Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
beskamatni kredit za kupovinu racunara
STRANA 2 OD 2
vladats @banoza 06.10.2014. 17:22 #566079

status: user
broj poruka: 4537

Po novom mora ti plata ici 12 meseci na tekuci racun da bi dobio dozvoljeni minus i kreditnu sposobnost.Zasto ? Zato sto po novom zakonu o radu poslodavac moze da produzava vise puta po 3 meseca a najvise 24 ugovor o odredjenom radu.Prosto mi nije jasno kako ti poslodavac daje celu platu na ruke a prijavljen si ? Nemoguce osim ako nisi prijavljen i radis na crno.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
banoza Re: @banoza 06.10.2014. 18:26 #566085

broj poruka: 49
Prijavljen sam,sve belo,ugovor,kes kolica...Medjutim,imas izbor. On prijavi minimalac na firmin racun (fazon kolektivni ili tako nesto) satro svuce sa njega pa da tebi,to je ukoliko ne zelis da otvaras racun,placas odrzavanja i te papazjanije. Ukoliko zelis da otvoris racun,takodje dobijes uplatu koja je konstanta (21k i kusur cini mi se) i ostalo dobijes u koverti. Ja sam ovo sad iz glave skockao,ima tu sema neka ali se nisam nikad preterano bavio materijom jer mi je jasno da gleda da plati minimalne dohotke,troskove za radnika i ostale pizdarije,poreze..Na isto ti se svodi hoces li otvoriti racun ili ne,osim sto sa racunom dobijas,je l`, mogucnost kredita,dozvoljenih minusa,fensi kartice da se kurcis drustvu po kaficima i ostale lopovluke,uz naravno (uslovno receno) masnu obavezu od parsto dindzi mesecno prema banci.
Sve u svemu,ako je zaista 12 meseci onda nek mi se ...krlj , krlj...
Hvala u svakom slucaju. :)
::
:: Po novom mora ti plata ici 12 meseci na tekuci racun da bi dobio dozvoljeni minus i kreditnu sposobnost.Zasto ? Zato sto po novom zakonu o radu poslodavac moze da produzava vise puta po 3 meseca a najvise 24 ugovor o odredjenom radu.Prosto mi nije jasno kako ti poslodavac daje celu platu na ruke a prijavljen si ? Nemoguce osim ako nisi prijavljen i radis na crno
1d10t @vladats 06.10.2014. 18:45 #566092

broj poruka: 433
Minimalna cena rada je 115 din/sat, po zakonu radno vreme iznosi 8 sati dnevno, 5 dana u nedelji... Broj sati na mesecnom nivou varira te plata ide od 18.400,00 dinara kad mesec ima 160 radnih sati ( februar ) do 21.160,00 dinara za 184 radna casa. Za kredit se uglavnom uzima prosek u zadnjih 3 ili 6 meseci ( zavisi od banke i firme u kojoj se kupuje roba ). Npr. sa minimalnom zaradom moze da se dobije kredit za stan/kucu u iznosu od nekih 10.000-12.500 eura ( ako i toliko ), sto je dovoljno da se sazida jedna malo bolja shupa...

Kako je banoza napisao, vecina privatnika ako se uopste i odluci da prijavi radnike, radnik bude prijavljen na minimalnu osnovicu i ako plata prelazi doticnu sumu ostatak isplacuje na ruke radnika i samim tim smanjuje kreditnu `sposobnost` zaposlenog. Da ne pricamo o tome koliko to ostecuje drzavu tj. budzet...

AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
iggyzr .... 06.10.2014. 20:06 #566128

broj poruka: 79
Sto se tice kredita ide ovako ,ti webkrediti su do 35.000,00 dinara na licnu kartu i netraze ti uglavnom ninkavu potvrdu iz firme ,cak ti ni plata ne mora proci preko tekuceg racuna ,jedina je provera sto neko iz banke nazove kod tebe u firmu i proveri da li si zaposlenen i od kada i eventualno kolika ti je prosecna plata u poslednja tri meseca,ukoliko uzimas kredit preko 35.000,00 dinara onda ti treba potvrda iz firme i popinjena administrativna zabrana dobijes od banke istu pa ako si kreditno sposoban dobices kredit,medjutim ima jedan malo zajeb, postoji nesto sto zovu minimalna potrosacka korpa i ona mislim da iznosi oko 18.000,00 dinara ,tako da se mozes zaduziti za sumu koja je razlika te korpe i tvoje zarade prijavljene,i to sve ukoliko nemas neka zaduzenja od ranije ili neke repove od ranije , a ni to ti nije garant , najjednostavnije je je da odes u neku radnju winwin-a pa tamo da odradis taj kredit na licu mesta imaju u ponudi Findomestic banku ,nema kamate ,dva meseca grej odnosno neplacas ratu prva dva meseca a ostalo ti se razbije na 10 meseci ,i ceo trosak dodatni ti je odrazavanje tog racuna u iznosu do 200 din...a da dobices i kreditinu karticu od banke ali je nemoj aktivirati posto je onda obracun skroz drugaciji i placas redovnu kamatu na taj iznos jedino sto ti se broj rata razbije na 24 meseci ...Ovo ti je nesto uopsteno ,nadam se da ce ti nesto pomoci....

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647670.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs