Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
NVIDIA Launches Quadro K6000...
STRANA 2 OD 2
obradmi Re: Re: ... 24.07.2013. 23:47 #506252

status: user
broj poruka: 7719
Nije to samo AMD da je utero karu Nvidia nego i Intel nudi po manjoj ceni u Mac book pro.
Tu je Nvidia isto izbacen ,znaci Nvidia ili precenjuje sebe ili nesto nije u redu.Jedino je ostala u Microsoft tabletu Microsoft surface medjutim tu je napravljen veliki gubitak Microsoftu od 900 miliona dolara zbog slabe prodaje,necu da kazem da je zbog Nvidia ali je tako.Tako da po meni pre ce biti da nesto nije u redu sa Nvidia menadzmentom.

:: Moguce da vise pravi para od HPC trzista ako si na to mislio ,to je druga planeta
:: u odnosu na ovo
::
:: :: @Obrad
:: ::
:: :: Ti si tebra nesto pomesao..Niko nije pominjao koja kompanija finansijski bolje stoji vec da svaka gleda da profitira
:: :: nVidia daleko vise zaradjuje od radnih stanica /super computer-a nego sto bi zaradjivala sa Apple Mac pro sistemima
:: :: Ja to pricam..To je sitan profit u odnosu na neke daleko profesionalnije namene
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Pa poslednji Mac Pro.. 25.07.2013. 00:03 #506259

broj poruka: 18472
Je bio sa K5000 a on je Kepler based samo sto je koriscen GK104.GK110 je generalno kompleksniji i skuplji chip!

Obzirom da K6000 tek sad treba da se pojavi videcemo da li ce postojati neka revizija sa Mac Pro varijantama bazirana na GK110!

K5000 - potrosnja smesna..A skoro duplo je jaci od Quadro 6000.

http://www.nvidia.com/object/quadro-k5000.html#pdpContent=2

Poredjenje i rezultati :

http://i39.tinypic.com/2lnh3lu.jpg

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

gile23 ... 25.07.2013. 00:25 #506260

broj poruka: 9121
http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493.html

Zakljucak procitaj ovde koliko se AMD popravio i koliko tu snage ima:

http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493-33.html

Negde u testovima W7000 razvali K5000, negde K1000 razvali W9000 - sve je do software-a. Iako ta karta ima toliko CUDA cores, njih ce koristiti samo ukoliko je softver optimizovan. Gore sam ti napisao zasto jedni imaju 10% trzista, a drugi 90%.

Sto se tice nVidia,ne ide ni njima sjajno, Tegra 4 je onako, jer je samo jedan u nizu Qualcomm-a u rangu Tegra 4, Qualcomm je razvijao taj cip godinu dana uz 2 dodatna, nVidia 2 godine, da ne ulazimo u pricu da Qualcomm obezbedjuje i LTE cipove paralelno sto nVidia nema ni u planu itd.

Tegra 4 je bumpovana u novom Nexusu, presli su na Snapdragon. E sada je caka sto je zamisli taj isti Snapdragon ima delic AMD-a u sebi. E sad ko je izgubio Apple ili nV pitanje je, ali cinjenica je da je AMD uzeo sve konzole i novi Mac Pro, moze nVidia da prica sta hoce da demantuje, ali AMD na tome zaradjuje sigurno lepe pare koje bi sigurno nVidia videla u banci.

Btw. sto se tice mobile trzista jedina kompanija koja nudi AMD mobile GPU-ove je AMD, sve ostalo su nVidia, ukljucujuci i Dell Precision.

@Daum Mari poseduje u paleti proizvoda Modo render engine, koji je implementiran u SolidWorks-u koji je zamisli optimizovan za AMD karte. Na stranu sto je Modo render engine onako u kvalitetu.

@Dejzan iMac je imao par godina problem sa prasinom, lepljiva traka je resavala problem. Grafa za Mac Pro je kostala 35k-50k dinara dok je PC ekvivalent bio oko 10k. Staklo na iP4/s koje je pucalo na 3 pada, MacBook Pro koji se pregreva (vecina se pregreva - da ne kazem svi), nedostatak Cut opcije u 21. veku?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Za neupucene i ocajne vernike :))) 25.07.2013. 00:34 #506264

Kad se vec pominje isplativost u odnosu na performanse!

nVidia Quadro K5000 (£1,511) vs AMD FirePro W9000 (£6,445)

OpenGL portion of Maxon Cinebench R11.5

K5000 - 87.36 ________________ W9000 - 74.19

SPECviewperf 11

K5000 - 77.33 _________________W9000 - 21.14

ensight-04

K5000 - 75.41_________________W9000 - 55.11

lightwave-01

K5000 - 72.06_________________W9000 - 51.97

maya-03

K5000 - 118.17________________W9000 - 53.19

K5000 beats the W9000 across the board, and by significant quantities in the all-important 3D modelling viewsets lightwave-01 and maya-03.

Kao sto rekoh..AMD je smesan u PRO segmentu!

@gile

Slazem se da bi svakako nV volela da je napravila profit i sa konzolama,mac i sl..
To niko ne spori ,ovde pricamo o nekim drugim stvarima!

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

MaliAbner Re: Za neupucene i ocajne vernike :))) 25.07.2013. 18:46 #506361

broj poruka: 7767
Dokazao si evidentne stvari...
Oni koji se bave:
OpenGL portion of Maxon Cinebench R11.5,
SPECviewperf 11...
Su definitivno u prednosti...

A oni koji prave pare na SolidWorks-u su u gubitku ako kupe nVidia HW...

I to je ona sustina...

Gile ti je lepo opisao situaciju sa fragmentacijom SW-a tj. njihovom optimizacijom za specifican HW...

Ja jedino mogu da pohvalim nVidia da je nazad popravila `slow properties picking` u AutoCAD-u... to se ne dogadja na mojoj 750M, ali se takodje nikad nije desavalo ni na jednom AMD/ATI od HD4xxx na ovamo...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Kad se vec pominje isplativost u odnosu na performanse
:: nVidia Quadro K5000 (£1,511) vs AMD FirePro W9000 (£6,445)
:: OpenGL portion of Maxon Cinebench R11.5
:: K5000 - 87.36 ________________ W9000 - 74.1
:: SPECviewperf 11
:: K5000 - 77.33 _________________W9000 - 21.1
:: ensight-04
:: K5000 - 75.41_________________W9000 - 55.1
:: lightwave-01
:: K5000 - 72.06_________________W9000 - 51.9
:: maya-03
:: K5000 - 118.17________________W9000 - 53.1
:: K5000 beats the W9000 across the board, and by significant quantities in the all-important 3D modelling viewsets lightwave-01 and maya-03.
:: Kao sto rekoh..AMD je smesan u PRO segmentu
:: @gil
:: Slazem se da bi svakako nV volela da je napravila profit i sa konzolama,mac i sl.
:: To niko ne spori ,ovde pricamo o nekim drugim stvarima
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire ... 25.07.2013. 19:11 #506365

Jos samo kad bi mi pokazao gde je to nV losija u SW (Solid Works) pa da resim tu misteriju :))))

Superior Technology

brutos Re: @ZooLoo 25.07.2013. 20:00 #506367

broj poruka: 190
Da se konachno Farmville igra u fullscreen-u :)

:: Znas cemu sluze te karte
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
gilopile Re: Re: @ZooLoo 25.07.2013. 20:15 #506368

broj poruka: 9459
Djavola! Jucer mi stigla AMD FirePro W9000 i u farmwille mi prijavljuje `no available 3D accelerator on this card in fullscreen, buy a new one, or switch to windowed mode. Call your hardware vendor for support` Zvao podrsku, ali niko se ne javlja :( Drajveri i dx najnoviji...
Sta mi je ciniti? Da igram u wintowed? Da vratim svoju GT8500? Da popiz**s!

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Da se konachno Farmville igra u fullscreen-u :
:: :: Znas cemu sluze te karte
:: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: :: Cooler:TitanVanesa-
:: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: :: MBO:Asus M5A9
:: :: Case:CM Storm Enforce
:: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: Mouse:Mx 51
:: :: Screen: Dell
gile23 ... 25.07.2013. 20:54 #506372

@sky ne mozes tako pravolinijski da gledas, pogledaj test lepo videces da je neki softver izrazito optimizovan za nVidia, drugi za AMD i nema dalje.

Evo pogledaj ovde:

http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493-13.html

Znaci imas situaciju da je W7000 karta brza od W9000 na Solidworks-u, logika? Moje misljenje je da je ovde najbolje iskesirati kes za entry level grafike sto je bio i zakljucak na Solidworks forumu, iskreno njima vise verujem nego Tomshardware jer su tu pravi profesionalci u celoj toj prici, oni dokazase suprotno da je nVidia sporija od AMD-a. Najbolja solucija za pare je W5000 koja u vecini testova dere Quadro 2000, pri cemu su cene prakticno iste (2GB Vrama), a razlika izmedju W5000 i W9000 je u vecini slucajeva relativno mala.

GPU snagu vecina softvera danas lose koristi, sve se bazira na CPU-u, cak i softver Keyshot u kojem je MS izrenderovao Surface je only CPU based. Moje licno misljenje je da bez Xeon-a ovde nema nista :).

@abner Posto si ti u AutoCad-u vise nego sto ja imam godina, reci mi sta taj AutoCad tacno moze meni kao masincu da pomogne, to je program koji je sa jedne strane sve, a sa druge nista :), posto mi je jedan profesor rekao da bih trebalo malo taj AutoCad bolje da proucim od onog klasicnog 2D crtanja? Sa druge strane AutoDesk ima posebne programe koji su znatno bolji od tih parcijalnih delova AutoCad-a tipa Inventor i 3D modeliranje, onda large scale design (fabrike itd.) ima neki poseban tool itd.

Pozdrav!
Dejzan Re: Re: Re: ... 25.07.2013. 21:07 #506374

broj poruka: 3730
Nvidia je izbacena iz igre odavno....
Mac Book Pro,Mac Pro,Mac mini,Mac book Air,.....
Jedino Imac a i to ce se promeniti sad kad izadje nova serija.....
Nvidia tripuje da je jaka a niko je ne jebe 2%....Pa sta reci kad ja sad ne uzimam masinu,graficku kartu...??? Cekao 3 godine i evo ti sad pordje 3 godine i dva mseca...
Cekam oktobar da vdiim sta ce AMD da uradi...Jer dati sad pare na 700 seriju je bacanje para jer ce Maxvell da izadje...Vulkanska ostrva se formiraju....
Kako god Nvidia konzola obecava ... proci ce ko Nintendo game Cube .....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Nije to samo AMD da je utero karu Nvidia nego i Intel nudi po manjoj ceni u Mac book pro
:: Tu je Nvidia isto izbacen ,znaci Nvidia ili precenjuje sebe ili nesto nije u redu.Jedino je ostala u Microsoft tabletu Microsoft surface medjutim tu je napravljen veliki gubitak Microsoftu od 900 miliona dolara zbog slabe prodaje,necu da kazem da je zbog Nvidia ali je tako.Tako da po meni pre ce biti da nesto nije u redu sa Nvidia menadzmentom
:: :: Moguce da vise pravi para od HPC trzista ako si na to mislio ,to je druga planeta
:: :: u odnosu na ovo
:: :: :: @Obrad
:: :: ::
:: :: :: Ti si tebra nesto pomesao..Niko nije pominjao koja kompanija finansijski bolje stoji vec da svaka gleda da profitira
:: :: :: nVidia daleko vise zaradjuje od radnih stanica /super computer-a nego sto bi zaradjivala sa Apple Mac pro sistemima
:: :: :: Ja to pricam..To je sitan profit u odnosu na neke daleko profesionalnije namene
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire ... 25.07.2013. 21:09 #506375

Ti Gilgamesu neces da shvatis poentu.
Ti postavljas situaciuju iz perspektive kako ti vidis.
Ja isticem realnon stanje u pro segmentu manje vise u konsumerskoj klasi..

W9000 je od K5000 skuplji duplo a drasticno slabiji.
U cenovni rang sa K5000 je W8000 a nje tek nema nigde.

W7000 je pristupacnija ali u tom cenovnom rangu imas Quadro K4000 koja je pojede..
O kakvoj ti isplativosti pricas ja nemam pojma kao i o kojoj namenskoj ulozi (koji je sw presudan u poredjenju) ..

A na sve to tema je Quadro K6000 koji je druga dimenzija postojanja za sve pomenuto!

Superior Technology

obradmi ... 25.07.2013. 21:40 #506377

broj poruka: 7719
`Izgleda da AMD firePro radna stanica ima nekoliko keceva iz rukava ,to
se odnosi na OpenCL podrsku za BlackMagic DaVinci Resolve 10 i
Adobe CC sofware suit koji postaju glavni igraci za video obradu
i tu ce biti ozbiljnih hardverskih ubrzanja zahvaljujuci ovim
procesorima.`
Dakle nije slucajnu izabran Firepro ,a sam Apple zna
da Mac pro koriste pretezno za video obradu i ako
se tome doda PCI E SSD koji je 10 puta brzi od klasicnog
hard diska i xeon e5 sta reci nego ludilo .

tu su i komentari Adobe i BlackMagic Davinci koji je nedavno uveo
podrsku za OpenCL ,ocigledno da je OpenCL podrska vise lezi Apple
nego Cuda za ove stvari.
http://nofilmschool.com/2013/06/mac-pro-amd-gpu-firepro-blackmagic-resolve-10-adobe-cc/

Benchmark sa Adobe gde Firepro sa OpenCl odvaljuje Nvidia i
izgleda je to bilo presudno.Apsolutno Apple nije slucajno izabrao Firepro
http://www.fireprographics.com/adobe/
MaliAbner Re: ... 25.07.2013. 22:00 #506379

broj poruka: 7767
AutoCAD ti je iskljucivo tabla za crtanje...

E sad on je jako mocan za sastavljanje kockica ali za tako nesto ti treba stravicno dobra baza prethodnih projekata i naravno secanje gde mozes naci ono sto ti treba...

U poslednje vreme su se pojavile nadogradnje istog za skoro svaku oblast inzenjerstva, i te nadogradnje me totalno nerviraju zato sto se sve radi kroz module i panele... i to mi je totalno bljak...

Generalno to treba samo onima koji nemaju 3D u glavi a ko ima 3D u glavi njemu ne treba nikakav software za modeliranje... zasto?

Zasto sto je gotovo uvek zavrsni proizvod 2D crtez...

Tebi kao masincu u zavisnosti koja oblast masinstva moze da bude dovoljan i 2D, a sta da ti kazem kad vecina ljudi koje ja poznajem u Srbistanu i dalje radi u modelu i ne ume da koristi layout i x-ref... dinamicki blokovi su misaona imenica, niko nema jebene baze podataka nego sve uvek rade iznova ili samo prekotiraju nesto sto je slicne dimenzije (ja to onima koji rade u mom timu ne dozvoljavam)... preciznost je osnovna potreba u AutoCAD-u... aljkavost i trista fontova gde se svaka kota i nota razlikuju to je nedopustivo...
Na projektu gde sam radio kinezi nisu umeli moje 2D crteze iskopa (iskopi su prilicno jednostavni crtezi ali ovaj je bio zajeban, licno sam ga uradio rucno u 2D i potom proverio u 3D) da prebace u Civil 3D, jednostavno nemaju 3D u glavi...
Zuti koji je sedeo pored mene recimo nije mogao da uradi model preliva u 3D iako je imao presek na svakoj jebenoj promeni geometrije...

Masinska oprema za hidroelektrane je prilicno prosta, to su cevovodi, zatvaraci (raznih vrsta) i turbine... sta je recimo zanimljiva stvar kod turbina bas mali broj ljudi ume da sracuna i nacrta spiralu hidroagregata... ja se jos uvek borim i pravim modele savladao sam betonsku spiralu za kaplana ali ne umem lepo da uradim spiralu za fransis turbinu... dizalice i tako to radim samo sa pravougaonicima ne zamajavam se time posto meni oprema nije bitna... kompresori ormani i slicno takodje smo pravougaonik broj i legenda...

Na projektu u Maleziji isporucioc opreme je Alstom i oni sve rade u SW... a kasnije sve izbacuju u DXF kako bi crteze prosledili ostalim ucesnicima na projektu... Alstom Indija e to su ti ganferi neajgore vrste, likovi nemaju nikakvog iskustva i traze da dimenzije betona budu na tri decimale a pri svemu tome oni mase svoju opremu u decimetrima... Alstom indija i kina bezati od ta dva... koji su to prevaranti...

Ako ces nesto raditi u tom masnistvu u srbistanu se neces napucati parama jedino da kao i mnogi nasi potrazis uhlebljenje u slovenackom Litostorju ili Metalni, pa cak i krvatski Koncar... kod nas je nekad bio dobar Gosa ali to je razbucano od kad su ga uzeli indijanci...

Drzi se ti tog SW, to je koliko sam ja shvatio bolje od AutoCAD-a za 3D modeliranje u masinstvu...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: @sky ne mozes tako pravolinijski da gledas, pogledaj test lepo videces da je neki softver izrazito optimizovan za nVidia, drugi za AMD i nema dalje
:: Evo pogledaj ovde
:: http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493-13.htm
:: Znaci imas situaciju da je W7000 karta brza od W9000 na Solidworks-u, logika? Moje misljenje je da je ovde najbolje iskesirati kes za entry level grafike sto je bio i zakljucak na Solidworks forumu, iskreno njima vise verujem nego Tomshardware jer su tu pravi profesionalci u celoj toj prici, oni dokazase suprotno da je nVidia sporija od AMD-a. Najbolja solucija za pare je W5000 koja u vecini testova dere Quadro 2000, pri cemu su cene prakticno iste (2GB Vrama), a razlika izmedju W5000 i W9000 je u vecini slucajeva relativno mala
:: GPU snagu vecina softvera danas lose koristi, sve se bazira na CPU-u, cak i softver Keyshot u kojem je MS izrenderovao Surface je only CPU based. Moje licno misljenje je da bez Xeon-a ovde nema nista :)
:: @abner Posto si ti u AutoCad-u vise nego sto ja imam godina, reci mi sta taj AutoCad tacno moze meni kao masincu da pomogne, to je program koji je sa jedne strane sve, a sa druge nista :), posto mi je jedan profesor rekao da bih trebalo malo taj AutoCad bolje da proucim od onog klasicnog 2D crtanja? Sa druge strane AutoDesk ima posebne programe koji su znatno bolji od tih parcijalnih delova AutoCad-a tipa Inventor i 3D modeliranje, onda large scale design (fabrike itd.) ima neki poseban tool itd
:: Pozdrav!
gile23 ... 26.07.2013. 15:15 #506449

Prvo da ti se zahvalim na iscrpnom odgovoru :). SolidWorks je organizovan kroz te module, mozes svaki modul iskljuciti ili ukljuciti ukoliko ga ne koristis. Tesko da iko moze da zna sve module kako treba na visokom nivou. Da ne bude da se hvalim inace SolidWorks imam sertifikat koji ima 19 ljudi u drzavi - CSWP, cilj je da do kraja faksa izvucem sertifikat CSWE koji ima samo 1 lik koji trenutno radi u Boeing-u.

Pazi to za 3D u glavi jeste ok, ali ako dodje sklop od recimo 20 delova (relativno mali broj), to je muka, ali prava muka, pre se to radilo rucno, kada pogledam kako je to bilo pre kada je moj otac zavrsio fakultet pre skoro 40 godina zaprepastim se (preko je zavrsio fakultet), kada pogledam njegov crtez kao istampan deo. Ali to je barem u masinstvu davno proslo vreme. Danas se izmodelira deo, uradi ispitivanje, onda uradi simulacija kretanja dela pa se onda u samoj simulaciji uradi analiza. Na kraju dobijes video file gde imas kretanje dela uz izvucene deformacije na krticnim delovima, sve moze da se export u HTML cak. Ukoliko imas elektroniku, mozes da napravis kretanje elektricnog impulsa kroz instalaciju, pa tako mozes uraditi simulaciju recimo nekog struga od samog pritiska prekidaca na masini itd. Sve u svemu izivljavanje. Jako je bitno citanje tehnickog crteza, danas barem kod nas na faksu uce pogresno, daju 3D model i 2D crtez pa crtaj, ne radi se to tako, 2D crtez treba samo da da, prvo lak, pa tezi, pa najtezi, da im da neko da 2D model sa 2 projekcije, 2 detalja i kojim presekom bez 3D-a tesko bi ga nacrtali.

Za Kaplana ima na youtube tutorial barem za solidworks (naravno bez proracunavanja). Profesor mi rece da je ideja kod proracuna lopatica turbina, da se proracunavaju u velikom broju preseka, ti nacrtas te skice preseka i konacno ih povezes sa loft-om, posle pattern i to je to manje vise.

Posto sam ja u Kragujevcu, jurim Fiat na pocetku, posle cemo da vidimo. Nego mi reci, kako si ti dospeo u Kuala Lumpur iz Srbije. Imao si vrhunsko iskustvo, bio si izuzetno dobar radnik, ali kako si napravio konekciju sa nekim iz tako daleke zemlje? I daj neke savete kako otici preko. Ako neces ovde, pisi na mail.

@Sky moze se reci da je K5000 bolji od W9000, ali opet sve se bazira na optimizaciji, kao sto sam naveo negde se isto ponasaju skoro sve W AMD karte - bacaju FPS minimalne razlike. Moje misljenje je da je u Entry segmentu i za vecinu poslova nas individualaca sasvim dovoljan W5000.

U high segmentu po testovima jeste nVidia no.1, ali videcemo kako ce se situacija razvijati zahvaljujuci Mac Pro-u, jer moguce je da ce dosta software-a, pogotovu Adobe da sada AMD vidi kao ozbiljnijeg igraca i uvesti pravu optimizaciju.

Pozdrav!
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs