Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Igrački rekviziti i konzole
PS2 Crno Bela Slika
STRANA 1 OD 1
Valheru PS2 Crno Bela Slika 25.02.2010. 23:17 T24854

status: user
broj poruka: 750
Veceras pazarih PS2 slim od ortaka za 70e, i sav srecan bacio se na posao pikanja igrica :D
Igrao PES 2008 nekih pola sata, sat i kad sam ubacio Tekken 5 na TV ekranu se pojavljuje crno bela slika, to mi se desilo i na Juicedu a za divno cudo kad sam o5 ubacio PES08 daje sliku u boji.
Interesuje me do cega moze da bude problem, televizor je stari goldstar, spajam ga preko a/v cincova sa PS2kom, na teveu radi TotalTV bez ikakvih problema.
Skinucu par igrica preko veceri pa cu ih probati sutra, unapred zahvalan na svim komentarima

...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 Konverter 25.02.2010. 23:34 #192085

broj poruka: 3352
Treba ti neki N-Pal konverter da bi dobio boju u igricama koje su NTSC. A ti imas PAL televizor.
MaliAbner Moje ime je Davorin Bogovic a sve ovo oko mene je crno beli svet... 26.02.2010. 00:26 #192099

broj poruka: 7779

Tomato Republic Of Serbia !!!

markozutic re 26.02.2010. 00:28 #192100

broj poruka: 1463
igra je NTSC a tvoj tv PAL , pa prikazuje samo crno belu sliku, standardan problem, Probaj naci PAL verziju igre i ne bi trebalo da imas problema sa tim, ili ako postoji neki NTSC - PAL konvektor mada ja za tako nesto nisam cuo :P

btw noviji tv-ovi bi trebali bez problema da prikazuju NTSC u boji samo malo losiji kvalitet nego originalni PAL ali opet bi boje trebale da su tu, verovatno tvoj TV reciver ne podrzava NTSC u potpunosti :)

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Zotac 7900GS 256mb 450/1320
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

Valheru 26.02.2010. 02:46 #192126

E u persun i TV i sve :)
Ako imate neki dobar sajt za skidanje igrica za PS2 nemojte se stidite da bacite link :D
Nigde ne mogu da nadjem Ace Combat 3-6 a i MGS2 i 3 jedva nadjoh :(

...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....

neXus2000 A? 26.02.2010. 02:52 #192131

Ladno mi nije ostavio navodnike na `N-Pal....`?

E jbg, htedoh reci, treba mu chip novi, koji ima opciju za to.
Valheru 26.02.2010. 02:59 #192132

Znaci opcije su sledece, il taj cip da ugradim il TV novi ako sam dobro skonto :D?

neXus2000 Yes/no 26.02.2010. 10:50 #192158

Prvo probaj na nekom boljem katodnjaku taj PS2. Ako daje boju u NTSC igrama, onda super, jer nemam pojma da li kod nas imaju chipovi koji imaju podrsku za konverziju NTSC-a u PAL, tj, konverzije boja.
casper Re 26.02.2010. 13:33 #192186

broj poruka: 236

Ma kupi samo N-PAL konvertor i spoji sony na TV preko njega i resice ti problem jer ti je stariji TV, to nije vise od 500 dinara u radnjama koje prodaju sony opremu,
neXus2000 Prodaja. 26.02.2010. 14:15 #192196

Nisam siguran da li se to N-Pal igde prodaje.
Ali ako naletis, ovo je najbolji: http://www.modmasters.com/consoles/modules/catalog/images/npal_converter.jpg
Valheru 26.02.2010. 15:01 #192215

Zahvaljujem dobri ljudi, gledacu kod caleta da overim na teveu dal pije vode pa cu odluciti sta i kako :)

Imate neke warezove ili forume odakle da skidam igrice za njega?
I dal neko zna kako se zove Program za PS2 preko kojeg mogu da pustam avi fajlove :)?

branaaa Re: 27.02.2010. 21:02 #192625

broj poruka: 13
SMS player pusta .avi i .mpeg fajlove na PS2, provereno...a sto se tice skidanja...warez-bb je skroz ok

:: Zahvaljujem dobri ljudi, gledacu kod caleta da overim na teveu dal pije vode pa cu odluciti sta i kako :
::
:: Imate neke warezove ili forume odakle da skidam igrice za njega
:: I dal neko zna kako se zove Program za PS2 preko kojeg mogu da pustam avi fajlove :)
:: ...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
gang1978 Re: Yes/no 27.02.2010. 21:59 #192641

broj poruka: 1661

Jeste 100 % imao sam isti problem i sa PS1 i 2 ..inace tada sam imao Stari Katodni telefunken na kojem sam mogao samo da igram igre koje su PAL,...cim ubacim NTSC nema boje i slika treperi...nadji negde samo N-Pal konverter i resen problem ajd pozzz.

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

:: Prvo probaj na nekom boljem katodnjaku taj PS2. Ako daje boju u NTSC igrama, onda super, jer nemam pojma da li kod nas imaju chipovi koji imaju podrsku za konverziju NTSC-a u PAL, tj, konverzije boja.
MagMaster RGB Scart 18.10.2010. 22:01 #254020

broj poruka: 14

Još bolja varijanta je RGB Scart kabl. jeftiniji je od NPal konvertera, i daje mnogo kvalitetniju sliku.
AcaZ RGB SCART kabal 28.10.2010. 14:44 #257357

broj poruka: 1
Taj kabal mozes da kupis za 800 kinti na ovom sajtu:
http://www.cgprimorje.com/spisak-igrica-za-Sony-PlayStation-2.html
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647762.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs