Kojim programom mogu da obradjujem mp3 pesme u smislu da isecam odredjeni deo pesme, ako necu da bude cela i to? Mislim koji je program najbolji za to? Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Unapred zahvalan na odgovorima.
Ja imam ovaj,jeste malko stariji(sada ima 8.0(ali sve moguce sto se tice formata podrzava. Vrlo lak za rad i pogodan za konvertovanje u sve moguce `zvucne formate`. Ja ga imam i zadovoljan sam.U njemu mozes sem sto iseces i snimis zvuk u mp3 formatu da mu odredis i bitratu od 64 do 320 KBit/s. Javi se ako odlucis da ti kazem gde ga ima!! Nadam se da sam pomogao!!
sound forge ne preoznaje sve formate (vrlo cesto mi se deshavalo da sound forge ne podrzava format).... pretvaranje iz mp3 u wave se moze izvrshiti preko mnogo alatki ... cuveni winamp (besplatan) ima za tako nesto : desni klik ... options\preferences plug-ins\output .. nullsoft disk writer plug-in ...
po defaultu on vodi na c:\ proverite da li imate dovoljno mesta na c: za raspakivanje ili promenite putanju za ekstrahovanje mp3-a... ISKLJUCHITE song repeat!!!!
nakon extrahovanja se setite da ukljuchite ... directsound output (da proradi zvuk) :))))
obrada wave file-ova se moze vrshiti secenje i slichno u mnogim programima kao i u gorepomenutom sound-forge-u.... (obichno mnogi programi za mobilne telefone imaju ovu opciju, ali ne podrzavaju mnoge mp3 formate, dakle mnogi besplati programi )...
da bi se opet iseceni deo pretvorio u mp3 najlakshe ga je prevuci u audiograbber 1.83 takodje besplatan (prethodno podesiti kvalitet zvuka i lokaciju na koju se smeshta, da biste mogli naci file-ove nakon sredjivanja)
sound forge koji je pomenut bi trebalo da radi, ali meni nije mogao da otvori svaki drugi file u proseku... (ljudi koje znam skloni su kvalitetnijem zvuku pa ne zale prostor, bitrate nije standardan, pa mp3 nece da se otvori u pomenutom programu)..
ovo sto sam naveo je nacin da zaobidjesh ogranicenje jednog programa koristeci druge koje ljudiobichno imaju i relativno su im poznati...
kada probas te programe koje si nashao i potroshish gomilu vremena trazeci dobar program koji ce da ti odradi posao.... javi sta si uradio...
ja obicno kada zapne neki mp3.. uradim na gore opisani nachin i sve radi...
mozda ima bolje i jednostavnije, ali ove programe (winamp, audiograbber) imam uvek instalirane na racunaru, a programa za secenje wav formata ima mnogo .... cak i nero :))) to radi ... a treba vremena za naci i probati, posto to ne radim konstantno onda ni ne trazim nesto takvo kao sto je pretrazivanje odredjenog tipa programa za seckanje mp3-a...
:: :: situacija nije tako ruzicasta... :: :: sound forge ne preoznaje sve formate (vrlo cesto mi se deshavalo da sound forge ne podrzava format)... :: pretvaranje iz mp3 u wave se moze izvrshiti preko mnogo alatki .. :: cuveni winamp (besplatan) ima za tako nesto :: desni klik ... options\preference :: plug-ins\output .. nullsoft disk writer plug-in .. :: :: po defaultu on vodi na c: :: proverite da li imate dovoljno mesta na c: za raspakivanje ili promenite putanju za ekstrahovanje mp3-a.. :: ISKLJUCHITE song repeat!!!! :: :: nakon extrahovanja se setite da ukljuchite ... directsound output (da proradi zvuk :: :))) :: :: obrada wave file-ova se moze vrshiti secenje i slichno u mnogim programima kao i u gorepomenutom sound-forge-u.... (obichno mnogi programi za mobilne telefone imaju ovu opciju, ali ne podrzavaju mnoge mp3 formate, dakle mnogi besplati programi ).. :: :: da bi se opet iseceni deo pretvorio u mp3 najlakshe ga je prevuci u audiograbber 1.83 takodje besplatan (prethodno podesiti kvalitet zvuka i lokaciju na koju se smeshta, da biste mogli naci file-ove nakon sredjivanja :: :: http://www.audiograbber.com-us.net :: :: pozdrav...
Ok ako tako mislis ali do sada koliko se pomalo bavim multimedijom nisam imao problema sa sound forge. Cak sam neke formate iz igrica ubacivao jer se cerkama svideo zvuk i pretvorio sam ih u mp3 format. Sony sound forge moze cak i da obradjuje video fajlove(treba plug in). Pozdrav za MRLJU!!
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647732. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.