Neko zna, a neko gleda Kursadžije, čita Kurir i obožava Vučića. Šta ćeš...
:: Ako ti se nesto desi, nece me cuditi, jer... Mnogo si, bre, brate, `znao`.. :: :: `Nemojte da budete upadljiva generacija, jer stojite na gomili neprocitanih knjiga. :: :: :: `There`s someone in my head, but it`s not me? :: ::
Svaka vama cast kad imate ovoliko vremena, (ja sad dodjoh sa posla, tj. `prebogate sive ekonomije` i platom od 20 hiljada). Traziti 13 platu (iz budzeta) u vreme teske krize, je u najmanju ruku cist bazobrazluk! Ovo (Vucicevo) jeste mozda marketing, ali zasto takav marketing nije uradio i neko drugi ranije, (kad je toliko `koristan`)? O Vucicu nemam dobro misljenje i njegove postupke treba posmatrati sa rezervom, jer mi nije jasno kako se neko moze preobratiti od radikala do evropejca? Ali u ovom konkretnom slucaju ga treba podrzati. Trebalo bi podrzavati kad neko uradi nesto pametno, pa bilo ko da je to. Isto tako kad neko radi nesto lose, ne treba podrzavati. Ovima koji opravdavaju ove zahteve za 13-om platom bih predlozio da slobodno osnuju i licno finansiraju fond `13 plata` i isplate je ovim `siromasima` koji je traze, ali od svojih para. Nemam nista protiv toga.
U normalnim zemljama se plate i bonusi isplaćuju po zakonu i ugovorima, a ne zavise od volje lokalnih kabadahija. Ako u ugovoru koji su potpisali sa poslodavcem postoji stavka o 13. plati, onda zaposleni imaju pravo na nju pod dogovorenim uslovima. Ako ne, onda opet mogu da je traže, ali i da budu odbijeni bez lomljenja kvaka i medijske pompe. U oba slučaja se takve stvari rešavaju rutinski, a ne preko žute štampe i tabloida. Ovako se sve svodi na tipično demagoško majmunisanje PPV-a, kao i sve što je radio u poslednjih 20 godina.
:: :: Svaka vama cast kad imate ovoliko vremena, (ja sad dodjoh sa posla, tj. `prebogate sive ekonomije` i platom od 20 hiljada). Traziti 13 platu (iz budzeta) u vreme teske krize, je u najmanju ruku cist bazobrazluk! Ovo (Vucicevo) jeste mozda marketing, ali zasto takav marketing nije uradio i neko drugi ranije, (kad je toliko `koristan`)? O Vucicu nemam dobro misljenje i njegove postupke treba posmatrati sa rezervom, jer mi nije jasno kako se neko moze preobratiti od radikala do evropejca? Ali u ovom konkretnom slucaju ga treba podrzati. Trebalo bi podrzavati kad neko uradi nesto pametno, pa bilo ko da je to. Isto tako kad neko radi nesto lose, ne treba podrzavati. Ovima koji opravdavaju ove zahteve za 13-om platom bih predlozio da slobodno osnuju i licno finansiraju fond `13 plata` i isplate je ovim `siromasima` koji je traze, ali od svojih para. Nemam nista protiv toga :: ::
Znas sta lepo je kada si lud i zbunjen i boli te uvo ...
Ali ok jednog dana ce i to tebe stici mozda ne sutra ali ako ovako nastavi nasa drzava jescemo ti i ja iz kontenjera pa ti nece biti do zajebavanja ...
Ali ok sada ti je lepo pa uzivaj :)
:: `...Oko mene sve su ponavljaci djaci.. :: :: Jeban pljus jeban je jeban... :: :: :: `There`s someone in my head, but it`s not me? :: ::
`e moj frajeru ti si naivan ako mislis da to pali kod nas imas dobar dribling a pravis se lud tebe treba na sud zar nisi sretan sto si tu nije bolje ni u snu i nikom nije lepse neg je nam samo da je tako svaki dan nogomet je prava stvar mi smo savrseni par stari ti i ja mi smo kmeta dva tebe oce volim ja abada abada izvini treneru nisam bio budan nisam znao da je teren tvrd izgubio sam loptu fulao sam sut nemoj mene na sud ja sam sretan sto sam tu nije mi bolje ni u snu`
Re: `U oba slučaja se takve stvari rešavaju rutinski, a ne preko žute štampe i tabloida`
26.12.2013. 00:09
status: user broj poruka: 665
Ako je bila ugovorena, onda je trebalo isplatiti - ukoliko su ispunjeni uslovi iz ugovora. Ako toga nema u ugovoru o radu ili kolektivnom ugovoru, onda nije. U oba slučaja je reč o rutinskoj proceduri koja nema veze sa lomljenjem kvaka i nečijom samovoljom.
Kao što rekoh, o tome u pravnim državama odlučuje zakon, a ne mediji i marketinški partijaški timovi raznih Vučića i sličnih kabadahija.
:: Da nije te zute stampe i tabloida, ona bi vec nila isplacena... .. :: :: Ovo nije normalna zenlja... Sve njih treba okaciti na `bilborderi`.. :: :: :: `There`s someone in my head, but it`s not me? :: ::
Ja NISAM `obožavalac Vučića`, niti imam nameru da postanem član bilo koje stranke.
Za slepce koji nisu shvatili moju poentu: ja sam samo pozdravio i podržao NAČIN NA KOJI JE REAGOVAO (AKO je iskreno tako reagovao) i NAČIN NA KOJI JE POSLAO PORUKU kabadahijama u javnom sektoru (koje MI plaćamo) šta smeju i šta NE smeju da rade sa NAŠIM parama.
Pored toga, rekao sam da DOZVOLJAVAM MOGUĆNOST da se čovek zaista promenio od `vadikavskih` dana. DOZVOLJAVAM TU MOGUĆNOST, jer nisam INFANTILAC koji brže-bolje donosi KONAČNE PRESUDE o ljudima, kao da ljudi nikada nisu u stanju da se promene... A činjenica je da je većina nas u stanju da se promeni, čak i više puta u životu.
`Ja sam se nadao da će u oktobru svi shvatiti kakva je sadašnja situacija. Nažalost, to očigledno nisu svi shvatili - rekao je Krstić na RTS-u, konstatujući da treba vremena da ljudi to shvate i počnu da primenjuju mere štednje na ličnom primeru. `
Državni funkcioneri ne reaguju tako što lome kvake, već tako što sprovode zakon. Takvo ponašanje šalje poruku samo bivšim zeldijima i sličnim primitivcima gladnim jeftinog populizma, koji nemaju predstavu o tome šta je pravna država i šta ulazi u čije nadležnosti.
O platama i bonusima odlučuju zakon i ugovori, a ne Palme i Vučići, Blic i Kurir. TO je suština, sve ostalo je obična demagogija.
Vučić je u politici više od 20 godina, što je dovoljan period da se donese procena o njegovoj ličnosti. S obzirom da je u pitanju dokazani patološki lažov i prevarant, cela priča o njegovom `iskupljenju` je samo žvaka za budale, tim pre što je posle raskida sa Šešeljem nastavio da laže nesmanjenim intenzitetom.
:: Ja NISAM `obožavalac Vučića`, niti imam nameru da postanem član bilo koje stranke :: :: Za slepce koji nisu shvatili moju poentu: ja sam samo pozdravio i podržao NAČIN NA KOJI JE REAGOVAO (AKO je iskreno tako reagovao) i NAČIN NA KOJI JE POSLAO PORUKU kabadahijama u javnom sektoru (koje MI plaćamo) šta smeju i šta NE smeju da rade sa NAŠIM parama. :: :: Pored toga, rekao sam da DOZVOLJAVAM MOGUĆNOST da se čovek zaista promenio od `vadikavskih` dana :: DOZVOLJAVAM TU MOGUĆNOST, jer nisam INFANTILAC koji brže-bolje donosi KONAČNE PRESUDE o ljudima, kao da ljudi nikada nisu u stanju da se promene... A činjenica je da je većina nas u stanju da se promeni, čak i više puta u životu :: :: To je cela suština i cela priča ::
Hm, i mene je zacudila ova tema na ovom forumu, ali cu se nadovezati kratko, problem je sto mi svakog politicara vidimo ocima deteta, pa umisljamo da su super heroji, ovoga puta Clark Kent se otkrio i lomio bravu koja se jako tesko lomi na `pancirnim` vratima.
Mozda je fake vest radi sakupljanja politickih poena, mozda i nije. Samo da se odmah ogradim ja mrzim sve politicare podjednako i ne glasam godinama jer nemam za koga, a niko posten ne ide u politiku da se razumemo, sem iz svoje licne koristi i dobiti.
Re: Lazar Krstić: `Zahtev za 13. platu je nezamisliv`
26.12.2013. 21:21
status: user broj poruka: 19086
Jel to onaj isti Lazar Krstic koji je postavljao temu o buvljaku na forumu?
:: http://www.blic.rs/Vesti/Politika/430179/Krstic-Zahtev-za-13-platu-je-nezamisli :: :: `Ja sam se nadao da će u oktobru svi shvatiti kakva je sadašnja situacija. Nažalost, to očigledno nisu svi shvatili - rekao je Krstić na RTS-u, konstatujući da treba vremena da ljudi to shvate i počnu da primenjuju mere štednje na ličnom primeru. ` ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.