Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
kodeci za pentium 1
STRANA 1 OD 1
polyvinyl kodeci za pentium 1 11.03.2007. 21:22 T3590

status: user
broj poruka: 13
Dakle situacija je sledeca manje vishe znamo da minimalna konfiguracija za pustanje filmova je pentium jedan.Filmovi se puste in quickview-a iz dosa naravno instalira se zvuchna i filmovi bi trebalo da rade.E tako sam uradio i ja ali neznam koje kodeke da instaliram probao sam sa k-lite codec pacom i koce se jer zna neko koji je to kodek koji moze da radi na ovoj mashini (133mhz,48 ram-a).Dobro realan sam ja znam da nemoze da leti ali pre vishe godina imao sam sve to sredjeno i radilo je ali sada ne mogu da se setim koko bese ide sve to tako da ako moze mala pomoc :)
Unapred zahvalan:)
polyvinyl
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Uh bas tezak slucaj... 11.03.2007. 22:29 #13815

broj poruka: 7779
Generalno minimum za gldanje filmova je nekd bio p1 150mhz, ja sam probao da ih poteram na Ciryx PR200 ali ni tamo nije islo. Po meni je neki minimum procesor 233MMX.

Inace u skorije vreme DivX prave sa novijim kodecima koji traze bar 500mhz za iole pristojan prikaz nez nekog trzanja i slicno.

Probaj sa starim kodekom 3.11, i recimo g400, mada ne verujem da ce ici, to bi moglo da proradi cak i u Win95.

A ja ti od sveg srca preporucujem da pazars neki DVD DivX plejer, sad ih ima i za 40€, i nemas brigu da li imas ili nemas kodek (manje vise ako nije neki bas egzoticni).

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Pisko Da radilo je 11.03.2007. 23:14 #13823

broj poruka: 6672
A sad ne radi.
Mora da je neka fora sa kodekom jer je stvarno radilo pre koju godinu (ja se nisam dovoljno zezao da u DOS-u dobijem i zvuk.... ali nema veze), pa probaj starije verzije divx kodek-a.
ludi ... 12.03.2007. 01:44 #13829

broj poruka: 568
i meni su nekad radili divX-i na 98-ici bez frke ali danas netje, na istoj konfi i istim kodecima sa 98-icom secka a sa 2000-kom radi extra
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 12.03.2007. 09:06 #13835

broj poruka: 19083
Probaj da instaliras 1.0.0 kodek DivX i xvid, najstariji koji nadjes, ali ako sa time ne radi, onda budi siguran da ni sa cim nece raditi.
dradisic sta ce ti kodeci 12.03.2007. 09:52 #13839

broj poruka: 271
Ne trebaju ti nikakvi kodeci, samo instaliraj QW po uputstvu, mozes skinuti ga sa ovog linka:
http://www.multimediaware.com/qv/download.htm

a zvuk namesti u zavisnosti od kartice koju imas, vidi ovaj link:
http://www.multimediaware.com/qv/snddrv/
polyvinyl thx 12.03.2007. 16:51 #13859

broj poruka: 13
Da znam QW sam i skinuo bio odatle ali iskreno muguce je da sam zeznu stvar sa brojnim kodecima koje sa instalirao i brisao.Medjutim na linku koji si mi dao pishe da treba dos 3.0 da li windows 98SE ima u sebi dos 3.0 ili trebam da ga instaliram?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647752.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs