Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Igrački rekviziti i konzole
PS3 i uzasna buka
STRANA 1 OD 1
hunder1979 PS3 i uzasna buka 08.02.2011. 10:01 T33477

status: user
broj poruka: 205

Treba mi jedan savet od ps3 korisnika a naravno i od onih strucnih.Preblem je sledeci.Po paljenju konzole posle par minuta igranja konzola upali ventilatore na pola brzine posto sam probao max i znam koliko je pola od toga.Buka koju proizvodi je uzasna.U pitanju je stari debeljko 40gb.Pre njega sam imo slim koji je izbacivao topliji vazduh ali je bio bezcujan.Jel ovo normalno kod ovog modela i jel ima neko resenje npr zamena paste i slicno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
repsi re 08.02.2011. 11:57 #293183

broj poruka: 1276
mogu ti povrsno odgovoriti tj dati predlog.. ja sam imao slim i istina je da baca vreliji vazduh ali da je daleko tisi od fat-a.. Fatovi imaju puno problema sa pregrejavanjem tj. sa YLOD-om ako ne znas sta je to samo lupi u google i sve ce ti biti jasno.. moj predlog ti je da ga definitivno otvoris i ocistis sve moguce i ne moguce.. pastu bi bilo dobro zameniti ako imas nekog iskustva sa tim.. drzi konzolu na otvorenom (ne u nekom malom zatvorenom kutku gde nema prometa vazduha).. i zameni je sto pre sa slimom.. to ti je moj predlog.. pozz

Nije greh ne znati. Ali neznati jeste.

hunder1979 re 08.02.2011. 12:14 #293189

najzanimljivije je sto izbacuje hladan vazduh a vrti ga velikom brzinom
hunder1979 re 09.02.2011. 16:28 #293547

E ovako,ocistio i najmanji deo zamenio pastu posto ova nije ni postojala tj plastificirala se i opet isti problem.Kao da senzori laziraju i pale ventilator bez potrebe posto je posle sat vremena igranja hladna kao spricer.Tek po izlaska iz igrice 10min vrati u necujni mod.Jel postoji nacin da se izmeri temperatura grafickog i cell procesora i koja je max temperatura za njih.Da dodam jos da od svih resenja hladjenja koje sam video na netu ovo moje je naj jadnije.Po dve male cevke od 7cm i par limcica.ovi od 60gb su imali cevi smotane po celom hladnjaku al jbg ne biva sad.Ako neko ima bilo kakvo resenje osim prodaje i kupovine novog slima. ) nek pise.Hvala!
Flynn ...... 09.02.2011. 17:34 #293555

broj poruka: 249
Cudno obicno posle usisavanja prasine na prorezima bi trebao da se utisa ventilator

f2tality ps3 09.02.2011. 19:04 #293561

broj poruka: 179
ja sam imao slicnih problema sa jednom trojkom,stim sto se kod mene ventilator vrteo na maksimum,samo sto ne poleti konzola.Sigurno se neki deo na ploci (neko bda kolo greje) tako je bar bilo kod mene i senzor to detektuje i ubrzava ventilator.Preporucujem ti da to zavalis sto pre dok nije totalno crko.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647762.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs