Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
MP4 dekodiranje i wmv licence
STRANA 1 OD 1
ludi MP4 dekodiranje i wmv licence 12.02.2006. 07:19 T1405

status: user
broj poruka: 568
Skinuo sam filmove u "mp4" i "wmv" formatu koji nista nece da pusti pa dajte neki predlog programa za dekodiranje ili konverziju "mp4" i "wmv" u nesto drugo.

trenutno imam ACE maga codec (probao sam i k-lite ali nista) i Win. med. player 9

Licence to kill
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Eto ga 12.02.2006. 09:43 #4319

broj poruka: 6669
Nisam ustanovio šta je tačno uzrok, tj. koji od kodeka - kodek-pakova ili programa za video-obradu ili vido reprodukciju upropasti originalni wmv kodek, ali upravo se to događa. Dešava se da windows media player ne prepoznaje svoj vlastiti kodek, a ako si dozvolio MP-u da ide na internet i traži kodek, skinućeš wmv za wmp9... ja sam instalirao navedeni kodek (nekoliko puta) jer se dešava da alternativni programi wmp-u preuzimaju nasilno pravo na reprodukciju medija fajlova iako im to nije izričito dozvoljeno, odnosno, izričito im je zabranjeno. Nakon toga, ponovo dolazi do oštećenja podrazumevanog kodeka ili upotrebe nečeg faličnog, svejedno, i nisi u mogućnosti da reprodukuješ klasične wmv fajlove. Možda nisi primetio, ili nije slučaj kod tebe: ne radi pravilno ni windows movie maker... jer mu je upropašćen - oštećen originalni kodek. Èak i nakon svega ovoga, govnavi BS Player mi se non-stop prijavljuje kao nadležan za puštanje svega s vremena na vreme... probaj nakon instalacije kodeka, da klikneš desnim klikom na video fajl i odabereš reprodukciju sa wmp-om... kod mene pomaže. Reinstalacija ili dubinska čistilica registra od kodeka ili reinstalacija sistema bi bio pravi korak, ali je poprilično neprihvatljiv tako da treba preduzimati mere lečenja od raznih kodek-pakova i sranja koje ostavljaju za sobom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Prosto sam izaberi program... 12.02.2006. 15:16 #4321

broj poruka: 7776
Dakle jednostavno sam izaberi kojim programom zelis da gledas odredjeni fajl, desni klik "open with" i cekiraj da sistem zapamti koji program otvara pomenuti tip fajlova. Ovo bi trebalo da pomogne.
Ali postoji i jedan drugi problem cini mi se da razni kodec pakovi razlicito rade sa raznim verzijama drajvera, recimo da neki fajl ne pokazuju ispravno sa Catalist 5.11 a da sa verzijom 5.12 ili 6.1 rade normalno.

Generalno instaliraj K-Lite i neka WMP Classic bude default plejer za video fajlove to uglavnom resava sve muke oko sviranja videa mali je i vrlo brz, jeste da nije lep na oko ali je ko sto ime kaze klasika, ako su titlovi istog imena pusta titlove, sa crnom maskom ili bez, bilo kojim fontom etc.

Inace univerzalnog resenja nema tako da ti valja probati vese stvari pa se u skladu sa iskustvom i ponasaj.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

ludi ... 12.02.2006. 23:55 #4324

mp4 sam resio skinuo sam najnoviji ffdshow i uz to jedino ga je otvorio "vlc media player"
a te wmv mi nece otvara nista mora trazim kodeke i za to

Licence to kill

gagimil Tesko 13.02.2006. 20:43 #4331

broj poruka: 172
Dobitnu kombinaciju je tesko ubosti.Ne bih nikada vise probao
ACE maga codec i k-lite , jer su mi doneli puno glavobolje.Jednostavno
samo ffdshow posle osnovnih i stvar je resena.Jedino ne bih instalirao
verzije ffdshow-a preko 2mb jer su mi i one stvarale problem.Za wmv
kodek treba probati wmp10.Instaliraj ga pa vidi.Poz.

vlajkic ace mega 14.02.2006. 12:40 #4334

broj poruka: 609
znaci taj ACE mega codecks mi je pravio velike probleme...tako da ga uopste ne preporucujem...probaj ti lepo da ga deinstaliras i pokusaj sa ffdshow ili nekim drugim codecima

Pisko Mega shit pack 14.02.2006. 18:29 #4336

broj poruka: 6669
Dakle, da pokušam da zaklopim ovaj topic: ideja da mali Pera u garaži kljuca bolje kodeke od MS-a i ostalih velikih igrača obija nam se o glavu. Sve u jednom, možeš da ga jedeš, piješ, kakiš i piškiš, isto je... i ostali slogani i pomodarstva uzimaju svoj danak. Ja sam konkretno popizdio kad sam otkrio (do tada sam mislio da su sami fajlovi skenjani) da i vlastitu svadbu koju sam igrom slučaja prebacio u wmv pre više godina, ne mogu da otvorim....
To me podseća na komplet lepinju. U Užicu je komplet lepinja lokalni specijalitet, i ime joj govori o konačnosti sastava, ali, primetio sam da došljaci sve više naručuju "komplet lepinju sa sve" tj. daj mi komplet lepinju i sipaj u nju sve što je džaba a i bogu je drago... (sve salate, ljute papričice, glicerin, majonez, senf, bubašvabe od sinoć, ketchapche i šaku soda-bikarbone da se lakše svari...) pa tako i mi, sve radi i ima na računaru, a onda neko levo m..o provali kako je neki kodek paket bolji od onoga što već radi... i ostalo je istorija.
Nego, ima li neko neki proveren način za skenjavanje propasti koja je naneta i vraćanje u staro stanje BEZ REINSTALTACIJE?

Garson WMV i WM Player 14.02.2006. 22:41 #4341

broj poruka: 736
Da ne ulazim u ostale stvari, WMV i WM Player su shitovi svemirskih razmera koje treba izbegavati u shto shirem luku.Onda nece biti problema.

MaliAbner Swis Knife 15.02.2006. 12:16 #4349

broj poruka: 7776
Sa kodek pakom je situacija ko sa svajcarskim nozicima, neko te nozice voli zato sto u njima ima sve u jednom, makazice, turpijicu, shrafnziger, kljuc za konzerve etc... a neko ih mrzi zato sto su debeli i nemaju kukavicu.
Ta ista stvar je i sa kodek pakovima, ali sta ako nemas matroska kodek a film koji si nabavio od drugava trazi taj kodek, ili ako je u pitanju neki zaista egzoticni kodek pa moras da ga vrebas po internetu i pitas se da li je to to.

I jos nesto bas me interesuje da li firma koja je najzalosnija po pitanju piraterije pravi toliko dobar kodek za mp4 ili ti DivX kompresiju.

I jos nesto do besvesti me dovode likovi koji koriste onaj budjavi slovacki ili ceski plejer MV2, vece djubre od njega BS, i WM9 (10) odavno nisam video, sareno glomazno komplikovano i za moj ukus ruzno.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

gagimil Pa 16.02.2006. 09:20 #4364

broj poruka: 172
Ima li konkretan predlog?
A sto se tice MV2 , ja bih samo preporucio verziju od 1,24MB.
Nista mu ne fali.Ako neko ima neki bolji predlog , za player , neka iznese.
Mislim na DivX i WMV.Poz.

ludi ... 18.02.2006. 18:07 #4447

kada kliknem desnim pa properties na te wmv fajlove pojave se 3 panela "general/summary/licence" pod tim licence pise "Protected Content" kapiram da mi treba neki licence fajl ali kakav i odakle to ne znam ... nisu kodeci u pitanju druge wmv fajlove otvara lepo

Licence to kill

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs