Jel zna neko od vas neki dobar konvertor iz mpg u divx. A da ima podesavanja za kvalitet slike, zato sto mi je ona sada najbitnija, pa makar film stao i na 2 cd.
Dr.DivX je definitivno jedan od boljih i svakako najjednostavnijih programa koji to uspešno rade. Nije besplatan za legalno korišćenje. Sve ostalo je ipak, komplikovanije...
Definitivno Gordian Knot, pravi definitivno najbolji video ali je potpuno manuelan. Ako hoces sto manje ceprkanja izmi Auto Gordian Knot. Svojevremeno sam sa Gordian Knot-om napravio divx Terminator3 na dva cd-a i sa 5.1 zvukom. Niko nije mogao da primeti da je divx u pitanju. Vredi se pomuciti sa Gordian Knot-om jer je NAJBOLJI.
Nisam primetio da DVDx moze da radi sa mpeg fajlovima.
@Diabolique Ako bi bio ljubazan da mi objasnis u najkracim crtama.
Generalno znam sta je GK, ali ga nikada nisam koristio, a ono sto me zanima je...
Sta to moze GK bolje da uradi od AutoGK-a, posto im je filozofija ista. DVD u Divx radim pomocu AutoGK-a, ali posto imam DVDrezac nisam se s tim zezao vise od 6 meseci unazad.
Sta to moze GK bolje da uradi nego da se ide peske. Sve sto capturujem sa TV karte obradjujem peske -> avisynth -> virtualdubmod -> xvid.
Pa kako objasniti GK?......... Pa ovako, sta mislis zasto je skuplji auto kaji se radi rucno od onoga koji silazi sa trake. Veoma je tesko dok se ne uhodas. Uporedjujes odnos bitrate sa rezoluciom, sam cropujes isprobavas sta ti daje najbolji kvalitet. Nisam rekao da AGK ne valja, on je odlican, ali je GK za nijansu bolji i mnogo komplikovaniji. Nisam radio odavno sa njm tako da bas ne bih mogao da ti objasnim kako sta, veruj mi mirzime da ga instaliram.
Ali necu, posto sve to mogu i peske da uradim. U principu daleko mi je lakse da sam napisem avisynth skriptu, nego da je generisem sa GK-om, kao i pre toga da izracunam crop, resize, bitrate i sl.
Kola koja se rucno prave su svakako jako skupa, ali ona koja ti sam napravis...pa da su najveci krs opet si ih sam napravio.
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.