Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
alo bre admine
STRANA 2 OD 2
gfox DYCO 19.06.2007. 13:13 #22018

status: user
broj poruka: 51

E gledam te vec duze vreme i muka mi je bre od tebe. Imas 500 i nesto postova a nijedan kurcu da valja. Sama babska filozofija muda za sarme i rupe na saksiji. I jos sebe nazivas forumasem??!! + kazes nekome da je slihtara. Pa bre veca slihtara od tebe ne postoji. Da je neke vajde od tebe na ovom forumu pa da imas prava nekome nesto da kazes...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ma suština je u spamčini 19.06.2007. 18:50 #22043

broj poruka: 6672
.... a meni su obećali u spamčini da će mi kitcho narasti duplo a nije. Sve sam redovno pio, trljo` i mazo`.
Željko, uradi nešto ili ću zvati finansijsku i tržišnu da mi sve premeri bez razvlačenja, a onda će neki member pcforuma koji šalje lažnjake spamove, da bude ćorkiran....
Dyca Re: DYCO 19.06.2007. 20:03 #22048

broj poruka: 1574
:: E gledam te vec duze vreme i muka mi je bre od tebe. Imas 500 i nesto postova a nijedan kurcu da valja. Sama babska filozofija muda za sarme i rupe na saksiji. I jos sebe nazivas forumasem??!! + kazes nekome da je slihtara. Pa bre veca slihtara od tebe ne postoji. Da je neke vajde od tebe na ovom forumu pa da imas prava nekome nesto da kazes..

\Ja sebe nigde nisam nazvao forumasem,a to sto ti kazes to je tvoje misljenje i ja ne mogu da uradim nista povodom toga...Sto se tice broja postova,to nikome nije vazno..jer da jeste mrlja ne bi brisao svoje postove..Mi smo ovde da pomognemo,pa ako se nekom svidi nasa pomoc,ok..ako ne,i to je ok..ali zasto ovako da se pljujemo..btw ono za slihtaru je bila sala..Poz
MACHINE Kad me vec vuces za jezik 19.06.2007. 20:34 #22051

broj poruka: 5715
Zar ti mislis da je gorepomenuti sa tvoje strane, brisao tek tako postove? Dobro je da gotovo uvek citiram sagovornika, dobar deo postova osim pljuvanja moje malenkosti bio je krajnji izraz neobavestenosti, prizemne inteligencije i nadmenosti da se cak i meni suprotstavi, iz mnogobrojnih razloga koje necu pominjati, to je bio cist apsurd. Ovo sam rekao bez ijedne trunke pretecioznosti i izdizanja nad ostalima koji su aktivni i stari forumasi. Rekao sam to na taj nacin da ukazem na to da ne mozes napasti nekog takvog ako nemas debele argumente i izuzetno jake dokaze. To je jedan od razloga misterioznog brisanja, na sta sam u jednom postu i skrenuo paznju ostalima. Sva sreca, ponavljam, pa sam sacuvao te budalastine (npr: F5 vs F8, kada se setim samo tog izlupetavanja od strane par likova).

Sto bi reko dragojlo2: `Ajd uzdravlje!`

M i G

:: :: E gledam te vec duze vreme i muka mi je bre od tebe. Imas 500 i nesto postova a nijedan kurcu da valja. Sama babska filozofija muda za sarme i rupe na saksiji. I jos sebe nazivas forumasem??!! + kazes nekome da je slihtara. Pa bre veca slihtara od tebe ne postoji. Da je neke vajde od tebe na ovom forumu pa da imas prava nekome nesto da kazes..
::
:: \Ja sebe nigde nisam nazvao forumasem,a to sto ti kazes to je tvoje misljenje i ja ne mogu da uradim nista povodom toga...Sto se tice broja postova,to nikome nije vazno..jer da jeste mrlja ne bi brisao svoje postove..Mi smo ovde da pomognemo,pa ako se nekom svidi nasa pomoc,ok..ako ne,i to je ok..ali zasto ovako da se pljujemo..btw ono za slihtaru je bila sala..Poz
Dyca Re: Kad me vec vuces za jezik 19.06.2007. 20:44 #22053

:: Zar ti mislis da je gorepomenuti sa tvoje strane, brisao tek tako postove? Dobro je da gotovo uvek citiram sagovornika, dobar deo postova osim pljuvanja moje malenkosti bio je krajnji izraz neobavestenosti, prizemne inteligencije i nadmenosti da se cak i meni suprotstavi, iz mnogobrojnih razloga koje necu pominjati, to je bio cist apsurd. Ovo sam rekao bez ijedne trunke pretecioznosti i izdizanja nad ostalima koji su aktivni i stari forumasi. Rekao sam to na taj nacin da ukazem na to da ne mozes napasti nekog takvog ako nemas debele argumente i izuzetno jake dokaze. To je jedan od razloga misterioznog brisanja, na sta sam u jednom postu i skrenuo paznju ostalima. Sva sreca, ponavljam, pa sam sacuvao te budalastine (npr: F5 vs F8, kada se setim samo tog izlupetavanja od strane par likova)
:: Sto bi reko dragojlo2: `Ajd uzdravlje!

Shvatam ja zasto je on brisao postove..ali da mu je vazan broj postova na ovom forumu on to ne bi uradio...Ako se nekome ne svidja ono sto ja pisem neka cuva to za sebe,a ne ovako da me pljuje..jednostavno je prostacki...Pozz
:: M i G
:: :: :: E gledam te vec duze vreme i muka mi je bre od tebe. Imas 500 i nesto postova a nijedan kurcu da valja. Sama babska filozofija muda za sarme i rupe na saksiji. I jos sebe nazivas forumasem??!! + kazes nekome da je slihtara. Pa bre veca slihtara od tebe ne postoji. Da je neke vajde od tebe na ovom forumu pa da imas prava nekome nesto da kazes..
:: ::
:: :: \Ja sebe nigde nisam nazvao forumasem,a to sto ti kazes to je tvoje misljenje i ja ne mogu da uradim nista povodom toga...Sto se tice broja postova,to nikome nije vazno..jer da jeste mrlja ne bi brisao svoje postove..Mi smo ovde da pomognemo,pa ako se nekom svidi nasa pomoc,ok..ako ne,i to je ok..ali zasto ovako da se pljujemo..btw ono za slihtaru je bila sala..Poz
MACHINE Re: Re: Kad me vec vuces za jezik 19.06.2007. 21:07 #22055

Jesi li ti dobio moj eMail ili nisi??? Ako si procitao onda znas sta mislim o ovome?!

M i G

:: :: Zar ti mislis da je gorepomenuti sa tvoje strane, brisao tek tako postove? Dobro je da gotovo uvek citiram sagovornika, dobar deo postova osim pljuvanja moje malenkosti bio je krajnji izraz neobavestenosti, prizemne inteligencije i nadmenosti da se cak i meni suprotstavi, iz mnogobrojnih razloga koje necu pominjati, to je bio cist apsurd. Ovo sam rekao bez ijedne trunke pretecioznosti i izdizanja nad ostalima koji su aktivni i stari forumasi. Rekao sam to na taj nacin da ukazem na to da ne mozes napasti nekog takvog ako nemas debele argumente i izuzetno jake dokaze. To je jedan od razloga misterioznog brisanja, na sta sam u jednom postu i skrenuo paznju ostalima. Sva sreca, ponavljam, pa sam sacuvao te budalastine (npr: F5 vs F8, kada se setim samo tog izlupetavanja od strane par likova)
:: :: Sto bi reko dragojlo2: `Ajd uzdravlje!
:: Shvatam ja zasto je on brisao postove..ali da mu je vazan broj postova na ovom forumu on to ne bi uradio...Ako se nekome ne svidja ono sto ja pisem neka cuva to za sebe,a ne ovako da me pljuje..jednostavno je prostacki...Poz
:: :: M i G
:: :: :: :: E gledam te vec duze vreme i muka mi je bre od tebe. Imas 500 i nesto postova a nijedan kurcu da valja. Sama babska filozofija muda za sarme i rupe na saksiji. I jos sebe nazivas forumasem??!! + kazes nekome da je slihtara. Pa bre veca slihtara od tebe ne postoji. Da je neke vajde od tebe na ovom forumu pa da imas prava nekome nesto da kazes..
:: :: ::
:: :: ::
:: :: :: \Ja sebe nigde nisam nazvao forumasem,a to sto ti kazes to je tvoje misljenje i ja ne mogu da uradim nista povodom toga...Sto se tice broja postova,to nikome nije vazno..jer da jeste mrlja ne bi brisao svoje postove..Mi smo ovde da pomognemo,pa ako se nekom svidi nasa pomoc,ok..ako ne,i to je ok..ali zasto ovako da se pljujemo..btw ono za slihtaru je bila sala..Poz
Dyca re 19.06.2007. 22:27 #22068

Da,da..Pozz

mrlja Re: Kad me vec vuces za jezik 20.06.2007. 09:08 #22086

broj poruka: 299
:: Zar ti mislis da je gorepomenuti sa tvoje strane, brisao tek tako postove? Dobro je da gotovo uvek citiram sagovornika, dobar deo postova osim pljuvanja moje malenkosti bio je krajnji izraz neobavestenosti, prizemne inteligencije i nadmenosti da se cak i meni suprotstavi, iz mnogobrojnih razloga koje necu pominjati, to je bio cist apsurd. Ovo sam rekao bez ijedne trunke pretecioznosti i izdizanja nad ostalima koji su aktivni i stari forumasi. Rekao sam to na taj nacin da ukazem na to da ne mozes napasti nekog takvog ako nemas debele argumente i izuzetno jake dokaze. To je jedan od razloga misterioznog brisanja, na sta sam u jednom postu i skrenuo paznju ostalima. Sva sreca, ponavljam, pa sam sacuvao te budalastine (npr: F5 vs F8, kada se setim samo tog izlupetavanja od strane par likova)

da ..
priznajem bio sam gloop pa sam se tebi suprotstavio...
ali delovao si mi kao neko ko, možda , ima želju da nešto nauči, da može da veruje da, možda , ponekad i nije u pravu... ali ja sam pogrešio, kod tebe nema ni traga toj sumnji... i žao mi je zbog toga što sam pogrešio..
i dalje bih brisao postove iz razloga koji su tebi potpuno nerazumljivi (svi razlozi za tebe su takvi), ali ne mogu - zabranjeno brisanje svega osim poslednjeg posta u temi...
moje brisanje postova nema nikakve veze sa biti ili ne biti u pravu u postu....
vidiš...
to što si mi slao mail da `budemo ortaci` i to što si mi, kao i ostalima, nakon vređanja pružao `ruku pomirenja` da sam prihvatio tu ruku moji postovi bi bili hvaljeni kao što si to prethodno radio... bijah ubrojavan od tvoje strane u onih par `velikih` na forumu... ali pošto nisam prihvatio.. ja sam protiv tebe i kucam samo nebuloze...
istina je da te ne cenim ni malo... da u onim područjima koje ja dobro poznajem obično samo nalupaš nešto da bi povećao broj svojih postova na kojima, inače, insistiraš kao dokaz svog znanja... i ostale stvari koje navodiš kao dokaze svog znanja su istog tog kvaliteta... neću navoditi ovde niti bilo gde drugde koji su to postovi i šta je greška u njima (onaj ko dovoljno poznaje temu vidi nebulozu, onaj ko ne zna ne vidi i to je to), jer je to potpuno besmisleno doći će samo do novog seta prepucavanja...
obično se nadam da će ti neko skrenuti pažnju na grešku, ali to se ne dešava...
navešću samo kao primer jednu stvar koju nisam komentarisao (a ima ih mnogo), a to je kućište koje ima 20 kom 12cm fanova i u kućištu je 10°C kada je temperatura ambijenta 25°C... http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4400&forid=11&katid=2 (razmisliti da li ovo jeste ili nije nebuloza)
izbegavam da te komentarišem zbog razloga koje sam i ostalima preporučivao...
sledeće je tvoj odnos prema ostalima (pogotovo ženama)
ljude koji imaju malo postova nazivaš novajlijama...
takođe u ovom postu navodiš: `Ovo sam rekao bez ijedne trunke pretecioznosti i izdizanja nad ostalima koji su aktivni i stari forumasi`, znači oni koji nisu aktivni i stari forumaši nisu tvoj nivo.
pitaš da li je neko seka ili nije (zaviruješ u .... krštenicu)...
nudiš se ako je seka zdrava i lepa da je odradiš...
vređanje ljudi koji postavljaju pitanja (neka si čak i ti mislio da si preterao pa si izmenio kada se poteglo pitanje statusa na forumu - biti admin) ...
i još mnogo toga

za F5 si bio u pravu i to je bio moj prvi post čim mi je dozvoljen povratak na pcberzu
http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4200&forid=23&katid=6
mene nije sramota ako pogrešim...
svi greše..
mene bi bila sramota da me neko svrsta u istu kategoriju čoveka kao i tebe, a ti si ponosan na to kakav si...
vidiš ... ljudi su različiti i neki su jako srećni što nisu kao ti...

što se tiče same teme koja je pokrenuta
SPAM
npr:
ako ja sada odlučim da spamujem sve redom...
pošaljem svima poruku i to je to....
kakve veze admin ima sa tim???
zatim me banuju
ja otvorim drugi nalog sa drugog maila
opet svima spam
opet me banuju i tako u krug

vidi se moj mail, a ja ne vidim, i talje, na koje mailove šaljem....

CENA
bili ste svi u prodavnicama u kojima vam prodaju mzb*
niti znaju šta prodaju, niti znaju da li imaju..
kakva je razlika na PCberzi???
prodavnica da tu neku cenu .. odakle adminu pravo da menja???
ja lično ne bih proveravao cene, niti bi me bilo briga... obratio bih pažnju tek kad bi mi neko napomenuo...
pride
ista prodavnica je mogla da pogrešno ukuca cenu

pa sad pokretač teme neka razmisli da li postoje i ove mogućnosti...

BRISANJE TEMA
neke teme su obrisane, a neke druge istim tonom kucane nisu...
ne sviđa mi se dvostruki standard za brisanje...
više sam za opominjanje i banovanje korisnika...

OBEÆANJA
hm...
ja ne volim da nešto kaže pa ne uradim u datom roku...
i ne volim kada mi to rade...

PS
ja sam ovde zbog ljudi kojima treba pomoć
neću postovati dalje na ovoj temi...
molim ostale učesnike da me ne pominju bez preke potrebe, jer se neke osobe jako uznemire kada vide tih 5 karaktera zajedno...

*mzb = mooda za bubrege
misa Zaštita identiteta 20.06.2007. 10:56 #22092

status: admin
broj poruka: 876
Kao što sam juče i obećao prepravljeni su moduli za oglase a, za to postoji i zvanično saopštenje na http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4774&forid=1&katid=1

Srdačan pozdrav....
mrlja Re: Zaštita identiteta 20.06.2007. 11:18 #22094

:: Kao što sam juče i obećao prepravljeni su moduli za oglase a, za to postoji i zvanično saopštenje na http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4774&forid=1&katid=

Što znači da neke ljude koji su dali oglas se više ni ne može kontaktirati, jer su dali samo mail...
Zašto se pribegava neefikasnim rešenjima???

Zar se to nije moglo odraditi uz malo početničkog programiranja?

prikaži moj email uz oglas chackbox koji znači hoću - neću (radio button da - ne)

prikaz polja koji zavisi od unosa prethodnog reda...

a ne daj Bože programirati sledeće:
ako nema upisan telefonski broj prikaži email....
i sva slična rešenja

hm...

primer:
Jazz Speakers J9940B
Oglas: 23586
Ponuda->Privatno lice->Korišćena roba
Prodajem Jazz Speakers J9940B, Dolby Digital 5.1, DTS, Dolby ProLogic, 200W RMS Total Power,
Subwoofer 100W +Sateliti 5x20W, ocuvani, stari 1.5 god.
Cena: 160 EUR
Informatika->Komponente
(Postavljen: 20.06.2007. 11:18) Upozorite nas na neispravan oglas...
Vlada
St. Banovci

napomena: onog ko je dao ovaj oglas molimo kontaktirati isključivo telepatski

Ali... naša rasa ne zna da telepatski komunicira...

Zaostala planeta, u zabačenim oblastima spiralnim rukavca Galaksije... nije se bolje ni mogli očekivati...
misa Re: Re: Zaštita identiteta 20.06.2007. 12:01 #22098

broj poruka: 876

:: hm..
:: primer
:: Jazz Speakers J9940
:: Oglas: 2358
:: Ponuda->Privatno lice->Korišćena rob
:: Prodajem Jazz Speakers J9940B, Dolby Digital 5.1, DTS, Dolby ProLogic, 200W RMS Total Power
:: Subwoofer 100W +Sateliti 5x20W, ocuvani, stari 1.5 god
:: Cena: 160 EU
:: Informatika->Komponent
:: (Postavljen: 20.06.2007. 11:18) Upozorite nas na neispravan oglas...
:: Vlad
:: St. Banovc
:: e-mai
:: napomena: onog ko je dao ovaj oglas molimo kontaktirati isključivo telepatski
:: Ali... naša rasa ne zna da telepatski komunicira...

A onaj koji ne znaj telepatski kao što si rekao lepo klikne na e-mail i posalje mu ono sto je želeo da pita. U čemu je to problem????? Da nije možda zato što mail nije vidljiv pa raznorazne spam skipte ne mogu da ga pokupe??????
mrlja Re: Re: Re: Zaštita identiteta 20.06.2007. 12:13 #22099

:: A onaj koji ne znaj telepatski kao što si rekao lepo klikne na e-mail i posalje mu ono sto je želeo da pita. U čemu je to problem????? Da nije možda zato što mail nije vidljiv pa raznorazne spam skipte ne mogu da ga pokupe?????

aaaaaaaaaaaa ... tako ste smislili..
to već nije loše.. a da se onda radi razumljivosti napishe
pošaljite e-mail davaocu oglasa
ili tako nešto???
neka napomena za to.. i slično...

nisam najpametniji, ali ako ja nisam shvatio... misliš da će drugi??
sad karikiram, ali isto tako bih mogao pokušati kliknuti i na broj telefona...
:))))))
+ prevelika je razlika između onog kako je pre izgledalo i sada... automatski sam posmatrao kao da ne povlači e-mail iz baze...

u stvari, kad malo bolje razmislim.. drugi sigurno hoće, kruže glasine da imam isti IQ kao i broj cipela...
MACHINE Tebe ne vredi komentarisati 20.06.2007. 21:11 #22124

Ala si ti covece u velikoj zabludi. Dobro je sto si se prepoznao. Ne hvalim ja ljude zato sto su dobri sa mnom, necu te ubedjivati. Ja sam hteo da ti pruzim ruku kao lep gest i primer ostalima i za ubuduce. Osvrni se malo oko sebe, sta vidis? Pogledaj da li me ko jos pljuje osim mrlja & company (i njegovi podaliasi ili usamljene, pohotne drugarice)??? Sta drugi govore i misle o meni? Ima tu i skolovanih i neskolovanih ali pametnih, dobrih, finih...verovatno si video postove od vuk125, DaSickSyst, VMARC, MaliAbner, pisko, dragojlo2, servispc, vaskev, pa cak i jedan od administratora...isto sve najbolje mislim i ja o njima. Kada je bila ona hajka ipak su me podrzali u okviru direktnih mejlova, da se ne nerviram, svadjam, smirim...zapitaj se, onako duboko i siroko! Vidis ti meni prebacujes za kvazi-slihtanje a ovamo uzimas u odbranu suknje i zenske krstenice!!! Ponovo apsurd i konflikt!

Kako znas da je pitalica zena??? Osim ako to nije tvoj sub-alias??? Cuo sam od par forumasa, necu ih navoditi, da si ranije bezargumentno branio neke cure (posto se vidi da je nemas) kako bi se napravio faca. Znas sta? Nosim se mislju da uskoro postujem ideju da se sastanu aktivni forumasi, pa lepo dodji, posto si ti i tvoji pajtosi navodili kako sam ruzan i ovakav onakav, svaciji trag ce se tada pokazati jasno, kao u snegu. Pa se lepo pojavi. Inace, znam se licno sa VMARcom i servispc i momci su super. Takodje i geloso i vaskev i abner, DaSick...neki zakljucak?

Sobna je 25 a unutra 10 do 15, u cemu je problem??? Mozda sam odokativno omasio 5C! Kuciste je 2x BigTower, ne secam se tacnog modela. Ja u svojoj masini imam 10 coolera. Ti si covece sav konfliktan i zbunjen. Znas, priznacu ti, onoga momenta kada si rekao zbogom u jednom postu, bilo mi te zao, onako iskreno, i pokajao sam se sto sam preterao, to si isam procitao u par postova. Ali sam uvidevsi da se tvoje ponasanje nije nimalo izmenilo debelo pokajao. Ti nisi za zaljenje vec za promatranje u okviru nekog sanatorijuma...I do not have any further comments on that

Kao poslednje, posto si se nasao prozvanim, potpuno je nepristojno da se sa mnom natezes. Rekao sam vec, to je isto kao i kada bih ja drzao slovo prim.dr.sci.spec onkologije npr...apsurdno je to sto radis. Ako nekoga prozoves, pogotovo mene, onda se najpre dobro naoruzaj znanjem i kontraargumentima, jer u suprotnom ces samo potvrditi moje predjasnje navode, zar ne??? Ti si ili slabovid ili si zaista tolika neznalica? Ne kapiram! Napravim greske, tacno, ali one se mogu svrstati u one promilske...i kao poslednje, ko si ti da meni odredjujes sta je dobro a sta ne? Koja tvoja oblast, sta si ti umislio da si?. Ako nisi po zvanju iznad mene ili si serviser sa velikom praksom i teorijom, a pored toga se cesto izlupetavas (kao dokaz vec navedeno), onda nemas nikakva moralna niti intelektualna prava da mi se obracas na bilo koji nacin, osim uz duzno postovanje.

Nikada nisam tvrdio da sve znam, onda bih bio lud, zar ne? Niko ne zna sve! Pitanje je ko zna vise? Dakle, nesumnjivo je da ja znam malo o ITu (i to odgovorno tvrdim), nekih 10% ali je to neuporedivo vece od tvojih u% (mikro postotak, hiljaditi deo promila)...i to smo apsolvirali, nadam se!

Ovime smo ja i ti zavrsili zauvek, nemoj mi se vise ni direktno ni indirektno obracati. Ti jednostavno nemas nikakve kvalifikacije za tako nesto. Necu ni ja tebi. TACKA!!!

M i G
mrlja samo objašnjenje za `genija` 21.06.2007. 06:47 #22132

:: Sobna je 25 a unutra 10 do 15, u cemu je problem??? Mozda sam odokativno omasio 5C! Kuciste je 2x BigTower, ne secam se tacnog modela. Ja u svojoj masini imam 10 coolera.

Za tvoju informaciju... osnove termodinamike... da bi se nešto ugrejalo drugo se mora ohladiti... toplota uvek prelazi sa toplijeg tela na hladnijie, nikako obratno...
Ventilator ne može spustiti T ni za 1 °C.. ni za 1/20°C ... Ventilatori služe tome da dovedu hladan vazduh (u ovom slučaju taj od 25 °C) kako bi mogao da ohladi komponente koje su toplije od toga... Što znači u kućištu minimalna temperatura jeste 25°C (a sigurno i veća)... Tako da si promašio za svaki stepen koji si napisao je u kućištu smanjena temperatura u odnosu na sobnu... i da ih imaš 1000 isto je...

Uz to ventilatori greju (zanemarivo, ali greju) trenje se ne može izbeći, a čim ima trenja ima i zagrejavanja... Dakle ventilatori čak i zagrevaju vazduh...

Razmisli malo o ovom. Èak i kada ti je ukazano da imaš grešku, ti ne razmišljaš šta bi mogla biti greška, jer si u pravu unapred.
Takvih grešaka imaš jako mnogo i slep si da ih vidiš.

PS
molim te da mi ne šalješ mailove
pogotovo ne nebulozu koju si poslao, to ostavi za ljude koje želiš da impresioniraš svojim `znanjem`... Što je najsmešnije ima ih...

::preispitaj se malo o gradivu Java-e, kada vec prozivas admine, i tome sta je CheckBox (kvadrat) a sta CheckBoxGroup (kruzic) i koji odgovara i kako RadioButton-u koji ce implementirati neki od Listener-a...pa tek onda navali na njihove thread-ove. Ako ti treba, preporucicu ti neku dobru literaturu. Besplatno!
MACHINE Aaaa, tome sluze postulati termodinamike.... 21.06.2007. 11:19 #22141

Nisam znao, bas lepo sto si me poducio. Pa nista, onda bar znam da se ljudi leti greju ventilatorima a ne hlade, prosto se najeze od duvanja istog vruceg vazduha, nakon sto su prokuvali. Teorija vs Praksa, sve je to OK sto si rekao i ne sporim, tako kaze knjiga, sta li kaze toplomer?! Nisi me dobro ispravio, trebao si reci sta sam zaboravio dodati? Zato je tamo montirano neko malo cudo! Sada znam cemu sluzi, hvala ti! Unutra je mali kompresor sa freonom (koji ga sabija i siri u zavisnoti od potrebe, jel` te, pa onda indu oni tvoji termodinamicki postulati), pa ovi slini ventilatori duvaju preko isparivaca (heat-pipe i rebarca) pa se kondenzacija skuplja u jedan rezervoar. Zato je znaci tako hladno u toj sobi....potpuno nebitno, masis poentu.

Secas se kako si prozvao DaSickSysta da je naucio napamet akronime i nazive pogresno i bez razumevanj pa onda uci i ostale. Zapitaj se malo, ko ti daje za pravo da nekog bez osnova prozivas, pa cak i ako je napravio omasku? Opet apsurdno! Mani se takve prakse za ubuduce. To ti je krajnje prijateljski savet!

Ja sam se ono slihtao adminima, kako ne kapiras??? Za Javu: pojedinacni CheckBox od grupnog CheckBoxGroup(ime pojedinacnog checkboxa,naziv grupe)=radio `okruglo` dugme (kruzic u okviru njega je true). Van toga se checkbox zove dugme za potvrdu (stikliranje).

ODJAVLJUJEM SE SA OVE NITI...sending KILL signal...sending TERM singal...

M i G

:: :: Sobna je 25 a unutra 10 do 15, u cemu je problem??? Mozda sam odokativno omasio 5C! Kuciste je 2x BigTower, ne secam se tacnog modela. Ja u svojoj masini imam 10 coolera.
:: Za tvoju informaciju... osnove termodinamike... da bi se nešto ugrejalo drugo se mora ohladiti... toplota uvek prelazi sa toplijeg tela na hladnijie, nikako obratno..
:: Ventilator ne može spustiti T ni za 1 °C.. ni za 1/20°C ... Ventilatori služe tome da dovedu hladan vazduh (u ovom slučaju taj od 25 °C) kako bi mogao da ohladi komponente koje su toplije od toga... Što znači u kućištu minimalna temperatura jeste 25°C (a sigurno i veća)... Tako da si promašio za svaki stepen koji si napisao je u kućištu smanjena temperatura u odnosu na sobnu... i da ih imaš 1000 isto je..
:: Uz to ventilatori greju (zanemarivo, ali greju) trenje se ne može izbeći, a čim ima trenja ima i zagrejavanja... Dakle ventilatori čak i zagrevaju vazduh..
:: Razmisli malo o ovom. Èak i kada ti je ukazano da imaš grešku, ti ne razmišljaš šta bi mogla biti greška, jer si u pravu unapred
:: Takvih grešaka imaš jako mnogo i slep si da ih vidiš
:: P
:: molim te da mi ne šalješ mailove
:: pogotovo ne nebulozu koju si poslao, to ostavi za ljude koje želiš da impresioniraš svojim `znanjem`... Što je najsmešnije ima ih..
:: ::preispitaj se malo o gradivu Java-e, kada vec prozivas admine, i tome sta je CheckBox (kvadrat) a sta CheckBoxGroup (kruzic) i koji odgovara i kako RadioButton-u koji ce implementirati neki od Listener-a...pa tek onda navali na njihove thread-ove. Ako ti treba, preporucicu ti neku dobru literaturu. Besplatno!
mrlja Re: Aaaa, tome sluze postulati termodinamike.... 21.06.2007. 13:50 #22154

xaxaxaxaxaxxaxaxa....
opet pokazuješ ZNANJE...
uzmi termometar i stavi ga pred ventilator i stavi ga da ne duva termometar u njega... praksa je čudo...
inače, hladno se kod ventilatora zasniva na subjektivnom doživljaju toplote kod ljudi...
olakšavanje isparavanja znoja sa kože itd...
termometar ne pada na subjektivan osećaj...

a što se tiče
::Unutra je mali kompresor sa freonom itd..

morala bi da postoji i spoljnja jedinica (kao kod frizidera, jer bi inače grejao kućište iznutra kopresor koji radi uvek greje)...
a druga stvar čak i ako ima komresor sa freonom i spoljnju jedinicu - ako hladiš nešto pomoću freona i sličnog ni u kom slučaju ne smeš staviti 20 ventilatora, jer koji je smisao u tom slučaju bilo kakvog uređaja koji hladi kada mu stalno dovodiš spoljnji vazduh koji je topao...

sve u svemu samo upadaš iz jedne laži u drugu ... a i iz jedne gluposti u drugu...

a što se tiče programiranja.. mojne please...
smejaće ti se svi koji znaju nešto (kao što se moj programer smeje)...

sve u svemu ja mašim poentu, a ti kao i obično pričaš o onom što ne razumeš samo da bi ispao pametan... samo napred, vidim da kod nekih to i pali...

i pored takvih `prijateljskih` saveta ... neprijateljski mi ni ne trebaju...
MACHINE ... 21.06.2007. 15:36 #22169

Ja tvojim experimentom oborih T za 3C sa 1 ventilatorom, ALU heatsinkom i termo-parom (bakar-konstantan, cini mi se). Ja jesam preterao ali mi i nije bila namera da to merim do detalja (+-5C gore dole), ionako je bilo usput, van teme. Koliko si se ti naprazio da si stvarno poverovao za kompresor, cudo jedno...pa naravno da sam se zezao, Boze svakakvih ima pod kapom nebeskom. Ti ces da mi pricas o principima frigomehanike, ccc...kakvih sve ovde ima! Tako da je to za laz, laz...a tvoja teorema pada u vodu, pri`vati se nekog ozbiljnijeg stiva, osim sto se sa mnom prepires. Toplomer, ne znam da li si provalio, nije isto sto i termometar, namerno sam napravio omasku!

Jadan ti i tvoj programer ako ste tako jaki u Java-i kakvi li ste tek onda u ostalim visim programskim jezicima, okruzenjima/alatima...Evo, i moji ortaci sa faxa se smeju i ne mogu da veruju svojim ocima (pozdravljaju te!)...

Au, bezim dalje od ovoga i ovakvih. Da na mene ne predje ovakvo ZNANJE pa da OTUPAVIM od njega...pu, pu, daleko bilo! Idem da se dobro dezinfikujem 96% alkoholom i nagutam nekih lekova, da me ne snadje neka bolestina od svega sto sam procitao...Bog je milostiv, nece valjda na mene...

Pozdrav, sto bi rek`o dragojlo2: `Ajd uzdravlje!`, zivi mi bili!

M i G

:: xaxaxaxaxaxxaxaxa...
:: opet pokazuješ ZNANJE...
:: uzmi termometar i stavi ga pred ventilator i stavi ga da ne duva termometar u njega... praksa je čudo...
:: inače, hladno se kod ventilatora zasniva na subjektivnom doživljaju toplote kod ljudi..
:: olakšavanje isparavanja znoja sa kože itd..
:: termometar ne pada na subjektivan osećaj..
:: a što se tič
:: ::Unutra je mali kompresor sa freonom itd..
:: morala bi da postoji i spoljnja jedinica (kao kod frizidera, jer bi inače grejao kućište iznutra kopresor koji radi uvek greje)..
:: a druga stvar čak i ako ima komresor sa freonom i spoljnju jedinicu - ako hladiš nešto pomoću freona i sličnog ni u kom slučaju ne smeš staviti 20 ventilatora, jer koji je smisao u tom slučaju bilo kakvog uređaja koji hladi kada mu stalno dovodiš spoljnji vazduh koji je topao..
:: sve u svemu samo upadaš iz jedne laži u drugu ... a i iz jedne gluposti u drugu..
:: a što se tiče programiranja.. mojne please..
:: smejaće ti se svi koji znaju nešto (kao što se moj programer smeje)..
:: sve u svemu ja mašim poentu, a ti kao i obično pričaš o onom što ne razumeš samo da bi ispao pametan... samo napred, vidim da kod nekih to i pali..
:: i pored takvih `prijateljskih` saveta ... neprijateljski mi ni ne trebaju...
mrlja Rezime 21.06.2007. 17:29 #22177

uhvaćen u gluposti koja se tiče nepoznavanja kako se hladi komp (uopšte termodinamike), ne prepoznaješ da ima neki problem čak i kada ti se kaže da postoji (ne razmišljaš), onda si počeo da braniš stav kako je to istina čak i kada ti je objašnjeno da ne funkcioniše tako i u tu svrhu pribegao lažima (izmislio kompresor sa freonom itd), kada je razjašnjeno da je to nemoguća situacija, imamo obrt situacije u... ma šalio sam se nisi valjda poverovao, ima svakakvih ovde...
pribeći u tom slučaju izdizanju sebe kao neosporivog autorieta i vređanju drugog sagovornika je kod tebe uobičajen scenario...

Sve u svemu ... uhvaćen u jednoj gluposti izmislio gomilu drugih...

takvih grešaka i takvih odbrana ima prilično...
ono zbog čega sam se ovaj put natezao sa tobom je bilo da drugi ljudi vide upravo ovakve stvari koje radiš, možda neko progleda

Sve u svemu... toliko o tvom znanju ....
zeljkoa I posle neko pita ... 22.06.2007. 09:28 #22226

broj poruka: 714
I posle se bunite zašto brišem teme. Mislim da je krajnje vreme da se Mashine, Mrlja i još po neki uozbilje i prestanu sa pubertetskim prepucavanjem.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mrlja Re: I posle neko pita ... 22.06.2007. 11:18 #22232

:: I posle se bunite zašto brišem teme. Mislim da je krajnje vreme da se Mashine, Mrlja i još po neki uozbilje i prestanu sa pubertetskim prepucavanjem
:: - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Željko Arnautović
:: PC Berza d.o.o

Ovde se radi o kvalitetu postova koje kucaju ljudi koji su navodno `autoriteti`, a machine za neke to i jeste...
Ti na svom forumu olako prelaziš preko toga da se neko olako nudi pripadnicima zenskog pola za nešto više od instalacije software-a (isključivo ako je lepa i zdrava naravno)...
Tolerišeš vređanje po forumu, pošto machine prednjači u tome...
Prozivanje ljudi jer su `novajlije` i imaju manje postova od drugih...
Ismejavanje čoveka da je gloop, jer je taj neko uradio to za 15 minuta, a čovek koji je postavio post ne zna odakle da počne da rešava zadatak...
i još mnogo toga...
Pride, koliko se sećam u vremenu u kojem nije bilo machine-a takvih stvari nije ni bilo, onda bi trebalo da se razmisli zašto je možda sada tako...

Gore sam naveo jednu grešku nekog i krenulo je s moje strane argumentovano i civilizovano objašnjenje šta tu ne valja (kada je branio da je u pravu)... Kako je bilo s druge strane proceni sam...
Takvih grešaka, kao što sam već naveo ima još mnogo, ali upravo zbog toga što bi se situacija verovatno dovela do usijanja sam izbegavao da ispravljam greške...

Da li će neko svraćati na tvoj forum zavisi od kvaliteta ljudi koji postuju na njemu i odgovaraju ljudima na pitanja (a za to ionako nisu plaćeni), ako ostaneš bez njih niko neće ni imati razlog da svraća na forum PCberze (ovim uopšte ne mislim na sebe, ja sam nebitan u celoj priči)... Trenutno, da bi smeo da ispraviš machin-ov propust moraš imati `machine certified friend` sertifikat inače ćeš biti vređan... izbor je - ili prećutati ili rizikovati `vatru` na temi... poslednjih mesec dana pribegavam prećutkivanju, a to ne mislim da je dobro za tvoj forum...

Ono kako ja vidim situaciju jeste da neke stvari treba raščistiti, a to je adekvatan rečnik u raspravama pre svega, ali ne i same rasprave...
Ako nemaš raspravu nemaš ni kvalitetnu postove koji nešto vrede, a ne možeš imati kvalitetne postove bez ljudi koji poznaju tematiku... Ljudi koji odgovaraju na pitanja nisu sveznalice i najpametniji i sasvim je normalno da greše... Ne priznati grešku i isterivati svoje po svaku cenu (pa i vređanjem i iznošenjem apsurdnih argumenata) govori o tom nekom ko postuje... Upotrebljivost odgovora na neko konkretno pitanje je sasvim druga stvar (ja sam ljubitelj upotrebljivih odgovora) i ne bih da se upuštam u to, neki ljudi su teoretičari, a neki praktičari i imaju potpuno drugačiji pristup problemu, ne znaju da objašnjavaju i slično...
Ali neke stvari koje su greške treba skrenuti pažnju na njih i raspraviti ih ako je potrebno...
Bez vređanja i sličnog rečnika, bez skretanja teme na lične kvalitete i završene škole...
Ovde to postoji kao sasvim validna argumentacija kod nekih članova... Nekoliko puta sam i sam imao ispade i za to nema opravdanja... Što se u ovoj ovde raspravi nije desilo, barem koliko ja to mogu da vidim (možda grešim)...

Ako nisi u stanju da rešiš situaciju koja se tiče argumenata na forumu i nivoa rečnika, ja neću još dugo biti tu iz jednostavnog razloga: `ne volim da čitam gluposti, a da se one guraju kao istine, ali ni vređanje bilo koga po bilo kom osnovu` ... Kada sam počeo da se bavim računarima sam morao da, zbog toga što su me izvesni `stručnjaci` pogrešno naučili neke stvari, ispravljam gomilu toga u svojoj glavi i ne bih želeo niko da ovde na forumu nešto pogrešno nauči, a ćutanjem baš to i omogućavam...

Ovo je moj lični stav. Ja ovako vidim situaciju i žao mi je ako se ne slažemo..
MACHINE NA OVOM THREADu SE POSTUJU ZAKONI TERMODINAMIKE!!! 23.06.2007. 10:57 #22315

karikiram Homer Simpsona...

nisam odeleo izazovu a da ne dezavujisem odredjenu osobu koja je citirala moju usputnu, grubu, opasku. Sve posle je bila pisancija dok sam citao kako me covek ubedjuje u nesto sto je vrlo lako experimentalno proverljivo (i vrlo jeftino). Nesto nalik F5 vs F8...hehehe, sada sam ja bio na Djavoljoj strani, pa da vratim istom merom. Da ne bude zablude, i 1C ne moze, ali su mi ostali preporucili da i ja malo pod****am. Nisam mogao odoleti, izvinjavam se unazad. 10C je svakako NEMOGUCE u datim okolnostima. Sve ostalo je `morbidna` sala. Al` sta ces moramo se i mi malo smejati. Dakle, ja se jos jednom izvinjavam gledaocima sto sam zbunio doticnu osobu i doveo je poziciju da posumnja u osnovne postulate termodinamike....`Ajd uzdravlje!`

Znanje je imperativ savremenog coveka. Budi mudar da bi opstao i sutra.

zmijoslav Re: Re: Re: Re: Zaštita identiteta 16.07.2010. 17:56 #231186

broj poruka: 1

:: :: A onaj koji ne znaj telepatski kao što si rekao lepo klikne na e-mail i posalje mu ono sto je želeo da pita. U čemu je to problem????? Da nije možda zato što mail nije vidljiv pa raznorazne spam skipte ne mogu da ga pokupe?????
:: aaaaaaaaaaaa ... tako ste smislili.
:: to već nije loše.. a da se onda radi razumljivosti napishe
:: pošaljite e-mail davaocu oglas
:: ili tako nešto??
:: neka napomena za to.. i slično..
:: nisam najpametniji, ali ako ja nisam shvatio... misliš da će drugi?
:: sad karikiram, ali isto tako bih mogao pokušati kliknuti i na broj telefona..
:: :)))))
:: + prevelika je razlika između onog kako je pre izgledalo i sada... automatski sam posmatrao kao da ne povlači e-mail iz baze..
:: u stvari, kad malo bolje razmislim.. drugi sigurno hoće, kruže glasine da imam isti IQ kao i broj cipela..
ma ti si previse glup, koliko vidim, lepo je ostavljeno Email korisnika, pa ko ima pitanja moze pitati bez trosenja impusla na mobilni, pa ako se dogovore, onda ce verovatno jedno drugo razmeniti brojeve! kakvih sve retardiranih ima poput tebe!
Ishmerish Pitanje za Zeljka 16.07.2010. 19:26 #231200

broj poruka: 7285
Odakle ti zivaca?,kolegu ti shvatam on je od one politicke fele,ali te diplomate sa dusom, koji ne zele nikoga da uvrede obicno mladi idu pod zemlju(ne daj boze).

A vi ostali sta vi hocete????,da li uopste i znate zasto ste poceli da cvilite?
Pa vi ove admine treba od blata da pravite,znas kada bi vam ja uslisio molbe sa ovakvim sistemom....dodjem kao adim,pogledam predlog,bacim vam dva-tri posta koski i posle toga vise nije ni bitno,jer ce te vi termiti da se oglodjete medjusobno,pritom zaboravljajuci zbog cega je tema i postavljena.

Doduse imam i ja molbu za direktora:Da li bi moglo da se napravi par pod foruma za:
Hirurge,psihijatre,naucnike,kvantne fizicare,astrologe i mamojebce???,pa da malo rasteretimo ovaj katastrofalno zagadjen forum?

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

NMY Ish & Gujoslav... 16.07.2010. 21:50 #231235

broj poruka: 1509
Tema je stara preko 3 godine, ne znam gdje je iskopaste...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

Ishmerish NMY 17.07.2010. 11:28 #231315

broj poruka: 7285
U jbt,da nisi opazio nikad nebi skontao,nemam obicaj da gledam datum.

Tnx :)

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs