Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Dokle moran zakonski da držim krš ostavljen u servisu?
STRANA 1 OD 1
Stripy Dokle moran zakonski da držim krš ostavljen u servisu? 30.09.2010. 09:14 T29780

status: user
broj poruka: 4163
Već duže vreme se gušim u kršu koje su mi ljudi ostavili na servis i ne dolaze po isti. Bacam ono što stoji već mesecima ali bi to vreme da skratim. Da li neko zna koje je minimalno vreme koje stvari predate na servis moraju da stoje u radnji i da li mogu po zakonui to vreme da odredim sam? Npr da stavim tablu i dopišem na reversni list: `ako deo ne preuzmete u roku od 15 dana od datuma prijema ne odgovaramo za isti.`
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ... 30.09.2010. 09:23 #248927

broj poruka: 3350
Minimalno 8 dana(koji su isto zakonski) od zakonskih 45 dana servisiranja. Znaci, nekih 53 dana.
Ako ti iservisiras nesto za 15 dana, kod tebe moze da stoji jos 30 dana, ali dan-dva pre isteka 45 dana, stranku upozoris da ima jos 8 dana fore da preuzme uredjaj.
mighty Najsmešniji događaj 30.09.2010. 10:17 #248944

broj poruka: 1670
koji sam po tom pitanju imao u servisu, je kada je stranka zvala i pitala kada može da preuzme ploter koji su kod nas ostavili 4 godine ranije. Naime, na popisu su utvrdili da je kod nas ostavljen pre 4 godine i da su odustali od popravke, pa su pitali jel mogu da ga uzmu nazad.

Što je najsmešnije, kolega se setio koji je ploter u pitanju i uredno smo im ga vratili, a stajao je godinama na vrhu neke police i niko ga nije ni pimećivao.

raic Re: Dokle moran zakonski da držim krš ostavljen u servisu? 30.09.2010. 10:36 #248952

broj poruka: 9006
Kolko znam u zakonu nema ništa na tu temu, a ako si nešto napisao na reversni list i ovaj se tu potpisao to je onda to, pristao je na sve uslove. Eto budi 100% fer pa im bolduj taj deo.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Već duže vreme se gušim u kršu koje su mi ljudi ostavili na servis i ne dolaze po isti. Bacam ono što stoji već mesecima ali bi to vreme da skratim. Da li neko zna koje je minimalno vreme koje stvari predate na servis moraju da stoje u radnji i da li mogu po zakonui to vreme da odredim sam? Npr da stavim tablu i dopišem na reversni list: `ako deo ne preuzmete u roku od 15 dana od datuma prijema ne odgovaramo za isti.
:: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
mikac962 Re 30.09.2010. 13:36 #248988

broj poruka: 555
Zakon ne regulise ovo pitanje. Ti mozes da stavis na reversni list da u tom i tom roku je korisnik duzan da preuzme uredjaj sa servisa. Samo moras korisnika po zakonu pismeno - postom - pismom da obavestis da je servis zavrsen i da moze da preuzme uredjaj.

Stripy Re: Re 30.09.2010. 14:40 #249009

Ok. A ako na reversu napišem npr preuzimanje u roku od 15 dana od datuma prijema, napravim u dva primerka i on mi to potpiše, jel to pije vodu?

:: Zakon ne regulise ovo pitanje. Ti mozes da stavis na reversni list da u tom i tom roku je korisnik duzan da preuzme uredjaj sa servisa. Samo moras korisnika po zakonu pismeno - postom - pismom da obavestis da je servis zavrsen i da moze da preuzme uredjaj
::
Ishmerish Re: Re: Re 30.09.2010. 14:46 #249011

broj poruka: 7285
Da u svakom slucaju,to ti je i najbolji nacin cisto da sebe ogradis-mada bi ti i obicno papirce sa datumom resilo stvar.

Zakon o zastiti potrosaca nije napisan samo u svrsi zastite potrosaca vec i druge strane-odnosno tebe u ovom slucaju.Kao krajnju meru mozes ih cak usloviti i parkingom ako prekorace dogovoreni limit,to mi je licno omiljen pristup.Kolega kada je to uveo kao praksu nije imao vise ni jedan problem sa preuzimanjem robe iz servisa, e kad Srbina odrapis po novcaniku....

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Ok. A ako na reversu napišem npr preuzimanje u roku od 15 dana od datuma prijema, napravim u dva primerka i on mi to potpiše, jel to pije vodu
:: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: :: Zakon ne regulise ovo pitanje. Ti mozes da stavis na reversni list da u tom i tom roku je korisnik duzan da preuzme uredjaj sa servisa. Samo moras korisnika po zakonu pismeno - postom - pismom da obavestis da je servis zavrsen i da moze da preuzme uredjaj
:: ::
ICEsd Re: 30.09.2010. 16:06 #249025

broj poruka: 2157

Sve je ovo ok samo ajd budi posten pa napisi na reversni list 7 ili 15 dana od obavestenja da je servis gotov, za preuzimanje robe, malo je nelogicno da napises 15 dana od prijema jer neznas ni sam dal ces moci servis da odradis u roku od 15 dana.Ovako ces da ogranicis stojanje robe po gotovom servisu a i niko nece da te zivka u roku da 15 dana dal je servis gotov i kad ce moci da dodje po robu.

Ishmerish ti dade dobru ideju, jepo sve boldujes i usmeno na prijemu obavestis stranku, pa ako oce svoju stvar nazad mora da plati lezarinu u tvom magacinu i kraj.
Stripy Re 01.10.2010. 09:38 #249176

Hvala za odgovore

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs