:: Bravo Peki22 druze to mi treba, volim da citam ovakve stvari. Odo do kuhinje da natocim kriglu piva i polako da studiram ovo dok moj novi SSD polako putuje ka meni : :: :: i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120 :: ASUS Sabertooth P6 :: 12GB Kingston Gra :: MSI GTX 97 :: Ausu ROG SWIFT PG278 :: CM Storm Siru :: CM 932 Advanced & Corsair TX750W :: ::
Momci hvala vam na linkovima i zelji da pomognete. Moram da priznam pola ovih stvari sto sam procitao su identicne i neke od opcija ja vec imam iskljuceno jer sam se sam nesto igrao i zakljucio sta mi treba ili ne, usvakom slucaju hvala :)
@Adzem
Ma monitor je krsh, ozbiljno jer sada posle nekog vremena kako ga koristim mi je pokazao da moze sve lepse/tecnije da izgleda pa mi je upropastio sve ostale monitore :-) + me ne peku vise oci kada se dugo igram. Mada i ti imash monitor sa puno Hz tako da znash o cemu pricam :)
Sto se tice SSD-a uzeo sam 250Gb jer planiram da imam sistem i par igara na njemu i da ne menjam neko vreme, videcu sta ima tamo na sajtu pa cu da probam. FAla vi za info.
@ZooLoo
Izvini izgleda da sam ti hijack-ovo temu :) ali sta cesh kada je omiljen slogam u mom drustvu `ak47s for everyone`
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray MSI GTX 970 Ausu ROG SWIFT PG278Q CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair TX750W
Opusteno bre. :) U zdravlje da sluzi ssd.. I ja cu verovatno od 250gb, isto bih bacio sistem, programe i par igara koju cu konstantno da igram, tipa GTA V kada izadje. Taman cu da sacekam ovu novu seriju.
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz Gigabyte GTX 970 G1 Gaming Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H..
Kod nas ne bi trebalo previse da se ugrade za modele od 120gb i 250gb (za evo modele 5e i 20e vise), videcemo koja ce cena biti na KP (definitivno jeftinije nego cene gore), tako da verujem da ce i ova nova generacija biti odlicna kupovina.
Kazu da Intel treba da izbaci neki SSD. Ja mislio da kupim ali sam odustao. Uzecu M.2 Samsung XP941 M.2 kazu da radi ludilo i bootuje Windows na Rampage 5 Extreme. Kasnije cu da kupim 1TB Black SATA III i mozda jedan Intel SSD ako nadjem 256MB za igrice.
SSD koji butuje windows na rampage 5 extreme??!? Pa to je kolac u tiganju!
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Kazu da Intel treba da izbaci neki SSD. :: Ja mislio da kupim ali sam odustao :: Uzecu M.2 Samsung XP941 M.2 kazu da radi ludilo i bootuje Windows na Rampage 5 Extreme. Kasnije cu da kupim 1TB Black SATA III i mozda jedan Intel SSD ako nadjem 256MB za igrice :: :: Evo su rezultati.. :: :: :: http://www.legitreviews.com/samsung-xp941-256gb-m-2-pcie-ssd-mini-review_14236 :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100) - EVGA Z77 FTW - Dominator Platinum 1866 2x4 - EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified - Force GT 120/WD500AAKS - Sound Blaster Z -EVGA 1200 P2 -Obsidian 650D - Logitech G510/G70 :: ::
Taj ne moze budalo na nekim plocama. Bio je problem kada se pojavio pa je BIOS to ispravio neki jos uvek ne mogu da ga koriste. Mnogo je brzi nego obican SSD cena mu je bila skoro 800$ kada se pojavio. Pogotovu 512bit je brz. 840 Pro je 540/520 Samsung XP941 je 1170/950, 120.000 IOPS Read.
Zasto bi uzimao generaciju od delova koji su im ostli na lageru iz kojih pomocu BIOSa izvlace maksimum a na granici su SATA III standarda koji ce ostati za Storage.
Mnogi proizvodjaci su ubacili M.2 a nisu ni probali kako to radi, mislili sada ce to da primi eto zato sto ima M.2 slot. 256bit ULTRA M.2 kosta oko 300$ a moze se naci za 250$. Znaci dok meni zatreba oko 200-220 ce kostati.
To ti je sada najnovija generacija, od toga nema brze za desktop ovako sem nekih PCI-E resenja koja kostaju vise hiljada evra i za servere su vecinom.
Zato sto izmedju HDDa i SSDa ti ces da osetis upgrade, ali izmedju vrsta SSDa SATA III tesko da ces ista osetiti sem ako bas non stop radis nesto poslovno a bolje sacekati da se prevazidje to ogranicenje sa kojim nas zavlace evo vec 3 god. Ja imam SSD koji je sporiji od Samsunga i koji se isto prodavao kao 540/520, sta oni gule, sta oni mute sa 540/520/ 530/510 I svim mogucim kombinacijama evo vec 3 god kazem to bog otac ne moze da ispravi i samo lepe etiketu novu i menjaju kontrolere a ogranicenje fizicko ne mogu da prodju. Jos ovo malo govno je dobro za cable management, nema kablova nepotrebnih, samo ga prilepis za plocu. Kazu da se greje kao sam vrag, ali nisam siguran.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647670. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.