пропада већ 15год., јер главна делатност није ит форум..
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: :: Nakupac sa Kalenića ne želi, al šta li bi neka sirotinja dala da ima. Ništa jer nema. :: Dođe mi da otkupim i poklonim nekom. :: :: U dodatku, ko dozvoli da mu neka tema ima 284 strana, i neadekvatno ime, lud je i nikakvo čudo da propada :: :: :: :: Nije mnogo promasio. Nijedan preprodavac ovo ne bi razmatrao u 2025. godini, to su bukvalno komponente koje niko vise ne zeli :: :: ::
Za 40000 dinara se uzima ryzen 5600 10000 din(polovan 60 eura) , 2x8gb ddr4 3200 Kingfast 3600 din(polovno 18 eura maksimalno) , msi B550 ploča oko 10000 din( polovna oko 50-55 eura) , grafička AMD rx 5700xt 85-95 eura polovna, kučište sa providnom stranom sa staklenom stranicom od 3420 do 6500 dinara novo, 700 w corsair(oko 35-50eura polovno) ili bilo koje pristojno i monitor 24 inča sa 2k rezoluciji(60 eura maksimalno u neogrebanom stanju što većina vas govori mint stanje). Ovo su maksimalno realne cijene. Ne bih da pričam po kojim cijenama ja kupujem ovakve konfiguracije sa ryzen procesorima. Što se tiče kompleta koji je naveden sa i5 4570 maksimalno platim do 4000 dinara sa nVidia gtx 970 4GB grafičkom Ili rx 580 4GB do 5000 dinara ili 6000 sa XFX rx 580 8GB. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
To samo ti možes da nadješ te cene i niko više, očigledno.
Jer ja u otkupu plaćam 60 eur taj procesor, oko 40 eur do 50 eur b550 ploču i tako dalje.
Naravno ni 5700 xt polovnu naći neceš za 85 eur, već u najboljem slučaju za 100 eur da valja.
Karikiraš previše, ali kakogod, moja poenta priče je da je 40k za ovo mnogo i da čovek ili nije upućen da je mnogo ili svesno ceni svoje delove mnogo više od realne cene.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Za 40000 dinara se uzima ryzen 5600 10000 din(polovan 60 eura) , 2x8gb ddr4 3200 Kingfast 3600 din(polovno 18 eura maksimalno) , msi B550 ploča oko 10000 din( polovna oko 50-55 eura) , grafička AMD rx 5700xt 85-95 eura polovna, kučište sa providnom stranom sa staklenom stranicom od 3420 do 6500 dinara novo, 700 w corsair(oko 35-50eura polovno) ili bilo koje pristojno i monitor 24 inča sa 2k rezoluciji(60 eura maksimalno u neogrebanom stanju što većina vas govori mint stanje). Ovo su maksimalno realne cijene. Ne bih da pričam po kojim cijenama ja kupujem ovakve konfiguracije sa ryzen procesorima :: Što se tiče kompleta koji je naveden sa i5 4570 maksimalno platim do 4000 dinara sa nVidia gtx 970 4GB grafičkom Ili rx 580 4GB do 5000 dinara ili 6000 sa XFX rx 580 8GB. :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
Kako misliš ovo? Misliš problem je što vlasnik baca težište na prodaju a ne na forum? Pa tako je od početka pa je forum cvetao. Ne verujem da je to problem.
:: пропада већ 15год., јер главна делатност није ит форум.
Да, нити профитира од форума, али у праву си, није то проблем. Поента је да никог (сем нас самих) није брига да ли форум цвета или не, баш исто као на почетку. Тако да од форумаша зависи да ли ће да цвета или да увене, и ни од кога другог.
Једноставно, ентузијаста је мање, не интересује их овај форум јер нема подршке за то, тако да нема ни мотивације, интересовања..
:: :: Kako misliš ovo? Misliš problem je što vlasnik baca težište na prodaju a ne na forum :: Pa tako je od početka pa je forum cvetao. Ne verujem da je to problem :: :: :: пропада већ 15год., јер главна делатност није ит форум. ::
bas tako, realno gledano forum se vrlo malo promenio od pocetka 2000-tih, nema moderatora,admini se oglase svake prestupne godine... ovde su ostali cisti entuzijasti...
:: Да, нити профитира од форума, али у праву си, није то проблем :: Поента је да никог (сем нас самих) није брига да ли форум цвета или не, баш исто као на почетку. Тако да од форумаша зависи да ли ће да цвета или да увене, и ни од кога другог. :: :: Једноставно, ентузијаста је мање, не интересује их овај форум јер нема подршке за то, тако да нема ни мотивације, интересовања.. :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: :: :: Kako misliš ovo? Misliš problem je što vlasnik baca težište na prodaju a ne na forum :: :: Pa tako je od početka pa je forum cvetao. Ne verujem da je to problem :: :: :: :: :: пропада већ 15год., јер главна делатност није ит форум. :: ::
Кад смо већ код тога, нисам видео дуго Мишу админа, могао би да се јави некад Могла би бар нека промена да се деси за јубиларност
:: bas tako, realno gledano forum se vrlo malo promenio od pocetka 2000-tih, nema moderatora,admini se oglase svake prestupne godine... ovde su ostali cisti entuzijasti.. :: :: :: : :: :: ::
Ja Čika Rašu nisam dugo video da se oglašavao, da nazdravi sa čašicom... Opet zaboravih Rajića, njega tek nisam video
:: Да да, све сами чисти ентузијасти :: :: Кад смо већ код тога, нисам видео дуго Мишу админа, могао би да се јави некад :: Могла би бар нека промена да се деси за јубиларност :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: bas tako, realno gledano forum se vrlo malo promenio od pocetka 2000-tih, nema moderatora,admini se oglase svake prestupne godine... ovde su ostali cisti entuzijasti.. :: :: :: :: :: :: : :: :: :: ::
Чика Раша ужива у пензији, доста је било форума, верујем. Раић (без ј), увек је то наглашавао.. Али мислим да не чита више форум, није се оглашавао преко 5г. Као ни многи, а има их старих који су укључили само режим читања..
:: Ja Čika Rašu nisam dugo video da se oglašavao, da nazdravi sa čašicom.. :: Opet zaboravih Rajića, njega tek nisam vide :: :: :: :: ::
Čika Raša se zahvaljuje što ste me se setili. I dalje pratim forum ali ima vrlo malo tema koje me zanimaju. Prestao sam da se bavim kompjuterima. Primam dva biltena od PC World i to je sve, tek da ostanem u toku. Stara ploča Asus P7P55D Deluxe, Intel i5 750 i 16 GB DDR3 još uvek zadovoljavaju sve moje potrebe uz Windows 10. Slušam muziku, gledam serije i filmove i moja Mirjana i ja uživamo u unukama jednom do dva puta nedeljno.
Pozdrav svima, penzos sa Bulbuldera
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Чика Раша ужива у пензији, доста је било форума, верујем. Раић (без ј), увек је то наглашавао.. Али мислим да не чита више форум, није се оглашавао преко 5г. Као ни многи, а има их старих који су укључили само режим читања.. :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: Ja Čika Rašu nisam dugo video da se oglašavao, da nazdravi sa čašicom.. :: :: Opet zaboravih Rajića, njega tek nisam vide :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60465. Broj poslatih odgovora: 648060. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.