imam problem sa povezivanjem sa TV-om. Imam graficku NVIDIA GeForce 6600 i televizor sa SCART izlazom i sve potrebne kablove. Pa sad ako neko zna neka kaze
pa povezi ,i ukljuci ako dobijes i na tv-u sliku dobro si povezao, ako josh i dobijes boju imash dobar kabal. ja sam jedva nashao s video-skart da valja.
Ja sam ranije povezivao istu(leadtek) kartu(6600gt) sa TV-om preko skarta, dakle uz kartu si dobio adapter na kome imas kompozitni kablic(ili ih ima vise, kao slucaj kod mene), onaj koji ti je zute boje, e on ti je za sliku zaduzen! Dakle da bi sve to vezao na skart na tv-u potreban ti je IN adapter(ne znam mu tacno ime) skart koji na sebi ima standardne kompozitne cinceve(isto su u boji), obicno ti je na skartovima za sliku cinc obojen takodje zute ili bele boje! Potrebno ti je da sa standardnim cinc kablom(koji si verovatno dobio uz kartu) povezes svoj zuti konektor sa adaptera(sa kablicom) sa karte na zuti(beli) na skart! Onda lepo na TV-u prebacis preko daljinca na AV a u samom drajveru za kartu u display settings imas opcije za modove za TV i izaberes koji ti odgovara(single ili dual...), gde takodje imas i podesavanje samog TV izlaza(pal, ntsc...)!
:: reci mi jos nesto zasto mi je slika ns TV crno bela?????
Ako na TV-u imaš 2 EURO SCART priključka, izabrao si pogrešni, priključci se razlikuju, ne koriste isti standard, prikači PC na drugi SCART i sve će lepo raditi. Ne sećam se u čemu je fora ( valjda je jedan PAL BG a drugi NTSC ili tako nešto, nisam siguran ). Ako imaš samo jedan SCART onda ti treba naki konvertor koliko se sećam.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647732. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.