Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
`Formirana` machina pod garancijom, ne sme da se otvori..?
STRANA 1 OD 1
Shomiman `Formirana` machina pod garancijom, ne sme da se otvori..? 14.03.2011. 18:51 T34506

status: user
broj poruka: 1187
Kad` ce to prerstati Srbija da bude..?

`There`s someone in my head, but it`s not me!`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Pazi ovako.. 14.03.2011. 19:02 #305043

broj poruka: 18472
To sme da se radi samo u slucaju brediranja.Po zakonu firma koja je platila licencu sme da prelepi nalepnicu sa vodenim zigom preko vrata od kucista i da potrazuje da se isto ne sme otvarati bez intervencije u kojoj je kompjuter kupljen.
Recimo Comtrade,Alti i sl imaju svoj brend i po zakonu to mogu da rade.
E sad verujem da vise aludiras na mnogobrojne servisere,firmice i radnje koje to mahom rade tako a to je protiv zakona.Definitivno jedan gnusan pokusaj da se narod obmanjuje i da se skine jedna obaveza..
E sad koliko god `mrzeo` takve servisere i prodavce ima i tu svetla tacka.
Ima toliko korisnika koji nemaju veze sa mozgom i svasta su u stanju da urade sa komponentama,proliju tecnost,usisaju kompionente sa ploce,zeznu cooler sa graficke karte i sl pa se odredjeni broj ljudi (prodavaca) ogradjuje od takvih likova stitivsi sebe i njih te je na neki nacin opravdano..
Jako su delikatne te situacije ali definitivno je pogresno u svakom slucaju to sto se radi.
Svako ima pravo da radi sa svojom masinom sta god hoce pa na kraju krajeva da bar pokupi prasinu.
U slucaju da je kompjuter kupljen od firme koja ima svoj brend onda mora da postuje uslove koja ta firma potrazuje.
balon91 !! 14.03.2011. 19:06 #305050

broj poruka: 78
To sam i ja cuo....

tortojed Htede li napisati `firmirana`? Sky je odgovorio onim sto je... 14.03.2011. 19:30 #305058

broj poruka: 10996
napisao u 7. redu odozgo. Zamisli ovaj scenario: covek je kupio masinu sa tim-i-tim CPU-om, tom-i-tom memorijom i tom-i-tom graf. kartom. Onda izvadi graficku, stavi neku koja zverski trosi i zezne nesto u sistemu (napajanje, na primer). Zatim vrati kartu koju je imao u sklopu celine i spokojno zatrazi novo napajanje koje je, je li, pokriveno garancojom. Da li bi ti voleo da imas takav slucaj da si na mestu prodavca?

Shomiman Paaaaa ondaaaa ... ... ... 14.03.2011. 19:33 #305062

Ako govorimo o Srbiji, kao brend machini, vladajuce partije lepe i prelepljuju, nalepnice sa vodenim zigom, jer im je to zakonom dozvoljeno..? Ne bih se slozio da svako `otvaranje`, za posledicu ima problem koji je uzrokovan protivzakonitim, nestrucnim intervencijama, od strane zitelja, korisnika... Iako si, koliko vidim, misljenja da ima mnogo `...korisnika koji nemaju veze sa mozgom i svasta su u stanju da urade...`, sa cime se bas i ne slazem, ali sa konstatacijom da je to ` definitivno jedan gnusan pokusaj da se narod obmanjuje i da se skine jedna obaveza..` ono sto meni, u ovom trenutku, predstavlja jedinu svetlu tacku... Dakle sama konstatacija...

gile23 ... 14.03.2011. 19:35 #305064

broj poruka: 9121
Ako si advanced user nikad neces kupiti vec sklopljenu konfiguraciju, jer ce kupovina komponenta po komponenta biti jeftinija i niko te nece zezati da li mozes nesto da `nabudzis`. E ako si neko ko nije vican `budzenju` kompa, on ce uvek kupiti neku brand konfiguraciju, jer ako se pojavi neki problem (ne daj Boze) onda ce to biti u 90% slucajeva biti popravljano u ovlascenom servisu :). Sve ima svoje zasto i svoje zato :),...

Btw. ovo nije nista Apple je jednom odbio garanciju jer je bio covek pusac (cigara :)).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 14.03.2011. 20:52 #305082

broj poruka: 4054

to se vec godinama radi ... kad ti neko da garanciju na ceo racunar ... zabranice ti njegovo otvaranje .. i to je skroz OK ...

sto si kupio takav komp ..
BlueSkyNIS Ovo je Srbija! 14.03.2011. 20:54 #305083

broj poruka: 860
http://www.youtube.com/watch?v=iIhdecs4QME

Windows-free with Fedora 13

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

Shomiman I ovo je Srbija..! 14.03.2011. 23:25 #305138

http://img858.imageshack.us/img858/346/screenshot00001.jpg

Evo kako prolaze oni koji sa `djavolom tikve sade`...

Jebivetar Re: ... 14.03.2011. 23:40 #305156

broj poruka: 2386
Slazem se sa codeusom. Da ne bi bilo drz` nedaj`, mora postojati neki garant.
e, drz` da ti ga nabijem!
`ko nema u vuglu, ima u guglu`

::
:: to se vec godinama radi ... kad ti neko da garanciju na ceo racunar ... zabranice ti njegovo otvaranje .. i to je skroz OK ...
:: sto si kupio takav komp ..
Shomiman Re: ... 14.03.2011. 23:43 #305162

Ko kaze da garant ne postoji..? Postoji, al` nista vise od toga... Kakva `proistocna` demagogija...

toocool re 15.03.2011. 00:23 #305208

broj poruka: 1092
to sto stavljaju nalepnice da ne mozes da otvoris komp to moze da se gleda i ovako i onako
ali mene licno nervira jedna druga stvar (a imao sam zadnjih godina iskustva sa time) je pass na bios
i to radi jedna ista firma, instalira sve, stavi first boot device hdd i zakljuca bios
otisao sam kod komsije da instaliram win (jer ga neki virusi dotukli), tuki ne mogu da bootujem sa cd-a
morao sam da mu radim clear cmos

`Ko prvi devojci, njegova devojka.
Ko poslednji devojci, njegova žena.` - Dušan Radović

Shomiman `morao sam da mu radim clear cmos` 15.03.2011. 00:33 #305214

Sta bi onda sa `garancijom`..? Dotukli i nju viruscici..?

SkyFire Bypass! 15.03.2011. 01:02 #305223

broj poruka: 18472
I sa tim sam se susretao.Password me vise iznervira od stickera na kucistu.
Stvarno iritantno!Za svako dizanje novog sistema uzima se od 20-40 eur kako koga klepe.
Iz tog razloga zakljucavanja biosa sebi obezbedjuju zagarantovanu kintu dizanjem sistema.

Imao sam primer kada sam liku skinuo pass posto vlasnik firme nije hteo da mu da pass a ovaj (kupac) nije vise hteo da ga klepa po usima za win (30 eur) svaki put kad mu digne sistem.Lik (kupac) mu javi da je password skinut gde je nakon toga dobio odgovor od odticnog iz firme da mu konfiguracija (pri tom nova) ne podleze vise garanciji !
Da,i to se desava.

alrad 15.03.2011. 02:46 #305243

broj poruka: 4824
PC je racunar otvorene arhitekture.
Kad vam neko ne da da ga otvarate to je kao da vam ne da otvorite frizider.
Nemojte da kupujete takve stvari, ostavite ih luzerima.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs