do 15000 dinara je delo male vaznosti i najvise moze da dobije pritvor 30 dana uz licne tuzbe ostecenih i to pod uslovom da ne zastare, jer je reformisano pravosudje uz nove kompjutere i skenere dupliralo procedure umesto prepolovilo, a u najavi su nove horde tetaka i strina sa borosanama sto kucaju kaziprstima i slusaju Tozovca u 8 ujutru. Ziveli...
Ocu da kazem i da je Klinton zena, i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao. Nema milos. I sta mu jebem...
Guglao sam zasto 99.9% prodavaca u ebayu ne salju u Srbiju. Jedan od postova:
`Why would you ship to serbia? I have sold 3 things on ebay that i shipped to Serbia, and the c0cksuckers stole the items all thre times. I had to block serbia because the people there are corrupt scum. The fckers filed a claim against me 1 day after i shipped it, so this proves they had no intention of paying for the item, and just scammed me.`
:: Guglao sam zasto 99.9% prodavaca u ebayu ne salju u Srbiju. Jedan od postova :: :: `Why would you ship to serbia? I have sold 3 things on ebay that i shipped to Serbia, and the c0cksuckers stole the items all thre times. I had to block serbia because the people there are corrupt scum. :: The fckers filed a claim against me 1 day after i shipped it, so this proves they had no intention of paying for the item, and just scammed me.`
Ja u cetvrtak sibam za SVK. KONACNO, trebao sam i pre ali nisam mogao...
:: naravucenije, bezite ljudi odavde, ko gde moze.. :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: Guglao sam zasto 99.9% prodavaca u ebayu ne salju u Srbiju. Jedan od postova :: :: :: :: `Why would you ship to serbia? I have sold 3 things on ebay that i shipped to Serbia, and the c0cksuckers stole the items all thre times. I had to block serbia because the people there are corrupt scum. :: :: The fckers filed a claim against me 1 day after i shipped it, so this proves they had no intention of paying for the item, and just scammed me.`
:: naravucenije, bezite ljudi odavde, ko gde moze.. :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: Guglao sam zasto 99.9% prodavaca u ebayu ne salju u Srbiju. Jedan od postova :: :: :: :: `Why would you ship to serbia? I have sold 3 things on ebay that i shipped to Serbia, and the c0cksuckers stole the items all thre times. I had to block serbia because the people there are corrupt scum. :: :: The fckers filed a claim against me 1 day after i shipped it, so this proves they had no intention of paying for the item, and just scammed me.`
Tek kada zavrsis sa besplatnim skolovanjem, sa besplatnim stanovanjem u studentskim domovima, sa besplatnim obrocima u studentskim kuhinjama, tek tada ces otici iz ove lose Srbije gde si sve dobio besplatno. A u mogucnosti si sve to da koristis, jer si za razliku od drugih dosao iz neke selendre koje nema ni na mapi i otac ti je bio dobar sa profesorom koji predaje u tom selu koje broji 4 djaka.A pitanje je da li imas Srpski pasos, da li si uopste rodjen u Srbiji, ili si dosao iz neke selendre iz Crne Gore? Zasto se neskolujes negde preko, tamo gde mislis da je bolje? Stvarno jadno.
:: :: Tek kada zavrsis sa besplatnim skolovanjem, sa besplatnim stanovanjem u studentskim domovima, sa besplatnim obrocima u studentskim kuhinjama, tek tada ces otici iz ove lose Srbije gde si sve dobio besplatno. A u mogucnosti si sve to da koristis, jer si za razliku od drugih dosao iz neke selendre koje nema ni na mapi i otac ti je bio dobar sa profesorom koji predaje u tom selu koje broji 4 djaka.A pitanje je da li imas Srpski pasos, da li si uopste rodjen u Srbiji, ili si dosao iz neke selendre iz Crne Gore :: Zasto se neskolujes negde preko, tamo gde mislis da je bolje? :: Stvarno jadno :: ::
Sve to sto si ti rekao je tacno. Ali zaboravio si jednu bitnu stvar, koliko ce on moci da pomogne svoje rodjake ako ode preko. Da nema tih gastrabajtera narod kod nas bi bio barem duplo siromasniji, jel znas ti koliko godisnje gastrabajteri donesu kesa u Srbiju ? Sta mislis da li bi bili korisniji da donesu sve te pare ili da rade ovde za neku sitninu ili cak da budu bez posla ?
Evo ti cist primer. Zena je radila u nekoj fabrici u Srbiji, fabrika se zatvorila, mala sredina nema posla i sta ce zena poveze se sa rodjakom koji je preko i ode preko radi cuva babe, zaradi za 3 meseca koliko moze da bude tamo kao turista onoliko koliko bi u toj fabrici zaradila za 3 i vise godina rada.
Isto sto bi strucnjak radio ovde za nekih 1000 evra, da zivi u uredjenoj zemlji i da zaradjuje vece pare i plus da bude postovaniji ? Naravno izdaci su veci, ali opet ti ostane vise para i ne moze niko da se poigrava sa tobom kako god mu padne na pamet ? Evo isto na benchu sam procitao jedan covek radi u nekoj firmi, kolega mu je neki koji je uleteo preko veze sa `kupljenom diplomom`. Ovaj se stalno nervira kada vidi tog koji je tu uleteo tek tako i ima platu kao ovaj sto je trlio klupu 5 godina na fakultetu i zna 100 puta posao bolje od tog sa `diplomom`. Pre par dana sam procitao da taj clan pali preko ?
Na privatnom fakultetu u Srbiji je najdeblja knjiga lista iz kladionice, a na drugom je jedan dobio diplomu za 3 meseca.
Da ne pominjem koliko ce ti neki poslodavac preko pruziti vise opreme i tehnologije kojom ces moci pre da zavrsis svoj posao.
On je decko rodjen u Srbiji u jednom od vecih gradova u Srbiji. Delimicno se slazem sa tobom, ali opet gledaj malo objektivnije .).
Pozdrav!
:: :: Tek kada zavrsis sa besplatnim skolovanjem, sa besplatnim stanovanjem u studentskim domovima, sa besplatnim obrocima u studentskim kuhinjama, tek tada ces otici iz ove lose Srbije gde si sve dobio besplatno. A u mogucnosti si sve to da koristis, jer si za razliku od drugih dosao iz neke selendre koje nema ni na mapi i otac ti je bio dobar sa profesorom koji predaje u tom selu koje broji 4 djaka.A pitanje je da li imas Srpski pasos, da li si uopste rodjen u Srbiji, ili si dosao iz neke selendre iz Crne Gore :: Zasto se neskolujes negde preko, tamo gde mislis da je bolje? :: Stvarno jadno :: ::
Ma da svuda je super. Znas li mozda koliko kosta zubar u americi ili lekarski pregled? Ili mozda znas koliko placaju godisnje takse za kucu? Kolike su skolarine u Americi? Nemislis valjda da je besplatno kao u Srbiji? Znas li mozda koliko kosta sladoled u Dubaiu, onaj normalne velicne tipa kapri? Ili koliko kosta stan da iznajmis? I koliko se kod njih radi? Da li znas kolika je karta za metro u prvoj zoni u becu u jednom smeru? Ili parking?
Znam koje su cene, nista naplamet ne pricam. Ali cinjenica je da tim gastrabajterima uvek ostane novca kada sve zivo poplacaju.
A sto se tice skolarine koja je na teret drzave. Mnogo njih u Beogradu tu mogucnost izgube posle prve godine iako su ocistili prvu godinu. Naravno ko zeli da uci i zavrsava sve kako treba dobije i drzavnu stipendiju i dzabe skolovanje :).
Sa jedne strane si u pravu, ali i sa druge nisi .).
Pozdrav!
:: Ma da svuda je super. :: Znas li mozda koliko kosta zubar u americi ili lekarski pregled? Ili mozda znas koliko placaju godisnje takse za kucu? Kolike su skolarine u Americi? Nemislis valjda da je besplatno kao u Srbiji :: Znas li mozda koliko kosta sladoled u Dubaiu, onaj normalne velicne tipa kapri? Ili koliko kosta stan da iznajmis? I koliko se kod njih radi :: Da li znas kolika je karta za metro u prvoj zoni u becu u jednom smeru? Ili parking?
a jel znas koliko u Americi kosta gorivo, tehnika, polovni automobili, struja, telefon, internet? visestruko jeftinije. Sto se stanovanja tice, ako hoces gde su palme. moras da izdvajas oko 1500$ za kiriju, jeste skupo, ali ako odes na east coast gde nema palmi mozes i za 300$ da nadjes fino mestasce, sto je ekstra cena u odnosu na prihod. Poenta je sledeca, ako se gleda zarada/cene preko je mnoooogo mnogo isplativije, cak i sa svim stvarima koje si ti naveo koje su tamo skuplje.
:: Ma da svuda je super. :: Znas li mozda koliko kosta zubar u americi ili lekarski pregled? Ili mozda znas koliko placaju godisnje takse za kucu? Kolike su skolarine u Americi? Nemislis valjda da je besplatno kao u Srbiji :: Znas li mozda koliko kosta sladoled u Dubaiu, onaj normalne velicne tipa kapri? Ili koliko kosta stan da iznajmis? I koliko se kod njih radi :: Da li znas kolika je karta za metro u prvoj zoni u becu u jednom smeru? Ili parking?
Druze, svako ko radi izvan ove zemlje i kada dodje ovde recice ti da je tamo super, da tee med i mleko. Znam ljude koji se bukvalno izgadnjuju, spavaju po kojekakvim rupama da bi ustedeli nesto i da bi se kurcili kada se vrate u Srbiju. I takvi ti posle pricaju kako je tamo divota ziveti. Ali ni to nije vazno. Poenta price je da im je dobro dok je sve besplatno a posle kad se zavrsi to e onda im nevalja Srbija. Ako je toliko losa sto se neskoluju tamo gde misle da je bolje, ali nigde nema besplatnog skolovanja kao ovde. Ako mislis da ce ti tamo negde biti bolje idi, ali dok si ovde i dok se skolujes, stanujes, i jedes o trosku drzave nemoj da kenjas kako ti je ovde lose.
A ta cuvateljka dece iz malog mesta mora da je otkrila lek za sidu kada je uspela da za 3 meseca zaradi novca koliko bi zaradila ovde.
Godi jesi li ziveo mozda u Americi, Becu, Minhenu ili pak Dubaiu pa pricas iz iskustva? Ako si ziveo onda si isgurno video pun qrac ljudi koji jedva prezivljavalju? Ja jesam i kazem ti kako je. Tamo nema da ladis jaja i da uzimas dobru paru. U USA jedino se neplaca taksa za vazduh. Radi se 12h dnevno. U Dubaiu nema praznika, nema slobodnih dana.
Klasicna prica kapitalizam vs socijalizam. Tu nema kraja i konacnog zakljucka. Man`te se toga i opustite se barem veceras. Jes` da smo godinu dana stariji al` smo docekali sledecu. Nisu svi bili te srece.
p.s. s Dubaijem ste upleli i religiju pa se stvar dodatno komplikuje. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
edit: teo sam da kažem da nas jebe podanički mentaslitet
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
:: Srbija je Severna Koreja Evrope, nemojte da se lazemo :: Izguglajte od Arcibalda Rajsa `Cujte Srbi, Cuvajte se sebe` :: :: Ocu da kazem i da je Klinton zena :: i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao :: Nema milos. I sta mu jebem.. ::
Ako vec nije, bice itekako za par godina. Malo donacije EU, malo krediti bez kamate za obnovu i razvoj, pa 10% planetarnih narkotika prodje preko fckn Kosova. Uopste nije naivan deo sveta. Sta mislis sto ga mi ne damo ?
Sto nam je u srcu IZGUBLJENA bitka protiv Turaka ili sto mnogo verujemo u boga i volimo manastire koje ne znamo ni da nabrojimo ? Jok more, nego pare, pare, pare. Srbin ne bira sta radi za pare, dokle god su tudje.
Ocu da kazem i da je Klinton zena, i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao. Nema milos. I sta mu jebem...
sve ti to kapitalizam, u severnoj koreji državnog tipa i verovatno planska privreda ko nekad u fnrj, sfnrnj, sfj, ebeš redosled,dakle konačno privatni.tj pod kontrolom onoga koji njime upravlja(`društvena`). u južnom delu isto tako. osim što je vlasnik stranac.sve su države privatno vlasništvo. a manastiri? eaa, tih manastira je najviše sazidano za vreme otomanske imperije. a ni srbi nisu hrišćani od pojave hrišćanstava. a ni isus nije bio srbin. čak je bio otpadnik od svoje vere.mislim tovariš isus.možda je bio i gej.ako je klinton žena.
edit: bog te mazo, sad videh naslov teme ponovo, otidosmo u off
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
Mislim da skoro nisam procitao gluplji komentar... Pa recimo da 30% svetskih narkotika ide preko kolumbije pa su oni i dalje beda...
Da bi neko drustvo napredovalo oni koji rade moraju da zive visestruko bolje od ostalih inace ako oni prestanu da rade ostali ima da pocrkaju od gladi...
Kod nas i dalje te koji rade nipodastavju i shvataju kao prirodno obadarene budale koje treba tretirati poput vunenih klijenata...
Inace za one koji zapale posle zavrsenog fakulteta je pokojni Sadam imao pravo resenje, mozes da ides cim odradis drustvu svoje skolovanje ili to vreme otkupis za cini mi se 35000$.
Ali da se ne lazemo ja apsolutno podrzavam sve one koji zele da napuste Srbistan... ljudi palite kako i gde mozete a toj parazitskoj vlasti prepustite da vrsi vlast nad samom sobom i onima koji ih podrzavaju, nesto poput onoga u `Tri karte za Holivud`...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ako vec nije, bice itekako za par godina. Malo donacije EU, malo krediti bez kamate za obnovu i razvoj, pa 10% planetarnih narkotika prodje preko fckn Kosova. Uopste nije naivan deo sveta. Sta mislis sto ga mi ne damo ? :: :: Sto nam je u srcu IZGUBLJENA bitka protiv Turaka ili sto mnogo verujemo u boga i volimo manastire koje ne znamo ni da nabrojimo ? Jok more, nego pare, pare, pare. Srbin ne bira sta radi za pare, dokle god su tudje :: :: Ocu da kazem i da je Klinton zena :: i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao :: Nema milos. I sta mu jebem...
Znam ja jako dobro celu tu pricu ne brini se nista :). Sve je to tacno sto ti pricas.
Znam koliko kosta skolovanje. Najjeftinija privatna srednja skola je bila 20 000 $ na godisnjem nivou, cak je i fakultet jeftiniji od toga. Ali dobro necemo o tome.
Ja znam za slucaj jedne Bugarske doktorke. Ona ima 8-oro dece, ima svoju ordinaciju u kojoj samo ona radi (znaci nema dodatnih radnika). Samo ona hrani celu porodicu (ona, muz i 8-oro dece ukupno 10 njih), imaju 2 automobila i kucu koja kosta milion $, milion pazi. Sta mislis koliko bi ta ista doktorka zaradila da radi u Bugarskoj ?
Naravno imas i ovu razmenu studenata za USA, gde idu ljudi rade 0 poslove i stede na svakom mogucem koraku, pa kad se vrate ovamo sa kesom glume nesto.
Ja se trenutno nista ne bunim, stavise, drzava mi mnogo vise nudi nego sto ikome nudi preko. Ako si dobar djak / student preko nemas nikakvu stipendiju dok je ovde imas, mozes da uzmes dom za 1000 dinara, i da te skolovanje ispadne prakticno ~dzabe. Ja gledam malo u buducnost, gde cu ja da radim posle faksa, sta moze meni taj buduci poslodavac da ponudi, neko dalje obrazovanje i napredovanje u struci, a ne stagniranje ? Sto bih ja radio posao isti kao i neko sa mnogo losijim prosekom od mene i bio isto placen kao i on ? Dok se on zezao ja sam ucio, i na kraju sam ja ispao budala sto sam ucio ?
Moram priznati da pojedine struke (pre svega IT) ima neku perspektivu kod nas cak i privatnici zele da ulazu u obrazovanje mladih i talentovanih ljudi, ima visestrukih primera, ali sto se tice nekih drugih tehnickih struka situacija je mnogo mnogo losija.
Ja znam da je jedna osoba ostajala u cajknotu na poslu do recimo 20h uvece jer je imala dosta posla, cak iako je sef i cela firma postuju kao izuzetnog radnika.
Ali mogu isto slobodno reci kada je ona dosla ovde, zaprepastila se kolika je razlika u poslovanju neke nase jake firme i te njene preko u kojoj ona radi. Cak sam i sam primetio koliko ona bolje poznaje posao od domacih radnika, razlika se mogla lagano primetiti :).
Opet moram reci jesi u pravu, vecina se ponasa na taj nacin kao parazit ove drzave, ali ce joj opet na neki nacin vratiti novac, kroz neku pomoc rodjacima i ostalima, ovo pre svega govorim za fakultetski obrazovan kadar.
Pozdrav!
:: Druze, svako ko radi izvan ove zemlje i kada dodje ovde recice ti da je tamo super, da tee med i mleko. Znam ljude koji se bukvalno izgadnjuju, spavaju po kojekakvim rupama da bi ustedeli nesto i da bi se kurcili kada se vrate u Srbiju. I takvi ti posle pricaju kako je tamo divota ziveti :: Ali ni to nije vazno :: Poenta price je da im je dobro dok je sve besplatno a posle kad se zavrsi to e onda im nevalja Srbija. Ako je toliko losa sto se neskoluju tamo gde misle da je bolje, ali nigde nema besplatnog skolovanja kao ovde :: Ako mislis da ce ti tamo negde biti bolje idi, ali dok si ovde i dok se skolujes, stanujes, i jedes o trosku drzave nemoj da kenjas kako ti je ovde lose :: :: A ta cuvateljka dece iz malog mesta mora da je otkrila lek za sidu kada je uspela da za 3 meseca zaradi novca koliko bi zaradila ovde ::
:: do 15000 dinara je delo male vaznosti i najvise moze da dobije pritvor 30 dana uz licne tuzbe ostecenih i to pod uslovom da ne zastare, jer je reformisano pravosudje uz nove kompjutere i skenere dupliralo procedure umesto prepolovilo, a u najavi su nove horde tetaka i strina sa borosanama sto kucaju kaziprstima i slusaju Tozovca u 8 ujutru. Ziveli..
Pa hebem mu jendek ako je Sadam Husein radio pravu stvar.
Malo je reci da je bezobrazno to sto se radi ovde, ljudima u Srbiji unistiti citavu privredu, industriju, ekonomiju, svaku perspektivu i veru u normalnu buducnost, obesmisliti svaki autoritet(uciteljica dolazi u pocepanim carapama dok osudjeni kriminalaci voze nova kola), ispirati mozak na svakom koraku retrogradnim kretenizmom, zastrasivati i pretiti svakodnevno kroz medije, a posle im traziti gotov novac za jedino sto su kao imali besplatno(iako su im preci za to kicme ostavljali, ali nema veze sad). Pa ni skolovanje na `budzetu` vec 5 godina nije besplatno, pa bez 500 evra po godini nema ni visoke skole na budzetu. Naplacuju bezmalo otvaranje vrata i disanje. To su dve prosecne srpske plate. Pa u Austriji za je godina u proseku 2 hiljade evra, sto je jedna prosecna plata, dakle duplo jeftinije po dzep je tamo nego ovde.
Najbitnije, sta ti mozes sa srpskom diplomom preko, ako nisi svetsko cudo, osim dupe da brises ? Ako jesi svetsko cudo, koga ce pa da zanima neki mrtvi papir korumpirane vukojebine gde za 200 evra skines glavu kome hoces ?
Nemojmo mesati babe i zabe, samo zato sto zvuci i izgleda logicno ne znaci da jeste logicno.
Drzava i droga ne idu po pravilu zajedno u legalne vode, ali druga je situacija kada sa 5 milijardi $ gotovine kreces da obnavljas infrastrukturu nego kada ti se ministar hvali sto je dobio povoljan MMF kredit na 35 godina 12%.
Pare, pare, pare... Dzabe vam pare kad je drzava vec uspela da napravi od vas osobe sa kompleksom nize vrednosti, robove moderne ekonomije kojima upravlja preko novca kao preduslovom samoaktuelizacije... Obrazovanje je valjda postalo iskljucivo korisno kao jedini put do postizanja tog cilja, cilja lisenog zdravog razuma i pravih vrednosti...
Seti se tih svojih pravih vrednosti kada odvedes svoje bolesno dete kod lekara, a ovaj nema odakle da dobavi lek narednih 8 meseci, koji ne smes da uvezes legalno, a ceo razvijeni svet ga koristi 40 godina i bolest se ne leci belim lukom, cajem od zalfije i dobrom voljom uz RTS.
Seti se kada dobijes sepsu na vadjenju krvi jer se Bidza iz Svilajnca ugradio u kineske igle i hanzaplaste, jer je sa 3 razreda osnovne skole i isto toliko zuba u vilici procenio da japanski i nemacki proizvodi koje ceo svet korsiti 100 godina odjednom nisu odgovarajuci za Srbiju. Moglo mu se, svi bi tako u toj situaciji ?
Nemojte srati vise o tim parama, svakome ko vidi ovaj svinjac pare su sporedni cilj, jer svaka budala moze da napravi pare svuda na svetu. Temeljno sludjivani ljudi su postali siti izopacenog okruzenja koje sve tolerise osim uspeha i napretka. Dosta im je valjanja u istim govnima, istih problema kroz decenije, generacije, vekove.
Kao i milionima pre njih, vide ljudi da ce im potrositi zivote sujetni imbecili koji su se naljutili na svet jer im nije sve bilo servirano na tacni, morala je guzica da se mrdne za koru hleba, da se bude bolji u poslu od drugih, pa im nije islo uz dlaku, a ovde u Srbiji lepo brale, keva ti u 30 godna spremi dorucak i krevet, da ti dzeparac i bog te vidi! Dodatno na `vekovnom ognjistu` nastavljas tradiciju i kud ces bolje, sta ces vise ! Samo popravis televizor i uzivas...
Da dolazim iz selendre iz Lasca, moj cukun cukun deda je odatle. Ako ne znas gde je, to ti je stari put Kraljevo - Cacak. Zivim u Kraljevu, Ekonomska skola 2. godina, smer ekonomski tehnicar i super mi ide. Nadam se da cu da upisem Menadzment fakultet. Sa ovih 16 godina koliko imam, naucio sam mnogo stvari koje u Srbiji ne mogu da se naplate bas (web development). A to sto se ne skolujem negde preko gde je bolje? Smatram da cu se ovde edukovati bolje nego negde preko, a to znanje cu da probam da unovcim preko. Nego ajde da ne kenjam vise, sto si ti isao preko? _______________________
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.