Vidim da još niko nije post-ovao, ali juče je vlada usvojila novi predlog na našu štetu (IT zajednica). Povećava se PDV za kompjutere na 18%. U toku dana nešto detaljnije.
E NABIJEM IH SVE KOMPLET UZ DUZNO POSTOVANJE NA ONU STVAR>>>
17.12.2010. 15:55
status: user broj poruka: 1624
Pa i po kome ce drugom nego po nama,normalnim ljudima,sa sakom leba u rukama,i tek tolko novca,da palimo TA PEC NOCU NA 3.-jku,A DANJU NA IZDUVAVANJE....
Jos malo,pa cu u stan u centru beograda da donesem SMEDEREVAC,pa da lozim ovo drvece po bulevaru sto zasadise...
Doduse,dok sam imao onu grafulju,4870x2,ona mi je bas fino grejala,dok za ovu gtx460,evo pre neki dan,devojci bilo bas hladno,a posto sam se ja naviko sta cu,kloknutoj grafici,roknem jedan OCCT test,on je digne na jedno 80C,i to lepo polako,zagreje sobicak :-)...
Da ali popust na novu cenu a, mnogo bi lepši bio popust bez povećanog PDV-a.
Ali nije poenta u tome. Poenta je da smo poslednji u regionu (za šire da ne pričam) po broju računara u domaćinstvima, po Internet infrastrukturi, itd... i ovakvi potezi mogu samo da uspore neophodan razvoj u ovoj oblasti.
:: :: ...a da li misliš da smo se mi potrošači onako slučajno udružili??? :: :: - na hardware popusti su od 3-10% = VAJDICA :: :: :: Not 4 Every1 :: ::
Re: Doduse malo je mizerno ali evo da se pofalim :-)
17.12.2010. 16:03
status: user broj poruka: 9006
Ustani od kompa i primakni joj se malo pa da vidiš kako će biti toplije.
Eto grejem se na drva a toplana mi na 100m od zgrade, jeftinije je, pouzdanije i mogu da doziram koliko toplo mi treba. A i dobro dođe zimi za kondiciju dizanje drva na šesti sprat, ubiše ove slave i proslave.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: Doduse,dok sam imao onu grafulju,4870x2,ona mi je bas fino grejala,dok za ovu gtx460,evo pre neki dan,devojci bilo bas hladno,a posto sam se ja naviko sta cu,kloknutoj grafici,roknem jedan OCCT test,on je digne na jedno 80C,i to lepo polako,zagreje sobicak :-).. ::
Jeste ali i za to ima leka: reg. je besplatna, reg. 20-30 ljudi, od svakog imaš po 0.5% od svakog računa i PDV ubiven! (moj tim broji 700 ljudi i staaalno raste)
- zman da me mnogi gledayu k`o prevaranta ali ovo je opšte dobro i MORAMO ga iskoristiti
Not 4 Every1
:: :: Da ali popust na novu cenu a, mnogo bi lepši bio popust bez povećanog PDV-a. :: :: Ali nije poenta u tome. Poenta je da smo poslednji u regionu (za šire da ne pričam) po broju računara u domaćinstvima, po Internet infrastrukturi, itd... i ovakvi potezi mogu samo da uspore neophodan razvoj u ovoj oblasti. :: :: :: :: :: :: ...a da li misliš da smo se mi potrošači onako slučajno udružili??? :: :: :: :: - na hardware popusti su od 3-10% = VAJDICA :: :: :: :: :: :: Not 4 Every1 :: :: :: ::
ocigledno da se racunari i komponente prodaju jako dobro cim su povecali PDV, do duse ne znam sta jos podleze nizem PDVu, videli da ce sad svi da kupe po jednu 580 pa vele da se nafatiraju para :D
Re: E NABIJEM IH SVE KOMPLET UZ DUZNO POSTOVANJE NA ONU STVAR>>>
17.12.2010. 16:42
status: user broj poruka: 2157
A jel to pdv zato sto ce da nam stigne Paypal :D
A sto se tice Smederevca dodji kod mene ja ti sve obezbedim i u fabriku te uvedem a ako znas Kineski mogu i date ubacim tamo mozda i da radis :DDDD
Inace sad se kajem sto sam onolike ventilatore ubacio u kuciste umesto da sad OC komp i otvorim stanicu i iskuljucim pec i smanjim troskove za grejanje.
:: Pa i po kome ce drugom nego po nama,normalnim ljudima,sa sakom leba u rukama,i tek tolko novca,da palimo TA PEC NOCU NA 3.-jku,A DANJU NA IZDUVAVANJE... :: :: Jos malo,pa cu u stan u centru beograda da donesem SMEDEREVAC,pa da lozim ovo drvece po bulevaru sto zasadise... :: :: :- :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,5Ghz/gainward gtx460gs 1gb@840/1680/2050/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate b.,CM 690,cm rs620w/yamaha dsp-ax620 & RADIOTEHNIKA S90D.SAMSUNG F238 :: ::
ebem ja njihov razvoj IT-a u Srbiji o kom pricase pre neku godinu, kakvi idiJoti, pa treba jedna bomba i da se sravni cela drzavna uprava, male su cene, a velike plate pa mogu da se zajebavaju sa pdv-om, a ovamo samo uzimaju nek zajmove od drugih drzava, nista ne grade ne proizvode, ma nek ide sve u p materinu :@ :@
Znači, zarada na flašicama za bebe i ostaloj robi za bebe, nije donela dovoljno.
Ukupan promet - prodaja je pala na godišnjem nivou nekih 8% što ne izgleda strašno osim ako ne pročitate post pre mojeg gde se vidi da smo duboko u čabru u odnosu na okolinu, a da smo sad otkrili da ima još gde da se srolja. Ovo mora da je nvidija kriva, hoće da osujeti odličnu prodaju kajmaka za novogodišnje praznike i prestanak posta! Dolazi pay pal? Dobro da je došao, nego je zakasnio: beda je stigla nešto pre!
2001 kad sam govorio da ih sve treba obesiti po banderama na knezu .. svi su mi govorili da sam lud ! .. a ja sam MIRAN lala ..
10% i nije strasno - strasno je da ce prodavci da se ugrade JOS 10% kako to uvek bude ..
STRASNO je sto po subotici POREZNO salje IZMISLJENE poreze MRTVIM ljudima u iznosima od 20000-100000 rsd !!!!!!! i nihova panicna reakcija kad odes da im otvoris oci je - TO MORA DA SE PLATI - prvo plati pa se zali ..
Jel ima neko malo plutinijuma ili sl radioaktivno sranje da vam napravim PETARDU za novu godinu i IZBRISEM ovu zemlju sa lica planete .. to je jedino sto ova zemlja zasluzuje - KABOOM
a sto se nas tuznih ostalih tice,ljudska glupost nema cenu.
Medjutim ono sto je mnoooogoooo interesantnije je sprega politike i novinara. Videcete i sami tokom narednih dana koliko ce mediji sve to ispratiti. Tj.jako malo ili pak samo pompezno bez ikakvih podataka i prave slike o problemu koji se ne odnosi samo na it svet. Ti isti novinari i ta ista Barma kao i burvajvr i beliki blat su razlog zbog koga ovaj nas tuzni narod nema snage,ni volje,ni zelje da ponovi jedan 5.oktobar,nasi mozgovi su isprani,atrofirali i nase misljenje i nasa tuga ostaju za forume i kafanu. Zao mi je,ali to je tako. I nemojte sad one price,ma nikad ih necu glasati i tome slicno. Poenta nije u tome ko ce pobediti jer u politici je zaista malo pobednika,vec ko ce stegniti j4j4 i otpustiti OGROMNE viskove kadrova sto na reppublickom sto na onom nizem lokalno samoupravnom nivou. fffffffffffffffffffffffff Organizacija bato moj. Nemacka je postala svetska sila za cirka 35 godina i posle I i posle II Svetskog rata.
Red,rad i disciplina. Pitanje je: `Ima li narod snagu za takvu vrstu promene,ili je samo potrebno ``leba i igara`?`.
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
ma sta ima veze, koga to briga na ovom forumu...pdv gore dole 10 posto. Nego jeste primetili da je izaso test na nekom sajtu i kaze da je nova ati 6999 raznela novu nvidia tdi 846 za 2 frejma u rezoluciji 16004490x6544000 u nekoj tamo igrici. Gde ste sada zeleni!!! Frka,a!
Uparivanje grafickih kartica je turbo folk. Rasprave nvidia vs ati su turbo folk.
Još jedan u nizu dokaza da smo prdnuli u čabar... Sad će promet da opadne 30~40 %, cene će da odu gore 10 ~ 20 % da se to nadoknadi, par firmi će da propadne i tako... Lepo reče neko na forumu skoro, spremte se, jer uskoro se nećemo raspravljati da li Asus ili GigaByte, nego može li Zida Tomato da završi posao ili mora da se doda još 500 dindži za ECS? :(
Pogledajte ove mamlaze koji vode ovu državu? I u kakvom nam se stanju nalazi ekonomija? A zamislite da su još sankcije, rat i slično, kao 90-ih? Još će da ispadne da je ona crvena banda zapravo zaista bila najsposobnija... Jad i beda :( Pa ni matematiku ne znaju, ako misle da će im povećanje PDV-a povećati prihode, debili!
@Josilenko: nije za dva, nego za tri frejma !!! Uaa, zeleni !!! :))))
Ovde u Maleziji su pre neki dan ukinuli namete na IT robu narucenu preko interneta a koja je iz inostranstva. Divota ziva...
Narucis nesto i dobijes ga bez carine i poreza samo postarina koja je vrlo razumna.
Inace odusevila me jos jedna stvar kad hoces nekom da posaljes ili uplatis lovu na racun mozes ono online i telelbanking ali mozes i preko automata imas automat za podizanje i automat za depozit novca.
Recimo nekom zelis da uplatis 2000 na racun ukucas broj njegovog racuna gurnes pare u odgovarajucu rupu i cao...
To mi necemo skoro da dozivimo, a tih automata skoro na svakom cosku.
A vi i dalje verujte u one stihove iz Santiceve pesme `Sunce tudjeg neba Nece vas grijat ko sto ovo grije. gorki su tamo zalogaji hljeba Gdje svoga nema i gdje brata nije` ja bih samo dodao da su ga nasi pokvareni politikanti totalno izraubovali i moram da priznam da ovde sunce malo bolje greje cak i u ove zimske dane je izmedju 24° i 34°C, a hlaba ima tu i tamo samo sto je malo bolji od naseg etc...
Kako smo mi zaostala zemlja i nacija nekog sedmog sveta kad nas uporedim sa zemljama treceg sveta (bio sam samo u tri)...
da li je ovo vec na snazi ? (kazu da je usvojeno.. sta to znaci?) i ako nije od kada stupa na snagu? bar da pokupujem sve komponente osim procesora i maticne..
:: da li je ovo vec na snazi ? (kazu da je usvojeno.. sta to znaci?) i ako nije od kada stupa na snagu? bar da pokupujem sve komponente osim procesora i maticne. :: ::
Ne vredi burazeru. Lopovi, diletanti i amateri na sve strane. Dok su bili samo lopovi, nekako smo i preživljavali. Sad su na red došli ovi slepci, koji ne znaju ni da ukradu kako treba, a kamoli nešto drugo... AKo se ovako nastavi, crno nam se piše... A u doba kada je Šantić pisao pesmu, drugi su vetrovi ovde duvali :(
:: Ovde u Maleziji su pre neki dan ukinuli namete na IT robu narucenu preko interneta a koja je iz inostranstva :: Divota ziva.. :: :: Narucis nesto i dobijes ga bez carine i poreza samo postarina koja je vrlo razumna :: :: Inace odusevila me jos jedna stvar kad hoces nekom da posaljes ili uplatis lovu na racun mozes ono online i telelbanking ali mozes i preko automata imas automat za podizanje i automat za depozit novca :: :: Recimo nekom zelis da uplatis 2000 na racun ukucas broj njegovog racuna gurnes pare u odgovarajucu rupu i cao.. :: :: To mi necemo skoro da dozivimo, a tih automata skoro na svakom cosku :: :: A vi i dalje verujte u one stihove iz Santiceve pesme `Sunce tudjeg neba Nece vas grijat ko sto ovo grije. gorki su tamo zalogaji hljeba Gdje svoga nema i gdje brata nije` ja bih samo dodao da su ga nasi pokvareni politikanti totalno izraubovali i moram da priznam da ovde sunce malo bolje greje cak i u ove zimske dane je izmedju 24° i 34°C, a hlaba ima tu i tamo samo sto je malo bolji od naseg etc.. :: :: Kako smo mi zaostala zemlja i nacija nekog sedmog sveta kad nas uporedim sa zemljama treceg sveta (bio sam samo u tri).. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
:: Ovde u Maleziji su pre neki dan ukinuli namete na IT robu narucenu preko interneta a koja je iz inostranstva :: Divota ziva.. :: :: Narucis nesto i dobijes ga bez carine i poreza samo postarina koja je vrlo razumna :: :: Inace odusevila me jos jedna stvar kad hoces nekom da posaljes ili uplatis lovu na racun mozes ono online i telelbanking ali mozes i preko automata imas automat za podizanje i automat za depozit novca :: :: Recimo nekom zelis da uplatis 2000 na racun ukucas broj njegovog racuna gurnes pare u odgovarajucu rupu i cao.. :: :: To mi necemo skoro da dozivimo, a tih automata skoro na svakom cosku :: :: Kako smo mi zaostala zemlja i nacija nekog sedmog sveta kad nas uporedim sa zemljama treceg sveta (bio sam samo u tri).. ::
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.