`Kahlid Sheik Mohammed didn`t crack after CIA interrogators pushed him around, slapped him, physically intimidated him or waterboarded him 183 times. The mastermind of the September 11 terrorist attacks was finally spilled his information about upcoming al-Qaeda plots after he was kept awake for 180 hours - seven and a half days - straight.`
Nisu uspeli da ga `slome` i nateraju da govori ni guranjem okolo, ni šamaranjem, ni fizičkim zastrašivanjem, NI SIMULIRANJEM DAVLJENJA (vodom) (waterboarding) 183 PUTA ZA REDOM. Na kraju su uspeli da ga slome jedino tako što mu nisu dozvoljavali da zaspi SEDAM IPO DANA.
`Interrogators tried several unsuccessful techniques to get Mohammed, 48, to spill his knowledge, Rodriquez writes. He was stripped naked and forced to stand in his cell. Then he was given only Ensure protein shakes for nutrition and made to wear a diaper. When humiliation didn`t work, Mohammed`s captors got physical with other `corrective techniques.` He was `walled` - pushed around in a small room so that his shoulder blades hit the plywood walls with a `boom.` Interrogators grabbed him by the collar and yanked him - the `attention grab.` They squeezed his face been their hands and held it still - the `facial hold.` And they slapped him in the face, specifically between the chin and the bottom of the earlobe - the `insult slap.` Finally he was waterboarded - water was poured on his face while he was tied down, simulating drowning. Operatives did this 183 times. The 30 other CIA detainees broke down much more easily, usually the first time an interrogator slapped them. Al-Qaeda operatives were trained that their American captures would never touch them, the Post reported. But none of those techniques ever broke Mohammed, a Kuwaiti who studied in Greensboro, North Carolina. He still claimed he didn`t speak any English and knew only Urdu, the language of Muslim Indians and Pakistanis. Finally, the CIA resolved to keep Mohammed awake. He was restrained in stress positions, being forced to stand or squat in an uncomfortable and tiring pose. Interrogators told him he would be allowed to sleep as soon as he politely asked them if he could lay down. It took 180 hours, Rodriquez said, but Mohammed finally broke and began spilling information in torrents.`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Bitno je da ti imaš zanimljive teme :) Ala si se opasno naljutio... Ujela te tema za novčanik, jer ti je `pojela` pola kupljenih gigabajta od tvog internet provajdera, koje si jedva kupio :)
Jel` taj tvoj nick `anonymous` na engleskom znači nešto poput `totalno nebitni k..c na biciklu` ?
:: meni stvarno nije jasno dokle ce ovakve teme da `prolaze` kroz zanimljive internet adrese
Idiote, knjigu je napisao jedan od ŠEFOVA CIA-e, nisu u pitanju nikakve MOJE `teorije`. `A new book released by the CIA`s former National Clandestine Service director...`
Je**m te u usta smra*ovska, kad nemaš ni malo tolerancije za stvari KOJE SE TEBE NE TIČU, i koje ne spadaju u TVOJU LIČNU sferu interesovanja.
Biće da je tvoj `validator` link NAJBITNIJA od svih tema i informacija ovde, pa ga čitamo svi u svakom tvom postu.
:: @admini, stvarno dokle više ćemo na IT forumu da čitamo paranoične teme pojedinaca :: :: Za lečenje paranoje postoje institucije.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Prvo, da li delujem da me zabole bilo šta ko je to napisao? Paranoik neće nikad priznati da je paranoik :D
Drugo, licemerno je da mi potežeš uopšte pitanje da li se mene tiče nešto ili ne dok ti postavljaš temu nevezanu za jedan IT forum.
Fucktard ostaje fucktard.
Jao, zamisli ako ti sad zaključaju i izbrišu temu pa ne budeš mogao da širiš paranoju po forumu i lečiš je ili tražiš utehu u nadi da ima još paranoičnih fucktarda ovde (a nažalost ih ima, ali nadjite forum za sebe)
Nemoj samo da se vredjamo, ako si seljačina onda budi seljačina u sebi barem, ne moraš da nam to dokazuješ... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Idiote, knjigu je napisao jedan od ŠEFOVA CIA-e, nisu u pitanju nikakve MOJE `teorije` :: `A new book released by the CIA`s former National Clandestine Service director...` :: :: Je**m te u usta smra*ovska, kad nemaš ni malo tolerancije za stvari KOJE SE TEBE NE TIČU, i koje ne spadaju u TVOJU LIČNU sferu interesovanja :: :: Biće da je tvoj `validator` link NAJBITNIJA od svih tema i informacija ovde, pa ga čitamo svi u svakom tvom postu. :: :: :: @admini, stvarno dokle više ćemo na IT forumu da čitamo paranoične teme pojedinaca :: :: :: :: Za lečenje paranoje postoje institucije.. :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: ::
:: Prvo, da li delujem da me zabole bilo šta ko je to napisao? Paranoik neće nikad priznati da je paranoik : Ma, svi su ili paranoici, ili k*rtoni... Ti si, pametno, odabrao da se svrstaš u ove druge, samo da ne bi bio kao mi ostali.
:: Drugo, licemerno je da mi potežeš uopšte pitanje da li se mene tiče nešto ili ne dok ti postavljaš temu nevezanu za jedan IT forum Kad TI budeš postao admin, onda ćeš TI moći da obrišeš i ukineš sve one sekcije koje se ne tiču TVOG OVERKLOKA, pa će nam svima biti neprestano zanimljivo da čitamo sve što ti objaviš. Ubuduće, isfolirani i p*čkasti g*vnaru, AKO MENE LIČNO MRZIŠ - PRIZNAJ TO LEPO, a nemoj da se foliraš kako ti `smetaju moje teme`.
:: Jao, zamisli ako ti sad zaključaju i izbrišu temu pa ne budeš mogao da širiš paranoju po forumu Ma, ceo svet `paranoiše` i `bavi se glupostima`, samo si ti `trezven` i `obavešten`, s*rem ti se u usta mami koja te je is*kakila takvog na ovaj svet, isfoliranog i podmuklog.
Pravo da ti kazem, Feti, ja ni najmanje ne verujem u te price o...
06.05.2012. 23:57
status: user broj poruka: 11009
fizickom kaznjavanju, zastrasivanju itd. itd., kada se radi o ZATOCENIM osobama, narocito ako su (o)stavljene na milost i nemilost organizacijama tipa CIA, FBI, SDB..., pri cemu se ove metode primenjuju da bi, kibajagi, ispitanik odao neke `tajne`. Naime, tehnologija proizvodnje hemijskih preparata koji su u stanju da iz covekove svesti (i podsvesti) izmuzu i najskrivenije misli i informacije (cak i one cijeg postojanja ispitanik nije svestan - ne zna ni da ih IMA - o onim koje SVESNIM naporom volje prikriva da i ne govorimo!) toliko je uznapredovala da danas, one price o `serumu istine`, koji je, navodno, razvijan jos za vreme Drugog Svetskog Rata, deluju naivno/bezazleno cak i deci predskolskog uzrasta...
Tu su, zatim, hipnoza, pa delovanje audio-vizuelnim stimulansima (kako je to tek uznapredovalo od vremena kada je snimljena `Paklena pomorandza`!)...
Pazi stoji sve sto si ti rekao, ali ameri su cudna sorta i ako ih ne upoznas ne mozes da steknes pravu sliku o njima.
Veruj mi da bi ga pre rokali po Fat-ovoj teoriji nego sa tim tehnikama.
To je ona fora da se mi izivimo, pa ako ne propeva imamo back-up resenje, pogledaj samo gvantanamo gde je pola likova zatvoreno bez osnova i totalno imaginarni likovi na teroristickoj sceni, pa sta su im radili?, kazem ja ta nacija nije daleko odmakla od svojih wild west korena.
Phat baby: Nemoj biti naivan, slomljen je neki mudza i to je sve, glavni i odgovorni za taj napad i dalje ponosno stoje na prestolu te iste zemlje.
Dečko tebi ceo svet smeta jer očigledno ne znaš da vodiš konverzaciju na ljudskom nivou.
Prethodno sam te zamolio da razgovaraš kako treba i ne budeš seljačina ali izgleda da si tako odgojen pa je to jače od tebe.
Ja tebe niti bilo koga ne mrzim, to bi značilo da pomišljam na tebe.
Zasmejevaš me iskreno sa tim psovkama pa ću zato odsad da te karam ko i Saleta. Za početak klekni, odoh da ga plaknem pa se vraćam... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
`Controversy over destruction of interrogation videotapes
In the campaign against al-Qaeda, several senior leaders in the organization were captured by the CIA in 2002. They were subjected to `enhanced interrogation techniques`, described by others as torture. The interrogations of two of the key leaders were videotaped.
In 2005, while head of the Clandestine Service, Rodriguez ordered that video tape recordings of two 2002 CIA interrogations be destroyed.[28] CIA officials initially stated that the recordings were destroyed to protect the identity of the interrogators, after they were no longer of intelligence value to any investigations.[29] `He would always say, `I`m not going to let my people get nailed for something they were ordered to do,` ` said Robert Richer, Rodriguez`s deputy recalling conversations with his boss about the tapes.[30] It was later revealed that the deputy to Kyle `Dusty` Foggo, then Executive Director of the CIA, wrote in an e-mail that Rodriguez thought `the heat from destroying is nothing compared to what it would be if the tapes ever got into public domain – he said that out of context they would make us look terrible. it would be `devastating` to us.`[31]`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Bla bla bla, pokajte se, stavite alu folije na glavu i iščupajte telefone iz zida. Nakon toga skočite sa terase da nas ne uhvate! __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
@Ish: mislim da brkas RAZLOGE DRZANJA nekih ljudi (Guantanamo)
07.05.2012. 00:14
i `izvlacenje informacija` iz ljudi (tih istih ili njima slicnih). U pomenutoj corci su ove shyptare drzali (i drze ih) da ne bi sirili `zarazu`, to jest, vracali se tamo gde su i ukebani (nemaju SVI gownara Slobu za vodju pa da PUSTA zarobljene pilote i vraca se u svoj udobni bunker, dva sprata pod zemljom itd. itd.).
Narocito ne verujem da bi ove stare, tradicionalne metode, metode tipa `ekseri pod noke` i `25 po guzi`, iskusni islednik primenjivao na jednom okorelom shyptaru tipa ovoga kojeg su ukebali. Da je bilo potrebe za isprepadanjem nekog dzeparosa-amatera, koji babama krade penzije u vozilima javnog saobracaja, u to bih jos i verovao. Samo, to bi onda bio posao za neke druge policajce...
Ja sam za to da forum prikupi FatFucku dobrovoljni prihod za letovanje kod Laze, možda nakon toga promeni nick u SaneBot. Evo prilažem 1 dinar. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
@Daum je, po mom misljenju, barem delimicno u pravu. Tema NIJE
07.05.2012. 00:29
za rubriku `Internet adrese` nego za `Svastaru`. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - @Ish: Ne iskljucujem mogucnost da je neko iskoristio (ili da su neki iskoristili) priliku za licno izivljavanje (moguce je i da neka jedinica ili citava sluzba u okviru organizacije `odrzava kondiciju` praktikujuci pomenute `tradicionalne metode`...), ali da te metode budu GLAVNE u situacijama gde je cilj izvlacenje sto vise korisnih informacija iz `glava` ljudi koji su TRENIRANI da te informacije NE DAJU, to je vec malo verovatno...
Re: @Daum je, po mom misljenju, barem delimicno u pravu. Tema NIJE
07.05.2012. 00:31
status: user broj poruka: 12805
Eeeeee, u tom grmu leži zec, zna lokalni paranoik za svaštaru, ali kako da stavi tamo temu i čeka srodne duše da se jave kad tema ne izlazi na glavnu stranu
:: za rubriku `Internet adrese` nego za `Svastaru` :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: @Ish :: Ne iskljucujem mogucnost da je neko iskoristio (ili da su neki iskoristili) priliku za licno izivljavanje (moguce je i da neka jedinica ili citava sluzba u okviru organizacije `odrzava kondiciju` praktikujuci pomenute `tradicionalne metode`...), ali da te metode budu GLAVNE u situacijama gde je cilj izvlacenje sto vise korisnih informacija iz `glava` ljudi koji su TRENIRANI da te informacije NE DAJU, to je vec malo verovatno.. :: :: :: ::
Kretenu, koliko si ti inTELEgentan, ne vidi se samo iz ovoga što je do sada izašlo iz tvoje pametne glave (najčešće ASCII nacrtane k*te), nego i iz toga što ni čitljiv nick nisi mogao da smisliš - ili da ga otkucaš...
Video zapisi su jedino što ti i znaš... Ali, dobro... Bar nisi k*rac na bicikletu, nego si točak.
Pošto voliš asocijacije onda ćemo od sad da te zovemo Pedala... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Kretenu, koliko si ti inTELEgentan, ne vidi se samo iz ovoga što je do sada izašlo iz tvoje pametne glave (najčešće ASCII nacrtane k*te), nego i iz toga što ni čitljiv nick nisi mogao da smisliš - ili da ga otkucaš.. :: :: Video zapisi su jedino što ti i znaš... Ali, dobro... Bar nisi k*rac na bicikletu, nego si točak. :: :: :: Posla bih mu jedan video zapis :: :: http://dralvaro.com/aleksandr-pistoletov-k-beregam-uncensored/
Neces veorvati, danas mi to pade na pamet a ti si progovorio... Ja predlazem da se napravi sticky tema gde ce svako u zavisnonsti od volje i mogucnosti donirati kes za lecenje ludaka na ovom forumu. S tim sto ne bi isli u Lazu vec u Sibir, Amazoniju, Antarktik... Bilo gde, samo gde nema interneta...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Ja sam za to da forum prikupi FatFucku dobrovoljni prihod za letovanje kod Laze, možda nakon toga promeni nick u SaneBot. Evo prilažem 1 dinar :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Stvarno si egocentrik, odakle ti to da sam mislio na tebe? Za tebe mozda jos i ima nade... A ne treba da si dugo na ovom forumu da znas na koga sam mislio, ali ti ako bi s njim ja nemam nista protiv...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: Neces veorvati, danas mi to pade na pamet a ti si progovorio.. :: :: Ja predlazem da se napravi sticky tema gde ce svako u zavisnonsti od volje i mogucnosti donirati kes za lecenje ludaka na ovom forumu :: :: Jel` mi to još uvek nisi oprostio što sam se USUDIO da te kritikujem zbog pozivanja na blokiranje nečije tuđe teme, iskompleksirani kur*u bezglavcu :: Bitno je da si ti nabio skoro pa 3 HILJADE postova, a tvoj drugar BESCILJNI SMARAČ preko 8 HILJADA... Koliko li među tim HILJADAMA ima `bisera vanvremenske mudrosti`, koji odolevaju erama, i koji se nikada ne trebaju brisati :: :: I posle što većina žena ne vole štrebere, i zašto ih svi kičme u osnovnoj i srednjoj... Dovoljno je doći ovde i videti kakvih sve iskompleksiranih i nesvarljivih g*vana ima.
Izvadite bateriju iz mob. i bezicnih telefona prisluskuju vas, pazite se cip na licnoj karti, pasosu, zdravstvenoj je namenjen da vas prisluskuji i prate.Facebook, Google, Microsoft, Intel, AMD svi oni rade za ljude iz senke, svaki cpu ima deo za pracenje podataka i salje ljudima u crno vase podatke, svaki kontakt na netu ili pretrzaivanje po netu neko nadgleda i procenjuje.
Svi ovi skupljeni podaci se cuvaju na mracnoj strani Meseca u skrivenoj bazi.
Od kad su ljudi progovorili razumnim jezikom, odmah je nastala paranoja, neko me prisluskuje, nadgleda itd.
UUUUU kako sam se uplasio, ja jedan mali jadnik u jadnoj zemlju u jos jadnijem gradu, iza 7 mora, 7 gora i dolina odnosno u PM, bas ce mene neko da prati, bicu zadovoljan ako me se neko seti posle 20 god kad umrem. :)))))))
Sto je najgore ovakvi paranoici (ili ko se prozove sam) sami sebi unistavaju zivot a neki koce razvoj tehnologi i samog drustva.
Da ne pominjem crne macke, gledanje u solju i ostaje vudu i ostala praznoverija.
Elem, oprez ko jede hranu ima da umre u roku od 6 meseci, hrana stvara rak, a ko pije vodu ima da umre od previse minerala :)
Odlicna ideja da se zarade pare, na paranoicima.
Ja predlazem podeban deo foruma za ideje na kojima bi mogli da zaradimo pare na racun paranoika, uspeli su sa hranom i lekovima.
Pre neki dan sam u telefon ukucavao nesto za pretragu a svemocni Google mi je ponudio sve ono sto sam prethodne nedelje trazio na racunaru...
Slucajno ili namerno? Odgovori sam...
Kad sam to shvatio po prvi put zapitao sam se da li je bas to ono sto zelim?
Zamisli da imas sluzavku koja cita sve tvoje zelje i ispunjava ih... pomislis idealno... Onda jednog dana tvoja zena ustane i potegne automatik ili bar duzu 9ku pa uz kratki trzaj duge 9ke i tako X2 zavrsi u zatvoru...
A oni koji su se nasli povredjenima samo jedan savet: AKO VAS NERVIRA STO NE IGNORISETE... i kraj price... Bez obzira da li se javljate u temi da bi nekome skrenuli paznju (a utvrdjeno je da sa nekima na forumu to ne pomaze) i to u najboljoj nameri, pojedinci prosto kao da traze produbljenje polemike sa onim kome ukazuju da preteruje... i tvrdim da spustanjem na tudji nivo i laganim prelaskom u svadju postajete isti takvi ako nista drugo bar za trenutak koji moze da potraje koliko traje i rasprava na temu a ponekad i duze...
No donekle vas razumem posto je u srbistanu prosto nedopustivo da neko drugi bude bolji/gori, pametniji, informisaniji ili da ima zavrsnu rec umesto mene/vas... nece nas to daleko odvesti...
Vise puta spustanja na neciji nivo pocinjete da licite i to je tacka gde vise povratka nema...
I onaku uzgred kad se niko ne javi da komentarise temu ona ide dole ko pesme na hit listama... tako da nemojmo vise komentarisati i sve ce biti OKet...
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Daum, moj advokat ce ti se javiti u vezi copyright-a `baci mi se na kolena sad cu ja samo da ga pustim kroz vodu`...
:: :: :: :: Izvadite bateriju iz mob. i bezicnih telefona prisluskuju vas, pazite se cip na licnoj karti, pasosu, zdravstvenoj je namenjen da vas prisluskuji i prate.Facebook, Google, Microsoft, Intel, AMD svi oni rade za ljude iz senke, svaki cpu ima deo za pracenje podataka i salje ljudima u crno vase podatke, svaki kontakt na netu ili pretrzaivanje po netu neko nadgleda i procenjuje :: :: Svi ovi skupljeni podaci se cuvaju na mracnoj strani Meseca u skrivenoj bazi :: :: Od kad su ljudi progovorili razumnim jezikom, odmah je nastala paranoja, neko me prisluskuje, nadgleda itd :: :: UUUUU kako sam se uplasio, ja jedan mali jadnik u jadnoj zemlju u jos jadnijem gradu, iza 7 mora, 7 gora i dolina odnosno u PM, bas ce mene neko da prati, bicu zadovoljan ako me se neko seti posle 20 god kad umrem. :)))))) :: :: Sto je najgore ovakvi paranoici (ili ko se prozove sam) sami sebi unistavaju zivot a neki koce razvoj tehnologi i samog drustva :: :: Da ne pominjem crne macke, gledanje u solju i ostaje vudu i ostala praznoverija :: :: Elem, oprez ko jede hranu ima da umre u roku od 6 meseci, hrana stvara rak, a ko pije vodu ima da umre od previse minerala :) :: :: Odlicna ideja da se zarade pare, na paranoicima :: :: Ja predlazem podeban deo foruma za ideje na kojima bi mogli da zaradimo pare na racun paranoika, uspeli su sa hranom i lekovima.
Mene ovakve teme mnogo zabavljaju, glavno je da niko nece da popusti, jos ako se nadju 2-3 coveka suporotstavljenih strana, dovoljno je samo malo da dolijes ulje na vatru kad tema izgubu na zestini :)))))))
Eve nesto korisno za tebe : http://browsers.about.com/od/faq/tp/delete-cookies.htm i napravi programcic koji ce stojati u memoriji i cim posteis neki sajt neka se aktivira i neka brise.
`Collusion is an experimental add-on for Firefox and allows you to see all the third parties that are tracking your movements across the Web. It will show, in real time, how that data creates a spider-web of interaction between companies and other trackers. `
Samo da znate ni PC BERZA nije sigurna i ona vas prati:
The site httpool.com is potentially aware of your visits to the following websites.
pcberza.rs
A kako vas nadgleda, tj. ko vas nadgleda sa PC BERZE evo dole:
`Established in 2000, Httpool Group is one of the leading, international full-service online advertising providers, with global reach and focus on emerging markets. Httpool is an optimal partner for international clients addressing emerging markets, local advertisers seeking a one-stop solution, large publishers struggling to monetize their international traffic, and local publishers trying to increase their revenue potential.`
i sta sad pc berza postoji vise nego sto se tvrdi da Google skuplja podatke od svojih korisnika, sta cemo sad da je napustimo svi, mislite da je vlasnike PC BERZE toliko briga sta mi radimo ili ni oni nisu svesni da imaju ovo na svom sajtu.
I koliko puta da vam se napise da je piraterija zabranjena, cek samo da se usvoji zakon o pirateriji na globalnom nivo pa sve koji su postovali pirateriju pocnu cike u plavom da posecuju, bar ce na aukciji u MUP-u biti dobrih racunara na prodaju za male pare, dobro formatiranim HDD-ovima.
Anonimnost na netu ne postoji, da bi vas neko locirao od kuce van drzavnih aparata, dovoljano mu je 1h posla pod uslovom da imate malo bolju zastitu i pamet, a drzavnim organim je dovoljno 15 min.Jedino sto nas josuvek vadi su dinamicke IP adrese, pa ljudi koji ne rade za drzavu ne mogu da vam lociraju kucnu adresu, vec samo regiju, al ovo je Srbija ako imate nekog u Telekomu mozete i to da nadjete.
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.