Pre dva dana mi je stiglo opomone da ce da mi iskljuce struju posto imam dug od 7230 dinara. Kao zadnja uplata je bila 14.11.2012. Pozovem drugaricu koja radi tamo i pitam je da mi proveri koliki je dug ona kaze u racunaru pise da imas dug od 10.000. Tu se ja iznerviram i odem pravo u masarikovu da vidim sta se desava. Kao nisu azurirali jos, a da azuriraju iskljucenje to znaju. Sada ispada da imam dug od 3000 dinara.
Sada mene zanima da li ja mogu da odjavim rtv pretplatu. Placam sbb, internet, televizija, jos su se ljudi i potrudili da mi to lepo povezu prikljuce. Sve radi super. RTS mi do sada nista nije ponudio. Po cemu sam ja duzan ako imam el. brojilo da placam RTS. Sta ako imam vikendicu koja nema tv u nekoj sumi na nekom brdu? Ja RTV ne placam, redovno stize opomena, ali ja ignorisem to.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Ako imas stuju imas i tv , to je njihova ideja i tako je guraju, mozes da se jebes sa tim sto ces da se bunis i dokazujes da negde nemas tv... Nazalost tako je.
E sad mnogo ljudi ne placa tv a placa struju, ne mogu pola drzave u zatvor da stave, neko kaze uskoro ce da je ukinu i oproste dugove, neko kaze nece biti tako, mozda ispadnem glup sto sam placao ovih par godina a mozda ispadnem i pametan, videcemo...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Niko ti ne naplaćuje televizor, nešto teeeeško nisi skapirao. Niti koliko ih imaš, niti da li ih uopšte imaš. Ti plaćaš JAVNI SERVIS. Kao što su recimo, putevi javni, vode javne.. itd. E, ti plaćaš nešto što je osnovala država smatrajući na osnovu volje VEĆINE da to treba, tako da ti, šta god mislio o sebi, ima da trpiš volju većine. Da li si mentalno zaostao pa ne razumeš program, ili živiš u šumi u skladu sa prirodom, ili imaš SBB i plaćaš ga, to državu i javni servis RTS ne zanima - bitno je da si građanin ove zemlje. Plaćaš preko strujomera, jer je to najraširenije dobro koje koriste skoro svi građani na porodičnom principu (manje-više), pa je to neki najpravedniji način naplate. Ako ne plaćaš tv pretplatu, koliko ja znam, mogu da ti ga uteraju samo za zadnju godinu duga, ali ne i za godine pre toga, i to važi od trenutka tužbe, nakon toga, ne pomera se datum, već stoji ta godina iza i od tog vremena se gomila dug.... tako ko nije plaćao od početka, ima računa i da plati tužbu i zaostatke, jer je sa dve-tri godine neplaćanja pokrio te eventualne dugove. Nego, ako ovo poželi da postane država, lako će nas naterati da platimo, samo vežu obavezu izmirenja prema državi sa pravom produženja dozvola koje država izdaje, i odmah disciplina kao i na Zapadu (gde Serbistanci pokorno plaćaju sve i ne pitaju osim možda prvi puta), inače, nema registracije kola, oružja, lične karte, zdravstvenog osiguranja, vozačkih dozvola i slične nebitne stvari.
Da li se neko pita kako jedan Srbin zivi na zapadu i koliku platu tamo ima. Ovde ljudi kupuju televozir na rate, cipele, hranu i odecu. Tamo se kredit dize za stan, auto ili za neki veliki biznis. Ako ovo hoce da bude pravedna drzava neka daju i takve plate, neka osposobe sva sela i male gradove da zive. Javni servis samo od reklama uzima mnogo para, a da ne pricam i od budzeta sto se odvaja za njih + ovo sto narod placa. Engleska nacionalna televizija finansira se od gradjana. Na toj televiziji nema reklama. Kazes placamo javni servis, kao i puteve i sve ostalo. Da puteve placamo, pogeldas na sta sve lici, pao prvi sneg i odma kolaps, posle zime sve popucalo. Previse se novca odvaja za neke javne servise a dobija se svega 40% od toga. Na zapadu jedan covek primi 1000 - do 1500e za obican posao, ne neki veliki. Jos ako je ozenjen pa i zena ima isto to je skoro 2000 - do 2500e. Da iznajme stan za 500e i plate racune njima ostane novac.
Prvo treba osposobiti drzavu, da funkcionise i da narod ima. Lako ce se odvojiti posle za javni servis. Placamo puteve, a jedan autoput od 50km gradi se 10god. Svake godine odvajamo kao da se od pocetka gradi.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Da bi odjavio tv pretplatu moras da imas dva svedoka da nemas televizor na brojilu po kome ti naplacuju tv pretplatu i sve to overeno u sudu u x primeraka, da ti izvade bris iz supka i iz grla istim stapicem i bas tim redosledom, pola litre krvi na mesecnom nivou i danak u krvi u kombinaciji sa haracem... Jbg...laku noc Srbijo, zadnji koji pobegne odavde neka ugasi svetlo, ne mora da zakljucava...i ovako se niko ne bi vracao!!!
placam samo ono sto stvarno koristim,znaci struju ,internet ,benzin...Zena gleda turske serije,dete ne gleda tv jos je malo,ja od kompa ne vidim dalje,nisam im platio niti jedan dinar usrane pretplate i ako da bog ko sto je tijanic skoro rekao da ce u februaru da se ugase skroz....Ako koji ce nam q kad nema ni lige sampiona nit bilo cega kvalitetnog pa da zalimo...Dovoljno brz net ti omogucava da svaku utakmicu gledas online a ne da placam 500 din nizasta...ej bre pa to je skoro 4 litre benzina cccccc .......
Kazu placamo javni servis. Zasto se onda samo RTS buni i zasto govore platite RTV pretplatu. Javni servis nije samo televizija i radio. Od svega toga RTS jos i posluje kako treba, oni jadnicu na radio stanici rade za neke mizerne pare i za njih ne odvajaju nesto mnogo. Planiraju da uvedu porez na radio prijemnik u svakom automobilu.
Raspitao sam se oko toga cak mi je i jedan dobar prijatelj koj je sudija u palati pravde reko da mi ne mogu nista. Isto mi je reko da nista mi ne moze ni parkin sluzba, posto je i to privatna organizacija u saradnji sa gradom, i oni nemaju pravo da pisu kazne. Tako da dok dodjes kod sudije za prekrsaj i procedura kako krene od toga nema nista. Dok se zakon ne izmeni sve to nije toliko validno kao sto izgleda. Za rts do sada nisu nikog kaznili, mozda neke smrtnike da se pokazu kako su jaki.
Ja sam uredno placao od pocetka, jer sam se bojao da oni ako mi se nagomila dug ne prebiju to kako meni ne odgovara, da ispadne da je to dug za struju a ne za tv...
Izglda da sam se zajebao, kao i svi koji su placali.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.