim) :: :: ::
Da li sam upravu sto se tice informacija koje sam izvukao i koji bi mi bio sledeci korak da mi provider otkljuca telefon? Koje su jos informacije potrebne?
Zanima me kako to da mi je lik od koga sam uzeo telefon rekao da je iPhone iz Francuske, a ovde se lepo vidi da je u pitanju Nemacki provajder?
Mada, kazem, ima neku malu nalepnicu (od prilike 20mm x 3mm) i na njoj sve pise na Francuskom. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60461. Broj poslatih odgovora: 647966. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.