Ma u pravu si skroz... Razumem ja i onu biblisku ko tebe kamenom ti njega lebom, ali... ...meni je od ovoliko kamenja kojim nas gadjaju ponestalo `leba...
Takodje razumem i ono stapa i sangarepe... ...sad odlicno vidim sve masnice koje su nam stapom nabacili gde god su hteli...
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Ovo me sve podseca na 05.10.2000. kad se milion ljudi sjatilo na miran protest u BG da bi srušili Slobu zarad BOLJEG ŽIVOTA.Svi znamo kako se završilo i šta smo BOLJE DOBILI :: :: Šiptari su dobili bitku,ali rat nisu :: :: ::
:: Sta veli masa realista na ovom forumu, melje, melje, melje a brasna ni od korova :: Ima ovde takvih koliko hoces i svi se ponasaju u sloganu `Not In My Back Yard` (sindrom NIMBY kora razume razume), pa zar treba nesto da vas opauci po lobanji da bi shvatli realnost zivota, po principu seljanke koja je dosla u posetu starom kraju pa ne prepoznaje grabulju i pita opuljene sta je to, pa kad nagazi na nju i ona je zvekne po nosu se priseti i kaze `sto je glupa ova grabulja`
Ma koliko to žalosno bilo, donekle si u pravu, kao što smo i mi koji ne mislimo kao ti donekle u pravu. Moje lično mišljenje je da to što ću da vonjam na rakiještinu, ne perem zube, imam želju da ubijem svakog ko ne ekaviči, busam se suludo srbovanjem u grudi i prebijam svakoga ko ne misli kao ja, da me to ne čini manje srbinom nego što jesam, ovako `realističan`. Ne znam za tebe, ali neko ko je rođen u SFRJ je već doživeo da mu je zemlja rasturena, rasturili su i SRJ, pa i SCG i sad smo tu gde smo. Znači, čitavog života živim u istom gradu, a već sam četiri države promenio, a moj otac rođen 1936. je u sedmoj. Divota. Pošto nisam lobotomizovan dnevnikom, moje sećanje dopire malo više nazad. Ne znam koje si godište, pa da malo podsetim... Ako ćemo već o Kosovu, skupština Kosova je i 1990 godine proglasila nezavisnost, ali to niko nije fermao 2 posto. Čak je i Amerika šibnula po prstima Albaniju zbog tadašnjeg priznavanja. Šta se promenilo u tih 18 godina?? Zbog čega se raspala SFR Jugoslavija?? Zbog čega su svi, pa čak i Crnogorci (kojih ima više ovde nego u Crnu Goru) otišli od nas? Zbog čega SVE zemlje oko nas teže ka evropskoj uniji, a samo mi ne?? Zar je moguće da smo TOLIKO pametniji od svih, pa čak i nekih koji su nam toliko bliski (recimo, crnogorci i bosanski srbi), da smo samo mi pametni a svi ostali glupi?? Reci mi koliko ljudi koji `ne daju Kosovo` može da nabroji više od tri mesta na Kosovu, a da ne pričam da je ikada zakoračilo tamo? Koliko njih može da nabroji više od dva manastira koji se tamo nalaze? Koliko njih zna kada je bila Kosovska bitka i da Car Lazar nije samo `ono kul vino koje pijemo`? Jako malo. U svojoj okolini imam dosta Kosovara i znam šta pričaju. Ko tamo nije živeo, ne zna kako je. Ne znam ni ja, ali ih slušam, ne kritikujem ih da su `izdajice`. Prijateljica mi je rođena u Uroševcu, u ulici od tridesetak kuća, od kojih je preko dvadeset bilo srpsko. Pred rat 1999. samo su dve srpske ostale, jer su ostale prodate za OGROMNE pare, a ljudi odatle kupovali kuće i stanove po Srbiji i započinjali poslove, samo od prodaje jedne šugave udžerice. O tome kako ih je naša vlast potkradala i šta se sve radilo, prosto je da ne poveruješ pored ovog silnog patriotizma. A što se rata tiče, javna je tajna da je granica bila solidno čuvana, a da su Albanski separatisti najviše oružja kupili od samih srba, onih veoma bliskim tadašnjim vlastima. Dakle, stvar je davno prodata, mnogo toga se pogrešnog i lošeg radilo. Ma šta god ti mislio, ili šta bilo ko mislio, jedina vodilja u današnjem svetu je INTERES. A naš jedini srpski interes, da spasemo ono što se spasti može, jeste da budemo deo evropske unije, inače će ameri opet da nam uvale sranje. Treba nam pamet u glavi, a ne qrčenje po ulicama. Pogotovo ne vera u ruse. Valjda si čuo da rusi guraju Kosovo na olimpijadu. Ko je ikad išta dobro od rusa dobio?? Pogotovo srbi. Od rusa smo dobili samo Tita, sankcije i bombardovanje. Da smo se slizali sa amerima ništa od ovoga ne bi bilo...
Ja konkretno posao o kome sam u to vreme mogao samo da sanjam.
POZDRAV
:: Ovo me sve podseca na 05.10.2000. kad se milion ljudi sjatilo na miran protest u BG da bi srušili Slobu zarad BOLJEG ŽIVOTA.Svi znamo kako se završilo i šta smo BOLJE DOBILI :: :: Šiptari su dobili bitku,ali rat nisu :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.