Monitor koji kosta preko 500e, domace firme brooka
STRANA 1 OD 3
vuk125
Monitor koji kosta preko 500e, domace firme brooka
25.08.2010. 09:07
T28890
status: user broj poruka: 2929
Prosto je neverovatno da domaci prodavci misle da ce neko da se izuje vise od 50000 i da pri tom ne otvoti kutiju da pogleda monitor kojim kupuje. Sto je najcrnje njima je to cudno ne razumeju. Kao plati ti nama pa onda otvaraj i probaj dok ne platis nema otvaranja kutije. Garancija na mrtve piksele je 0 kod prizvodjaca, a kod domacih lopova uvoznika cak tri, i oni to nekako racunaju nesto mnoze tri grupisana negrupisana i sl. Meni nije jasno kako neko moze da pomisli da cu ja da platim nesto sto nisam predhodno video. U fazonu proizvod mora da bude zapakovan, jer ja mogu da otvorim da kazem ne dopada mi se i da odem kuci. Pa hvala Bogu da cu da kazem da mise ne svidja ako nadjem neku nepravilnost. Sto se mene tice firme i treba da propadnu, na ovakav nacin poslovanja treba sutra odmah da se zatvore. Kazu mi lkadno mi zaradjujemo svega 500din a ta na monitor necemo da se cimamo da ti otvaramo i da se mislimo da li ces ga uzeti ili ne. Prosto za povracanje. Moje misljenje je da ne zasuzuju da zive gamad.
Re: Monitor koji kosta preko 500e, domace firme brooka
25.08.2010. 09:22
status: user broj poruka: 453
Obraduj nas informacijom o kojoj se firmi radi, pa da ih ovako kolektivno napljujemo : )
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
:: Prosto je neverovatno da domaci prodavci misle da ce neko da se izuje vise od 5000 :: i da pri tom ne otvoti kutiju da pogleda monitor kojim kupuje :: Sto je najcrnje njima je to cudno ne razumeju :: Kao plati ti nama pa onda otvaraj i probaj dok ne platis nema otvaranja kutije :: Garancija na mrtve piksele je 0 kod prizvodjaca, a kod domacih lopova uvoznika cak tri, i oni to nekako racunaju nesto mnoze tri grupisana negrupisana i sl :: Meni nije jasno kako neko moze da pomisli da cu ja da platim nesto sto nisam predhodno video :: U fazonu proizvod mora da bude zapakovan, jer ja mogu da otvorim da kazem ne dopada mi se i da odem kuci :: Pa hvala Bogu da cu da kazem da mise ne svidja ako nadjem neku nepravilnost :: Sto se mene tice firme i treba da propadnu, na ovakav nacin poslovanja treba sutra odmah da se zatvore :: Kazu mi lkadno mi zaradjujemo svega 500din a ta na monitor necemo da se cimamo da ti otvaramo i da se mislimo da li ces ga uzeti ili ne :: Prosto za povracanje :: Moje misljenje je da ne zasuzuju da zive gamad.
Re: Re: Monitor koji kosta preko 500e, domace firme brooka
25.08.2010. 09:35
Hellas computers, onis u mi otvoreno rekli da ne mogu da pogledam monitor. A u EMMI-u su mirekli stize za dva dana pa ce mo da te pozovemo cim sam rekao da zelim da ga na licu mesta ukljucim i probam nisu mi se jhavljali. KAo da proverimo sa menadzerom da li mozemo da ti pokazemo monitor pre nego ga platis. Mislim ako ti odustanes mismo najebali. U monitor sistemu su mi doneli monitor i ja ih ubedim da mi ga ukljuce. A prethodno oni meni ma to je kvalitetan monitor nema tu mrtvih pixela. Prodavac mi rekao nemoj biti paranoican zasto da se maltretiramo. Ja sam insistirao posto su ga doneli i nisu iomali kud. Otvorimo ukljucimno ubacim ja USB stick sa Dead Pixel testom kad ono mrtvak na sredini. I naravno ja im kazem da od kuzpovine nema ista, a ion em ubedjuje kkao se to ni ne vidi kao ne mari. Mislim da kupujem monitor i da zinem vise od 500e i da jos imam mrtvaka pa nisam poludeo. Kao mi smo sad u sranju jer si ti odustao, sta mene briga ja sam teo da platim ali za nesto sto je ispravno. Dakle cigani svi redom. Ajde ovi iz monitora su mi bar omogucili da probam ali ovi ostali su bukvalkno prevrtaci kanti.
:: Obraduj nas informacijom o kojoj se firmi radi, pa da ih ovako kolektivno napljujemo : :: :: Pozdrav. :: :: Thermaltake Bach Vx :: PSU Chieftec 550W :: ASUS P7P55D :: Intel Core i5 750@2.66 Ghz :: Thermaltake Max Orb :: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz :: Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapo :: :: :: Prosto je neverovatno da domaci prodavci misle da ce neko da se izuje vise od 5000 :: :: i da pri tom ne otvoti kutiju da pogleda monitor kojim kupuje :: :: Sto je najcrnje njima je to cudno ne razumeju :: :: Kao plati ti nama pa onda otvaraj i probaj dok ne platis nema otvaranja kutije :: :: Garancija na mrtve piksele je 0 kod prizvodjaca, a kod domacih lopova uvoznika cak tri, i oni to nekako racunaju nesto mnoze tri grupisana negrupisana i sl :: :: Meni nije jasno kako neko moze da pomisli da cu ja da platim nesto sto nisam predhodno video :: :: U fazonu proizvod mora da bude zapakovan, jer ja mogu da otvorim da kazem ne dopada mi se i da odem kuci :: :: Pa hvala Bogu da cu da kazem da mise ne svidja ako nadjem neku nepravilnost :: :: Sto se mene tice firme i treba da propadnu, na ovakav nacin poslovanja treba sutra odmah da se zatvore :: :: Kazu mi lkadno mi zaradjujemo svega 500din a ta na monitor necemo da se cimamo da ti otvaramo i da se mislimo da li ces ga uzeti ili ne :: :: Prosto za povracanje :: :: Moje misljenje je da ne zasuzuju da zive gamad.
DESK poslali neispravan zamenski deo i kazu da su poslali nov. Kupio KAZE Q i resio problem. Najgore sto im je 1 covek sa kojim sam razgovarao prvi put stalno na bolovanju itd itd..... Nikad vise DESK
ne bih se slozio a i slozio bi se sa konstatacijom
25.08.2010. 10:26
status: user broj poruka: 44
ja mislim da ne trebaju da ti otvore kutiju da pogledas monitor prije nego li ga platis. kada se jednom otvori paket on je otvoren i nikom ga drugom ne mogu prodati. a ti moyes da kazes da ti se ne svidja i slicno ili da si se predomislio, ili ces pogledati jos nedje i tako njima ostade otvoren paket koji je prvi posle nebi kupio...
ELEM druga stvar sto mislim da je ispravna. ukoliko ti kupis taj monitor i bilo sto ti se ne svidi na njemu ma i najmanja sitnica onda reklamiras i u normalnim firmama (predstavnistvima) ti daju novi i cak ti ne traze da vratis stari i ostanu ti tako dva monitora.
sto je ovdje nemoguce yato mozda treba insistirati da ti pokazu proizvod prije nego li ka kupis
pogledaj ova dva klipa i bice svima jasnije kako funkcionisu normalne zemlje i normalne firme. pazljivo slusaj sta pricaju ovi tipovi na clipu
EMMI-ja su ekstra i korektni i sve daju da se pogleda.... Sve pohvale za njih.
Uzimao sam kuler za graficku u EMMI-ju i nije odgovarao, ustavri pasovao je ! Ali se graficka grejala vise nego sto treba kao da nesto nije naleglo dobro, njihov serviser je pogledao i niej mogao da resi i vratili su mi pare bez pitanja.
Isto se i meni desilo u Winwin-u isto su mi vratili pare opustencija :).
Pozdrav!
:: EMMI-ja su ekstra i korektni i sve daju da se pogleda.... Sve pohvale za njih :: :: Uzimao sam kuler za graficku u EMMI-ju i nije odgovarao, ustavri pasovao je ! Ali se graficka grejala vise nego sto treba kao da nesto nije naleglo dobro, njihov serviser je pogledao i niej mogao da resi i vratili su mi pare bez pitanja. :: :: :: ::
Re: ne bih se slozio a i slozio bi se sa konstatacijom
25.08.2010. 10:46
Ja znam kako stvari funkcionisu u normalnim zemljama posto cesto putujem. Samo sto mi je malo zeznuto da donosiom monitor taj od preko jer sam kapirao da platim malo vise tj mnogo vise da se ne cimam. Inace taj monitor je 479dolara u Americi u Evorpi oko 450e a ovde kod nas preko 500e. Najskuplji su i najbezobrazniji, Po svemu sideci oticicu jedan vikend preko u kupicu ovaj monitor jer sa nasim ciganima nemam nameru da imam posla.
:: ja mislim da ne trebaju da ti otvore kutiju da pogledas monitor prije nego li ga platis. kada se jednom otvori paket on je otvoren i nikom ga drugom ne mogu prodati. a ti moyes da kazes da ti se ne svidja i slicno ili da si se predomislio, ili ces pogledati jos nedje i tako njima ostade otvoren paket koji je prvi posle nebi kupio.. :: :: ELEM druga stvar sto mislim da je ispravna. ukoliko ti kupis taj monitor i bilo sto ti se ne svidi na njemu ma i najmanja sitnica onda reklamiras i u normalnim firmama (predstavnistvima) ti daju novi i cak ti ne traze da vratis stari i ostanu ti tako dva monitora :: :: sto je ovdje nemoguce yato mozda treba insistirati da ti pokazu proizvod prije nego li ka kupis :: :: pogledaj ova dva klipa i bice svima jasnije kako funkcionisu normalne zemlje i normalne firme. pazljivo slusaj sta pricaju ovi tipovi na clip :: :: http://www.youtube.com/watch?v=SQbP50WhPK :: :: http://www.youtube.com/watch?v=Y3J2QwL_1a0
:: P ataj sam hteoi da uzme :: :: :: :: Ne znam kakav si monitor hteo, ali pogledaj ovaj kod ovih, po meni su oni ok firma do sada :: :: :: :: http://atom.rs/?sid=215 :: :: :: :: Pozdrav!
Re: ne bih se slozio a i slozio bi se sa konstatacijom
25.08.2010. 11:25
status: user broj poruka: 721
:: :: ELEM druga stvar sto mislim da je ispravna. ukoliko ti kupis taj monitor i bilo sto ti se ne svidi na njemu ma i najmanja sitnica onda reklamiras i u normalnim firmama (predstavnistvima) ti daju novi i cak ti ne traze da vratis stari i ostanu ti tako dva monitora ::
Ma jeste, jos ti uplate letovanje da se opustis zbog pretrpljenog stresa... i ti ga pretera sad :)
@Vuk125: nema sta da se nerviras, ako nece da ti pokazu monitor odmah kazes dovidjenja i u sledecu firmu - ima ko hoce :) Doduse, treba i njih razumeti jer ako otvore pakovanje i ne prodaju monitor - tesko da ce ga nekom uvaliti ovde... Ovde su ljudi VEOMA alergicni ako vide da pakovanje nije tip-top > sto je opet posledica svih mucki koje su se ovde desavale / desavaju se i dalje... Plus sto se kod nas monitori skuplji od 500 evra bukvalno mogu prebrojati (i to ne mislim na modele, nego na broj monitora)...
Re: Re: ne bih se slozio a i slozio bi se sa konstatacijom
25.08.2010. 11:32
Razumeti. Izvini ja to ne razumem. Sta da palcam macku u dzaku, da ne znam kakvi su ovde hohtapleri mozda i bih. Ali posto znam koji sve valjatori rade ovde nisam poludeo. A oni ako misle da mofu da lazu i mazu i da je neko blesav i da ce da otvori budjelar i da im da pare za nesto sto nije ni voideo ondda jos uvek veruju u Deda Mraza i Crvenkapicu. Neko je Saban da da 5 glava a da pri tom ne pogleda sta kupuje. O cemu ti pricas?
:: :: :: :: :: ELEM druga stvar sto mislim da je ispravna. ukoliko ti kupis taj monitor i bilo sto ti se ne svidi na njemu ma i najmanja sitnica onda reklamiras i u normalnim firmama (predstavnistvima) ti daju novi i cak ti ne traze da vratis stari i ostanu ti tako dva monitora :: :: :: :: Ma jeste, jos ti uplate letovanje da se opustis zbog pretrpljenog stresa... i ti ga pretera sad : :: :: @Vuk125: nema sta da se nerviras, ako nece da ti pokazu monitor odmah kazes dovidjenja i u sledecu firmu - ima ko hoce :) :: Doduse, treba i njih razumeti jer ako otvore pakovanje i ne prodaju monitor - tesko da ce ga nekom uvaliti ovde... Ovde su ljudi VEOMA alergicni ako vide da pakovanje nije tip-top > sto je opet posledica svih mucki koje su se ovde desavale / desavaju se i dalje... Plus sto se kod nas monitori skuplji od 500 evra bukvalno mogu prebrojati (i to ne mislim na modele, nego na broj monitora)...
Re: Re: Re: ne bih se slozio a i slozio bi se sa konstatacijom
25.08.2010. 11:40
status: user broj poruka: 721
:: Razumeti. Izvini ja to ne razumem. :: Sta da palcam macku u dzaku, da ne znam kakvi su ovde hohtapleri mozda i bih :: Ali posto znam koji sve valjatori rade ovde nisam poludeo :: A oni ako misle da mofu da lazu i mazu i da je neko blesav i da ce da otvori budjelar i da im da pare za nesto sto nije ni voideo ondda jos uvek veruju u Deda Mraza i Crvenkapicu :: Neko je Saban da da 5 glava a da pri tom ne pogleda sta kupuje. O cemu ti pricas ::
Ne, ne, nisam ja mislio da das 5 glava i da ne pogledas sta kupujes - ja sam i rekao da se samo okrenes i odes u drugu firmu - to se podrazumeva :) Ja prvi nikad ne bi kupio, a da prethodno ne pogledam! Samo kazem da ne treba da te iznenadjuje to toliko > dodje jedan kupac i normalno zahteva da vidi robu pre nego sto je kupi. Dodje sledeci i nece ni da pogleda robu koja je otvarana, ma ne pada mu na pamet, ko zna sta su radili hohstapleri. Doduse, sami su krivi za tu sliku koju ljudi imaju o njima :) Mogu da potvrdim da ce ti u Listu sigurno izaci u susret i dati da istestiras monitor, bar je tako ranije bilo. Manje firme, poput Hellasa, slobodno obidji u startu, mislim da ti nijedna od njih nece izaci u susret...
Evo ja ovim putem da pohvalim pc-practic. Kada sam isao da kupim tv, lik mi je otvorio neotvaranu kutiju da pogledam, otisao je na net, nasao fullHD sliku, prebacio na usb i pustio mi da pogledam lepo na tvu, da ne pricam kolko je cimanje da se izvadi tv od 42`` i priveze negde u radnji 3 sa 2, jedva smo imali gde da stavimo. Lik mi je rekao ako nesto ne bude ok da posaljem iz kga o njihovom trosku. Mislim da je to maksimalno korektno.
Ni ja ne volim otpakovane stvari. Posto nisam u BG nisam u mogucnosti da proverim pa porucujem pouzecem. Meni je stigao XL2370 koji je bio otpakovan i radio .( naravno nemam nikakvih drugih zamerki monitor je OK ali otpakovan. Firma Gigatron od kojih sam kupovao dosta stvari ali eto ovaj xl2370 je bio otpakovan a cena FULL. Najvise ne volim kada moram da naglasim da ne zelim otvaranu robu.
Izgleda da su se stvari promenile kad su Grci u pitanju odkad sam ja kupovao monitore kod njih. U medjuvremenu sam kupovao jos ponesto i bili su skroz ok. No vratimo se na monitore. Pocetak 2006. kupujem samsung 730bf, kosta nesto preko 300 evra, naravno hocu da probam. Kazu ok, donece mi 2 komada koja mogu da probam i ako nisam sa njima zadovoljan zdravo, nece vise otvarati. To je po meni skroz ok ponuda i za mene i za njih. Otvore prvi, probam , sve ok, kupim i odem kuci zadovoljan. Sredina 2007. kupujem samsung 226cw, kosta nesto preko 400 evra, nema ga nigde ni u samsung sopu, kazu ne znaju ni kad ce biti. Grci kazu, probace da nabave javice mi za nedelju dana otprilike. Zovu odmah sutra, stigao monitor da preuzmem. Naravno monitor probam, cak sam cucao tamo vise od pola sata dok se monitor ugrejao da pokaze sve svoje mane ako ih ima. Sve bilo ok, uzeo monitor.
Sa druge strane sledeci slucaj. Dok sam jurio prvi tft te 2006 pre nego na kraju uzeh 730bf, odem u drugu neku radnju, da ne pominjem sad ovde, neki viewsonic 19-ca ne secam se modela, cena cirka 500 evra. Imaju dva komada u radnji, u isto vreme se izvesna gospodja interesuje za isti monitor. Izvade monitor da probam , ono mrtav jedan podpiksel nasred ekrana. Kazem, necu, oni pocnu pricu kako je to ok, kako je garancija 0 za cele a 9 za podpiksele i sl. Kazem daj taj drugi, oni kazu ili ovaj ili nijedan jer taj drugi uzima gospodja. Gospodja koja inace ne bi ni probala monitor poce i ona da se nesto snebiva i ovi pristanu da mi otvore i taj drugi, kad oni isto mrtav podpiksel nasred ekrana. Okrenuo sam se i otisao, ode i gospodja ne uze ni ona. Eto da se ja nisam poojavio prodali bi bar jedan ovako ne prodase nijedan. Zeznuto.
Donekle mogu i da razumem prodavce, donekle ne mogu, mogu oni to lepo da zapakuju da neko ko nije bas tolika cepidlaka i ne primeti da je otvarano.
Ja jesam cepidlaka i nesto ne bih kupio nesto sto vidim da je otvarano, no naci ce oni uvek nekog ko na to nece obracati paznju. S druge strane, kad je roba takva kakva je logicno je da moram da je vidim, nesto drugo naravno ne bih morao, te svakako nema sanse da kupim monitor bez da ga probam.
Posebna prica je sto proizvodjac da garanciju od 0 piksela a uvoznik da drugaciju pa ti posle ne mozes da vratis monitor, da mogu da ga vratim ne bi bilo potrebe da ga probam pre nego ga kupim.
E, Irena i dsb lepo ukazase na sustinu problema. Nece bre niko da kupi ono sto je otvarano. Tj, oce neko ko ne obraca paznju - ali malo je takvih, a da kupuju monitor od 500-600 evra... To su ljudi koju znaju sta kupuju i sta hoce (uglavnom) i uvek hoce da probaju monitor - logicno. Kad vide da je otvaran, obicnu dignu ruke > jer da je valjao bio bi prodat, a ako je otvaran i neprodat znaci da mu nesto fali.... Kako god da okrenes, ne valja... S druge strane, neki prodavci hoce da izadju u susret, pa sta im Bog da :)
Škakljiva situacija. Ti si kao kupac u pravu, ne želiš da uzmeš nešto za šta nisi siguran da je dobro, a pri tom proizvod vredi veliku količinu novca. Sa druge strane, ja razumem njih da oni nikom posle to ne mogu da prodaju...ali ako je firma korektna, ti ćeš to bez problema da zameniš, jer u prvih 7 dana jednostavno po zakonu to imaš pravo, da ne pričam o garanciji. Idealno je da imaš nekog u firmi, pa ti taj neko garantuje, ako ništa drugo, bar poštenu reklamaciju. A za cene si u pravu, kod nas su proizvodi toliko skuplji, da bi mogli prilikom kupovine bar malo da ti izađu u susret.
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.