Imam problem sa pjesmam tj. muzickim fajlovima u WMA formatu, od druga sam doneo na cd 50-pesama u datom formatu, ali kod mene nece da rade jer su zasticene, odnosno traze da uzmem licencu sa neta da bih mogao da ih slusam, (probao sam sa gotovo 10 playera i nista ni sam WMP 10 nije mogao da ih otvori. Ko je ovo kompresovao sa zastitom pojmam nemam, znam da je to microsoftowo maslo od windows media playera i dr. inace isti nikad ne koristim za ripanje audia, MP3 su zakon.
I pitanje glasi ima li kakav programcic koji ce ovu zastitu skenjati, odnoso konvertovati u recimo mp3 da rade pesme normalno, imao sam par konvertora za muziku, ali one se nedaju ni otvoriti, ni u sound fogu.
Konektuj se na net pa startuj pesmu i downloaduj licencu sa sajta koji ti otvori. Besplatno je. A posle toga upotrebi neki WMA to MP3 konvertor, kojih na netu ima mali milion.
U cemu je problem? Lepo pokrenes taj audio fajl (pesmu) sa windows medija plejerom i on ti kaze ta treba skinuti codec sa neta. ti se prikljucis na net i skines (for free). I problem je resen. WMA format je odlican nasuprot zastarelom MP3.
ne radi se tu ni o kakvom codecu, vec je njegov drug ukljucio zastitu "svojine" u wmp kad je ripovao muziku, sto znaci da wma moze da se slusa samo na masini gde je ripovano. mislim da postoji program namenjen bas za uklanjanje zastite- pogledaj malo po forumima.
i mp3 nije zastareo, samo ga treba znati koristiti
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.