Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
Konvertovanje Windows Movie Maker format u Avi ?
STRANA 1 OD 1
boskodev Konvertovanje Windows Movie Maker format u Avi ? 06.09.2006. 16:32 T2217

status: user
broj poruka: 98

Kako da pebacim Windows Movie Maker format u Avi ili neki drugi ;itljiv ostalim video plejerima?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
simke000 PREBACIVANJE 06.09.2006. 20:06 #8014

broj poruka: 507
Ako sam razumeo ti si u movie maker uvezao sirov materijal sa video kamere,vhs-a ili tv tuner nema veze.
Sada ti treba najlakse Ulead video studio 7,8 ili 10.Izuzetno je lak za rad.
Ako nadjes javi na simke000@yahoo.com pa da ti objasnim kako radi.
Mozes da odmah konvertujes u DVD VCD SVCD AVI nema frkr samo se javi!!
Posle imas convert u divx ako hoces imam i taj program.super lak i radi dobro!!

Jos nesto:Zavisi od masine(graficke prvenstveno) kakav ces kvalitet dobiti na izlazu.
manje od 128 grafike je shit snimak!!
radio sa tim 2 godine i probao sveSnimim svadbu,prebacim je na sranje kompu i ne valja na DVD playeru.
Pozdrav i javi se ako treba sta tu sam!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko VirtualDub MPEG 06.09.2006. 22:04 #8018

broj poruka: 6672
VirtualDub MPEG verzija, podržava i wmv fajlove i konvertuje ih u avi, divx avi, xvid avi, mpeg, nekompresovani RGB... skoro sve vredno pomena, uz promenu rezolucije, kroping, postprocesiranje... naknadnu sinhronizaciju zvuka i slike, isecanje delova snimka ili spajanje različitih snimaka (prethodno dovedenih na istu rezoluciju i broj sličica u sekundi).
Veoma odbojno i prosto izgleda i bez običnog uputstva koje uglavnom stane na A4 stranicu izgleda komplikovan.
Usput, legalan je - ne plaća se (kodeci se eventualno plaćaju ako navrneš baš na komercijalne, dobar je xvid).
Za uputstvo googlaj, ako baš zapneš, pitaj.
A eto, ja mislim da video kartice veze nemaju sa video obradom (ako nisu VIVO i koristi im se ulaz)... al, ajde.
Fencer ... 07.09.2006. 00:41 #8030

broj poruka: 217

:
::citljiv ostalim video plejerima
:
Na koje playere mislis? Softverske, tipa BSplayer, MPC, M2V...(svi oni bez problema citaju wmv fajlove)
ili "hardverske" stanalone playere, tipa Skyvision, Xoro, i slicni?

Jedan od jednostavnijih je WinAVI Video Converter (nije besplatan). Nije neka filozofija, ali koji god pogram budes koristio moras da namestis kodek (XviD ili DivX) da bi sto manje izgubio na kvalitetu slike. POdrazumeva se da imas instalirane te kodeke.
Mozda je bolje da te fajlove konvertujes u VCD, SVCD ili DVD (sve to radi WinAVI) narezes na -RW za svaki slucaj i vidis kako izgleda na Standalone playeru.

@simke000
:
::Jos nesto:Zavisi od masine(graficke prvenstveno) kakav ces kvalitet dobiti na izlazu
::manje od 128 grafike je shit snimak!
:
Ovo nema blage veze sa zivotom.
boskodev Zavrseno, 07.09.2006. 16:30 #8056

broj poruka: 98
Mislim na softverske plejere. Izbor je pao na ULEAD video studio 10
Zavrseno, hvala svima na odgovorima.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
simke000 RE FENCERU 10.09.2006. 10:21 #8129

broj poruka: 507

@simke000
:
::Jos nesto:Zavisi od masine(graficke prvenstveno) kakav ces kvalitet dobiti na izlazu
::manje od 128 grafike je shit snimak!
:
Ovo nema blage veze sa zivotom.

Posto vidim da si VELIKI strucnjak od cega zavisi,majke ti.
Uradi isto na masini sa grafikom od 32MB i 128 ili 256 i videces kakva je razlika u kvalitetu.Probao sam.By the way 2004-2005 snimao sam kratke filmove i napravio sa sve montazom 40-tak filmova.
AKO sam pogresio skidam kapu,ali mozes li mi reci od cega onda zavisi kvalitet snimka kad se izrenda dvd u HQ.
Hvala i pozdrav!!

Fencer ... 10.09.2006. 15:20 #8137

broj poruka: 217

Kvalitet video materijala pri rendanju zavisi iskljucivo od kodeka, odnosno namestanja istog. Donekle moze i da zavisi od samog programa i njegovog baratanja sa kodekom. Svo rendanje radi iskljucivo procesor, grafika-NISTA.

Grafika se donekle koristi pri pustanju videa (u memoriji se baferuju frejmovi...itd.) i ako je memorijski protok mali ili nema dovoljno memorije filmovi mogu da seckaju, ali kvalitet je uvek isti.
Pisko Video obrada - video plejer 16.10.2006. 18:43 #8947

broj poruka: 6672
Da, grafičke kartice (još uvek) nemaju ništa sa video obradom, sve je na procesoru, kodeku, snimljenom materijalu i programu koji koristi kodek i taj materijal, a memorije, što više... ali ne previše, radi brzine, ne i kvaliteta.
Ipak, ima neke istine da video kartica ima uticaja na kvalitet: ali kvalitet prikaza. Prvo ATI a onda i nVidia (dakle, kod godinu dana starih kartica i novijih, sve je isto) su uveli hardversko-softverska poboljšanja prikaza video materijala, koja se svode na uglađeniji i lepši prikaz mpeg-ovanih fajlova (rešavanje "kockica" nastalih kompresijom, jasnoča, kontrast i sl.), tako da isti fajl bolje izgleda na novijim nego na starijim karticama... ali se radi o istom fajlu koji je defektan kakav je i bio u suštini - što se vidi na divx-dvd plejerima i tv-u. Kod obrade videa, od tih "poboljšanja" - za sada ništa...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs